نکاتی که در نوشتن رزومه انگلیسی باید رعایت کنید
اهمیت نوشتن رزومه انگلیسی
نوشتن رزومه انگلیسی، مرحلهی جدیدی از یافتن شغل مناسب برای آن دسته از کسانی است که مدرکی مرتبط با زبان انگلیسی را دریافت کردهاند. پس از اتمام دورهی تحصیلی و فراگیری مهارتهای مختلف، با رزومه انگلیسی به عنوان آخرین مرحله از معرفی مهارتها و دانش تحصیلی مواجه میشویم. مانند هر موارد آموزشی و تحصیلی دیگری که در طول سالهای گذشته به طرق متنوع سعی در فراگیری آنها داشتهایم.
نوشتن رزومه انگلیسی برای کار نکات جدید و ناگفتهای برای افراد تازهکار دارد. در این مقاله هرچند کوتاه به بررسی برخی از موارد کلی این مهم میپردازیم:
ویژگیهای مهم رزومه انگلیسی
۱- گیرا و زیبا باشد.
برای آنکه رزومه انگلیسی، در لحظه اول توجه کارفرما را به خود جلب کند، بهتر است در چاپ و صحافی آن دقت ویژهای بر کیفیت کاغذ و نیز رنگ و لعاب جلد رزومه خود داشته باشیم.
۲- مختصر بنویسید.
به یاد داشته باشید که رزومه انگلیسی، قرار نیست مثل کاتالوگ عمل کند و تمام جزئیات زندگی شخصی شما را شامل شود. بهتر است به طور مختصر به بیان مهارتهای مرتبط با شغل مورد نظر، میزان تحصیلات و هم چنین تجربیات کاری خود را بپردازید تا در مدت زمان کمتری توجه کارفرما یا مسئول استخدام را به خود جلب کند.
۳- در دسترس باشید.
اطمینان حاصل کنید که تمامی راههای ارتباطی با شما فعال است، از تلفن و موبایل تا حتی نرمافزارهای ارتباطی برخط مانند ایمیل، اسکایپ ، لینکدین و غیره.
۴- اصولی بنویسید.
برای آنکه بتوانید خود را به طور مثبت معرفی کنید باید قالب خاصی برای معرفی تواناییهای خود برگزینید. شاید تصمیم بگیرید که مهارتها و مدارک خود را برحسب تاریخ اخذ آنان بنویسید یا بخواهید ابتدا به ذکر تجربیات و سپس ارائه مدارک تحصیلی و در نهایت علائق شخصی بپردازید. به خاطر داشته باشید چنانچه قصد ارسال رزومه به شرکتهای مستقر در خارج از کشور داشته باشید، باید با اولویتبندی کارفرمایان کشور مقصد آشنایی یابید. برای مثال در کشور آمریکا، اولویت استخدام بر مقدار تجربیات شغلی است پس بهتر است تجربیات خود را پیش از تحصیلات بیان کنید.
۵- به درستی عنوانبندی کنید.
سعی کنید عناوینی مناسب و دقیق برای بیان بخشهای مختلف رزومه انگلیسی خود انتخاب کنید تا بدین روش از کلیگویی بپرهیزید.
۶- بیانی صریح داشته باشید.
در هنگام برشمردن یکایک مهارتها و نیز مدارک تحصیلی بهتر است از نشانه گذاریهای مشخص استفاده کنید طوری که موارد واضح، مشخص دیده شود. از به کار بردن ضمیر اول شخص انگلیسی ( I ) پرهیز کنید و از زمان گذشته افعال استفاده کنید. به طور مثال:
.Conducted routine inspections of on-site equipment
۷- از کلمات مثبت استفاده کنید.
در نوشته خود، از لغات، اصطلاحات و عبارات مثبت و قوی استفاده کنید در غیر این صورت لحن یکنواخت متن برای خواننده رزومه کسلکننده خواهد بود. برای مثال :
‘Generated’: produced
“Generated a 25% increase in online traffic”
۸- صادق باشید.
پس از نوشتن کامل رزومه خود، صادقانه از خود درباره کیفیت ارائهی مطالب بپرسید. با بازنگری آن نظر اطرافیان را درباره احتمال پذیرش کارفرما جویا شوید.
مراحل نگارش
اکنون که به ویژگیهای کلی رزومه انگلیسی پرداختهایم، مراحل نگارش را به صورت نکاتی در ادامه ذکر میکنیم.
- ابتدا تجربیات شغلی خود، مثل شغلهای تمام وقت یا پارهوقت، تجربیات کاری و همکاریهای خود را با شرکت و سازمانهای مختلف را با ذکر سمت و مسئولیت شغلی لیست کنید.
- دربارهی مدارک تحصیلی خود صحبت کنید. نام محل تحصیل، مقاطع و رشتهی تحصیلی و نیز مهارتهای مرتبط با شغل مورد نظر را ذکر کنید.
- چنانچه در سازمان یا ارگانی به صورت داوطلبانه حضور داشتهاید به بیان وظایف و تجربیات خود از آن دوره بپردازید.
- از میان انواع مهارتهایی که فراگرفتهاید، مواردی را که مربوط به شغل آیندهتان میشود را ذکر کنید.
- در آغاز نوشتن رزومه انگلیسی، نام، نام خانوادگی و اطلاعات تماس را بطور کامل در بالای صفحه بنویسید.
- در هنگام بیان تجربیات شغلی، بهتر است از شرکتها، سازمانها و ارگانهای اخیر شروع کنید و پس از آن سایر محلهای شغل قبلی را به ترتیب زمان استخدامی، به شکلی که از موارد آخر به اول است، بیان نمایید و در این طریق بر مهارتهای شغلی خود تاکید کنید.
- تحصیلات خود را خلاصهوار بیان کنید، نوع مدارک تحصیلی و دروس گذرانده مربوط به شغل را بیان کنید. ذکر مهارتهای مربوط به شغل درخواستی را در اولویت خود قرار دهید. اطلاعات مفید دیگر، مانند فراگیری زبان خارجی، دانش مربوط به کامپیوتر و یا نرمافزارهای لازم را پس از آن در رزومه بنویسید.
- در پایان از ذکر عبارت، اطلاعات تماس مراجع شغلی درصورت درخواست ارسال میشود، به زبان انگلیسی غافل نشوید. توجه داشته باشید که آدرس و یا اطلاعات تماس محل شغلی گذشته لازم نیست و از نوشتن آن خودداری نمایید. در راستای رعایت اخلاق و احترام، بهتر است کارفرمایان قبلی خود را درباره لحاظ اطلاعات تماس و یا سایر موارد مربوط به آنان در رزومه انگلیسی خود مطلع نمایید تا در صورت لزوم بتوانید به بهترین نحو از همکاری صمیمانه آنان جهت کسب موفقیت بهره گیرید.
.References: Available upon request
نمونه رزومه انگلیسی
Peter Jenkins
۲۵۴۵۶ NW 72nd Avenue
Portland, Oregon 97026
۵۰۳-۶۸۷-۹۸۱۲
pjenkins@happymail.com
Objective
Become an Executive Producer in an established recording studio.
Work Experience
۲۰۰۴ – ۲۰۰۸
Lead singer in a band which toured North America.
Responsibilities included arranging music and recording live performances.
After two years, managed entire group and bookings.
۲۰۰۸ – ۲۰۱۰
Producer at Sound Mixers Aligned studios in San Diego, California.
Collaborated with a wide range of musicians to help produce demo recordings for major recording labels.
Developed sound profiles recording setups for small to large ensembles.
Became accomplished on a wide range of audio software packages.
۲۰۱۰ – Present
Director of artist relations at Spooky People Studios.
Responsible for establishing a solid working relationship with our artists while meeting the needs of Spooky People Studios.
Education
۲۰۰۰ – ۲۰۰۴
Bachelor of Science University of Memphis, Memphis, Tennessee
Additional Skills
Fluent in Spanish and French
Expert in Office Suite and Google Documents
References Available upon request
نتیجه گیری
به عنوان نکته آخر، اگر نامه همراه، در رزومه خود قرار دهید می تواند این امر به نوعی بر کیفیت رزومه انگلیسی شما بیافزاید. از قرار دادن عکسهای نامرتبط و یا هر وسیله تزئینی به عنوان پیوست، بپرهیزید زیرا که مورد پسند مسئولین امور جذب در موقعیت شغلی جدید نخواهد بود.
یافتن شغل جدید ساده نیست و در مسیر دستیابی به شغل مناسب باید تلاش فروان نمود. امیدواریم با رعایت نکات بالا در رزومه انگلیسی خود بهترین شرایط و فرصتها را در راستای کسب شغل مناسب برای خود فراهم کنید.