برنامه نویسی و IT

رایج ترین اشتباهات طراحی سایت(۸نکته مهم)

توضیحاتی در رابطه با اشتباهات طراحی سایت

شما اگر بخواهیم سایتی موفق و پرسود داشته باشید باید کاری کنید که مانع اشتباهات طراحی سایت شوید و سعی کنید همیشه پتانسیل موفقیت سایت خود را بالا ببرید با رفع تمامی مشکلاتی که ممکن است برای سایت شما به وجود بیاید.

یک وب سایت خوب طراحی شده می‌تواند به شما کمک کند تا تجارت خود را توسعه دهید زیرا یک طراحی بی‌عیب و نقص تأثیر زیادی در مشتریان شما ایجاد می‌کند و آنها را وادار به انجام اقدامات مورد نظر می‌کند.

با این حال، اشتباهات رایج در طراحی وب (اشتباهات طراحی سایت) می‌تواند به سرعت حتی تلاش شما را از بین ببرد. و در حالی که در مورد طراحی وب سایت خود چیزهای زیادی می‌شنوید.

اما آیا می‌دانید چه کاری نباید در طراحی سایت انجام داد؟؟

 

طراحی وب سایت چیست و چرا اهمیت دارد؟

قبل از اینکه کاملا وارد مبحث اشتباهات طراحی سایت شویم ابتدا اجازه دهید کمی در رابطه با خود طراحی سایت و اهمیت آن سخن بگوییم. درک اینکه اصلا وب سایت چیه و چرا فهم آن جزء الزامات است باید بگوییم که طراحی وب فرایندی از استراتژی تکرار شونده، ایده‌پردازی و ارائه اطلاعات و عملکرد کلی کسب و کار در یک طرح زیبا و جذاب است.

 

طراحی وب سایت چیست و چرا اهمیت دارد

 

مولفه‌های بصری طراحی وب شامل محتوای متن، تصاویر، فیلم‌ها، رنگ‌ها، قلم‌ها، عناصر و اشکال مختلف مانند دکمه‌ها (buttons)، فرم‌ها، آیکون‌ها، فاصله بین این عناصر و خود طرح کلی است.

اگر از نظر عملکردی بخواهیم طراحی وب سایت را در نظر بگیریم می‌توان به سرعت وب سایت، navigation، انیمیشن، تجربه کاربر، تعامل با کاربر، معماری کلی فناوری سایت، سئو، مرورگر متقابل، کراس پلت فرم (cross-device)، سازگاری طراحی بین دستگاه و پاسخگویی اشاره داشت.

اکنون که ما به طراحی وب و دلیل اهمیت آن پرداختیم، وقت آن است که اشتباهات رایج در طراحی وب (اشتباهات طراحی سایت) را بدانیم که طراحان و توسعه‌دهندگان باید از آن اجتناب کنند.

ویدئو پییشنهادی : آموزش HTML و CSS
آموزش هک

 

بررسی اشتباهات طراحی سایت چه کمکی به سایت میکند؟

بیشتر رقبای شما وب سایت‌هایی دارند که نه تنها عالی به نظر می‌رسند، بلکه دارای ویژگی‌های شگفت‌انگیز و عملکردی فوق العاده‌ای نیز هستند. دلایل زیادی برای موفقیت سایت آنان وجود دارد که یکی از آن دلایل تلاش برای جذب بازدیدکنندگان بیشتر است.

اگر وب سایت شما به خوبی طراحی نشده باشد و نتواند انتظارات مخاطبین شما را برآورده کند سایت شما هیچ‌گاه نمی‌تواند به آن موفقیتی که می‌خواهید دست پیدا کند. این نکته را بدانید که همانطور که می‌توان از اشتباهات در زندگی درس گرفت در طراحی سایت هم می‌توان از اشتباهات درس گرفت.

به طور مثال شما می‌توانید از اشتباهاتی که دیگران در طراحی سایت‌های خود انجام می‌دهند درس بگیرید و سعی کنید شما آن اشتباهات را در طراحی سایت (اشتباهات طراحی سایت) خود انجام ندهید.

آشنایی با اشتباهات طراحی سایت

همه‌ی ما می‌دانیم که همیشه در انجام تمامی مسائل ممکن است اشتباهاتی وجود داشته باشد که البته اشتباهات طراحی سایت از این قاعده نیز مستثنی نیست. در ادامه این بخش شما را با چند مورد از این اشتباهات آشنا می‌کنیم که بهتر است برای رشد بهتر سایت خود از انجام آنان صرف نظر کنید.

۱٫انتخاب رویکرد طراحی-تفکر قبل از اجرا

یکی از رایج‌ترین اشتباهات طراحی وب که اکثر طراحان مرتکب آن می‌شوند این است که آنها به اهمیت تفکر طراحی و ترسیم طرح روی کاغذ توجهی نمی‌کنند. برخی طراحان بر این باورند که به جای اینکه بر روی نیاز کاربران تحقیق کنند به اینکه کاربر چه مسائلی را سرچ می‌کند، توجه می‌کنند.

درک اینکه ما می‌خواهیم چه تفکری در طراحی وب سایت داشته باشیم کلید موفقیت در طراحی سایت است. درک نیاز کاربران فرایندی است که نیازها و انگیزه‌های مشتری را می‌فهمد و آن را شناسایی می‌کند. این یک ذهنیت برای همدلی با مشتریان، جزئیات مشکلات آنها و ایجاد راه‌حل برای حل آنان است.

رویکرد تفکر طراحی، طراحان را قادر می‌سازد اهداف، دامنه پروژه، ایجاد ویژگی‌های تجاری، شناخت نیازهای کاربر، قابلیت‌های فناوری، امکان سنجی راه‌حل و اثربخشی را شناسایی کنند. همه اینها به طراحان کمک می‌کند قبل از جستجوی برخی از نرم افزارهای طراحی، نقاط داده را برای طراحی نقشه سایت جمع کنند.

نکته: همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که اگر مشتریان خود را درک نکنید، نمی‌توانید وب سایت‌های خوبی برای آنها طراحی کنید. بنابراین همدل باشید، و تحقیقات کاربر را انجام دهید تا بفهمید مشتریان شما به چه چیزی اهمیت می‌دهند.

۲٫اولویت‌بندی نکردن rids & Columns (شبکه‌ها و ستون‌ها)

امروزه که دیگر دنیای طراحی وب با سرعت بسیار زیادی در حال رشد و تغییر است پس بهتر است برای اینکه از این تغییر و تحول عقب نماییم و ما هم با آن سرعت پیشرفت کنیم.

اما برخی از طراحان همچنان در توسعه طرح‌ها به روش قدیمی، یعنی سازماندهی محتوا فقط با استفاده از flexbox ،float ،breakpoints و … محدود هستند و از اهمیت شبکه‌ها و راهنماهای CSS در توسعه طراحی‌های پاسخگو با وب سایت‌هایی که دارای معماری خوب نیز هستند، چشم‌پوشی می‌کنند.

متاسفانه از طرفی دیگر طراحان جوان بر این باور غلط هستند که دیگر flexbox ،float، از بین رفته‌اند و دیگر کارایی ندارند. در حالی که شبکه‌های CSS ،flexbox ،float از نقاطی هستند که بسیار حائز اهمیت‌اند و استفاده آنان در شرایط مناسب می‌تواند مانع اشتباهات در طراحی وب سایت (اشتباهات طراحی سایت) گردد و کمک بسیار زیادی به شبکه و ستون در طراحی وب کنند.

با استفاده از فناوری‌های CSS، طراحان می‌توانند تجربه کاربر یکپارچه‌ای را ارائه دهند که در آن محتوا با استفاده از ردیف‌ها و ستون‌ها به طور خودکار تقسیم و تراز شود.

ویژگی‌های CSS-template-kolon ،minmax، خودکار بودن CSS دیگر نیازی به استفاده از breakpoints پرس و جوهای رسانه نیست اما استفاده از مناطق-الگو-شبکه (grid-template-areas) نیاز به استفاده از نقاط شکست (breakpoints) دارد.

نکته: یکی از اشتباهات طراحی وب مرتبط با شبکه CSS که بیشتر طراحان مرتکب می‌شوند اشتباه گرفتن شماره‌های CSS است.

۳٫نداشتن استراتژیک مناسب برای داشتن زیبایی سلسله مراتبی

اشتباه دیگر در طراحی وب که بیشتر طراحان باید از آن اجتناب کنند، راهبردی نکردن سلسله مراتب بصری محتوا، از جمله CTA است. با طراحی سلسله مراتب بصری کارآمد، می‌توان باعث ماجراجویی کاربر در وب سایت گردد. با استفاده از کلمات، رنگ‌ها، تصاویر و انیمیشن‌های جذاب می‌توان به این موفقیت دست یافت.

ارتباط برقرار کردن میان این عناصر و اندازه‌های آنان جزء الزامات است که می‌توانند موجب موفقیت و رشد سایت گردند و بی‌توجهی به این عوامل ممکن است موجب آسیب رساندن به سوددهی سایت شما شود.

۴٫توجه نکردن به رویکردهای طراحی و امنیتی

اگرچه امنیت وب سایت جنبه وابسته‌ای به معماری فنی دارد اما تا حدودی به طراحی وب سایت و ماجراجویی‌های کاربر نیز مرتبط می‌شود. اما اینکه طراحان چگونه بتوانند این ماجراجویی‌ها را کنترل کنند، بسیار در تعامل کاربر با سایت تاثیر مستقیمی دارد. اگر امنیت وب سایت درست از مرحله طراحی اولویت بندی شود، می توان از بسیاری از خلأهای امنیتی جلوگیری کرد.

۵٫بهم ریختگی طراحی وب با استفاده از محتوا و متن‌های زیاد

ارائه کردن اطلاعات بسیار زیاد و بیش از حد استاندارد موجب بهم ریختگی سایت می‌شود و کاربر را سردرگم می‌کند. کاربران با دادن اطلاعات بیش از حد کاربران را غرق می‌کنند و همین امر منجر به آشفتگی سایت می‌شود.

 

استفاده از محتوا و متن‌های زیاد

 

رابط کلی سایت همیشه باید با توجه به موضوع و مطالب خود به صفحات وب مختلف مانند لیست محصولات، اطلاعات محصول، نمایه‌های کاربر، تعامل کاربر و … تقسیم شوند. سپس همان رابط به قطعات و اجزاء، بلوک‌های دیگر تقسیم شوند.

توجه داشته باشید که هر کدام از این رابط‌ها و اجزاء باید بر روی یک عملکرد متمرکز شوند تا وب سایت بتوانند به راحتی کار کند. خوشبختانه این روش توسعه سریعتر و مقیاس‌پذیری صفحات وب را می‌تواند تضمین کند.

۶٫استفاده از تصاویر بی‌کیفیت و بی‌ربط

همه‌ی افراد دیگر می‌دانند که اگر می‌خواهید افراد و کاربران بیشتری را به سایت خود جذب کنید بهتر است از تصاویر با کیفیت و مرتبط با متن خود استفاده کنید. به طور کلی تصاویر و گرافیک طراحی سایت یکی از اصول‌های مهم در طراحی سایت هستند.

اگه تصاویر به درستی و مرتبط با متن انتخاب شوند می‌توانند مطالب مورد نظر را به کاربر انتقال دهند. بسیاری از مشاغل هنوز توجهی به تصاویر خود ندارند و از تصاویر بی‌کیفیت و بی‌ربط استفاده می‌کنند. هرگز این اشتباه را مرتکب نشوید، زیرا وب سایت شما ممکن است افت کند و بازدیدکنندگان خود را از دست بدهد.

۷٫عدم توجه به طراحی صفحه ۴۰۴ می‌تواند به سئو (SEO) سایت آسیب برساند

طراحی وب فقط به توسعه طرح‌بندی‌ها و ماجراجویی‌های کاربر محدود نمی‌شود. اینگونه ویکی پدیا تعریف می‌کند که: طراحی وب را برای ترکیب محتوا و بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) گسترش می‌دهد. از دیدگاه SEO (سئو)، می‌توان به راحتی از چندین اشتباه رایج در طراحی وب سایت (اشتباهات طراحی سایت) جلوگیری کرد.

اولین اشتباهی که ممکن است توسعه‌دهندگان در رابطه با سئو انجام دهند، نداشتن یک الگوی اختصاصی ۴۰۴ صفحه‌ای است. شما می‌توانید یک صفحه ۴۰۴ سفارشی برای دامنه خود داشته باشید تا موارد مرتبطی را به کاربران ارائه دهید، یا ممکن است از هدایت‌های ۳۰۲ یا ۳۰۱ برای پیوند دادن به صفحه دیگری در وب استفاده کنید.

به این صورت اگر کاربر به پیوند خرابی برخورد کرد می‌تواند با استفاده از صفحات ۳۰۲ یا ۳۰۱ مسیر خود را تغییر دهد و با استفاده از این دو مسیر (۳۰۲ یا ۳۰۱) به مطالب مورد نظر خود دست یابد. نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که برای یک وب سایت خارجی با پیوندهای خراب، باید این پیوندها را به طور مداوم آزمایش، شناسایی و جایگزین کنید.

۸٫اشتباه مرتبط با طراحی وب چند رسانه‌ایی

به طور کلی اگر بخواهیم حساب کنیم فیلم‌های پخش خودکار، به ویژه با صدا ممکن است سرعت لود (بالا آمدن) شدن سایت را کاهش دهند پس بهتر است اغلب نگذارید رسانه‌ها بخصوص فیلم‌ها به صورت خودکار پخش شود، تنها در صورت تقاضای کاربر.

 

استفاده از تصاویر بی‌کیفیت و بی‌ربط

 

هرچه سرعت بارگذاری سایت شما کاهش یابد به مراتب باعث آسیب رسیدن به وب سایت شما می‌گردد. آیا می‌دانستید که اکثر بازدید کنندگانی که وب سایتی را که بارگیری می‌کنند و بالا آمدن آن وب سایت بیش از ۴ ثانیه طول بکشد آن سایت را رها می‌کنند؟؟ حتی موتورهای جستجوگر نیز چنین وب سایت‌هایی را دوست ندارند.

 

کلام آخر

حال که به پایان این مقاله رسیده‌ایم و تا به اینجای کار سعی کرده‌ایم شما را با رایج‌ترین اشتباهات طراحی سایت آشنا کنیم. امید است این مطالب برایتان کاملا واضح و روشن بوده باشد و شما بهترین استفاده را از آنان برده باشید.

لازم به ذکر است که یک وب سایت می‌تواند مهمترین سرمایه کسب و کار شما باشد، بنابراین برای ایجاد اولین برداشت عالی باید آن را بی‎‌عیب و نقص کنید. اما برای انجام این کار، باید از این اشتباهات طراحی وب جلوگیری کنید.

نگران نباش جلوگیری از این اشتباهات رایج در طراحی وب سایت و همچنین رفع آنها بسیار آسان است. تنها شناسایی آنها، سخت‌ترین مرحله است. حال تنها یک سوال می‌ماند آیا شما هم مرتکب این نوع اشتباهات در طراحی سایت خود شده‌اید یا خیر؟؟!!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا