زبان خارجی

تقویت لیسنینگ با کمک تکنیک ترنسکرایب

تکنیک تراسکرایب راه حلی برای تقویت لیسنینگ

اگر جزء افرادی هستید که می‌خواهند زبان تازه‌ای بیاموزند، احتمالا به دنبال راه حلی هستید که مهارت نوشتن، صحبت کردن و شنیدن یک زبان جدید را برایتان ساده‌تر کند. یکی از مشکلاتی که ممکن است زبان آموزان با آن روبه‌رو شوند، درک بهتر و کامل لیسنینگ است. روش‌های بسیاری برای یادگیری و تقویت لیسنینگ وجود دارد که در این میان تکنیک ترانسکرایب به شما کمک می‌کند تا به نتیجه بزرگی در تقویت یک زبان جدید دست یابید. در این مقاله قصد داریم شما را با تکنیک ترنسکرایب آشنا کنیم تا شاهد تقویت مهارت لیسنینگ یا شنیدن زبان تازه باشید.

ویدیو پییشنهادی : آموزش لیسنینگ آیلتس
IELTS: Listening

چرا مهارت لیسنینگ اهمیت دارد؟

پیش از آن که به مبحث ترنسکرایب بپردازیم، ابتدا بهتر است بدانید که چرا مهارت لیسنینگ (Listening) برای یادگیری یک زبان جدید همچون زبان بین‌المللی انگلیسی اهمیت دارد. مهارت لیسنینگ می‌توان یادگیری زبان را ساده‌تر کند.
برای مثال قبولی در امتحانات مهمی همچون تافل یا آیلتس، امکان مهاجرت یا تحصیل در یک کشور دیگر و حتی تماشای یک فیلم نیاز به یادگیری و تقویت لیسنینگ دارد تا در نهایت به موفقیت‌های بیشتری در یادگیری زبان برسید.

اهمیت تکنیک ترنسکرایب

ویدیو پییشنهادی : TOEFL iBT: Listening and SpeakingTOEFL iBT: Listening and Speaking

تکنیک ترنسکرایب چیست؟

یکی از روش‌های موثر یادگیری لیسنینگ، تکنیک ترنسکرایب (transcription) به معنای رونویسی کردن است. به بیان دیگر در این تکنیک شما باید هر آنچه که می‌شنوید را یادداشت کنید. در این صورت به قلم، کاغذ و یک فایل صوتی مفهوم و قابل درک زبان هدف نیاز دارید تا آن را بشنوید و روی کاغذ بنویسید.
اگرچه این تکنیک ابتدا دشوار به نظر می‌رسد، اما به مرور زمان مهارت شنیدن را برایتان ساده می‌کند و شما می‌توانید بدون نیاز به زیرنویس، فیلم تماشا کنید یا امتحانات زبان را در بخش لیسنینگ با موفقیت پشت سر بگذارید.

مزایای تکنیک ترنسکرایب 

بسیاری از زبان آموزان با کمک تکنیک ترنسکرایب به موفقیت‌های قابل توجهی در یادگیری و تقویت لیسنینگ زبان جدید رسیده‌اند. در ادامه به بخشی از مزایای این روش می‌پردازیم:

۱٫ مهارت شنوایی فعال‌ تقویت می‌شود و درک بهتری از مفاهیم خواهید داشت.
۲٫ تکنیک ترنسکرایب برای یادگیری بیشتر لیسنینگ زبان‌ها کاربرد دارد.
۳٫ در این روش با سرعت صحبت کردن بومیان زبان هدف بهتر آشنا می‌شوید.
۴٫ ساختار جملات را همچون نحوه قرارگیری صحیح افعال بهتر می‌آموزید.
۵٫ ترنسکرایب کمک می‌کند تا تلفظ صحیح کلمات را یاد بگیرید.
۶٫ با این تکنیک لهجه و استرس روی کلمات را بیشتر از گذشته درک می‌کنید.
۷٫ بدون نیاز به خواندن کلمات مکتوب، با کلمات جدیدی آشنا می‌شوید و دایره لغاتتان گسترده‌تر می‌شود.

از کجا شروع کنیم؟

تکنیک ترنسکرایب شامل ۹ مرحله است. اگرچه این مراحل دشوار به نظر می‌رسند، اما خسته کننده نیستند و نتیجه نهایی حاصل، رضایت‌بخش خواهد بود. زمان میانگین انجام این تمرینات برای هر فردی متفاوت خواهد بود.

مرحله ۱:

یک فایل صوتی مناسب تهیه کنید. ابتدا می‌توانید با یک فایل صوتی ۳۰ ثانیه‌ تا ۱ دقیقه‌ای شروع کنید یا بخشی از یک فایل صوتی بلند را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که فایل صوتی نباید آنقدر ساده باشد که مانع پیشرفت‌تان شود یا آنقدر دشوار باشد که نتوانید کلمه‌ای روی کاغذ پیاده کنید.

موضوع فایل صوتی باید مطابق علاقه‌تان باشد تا از گوش دادن و انجام تمرینات خسته و دلزده نشوید. همچنین در صورتی که فایل صوتی شامل متن است یا فیلم زیرنویس دارد، کمک بزرگی در مرحله آخر به شما می‌کند. با این حال به یاد داشته باشید که تا مرحله آخر به متن فایل صوتی نگاه نکنید.

مراحل تکنیک ترنسکرایب

به منظور انجام تکنیک ترنسکرایب عجله نکنید. توصیه می‌کنیم زمان آزادی برای این کار اختصاص دهید، چرا که ممکن است انجام تمرینات کمی شما را درگیر کند و زمان زیادی را به خود اختصاص دهد. از این جهت زمان مناسبی برای این کار انتخاب کنید.

مرحله ۲:

در مرحله دوم یک بار به طور کامل به فایل صوتی گوش دهید. در این مرحله نیازی به نوشتن نیست و تنها شما باید روی درک فایل صوتی تمرکز کنید. در صورتی که سطح فایل لیسنینگ بالا بود، می‌توانید به مرحله اول بازگردید و یک فایل صوتی قابل درک‌ و ساده‌تر انتخاب کنید.

مرحله ۳:

در مرحله سوم می‌توانید هر آن چه که از فایل صوتی شنیده‌اید را یادداشت کنید. در این مرحله اجازه دارید که فایل صوتی را متوقف کنید و آن را بارها از اول گوش دهید تا تمام جملات و کلمات را روی کاغذ پیاده کنید.
توصیه می‌کنیم میان خط‌ها فاصله قرار دهید تا انجام مرحله ۷ و ۸ برای‌تان ساده‌تر شود. در صورتی که که کلمه‌ را متوجه نمی‌شوید، جای خالی در متن قرار دهید تا آن را پُر کنید. با این حال شما می‌توانید فایل صوتی را در دفعات متعددی گوش دهید.

اجرای تکنیک ترنسکرایب
مرحله ۴:

هنگامی که مرحله سوم را به پایان رساندید و تصور کردید که دیگر نمی‌توانید جملات را تصحیح کنید، به مرحله ۴ بروید و تمام جملاتی که یادداشت کردید را بخوانید و به این سوالات پاسخ دهید:
آیا جملاتی که نوشتید مفهومی دارند؟ آیا با دانش زبانی که دارید، گرامر جملات صحیح است؟ املای کلمات را درست نوشته‌اید؟ چند کلمه جدید در متن مشاهده می‌کنید؟
در صورتی که جای خالی برخی از کلمات را نتوانسته‌اید پر کنید، مشکلی ندارد. شما می‌توانید با دانش زبانی خود آن را با کلمه فرضی پر کنید و دور آن‌ها خط بکشید تا مفهوم جمله به درستی نوشته شود. در مراحل بعدی شما می‌توانید کلمات صحیح را جایگزین کلمه فرضی کنید.

مرحله ۵:

در مرحله ۵ دوباره به فایل صوتی گوش کنید. توصیه می‌کنیم این بار کلماتی که جای آن‌ها را خالی گذاشته‌اید و با کلمه فرضی پر کرده‌اید تمرکز بیشتری داشته باشید. در واقع مرحله پنجم کمک می‌کند تا متن مکتوب خود را بهتر و دقیق‌تر کامل کنید.

مرحله ۶:

انجام مرحله ۶ اختیاری است و به متن مکتوب‌تان بستگی دارد. اگر هنوز نتوانسته‌اید جای خالی برخی از کلمات را به درستی پر کنید، توصیه می‌کنیم به مرحله ۴ بازگردید و سپس مرحله ۵ را تکرار کنید تا بتوانید کلمه مناسب را بنویسید.

مرحله ۷:

مرحله ۷ همان مرحله شیرینی است که خیال‌تان را آسوده می‌کند! در صورت امکان متن خود را به معلم زبان یا یک دوست بومی بدهید تا آن را تصحیح کند. در غیر این صورت از متن فایل صوتی استفاده کنید و اشکالات خود را تصحیح نمایید.

مرحله ۸:

پس از تصحیح کامل متن، فایل صوتی را دوباره گوش دهید تا ذهن‌تان با کلمات جدید آشنا شود. در واقع مرحله ۸ تکنیک ترنسکرایب کمک می‌کند تا با لیسنینگ، جملات و کلمات جدید ارتباط برقرار کنید و تلفط صحیح آن‌ها را بیاموزید.

مرحله ۹:

در مرحله پایانی شما باید صدای خود را هنگام خواندن متن صحیح ضبط کنید. در واقع این روش کمک می‌کند تا ذهن‌تان تلفظ را بشنود و کلمات را به خاطر داشته باشد. البته ناگفته نماند که مرحله ۹ به تقویت صحبت کردن یا Speaking زبان هدف نیز کمک می‌کند.

ویدیو پییشنهادی : آموزش آیلتس (Speaking)
آموزش آیلتس (Speaking)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا