برنامه نویسی و IT

DNS چیست و چگونه کار می‌کند

DNS چیست  

Domain Name Server) DNS) یک پروتکل استاندارد است که به کاربران کمک می‌کند وب سایت‌هایی که خوانایی دارند و می‌توان از آنان استفاده کرد را کشف کنند. DNS مانند یک دفترچه تلفن که به شما امکان می‌دهد نام یک شخص را جستجو کنید و شماره او را کشف کنید، عمل می‌کنند. در ادامه این مقاله می‌خواهیم بیشتر در رابطه با DNS چیست صحبت کنیم و چگونگی کارکرد آن را مورد بررسی قرار دهیم پس در ادامه همراه ما باشید.

 

 

DNS به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید به راحتی آدرس یک وب سایت را تایپ کنید و خود (DNS) در ادامه به طور خودکار آدرس پروتکل اینترنت (IP) آن وب سایت را برای شما بدست می‌آورد. می‌توان گفت وجود وب سایت‌ها بدون DNS امکان پذیر نبود و به نوعی اینترنت به مشکل برمی‌خورد.

 

DNS چیست  

دلیل استفاده از DNS چیست

ابتدا اجازه دهید شما را با DNS آشنا کنیم برای آشنایی بیشتر با DNS می‌توان گفت که این دامنه به عنوان یکی از پایه‌های اینترنت به شمار می‌آید با این حال شاید افراد کمی باشند که از آن باخبر اند و می‌دانند این دامنه چقدر در زندگی آنان تاثیرگذار است.

به عنوان نمونه می‌توان گفت اکثریت افراد در مواقعی که در حال چک کردن ایمیل‌های خود هستند در واقع این DNS است که به آنان کمک می‌کند تا ایمیل‌های افراد به راحتی در دسترس آنان قرار گیرد.

 

 

در ابتدایی ترین حالت، DNS فهرست اسامی است که با اعداد مطابقت دارند. اعداد در این حالت همان IP آدرس‌ها هستند که رایانه‌ها از آنان برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می‌کنند. در بیشتر مواقع برای توصیف کردن DNS از دفترچه تلفن استفاده می‌شود که این توصیف برای افرادی که می‌دانند دفترچه تلفن چیست، توصیف قابل فهم تری است.

نکته جالب اینجاست که DNS برخلاف دفترچه تلفن بروز می‌شود و IP آدرس آن تغییر می‌کند اما این تغییر مشکلی برای کاربر به وجود نمی‌آورد. 

 

دلیل استفاده از DNS چیست

 کار DNS چیست

کارکرد DNS  زمانی است که ما وارد یک سایت می‌شویم و می‌خواهیم از آن سایت بازدید کنیم در این زمان است که کامپیوتر ما با انجام یک سری مراحل آدرس وب سایت که قابلیت خوانایی باشد را برای ما پیدا می‌کند تا ما به راحتی بتوانیم از آن سایت بازدید کنیم. 

این کار با هربار که در حال استفاده از دامنه سایت باشیم اتفاق می‌افتد و هیچ تفاوتی در انجام کار DNS وجود ندارد. مثلا شما چه در حال خواندن مطالبی در یک سایت باشید یا چه در حال گوش دادن به نوار الکترونیکی یا رادیو، DNS کار خود را انجام می‌دهد.

 

مقاله پییشنهادی : چرا باید زبان برنامه نویسی swift را یاد بگیریم
چرا باید زبان برنامه نویسی swift را یاد بگیریم

 

هر سایت برای خود یک یا چند IP آدرس دارد که همه‌ی آنها با یکدیگر مطابقت دارند و وقتی شما وارد یک سایت می‌شوید DNS به شما کمک می‌کند که دامنه سایت مورد نظر را پیدا کنید. با DNS دیگر لازم نیست شما تمامی دامنه سایت‌ها را حفظ کنید.

حال ممکن است در بعضی از موارد دامنه دو سایت شبیه به یکدیگر باشد در این زمان است که می‌توان DNS آنان را با توجه به سرویس ارائه‎‌دهنده (میزبان) وب سایت تغییر دارد تا DNS بتواند از دامنه مورد نظر خود استفاده کند.

 

 کار DNS چیست

استفاده از دایرکتوری

اگر سایت از یک دایرکتوری استفاده کند و همچنین تعداد بازدیدکنندگان از آن سایت زیاد باشد این عمل موجب کندی سایت می‌شود و این امر باعث می‌شود کاربران کمی بتوانند وارد سایت شوند. در اینجا است که DNS وارد می‌شود و سرورهای مختلف آن سایت را به اشتراک می‌گذارد تا افراد بیشتری بتوانند وارد سایت شوند و سایت سرعت بیشتری پیدا کند.

البته ناگفته نماند که ممکن است شما در روز از یک سایت زیاد بازدید کنید به همین خاطر DNS از قبل اطلاعات آن سایت را درون رایانه شما ذخیره کرده است و شاید با کوچکترین سرچ در گوگل می‌توانید سایت مورد نظر خود را بدون هیچ دردسری پیدا کنید.

بنابراین از این موضوع نتیجه می‌گیریم که تعداد زمانی که DNS به شما کمک می‌کند تا سایت مورد نظر خود را پیدا کنید بیشتر از زمانی است که شما یک سایت را جستجو می‌کنید. 

DNS مانند یک پایگاهی عمل می‌کنند که تمامی کارهای آن پایگاه به صورت سلسله مراتب است که هر کدام از کارها برای ذخیره اطلاعاتی در رابطه با دامنه سایت‌های مختلف می‌باشد. شما وقتی قصد دارید وارد یک سایت شوید اولین کاری که رایانه شما انجام می‌دهد این است که آیا اطلاعات آن سایت از قبل درون DNS موجود است یا خیر.

 

استفاده از دایرکتوری

 

اگر اطلاعات مورد نظر در در حافظه پنهان رایانه یافت نشد درخواست شما می‌تواند از طریق اینترنت به یک یا چند سرور DNS ارسال ‌شود. اگر اطلاعات مورد نظر در سرورهای DNS یافت نشود، درخواست شما به سرورهای دیگر ارسال می‌شود این روند تا زمانی ادامه می‌باید که شما به خواسته خود برسید.

آشنایی با سرور نام‌ها (Name Server)

همانطور که در مطالب فوق اشاره کردیم Domain Name Server یا همان DNS دارای سرورهایی نام (Name Server) هستند. در اینجا می‌خواهیم کمی در رابطه با این سرور نام‌ها سخن بگوییم سرورهای نام رکوردهای DNS را ذخیره می‌کنند که همان پرونده اصلی است.

نکته: سرور نام‌ها مشخص می‌کنند که کدام دامنه به کدام IP آدرس مربوط است.

قابل ذکر است که سرور نام‌هایی در جهان وجود دارند که تمامی سرورها را در سراسر جهان توزیع می‌کنند که به این سرورها، سرور نام‌های اصلی می‌گویند. سرور نام‌های اصلی به جای ذخیره هر دامنه، مکان‌های TLD (دامنه های سطح بالا) را ذخیره می‌کنند.

 

آشنایی با سرور نام‌ها (Name Server)

تاریخچه مختصری از DNS

سی سال پیش زمانی که اینترنت هنوز در ابتدای راه بود وقتی می‌خواستید از یک وب سایت بازدید کنید باید IP آدرس آن سایت را می‌دانستید. این موضوع به این دلیل بود که کامپیوترها فقط با استفاده از اعداد قادر به برقراری ارتباط بودند برای مثال IP آدرس یک سایت به این صورت بود: 127.33.54.20 .

این اعداد را باید شما کاملا حفظ می‌کردید تا می‌توانستید وارد سایت دلخواه خود شوید و یادآوری آنان واقعا سخت و دشوار بود. 

 

 

با بررسی این موضوع انسان‌ها سعی کردن روش بهتر و آسان‌تری را جایگزین این مورد کنند و ما نیاز داشتیم که روشی ابداع کنیم که زبان رایانه را به زبان قابل خواندن انسان تبدیل کند و همچین علاوه بر این کار بسیار سریع و قابل مقیاس نیز باشد. 

در اوایل دهه 1980، (Paul Mockapetris) سیستمی را اختراع کرد که با استفاده از آن IP آدرس‌ها به صورت خودکار به دامنه‌های قابل خواندن انسان تبدیل می‌شد اینچنین شد که  DNS متولد شد. همین سیستم در دنیای امروزی دیجیتالی ما همچنان به عنوان ستون فقرات اینترنت مدرن عمل می‌کند.

 

اهمیت استفاده از DNS چیست

اهمیت استفاده از DNS چیست

DNS دیگر در دنیای امروزی ما نقش مهمی را ایفا می‌کند در اینجا می‌خواهیم مواردی را نام ببریم که اگر DNS نبود این موارد هیچ‌گاه اتفاق نمی‌افتاد این موارد عبارت اند از:

  •  حل اسامی سایت‌های شبکه جهانی وب (WWW)
  •  مسیریابی پیام‌ها به سرورهای ایمیل و سرویس‌های پست الکترونیکی
  •  اتصال سرورهای برنامه، پایگاه داده و میان افزار در یک برنامه وب
  •  شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN)
  •  برنامه‌های اشتراک نظیر به نظیر
  •  بازی‌های چند نفره
  •  پیام رسانی فوری و خدمات ملاقات آنلاین
  •  ارتباط بین دستگاه‌های اینترنت و سرورها

DNS از گذشته تا به امروز بسیار تکامل یافته است سرویس‌های DNS نسل بعدی مانند NS1 که قابلیت‌های پیشرفته‌تری مانند مسیریابی ترافیک را فراهم می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا