برنامه نویسی و ITلینوکس

لینوکس اوبونتو و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید

چرا لینوکس اوبونتو ؟

اگر جزو افراد علاقه‌مند به لینوکس هستید یا اطلاعاتی در رابطه با اوبونتو شنیده اید و دوست دارید بیشتر با طرز کار لینوکس اوبونتو آشنا شوید با این مقاله همراه ما باشید.

اوبونتو سیستم‌عاملی رایگان است که متن‌باز می‌باشد و این سیستم‌عامل میلیون‌ها کاربر دارد و یک ایدئولوژی، پروژه جمعی و حتی می‌توان گفت یک جامعه به حساب می‌آید.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش هک قانونمند (CEH)
آموزش هک قانونمند (CEH)

 

شاید شما هم بخواهید از سیستم‌عامل‌های پولی مثل مک و ویندوز فاصله بگیرید و به سراغ سیستم‌عامل‌های رایگانی مثل لینوکس اوبونتو بروید اما قبل از نصب باید بدانید که چطور می‌توان با آن‌ کار کرد.

 

لینوکس اوبونتو و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید

اوبونتو چیست؟

اوبونتو به عنوان یک سیستم‌عامل رایگان دسکتاپ که مبتنی بر لینوکس است، پروژه بسیار گسترده‌ای به حساب آمده و در سراسر دنیا میلیون‌ها انسان روی رایانه‌های خود از این سیستم‌عامل استفاده می‌کنند.

لینوکس اندازه‌های مختلفی دارد و شکل‌های مختلفی را شامل می‌شود که در این میان ابونتو جز رایج‌ترین نسخه‌های آن محسوب می‌شود.

وب‌سایت اوبونت

اوبونتو پیشرفت زیادی را تجربه کرده است، به طوری که در حال حاضر معنای مخفی شده در نام خود را به نمایش گذاشته است. اولین و مهمترین هدف اوبونتو این است که بتواند روح انسانیت و اجتماعی را وارد دنیای رایانه‌ها نماید.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش رایگان امنیت شبکه
آموزش رایگان امنیت شبکه

 

این موضوع در شرایط کنونی که شرکت کانونیکال تمرکز خود را به سمت‌وسوی سازمانی برده، تا حد زیادی رو به کاهش است اما با این حال کاربران اوبونتو هنوز هم باور عمیق خود به این که نرم‌افزار (صرف‌نظر از تفاوت زبانی، معلولیت و یا سطح درآمد) باید در دسترس همه باشد را حفظ نموده‌اند.

کانونیکال و جامعه اوبونتو

بنیان‌گذار اوبونتو یک شرکت خصوصی به نام Canonical Ltd بوده و این سیستم‌عامل از همین طریق مدیریت می‌شود. در سال ۲۰۰۴ یک کارآفرین از آفریقای جنوبی به نام Shuttleworth  اقدام به تامین مالی و سرمایه‌گذاری برای کانونیکال نمود.

علاوه بر تامین‌مالی اوبونتو، شاتل‌ورث به دلایل زیادی شهرت جهانی کسب کرد که یکی از این دلایل بازدید از ایستگاه بین‌المللی فضایی و همین طور فروش یکی از شرکت‌هایش به VeriSign با قیمتی بسیار بالا بود.

کانونیکال این قابلیت را دارد که در قالب دریافت هزینه به شرکت‌هایی که از اوبونتو استفاده می‌کنند، پشتیبانی تجاری ارائه دهد و جالب است بدانید که درآمد حاصل از این راه، در مسیر توسعه و گسترش اوبونتو صرف می‌شود.

 

چرا لینوکس اوبونتو ؟

 

کانونیکال دفاتر و شعبه‌های کوچک زیادی در تایوان، ایالت متحده و کانادا دارد اما دفتر اصلی آن در لندن مستقر شده است.

نقش کانونیکال به چه صورت است ؟

  1. هماهنگی در رابطه با موارد امنیتی
  2. انتشار نسخه‌ جدیدی از اوبونتو هر شش ماه
  3. میزبانی از سرورهای جامعه برخط اوبونتو

کانونیکال خدمات مختلفی را ارائه می‌کند و ابزارهای متفاوتی را نیز دربر می‌گیرد، بسیاری از خدمات مدیریت ابری نیز توسط کانونیکال به انجام می‌رسد. اگر چه این موارد روی نسخه دسکتاپ تاثیری ندارند اما برای افراد و شرکت‌هایی که روی سرورهای خود از اوبونتو استفاده می‌کنند بسیار مفید است.

 

مقاله پییشنهادی : دلیل اهمیت لینوکس چیست
دلیل اهمیت لینوکس چیست

 

کانونیکال نقشی در ایجاد یا محافظت از نرم‌افزارهایی که در اوبونتو مورد استفاده قرار می‌گیرند، ندارد. تمامی این اختیارات توسط جامعه وسیع‌تر و گسترده‌تری به نام  FOSS  به انجام می‌رسد.

این تنها موردی نیست که کانونیکال از افرادی غیر از کارکنان خود بهره می‌برد. افراد مختلف در سراسر دنیا به طور رایگان وقت و مهارتشان را در موارد زیر در اختیار اوبونتو قرار می‌دهند؛

  1. آزمایش باگ‌های نرم‌افزاری
  2. ارائه بازخوردهای کاربری
  3. پاسخ به سؤالات و پشتیبانی
  4. نگارش مستندات کاربری و  طراحی موارد هنری

لینوکس اوبونتو چیست

لینوکس اوبونتو سیستم‌عامل دسکتاپ مبتنی بر لینوکس است که محبوبیت بسیار زیادی دارد و در سراسر جهان میلیون‌ها کاربر آن را برروی رایانه خود نصب کرده‌اند. اگر در رابطه با لینوکس اطلاعاتی ندارید باید بدانید که لینوکس یک هسته است که به اصطلاح آن را کرنل نیز می‌نامند.

کرنل‌ها شامل اجزای اصلی سیستم‌عامل هستند و برای نرم‌افزارهای مختلفی تعامل با سخت‌افزار رایانه را امکان‌پذیر می‌نمایند.

اگر چه کرنل به تنهایی یک سیستم‌عامل محسوب نمی‌شود اما مجموعه‌ای از دستورالعمل‌هایی را شامل می‌شود که بین برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزار رایانه ارتباط ایجاد کرده و امکان پردازش داده را میسر می‌نمایند.

بسیاری از سیستم‌عامل‌های متن‌باز و رایگان مثل اوبونتو از کرنل لینوکس استفاده می‌کنند و این امر تحت پروانه GNU General Public منتشر شده است.

 

لینوکس اوبونتو چیست

نکته:

برخلاف باور عموم مردم، لینوکس یک شرکت نبوده و هیچ کس مالک آن نیست. همچنین لازم است بدانید که لینوکس یک سیستم عامل کامل نیست و تنها یک هسته است.

برای استفاده از یک سیستم‌عامل لینوکسی اگرچه به کرنل لینوکس احتیاج خواهید داشت اما علاوه بر آن به محیط دسکتاپ، سرور صوتی،سرور نمایش و اجزای دیگری نیاز دارید تا در نهایت بتوانید تجربه کاربری لینوکس اوبونتو را به‌دست آورید.

 

 

اوبونتو همه اجزای مورد نیاز را به صورت یک پک برایتان بسته‌بندی نموده و به همین دلیل دیگر نیاز نیست بدانید که دقیقاً این اجزا چه هستند. (مانند سیستم عامل‌های تجاری به راحتی می توانید از آن استفاده کنید.)

مزایای استفاده از لینوکس اوبونتو

  1. رایگان و متن‌باز بودن از مهم‌تربن ویژگی‌های آن است.
  2. ابونتو دارای کد‌ها، تلاش‌ها و مفاهیم مشترک بسیار زیادی است که بدون هیچ هزینه‌ای میتوان از آن‌ها بهره گرفت.
  3. استفاده، بررسی و نصب آن آسان است.
  4.  برای کار با آن نیاز به تجربه چندان زیادی نمی‌باشد.
  5. ظاهر اوبونتو بسیار شیک و کاربر پسند است.
  6. عملکرد آن پایدار و سریع می‌باشد.
  7. سرعت لود شدن آن در رایانه‌های مدرن بسیار کوتاه است.
  8. ویروس عمده‌ای ندارد.
  9.  اوبونتو در برابر ویروس‌های ویندوزی که موجب از کار افتادن سیستم می‌شوند، ایمن است.(خداحافظی با صفحه آبی مرگ)
  10. هر شش ماه یک بار نسخه جدیدی از اوبونتو توسط کانونیکال به صورت رایگان در دسترس قرار می گیرد، در واقع اوبونتو کاملاً به‌روز است.
  11. از سوی جامعه جهانی FOSS  و کانونیکال راهنمایی و پشتیبانی جامعی برای اوبونتو ارائه می شود و در واقع در میان سیستم‌عامل های لینوکس، اوبونتو دارای بالاترین سطح پشتیبانی است.

نسخه‌های مختلف اوبونتو

سیستم‌عامل‌ها از روش‌های مختلفی برای آنکه نسخه‌های مختلف را شماره‌گذاری کنند، بهره می‌گیرند. روشی که اوبونتو در این رابطه استفاده می کند شاید کمی عجیب به نظر برسد اما در واقع بسیار ساده است؛

شماره‌های نسخه

هر شش ماه یکبار و در ماه‌های اکتبر و آوریل کانونیکال نسخه جدیدی از اوبونتو را به‌روزرسانی می‌کند که هر یک از این نسخه ها دارای شماره خاصی می‌باشند. این شماره‌گذاری بر حسب سال و ماه انتشار به انجام می‌رسد. برای مثال نسخه ۱۸٫۱۰ در اکتبر ۲۰۱۸ منتشر شده است.

نام‌های کد

علاوه بر شماره‌هایی که برای انتشار نسخ مختلف به کار می رود هر نسخه دارای نامی است که بر اساس اسم یک حیوان و یک صفت انتخاب شده است و هر دو کلمه با حرف خاصی به طور مشترک آغاز می‌شوند. برای مثال نام‌های کد برای اوبونتو ۱۷٫۱۰ کفتار هنرمند است. (Artful Aardvark)

انتشار نسخه‌های با پشتیبانی بلندمدت

از دیگر ویژگی های منحصر به فرد ابونتو می‌توان به پشتیبانی مداوم آن اشاره کرد. یعنی نسخه‌های مختلف در یک قالب زمانی سازمان‌یافته پشتیبانی می‌شوند.

پس از گذشت هر ۶ ماه که نسخه جدیدی از لینوکس اوبونتو منتشر می‌شود، کانونیکال به مدت ۱۸ ماه از آن نسخه پشتیبانی می‌نماید که به آن‌ها نسخه‌های نرمال نیز گفته می‌شود.

 

 

البته کانونیکال نسخه‌هایی با پشتیبانی بلند‌مدت را نیز منتشر می‌نماید که تقریباً هر دو سال منتشر شده و تا سال‌های متوالی از طرف کانونیکال مورد پشتیبانی قرار می‌گیرند.

نصب اوبونتو

برای نصب اوبونتو ابتدا باید نسخه مورد نظر را دانلود کرده و روی یک دی وی دی یا فلش، بوت کنید. سپس مراحل زیر را دنبال نموده و این سیستم‌عامل را نصب نمایید؛

  1. پس از ظاهر شدن پنجره اوبونتو روی صفحه، کلیک کنید تا مراحل گرافیکی برایتان ظاهر شود.
  2. سپس منتظر بمانید تا مراحل Install کردن برایتان نمایان شود.
  3. پس از مشاهده گزینه‌ها، روی Install Ubuntu کلیک کنید.
  4. در مرحله بعد در صورت تمایل می‌توانید Download Updates While Installing  را علامت‌گذاری نمایید تا در هنگام نصب اوبونتو سیستم‌عامل شما بروزرسانی شود.
  5. از  گزینه Install This Third-Party Software  نیز می‌توانید برای اجرای تمام فایل‌های صوتی و تصویری استفاده کنید.
  6. در نهایت گزینه Continue  را انتخاب نمایید.

حال در این مرحله باید تعیین کنید که دوست دارید اوبونتو در کنار ویندوز برایتان نصب شود یا با ویندوز فعلی برایتان جایگزین شود و سپس روی گزینه Continue  کلیک کنید.افراد علاقه‌مند به کار با لینوکس اوبونتو به سادگی می‌توانند از خدمات گسترده این سیستم‌عامل استفاده کنند. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا