بازاریابی

تفاوت بازاریابی و فروش

تفاوت بازاریابی و فروش در چه فاکتورهایی است؟

تفاوت بازاریابی و فروش : روز به روز با گذشت همه چیز در جهان، توقعات افراد و نیازهایشان به زندگی بیشتر می‌شود. مردم روز به روز به خرید محصولات جدیدتر و مدرن‌تر عطش بیشتری دارند.

که البته لازم است بدانید این عطش برای به دست آوردن محصولات جدید، برای رونق بخشیدن به کسب و کار افراد و فروشگاه‌ها بسیار مفید و سودمند است.

با توجه به این آن‌ها دیگر وقت خود را صرف خریدهای حضوری نمی‌کنند، بلکه با استفاده از دیجیتال مارکتینگ‌هایی که در دنیا شکل گرفته است، محصولات خود را به راحتی به صورت آنلاین تهیه می‌کنند.

در اصل دیجیتال مارکتینگ‌ها فروشگاه‌هایی هستند که محصولات خود را به صورت مجازی در اختیار افراد قرار داده و با جذب مخاطب به آن‌ها سرویس می‌دهند.

افرادی که در این عرصه کار می‌کنند، قطعا بارها نام بازاریابی و فروش را شنیده‌اند. افرادی که دارای کسب و کارهای کوچک و متوسطی هستند، تصور می‌کنند که تفاوت بازاریابی و فروش چیز قابل توجهی نیست و اصلا اهمیتی ندارد.

 

ولی این اشتباه است زیرا میان این دو تفاوت زیادی وجود دارد و همچنین به تخصص‌های متفاوتی نیازمند هستند. بهتر است به جای اینکه بازاریابی و فروش را یک چیز بدانید، برای آن‌ها دو بخش جداگانه را در نظر بگیرید زیرا اگر به درستی عمل کنید، بخش بازاریابی و فروش می‌توانند یکدیگر را پشتیبانی کنند.

در نتیجه اگر شرکت مورد نظر بتواند دو بخش جداگانه را برای بازاریابی و فروش برای خود در نظر بگیرد، می‌تواند به رشد چشم‌گیر و زیادی دست پیدا کند.

همچنین آگاهی از تفاوت بازاریابی و فروش یک امر بسیار مهم است زیرا ترکیب هنرمندانه و بی‌نظیر آن‌ها برای رشد موفقیت یک کسب و کار بسیار حیاتی و ضروری است. پس برای آشنایی آن‌ها دقت کافی را خرج کنید تا دچار اشتباه نشوید.

مقاله پیشنهادی : مهارت های دیجیتال مارکتر
مهارت های دیجیتال مارکتر

 

  تفاوت بازاریابی و فروش:

  • فروش

در اصل فروش به معنای تبدیل محصولات موجود به پول نقد است. یعنی سرنخ‌های فروش را گرفته و آن‌ها را به مشتریانی تبدیل می‌کند که به شما پول می‌دهند و سپس با متقاعد کردن آن‌ها نتیجه منجر به خرید می‌شود.

هر تجارتی که به وجود می‌آید و راه‌اندازی می‌شود، قطعا به این دلیل است که محصولات و خدمات مشخص شده خود را به فروش برساند.

برای اینکه فروشگاه‌ها بتوانند در این راه پیشرفت کنند، فرد فروشنده باید بتواند با مشتری ارتباط نزدیکی داشته باشد و با به کارگیری رفتارهای خوش او را برای انجام یک خرید عالی مجذوب کند.

 حتی اغلب فروشنده لازم است برای هزینه‌ای که تعیین شده است چانه زده و قیمت مناسبی را ارائه دهد. به این ترتیب فروشنده باید بتواند نیاز مشتری را با این محصول رفع کند و با یکدیگر همکاری داشته باشند.

مهم‌ترین موضوعی که در این امر وجود دارد، این است که در فروش یک محصول و سودی که در زمان حال به دست می‌آید باید تمرکز کرد زیرا اگر تمرکز به زمان حال برای کسب سود نباشد، قطعا تضمینی برای آینده شرکت وجود نخواهد داشت.

فروش بخش بسیار ساده‌ای است که به راحتی می‌توان از پس آن برآمد.

 

  • بازاریابی

هدف از به وجود آمدن بازاریابی این است که فروشنده باید مشتری را به محصول و خدماتی که ارائه می‌دهد، علاقه‌مند و جذب کند.

بازاریابی فرآیندی نظام‌مند برنامه‌ریزی، اجرا و کنترل کردن یکسری فعالیت‌ها برای کسب و کار به حساب می‌آ‌ید که خریداران و فروشندگان را به یکدیگر پیوند می‌زند.

 همچنین فروش تراکنش میان دو شخص است که به معنای جایی است که خریدار، کالا یا خدمات مدنظر را در قبال گرفتن مبلغ مشخص شده‌ای دریافت خواهد کرد.

در این بخش باید بدانید که کار هر کدام جدا و متفاوت است. در این مورد باید بدانید که افق بازاریابی وسیعتر از افق پیش روی فروش می‌باشد.  به همین دلیل برای این کار باید به موارد مهمی اهمیت دهد که این موارد به صورت زیر است.

  •      تحقیق درباره مصرف‌کننده برای شناخت نیازهای آن‌ها
  •       توسعه محصولات خلاقانه که قادر باشد تا نیازهای فعلی و آینده مشتریان را برآورده کند.
  •        تبلیغات محصولات و خدمات برای بالا بردن آگاهی و ساختن برند
  •       قیمت‌گذاری محصولات و خدمات برای رسیدن به سود بیشتر در طولانی‌مدت

پس متوجه تفاوت بازاریابی و فروش شدید. فروش تنها محصول و خدمات خود را به مشتری می‌فروشد ولی نقش بازاریابی این است که از دیدگاه مشتری و از بیرون به شرکت نگاه کند و ببیند که نیاز مردم اغلب به چه محصولاتی بیشتر است و یا آن‌ها چه خواسته‌هایی دارند.

بازاریابی در اصل باید برند را به سمت بخش‌های از بازار منتقل کند که بتواند با رقابت کردن در تولید محصولات جدید و بهتر به سود بیشتری برسد.

در نتیجه بازاریاب باید بتواند با انتخاب قیمت، کیفیت و پیشنهادات عالی، شرایط خود را به گونه‌ای تغییر بدهد که بتواند نیاز مشتریان را رفع کرده و فروش شرکت را افزایش بدهد.

یکی دیگر از مهم‌ترین تفاوت بازاریابی و فروش این است که بازاریاب باید با استفاده از تاکتیک و روش‌های عالی درک خود را از بازار بیشتر کند و سهم بیشتری از بازار را جذب کند.

باید بخش بازاریابی خود را ارتقا داده و برای آن تلاش کنید تا تنها به فروش محدود نشود زیرا در این صورت بدون هیچ سودی برای آینده در همان حالت باقی خواهد ماند.

ویدئو پیشنهادی : آموزش فروش
آموزش فروش

 

بدون بازاریابی، چه بلایی بر سر فروش خواهد آمد؟

به این دلیل که بازار همیشه در حال تغییر و تحول است، این موضوع فروش را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل، بازاریابی با بازار همسان باشد و خود را برای این تغییرها آماده کند.

به این ترتیب این به فروشندگان کمک می‌کند تا در زمان مناسب مهارت‌های خود را برای جذب مشتری به کار ببرند. در واقع بازاریابی فقط برای امروز نیست زیرا اگر این طور بود ما هیچ‌گاه نمی‌توانستیم متوجه شویم که بازار ما به چه سمت سویی حرکت می‌کند و چه بلایی بر سر فروش ما می‌آورد. به همین دلیل بازاریابی همیشه برای این تغییر و تحولات آماده است.

تفاوت بازاریابی و فروش

بازاریابی و فروش دو بخش جداگانه

با توجه به کارایی مهمی که هر بخش انجام می‌دهد، نمی‌توان مسئولیت هر دوی آن‌ها را به یک فرد سپرد. زیرا تمرکز داشتن به زمان حال و پیش بردن فروش به مهارت‌های بسیار مهمی نیاز دارد که با بخش آینده‌نگری بازاریابی همخوانی ندارد.

در واقع فروش بخشی است که فروشنده دائما در حال سر و کله زدن با مشتری است تا بتواند با تکنیک‌هایی آن‌ها را برای خرید ترغیب کند ولی بازهم با این وجود مشتری از این آگاه است و به طور جدی از نیازهای خود صحبت نخواهد کرد، به همین دلیل برای موفق شدن در این راه، فردی باید از بیرون به مشتری نگاه کند تا از نیازهای آن‌ها اطلاع کسب کند و مشاهده کند که شرکت در آینده به چه سمتی باید حرکت کند.

 بازاریابی در اصل نقش کلیدی و بسیار مهمی را در شرکت ایفا می‌کند. با این حال که تفاوت بازاریابی و فروش چندان هم کم نیست، ولی تفکیک آن‌ها با یکدیگر برای رشد شرکت بسیار تاثیرگذار است.

اگر یک شرکت در بخش فروش و بازاریابی بهترین مهارت‌ها و استعدادها را به کار ببرد، و از افراد با تجربه بهره ببرد، قطعا می‌تواند رشد بیشتری داشته و فرصت‌ها را به واقعیت تبدیل کند.

به علاوه این شرکت می‌تواند در هر کاری مهارت لازم را به دست آورد و بازدهی بیشتری از دیجیتال مارکتینگ خود داشته باشد.

تفاوت بازاریابی و فروش

 تفاوت کلی بازاریابی و فروش:

در این بخش باید بدانید که تفاوت اصلی بازاریابی و فروش به چه صورت است. بخش فروش بر زمان حال تمرکز می‌کند و هدف آن سود در لحظه است که باعث تضمین سود و بقای شرکت خواهد شد.

ولی بازاریابی نگاه بلندمدت دارد و اهداف آن مشخص کردن مسیر شرکت و ایجاد علاقه در بازار برای خدمات و محصولات برند خود است. تمام این مسائل باعث می‌شود تا شرکت رشد عالی در آینده داشته باشد.

تفاوت بازاریابی و فروش یک امر مهم است زیرا به عنوان دو رکن اصلی در شرکت به حساب می‌آید و شکست و پیروزی شرکت را به همراه دارد.

با توجه به مقاله‌ای که مطالعه کردید، باید بدانید که وظایف بازاریابی و فروش را با یکدیگر اشتباه نگیرید و به درستی سعی کنید هر یک از آن‌ها را بشناسید.

تمرکز کردن در بخش بازاریابی بر کلیه حوزه ترویج و پیشبرد، زنجیره تامین، قیمت محصولات و خدمات و ایجاد نیازها و خواسته افراد است و تمرکز به روی بخش فروش برآورده کردن میزان فروش هدف‌گذاری شده است.

بطور کلی:

تفاوت بازاریابی و فروش به این صورت است که فروش به ارائه خدمات گفته می‌شود و بازاریابی فعالیت بسیار گسترده و پیچیده‌تری از فروش است. معمولا برای افزایش فروش قیمت‌های ویژه با تخفیفاتی در نظر گرفته می‌شود تا خریداران به سمت محصولات جذب شوند.

همچنین می‌توان این تفاوت بازاریابی و فروش را در رکن‌های مهمی تقسیم‌بندی کرد.

  •     فروش یعنی تغییر مالکیت یک محصول از فردی به فرد دیگر در ازای قیمت مشخص در حالی که بازاریابی فعالیت مربوط به تحلیل بازار و فهم نیاز مشتری را انجام می‌دهد.
  •      فروش در رابطه نفر به نفر است ولی بازاریابی شامل نفر به افراد بسیاری است.
  •      فروش رویکرد مجزا است که به همه محصولات تمرکز دارد ولی بازاریابی تمرکزش به روی نیازهای مشتری است.
  •       فروش فرآیندی کوتاه‌مدت ولی بازاریابی بلندمدت است.
  •       فروش فعالیتی است که افراد را برای خرید تحریک می‌کند ولی بازاریابی رسانه محور است.

فعالیت‌هایی که باعث افزایش فروش می‌شود

فعالیت های مهم دیگری را نیز می‌توان برای افزایش دادن فروش انجام داد که این فعالیت‌ها شامل موارد زیر است.

  •   نمایش محصول
  •      توافق با شرکت‌های دیگر
  •     برآورد کردن نیازهای مشتری
  •    بستن قرارداد
  •      استفاده از استراتژی تجارت الکترونیک

اکنون که با تفاوت بازاریابی و فروش آشنا شده‌اید، می‌توانید از این دو به صورت عالی در فعالیت و سوددهی به شرکت خود استفاده کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا