اکسل

آموزش توابع محاسبه حقوق و دستمزد در اکسل

آموزش حقوق و دستمزد در اکسل

اکسل چه ویژگی‌هایی دارد؟ کاربرد نرم افزار اکسل چیست؟ حقوق و دستمزد در اکسل چگونه محاسبه می‌شود؟  در ادارات و شرکت از چه روشی برای محاسبه دستمزد پرسنل استفاده می‌شود؟ برای یافتن پاسخ این سؤالات باید به طور کامل با نرم افزار اکسل آشنایی داشته باشید و نحوه کار با آن را بدانید. این نرم افزار جز نرم افزارهای بسیار کاربردی است که برای محاسبات ریاضی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. حسابداری یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سازمانی است که باید همه فعالیت‌ها و عملکردها به طور دقیق ثبت و محاسبه شوند نرم افزاری که برای حسابداری مورد استفاده قرار می‌گیرد اکسل است که در این مقاله به آموزش حقوق و دستمزد در اکسل می‌پردازیم.

نرم افزار اکسل در حقیقت به حسابدار کمک می‌کند تا با استفاده از تمامی اطلاعات مربوط به قسمت مالی سازمان را ثبت کند و کارهایی مانند محاسبه دستمزد کارکنان را با استفاده از اطلاعات انجام دهند. در حقیقت وجود فایل‌های اکسل در حسابداری بسیار ضروری می‌باشند و روزانه حسابدار از آن‌ها استفاده می‌کند تا کارهای خود را سریع‌تر و با دقت بیشتری انجام دهند. نرم افزار اکسل ویژگی‌های کاربردی زیادی دارد که باعث می‌شود حسابدار بتواند کارهای مختلفی از جمله محاسبه حقوق و دستمزد با آن انجام دهد که در ادامه به آموزش این مبحث از کاربرد اکسل در حسابداری می‌پردازیم.

ویدئو پیشنهادی : آموزش اکسل
آموزش اکسل

 

نحوه محاسبه حقوق و دستمزد در اکسل

حسابدار برای این که حقوق، دستمزد و همه پاداش‌هایی که کارکنان باید دریافت کنند را بتواند محاسبه کند باید از سه جدول استفاده کند که همه آن‌ها در نرم افزار اکسل موجود می‌باشند این جدول‌ها شامل جدول فیش حقوقی، جدول داده‌ها و جدول محاسبه حقوق و دستمزد می‌باشند که هر کدام ویژگی‌ها و کارایی‌های مختلفی دارند که در این قسمت با جدول حقوق و دستمزد سر و کار داریم. این جدول شامل تمامی اطلاعاتی که برای محاسبه پرداخت‌ها و کسور شرکت برای کارکنان ضروری است را شامل می‌شود.

حقوق و دستمزد در اکسل

توابع موجود در جدول اکسل برای محاسبه حقوق و دستمزد

در این جدول برای محاسبه حقوق و دستمزد از توابعی استفاده می‌شود که از قبل عملکرد آن‌ها تعیین شده‌اند که در ادامه به توضیح آنها می‌پردازیم.

  • تابع choose

یکی از توابع مورد استفاده در جدول است که با وارد کردن یک عدد کاراکتر متناظر با آن که قبلاً برای آن عدد در فایل تعریف شده است ظاهر می‌شود بهتر است بدانید این تابع مانند کدینگ در دیتا بیس است و با بالا رفتن ورژن اکسل تعداد کدها نیز در آن افزایش پیدا می‌کند.

هنگام استفاده از این تابع در اکسل شما با دو آرگومان مواجه خواهید شد که عبارت اند از آرگومان اول و آرگومان دوم. آرگومان اول از شما می‌خواهد که خودتان مشخص کنید سلولی را که با وارد کردن کد مربوطه در آن کاراکتر دیگر که شما برای آن تایپ خواهید کرد در سلول دیگر ظاهر شود مفهوم این جمله به این است که شما مکان مورد نیاز برای وارد کردن کدی را که نیاز دارد را مشخص کنید.

آرگومان دوم بعد از مشخص شدن مکان کاراکتر متناظر با عددی را که وارد می‌کنید را می‌خواهد. در حالت کلی شما برای یک کاراکتر عددی را در نظر می‌گیرید که با وارد کردن آن عدد کاراکتر مشخص شده ظاهر می‌شود. این تابع یکی از کاربردی‌ترین توابع برای محاسبه حقوق و دستمزد در اکسل است.

نکاتی در رابطه با تابع choose

هر کد فقط می‌تواند شامل یک کاراکتر باشد.

تعداد کدها بستگی به ورژن اکسل شما دارد به طور مثال اگر از اکسل ۲۰۰۳ استفاده می‌کنید فقط می‌توانید تا کد ۲۹ استفاده کنید زیرا فقط ۲۹ کد دارد.

تعداد کدها در آفیس‌هایی با ورژن های مختلف متفاوت است.

ویدئو پیشنهادی : آموزش office
آموزش office

 

  • تابع vlookup

این تابع نیز یکی از توابع مورد استفاده در جدول محاسبه حقوق و دستمزد در اکسل است که محدودیت‌های تابع قبلی را ندارد به همین دلیل بسیار کاربردی است. یک مقدار (value _lookup) را در چپ ترین ستون از یک محدوده یا آرایه)array_table (مورد جستجو قرار داده و سپس مقدار ستون متناظر) num_index_col (با آن سطری که مقدار مورد جستجو در ستون سمت چپ آن پیدا شده است را باز می‌گرداند. این تابع دارای چهار آرگومان است که منظور از هر کدام عبارت اند از:

آرگومان اول: مقدار مورد جست و جو

آرگومان دوم: میزان و محدوده ای که تابع باید در آن عملیات جست وجو را انجام دهد.

آرگومان سوم: این مورد شماره ستون مورد نظر را در محدوده ای که شما تعیین کرده اید را می‌خواهد.

آرگومان چهارم: این آرگومان زمانی وارد عمل می‌شود که تابع مقدار مورد نظر را پیدا نکند در چنین حالتی این آرگومان تعیین می‌کند چه کاری باید انجام شود.

نکاتی در رابطه با تابع vlookup

اگر جست و جو غیر عددی باشد هیچ تفاوتی بین حروف بزرگ و حروف کوچک وجود ندارد.

زمانی که rang-lookup مقداری true باشد مرتب سازی نیاز نخواهد بود.

کلام آخر

همان طور که گفته شد اکسل یک نرم افزار بسیار کاربردی است که می‌تواند جدول‌های مختلفی در آن تعریف کرد و توسط آن‌ها عملیات مختلف حسابداری انجام داد. ما در این قسمت به بررسی محاسبه حقوق و دستمزد در اکسل پراختیم که شما می‌توانید با مطالعه آن‌ها و آموزش کامل کارهای حسابداری را با بیشترین سرعت و دقت انجام دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا