توسعه فردی

مقاله isi چیست؟ هر آنچه که باید در مورد مقاله آی اس آی بدانید!

اگر در حوزه‌های علمی و تخصصی فعال هستید، احتمالا این سوال برایتان پیش آمده است که مقاله isi چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. برای کسب اطلاعات کامل در حوزه‌های علمی نیاز به مقالات تایید شده‌‌ای دارید که از اعتبار بین‌المللی برخوردار باشند. مقالات isi جزو همین نوع از مقالات هستند. این مقالات غالبا در مجلات isi به چاپ می‌رسند و انتخابی مناسب برای انجام پژوهش‌های علمی و کسب اطلاعات علمی معتبر هستند. چنانچه آشنایی کاملی با مقالات isi ندارید، با ما در ادامه همراه باشید تا ویژگی‌ها، مزایا، انواع و نحوه نگارش مقاله isi را بدانید.

مقاله isi چیست؟

مقاله isi گونه‌ای از مقالات علمی پژوهشی است که در پایگاه‌های اطلاعاتی isi منتشر می‌شود. اگر می‌پرسید مقاله isi مخفف چیست، باید بگوییم این کلمه مخفف شده عبارت ،institute for Scientific Information است. این مجلات علمی توسط Eugene Garfield در سال ۱۹۶۰ ایجاد شدند و امکان جستجوی طیف گسترده‌ای از مقالات با هزینه‌هایی بسیار کم را فراهم می‌کنند.

آموزش اصول مقاله‌ نویسی ISI

 

به عبارت دیگر، سایت جستجوی مقالات isi مجموعه کاملی از مقالات، کنفرانس‌ها و بررسی‌ها و پژوهشی‌های علمی است که دانشجویان و علم آموزان به آن نیاز پیدا می‌کنند. این مقالات منبعی حیاتی و ارزشمند برای موسسات مختلف در جهت کسب اطلاعات حوزه‌های کاری تخصصی نیز هستند‌.

انواع مقاله isi چیست؟

با وجود این که مقاله‌های isi همگی مورد تایید موسسه isi هستند و اثربخشی زیادی دارند، با این حال نمایه‌های isi را به انواع مختلفی تقسیم می‌کنند که متناسب با ضریب تاثیر طبقه بندی شده‌اند:

  • مجلات jcr

مجلات jcr گونه‌ای از مجلات isi هستند که ضریب تاثیر یا اینفکت فاکتور دارند.

  • مجلات isi-listed

این نوع از مجلات گونه‌ای از مجلات isi هستند که ضریب تاثیر ندارند.

انواع مقاله isi چیست؟

ویژگی‌های مقاله ISI

حال که دانستیم مجله و مقاله isi چیست، می‌خواهیم با ویژگی‌های منحصر به فرد این مقالات آشنایی پیدا کنیم. امروزه مجلات آی‌اس‌آی نقش مهمی در تکامل انتشارات علمی ایفا می‌کنند و جزو پایگاه‌های داده‌ای هستند که سرعت بالایی به اکتشافات شما می‌هند.

آموزش مهارت‌های ضروری پژوهش

 

برخی از ویژگی‌های کلیدی مقالات isi و مجلات isi در ادامه شرح داده شده‌اند:

  • موضوعی که برای مقالات علمی آی‌اس‌آی انتخاب می‌شود، باید مهم و قابل توجه باشد. به گونه‌ای که مطالب جمع‌آوری شده حول آن موضوع به درد پژوهشگران بخورد.
  • مقالات علمی می‌بایست به شکل اصولی نگارش شده باشند و از جمع‌بندی مناسبی هم برخوردار شده باشند.
  • تنها آن دسته از مقالاتی اعتبار بالایی دارند و در مجلات isi منتشر می‌شوند که رفرنس‌های معتبری داشته باشند. این که در نگارش یک مقاله از منابع معتبر استفاده شود، باعث افزایش کیفیت و صحت مطالب عنوان شده در مقالات خواهد شد.
  • نوآوری در مطرح کردن موضوعات مورد بحث و بهره‌گیری از خلاقیت برای نوشتن این مقالات می‌تواند رتبه آن‌ها را افزایش دهد.
  • در ارسال مقاله و نوشتن آن به نکات مهم و ضروری نگارش مقالات isi توجه می‌شود و این موضوع می‌تواند مقاله را مورد تایید isi کند.

اصول نوشتن مقاله isi

هر مقاله علمی که در مؤسسه isi منتشر می‌شود، دارای مشخصاتی است و این مشخصات همان اصول نگارش مقالات isi هستند. اگر می‌خواهید بدانید اصول نوشتن مقاله isi چیست، توجه شما را به موارد زیر جلب می‌کنیم:

اصل اول: تعیین عنوان برای مقاله isi

اصلی‌ترین قسمت یک مقاله علمی پژوهشی عنوان آن است. زیرا عنوان تعیین می‌کند شما باید در مورد چه موضوعی صحبت کنید. عنوان مقاله isi می‌بایست کوتاه، شفاف و واضح و برخوردار از کلمات کلیدی باشد. عنوان نباید بیش از ۲۰ کلمه داشته باشد؛ در غیر این صورت نمره ارزیابی ایده‌آل مقاله isi شما کاهش پیدا می‌کند. در ضمن، عنوان مقالات علمی باید با کمترین تعداد‌ کلمات آنچه که قرار است در مقاله تشریح شود را بیان کند.

اصل دوم: چکیده مقاله isi

اگر می‌پرسید مهم‌ترین بخش مقاله isi چیست، در پاسخ به این سوال باید به بخش چکیده اشاره کنیم. چکیده مقالات علمی اگر قوی و دقیق باشد و اطلاعات کلی محتوای اصلی مقاله را به مخاطبان بدهد، تا حد زیادی رتبه مقاله را بالا می‌برد. برای نوشتن چکیده لازم است با متن مقاله آشنایی داشته باشید و محتوای چکیده را متناسب با متن تهیه کنید. در واقع چکیده باید عنوان، روش کار، مراحل انجام کار و نتایج مقاله را به طور مختصر اما مفید شرح دهد و حداکثر ۲۵۰ کلمه داشته باشد.

  • بخش‌های مختلف یک چکیده

چکیده مقالات isi خود دارای قسمت‌های مختلفی است. اولین بخش چکیده که حدود ۲ الی ۳ خط از چکیده را تشکیل می‌دهد، بخش بیان مسئله است. در این بخش موضوع مقاله در قالب یک پرسش مطرح می‌شود. پس از آن روش‌های پژوهش به اختصار معرفی می‌شوند. در این قسمت باید دو الی سه خط در مورد محل تحقیق، دوره تحقیق، روش انتخاب نمونه‌های مورد تحقیق و نوع تحقیق نوشته شود. سپس نتایج تحقیق که شامل فرضیه‌های تایید شده یا رد شده هستند، بیان می‌شوند. قسمت آخر چکیده شامل کلمات کلیدی است که خواننده هنگام جستجو آن‌ها را سرچ می‌کند. این کلمات حدود ۳ تا ۵ کلمه هستند و با کاما از یکدیگر جدا می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه: چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم؟ راهنمای جامع

اصل سوم: نکات مرتبط با نوشتن مقدمه مقاله ISI

مانند هر نوع مقاله علمی دیگر مقالاتی که در مجله isi منتشر می‌شوند نیز دارای مقدمه هستند. مقدمه این گونه از مقالات باید ترغیب کننده و ‌جذاب باشد. در مقدمه می‌توانید سوالات و فرضیات مرتبط با موضوع را ذکر کنید، بر تحقیقات قبلی پژوهشگران پیشین مروری داشته باشید و مسائل مرتبط با موضوع را شرح دهید. نکته مهمی که باید بدانید این است که در مقدمه مکررا به یک فرد خاص اشاره نکنید؛ زیرا این کار نشانگر عدم تحقیقات زیاد و عدم اعتبار مقاله شما است.

نکات مرتبط با نوشتن مقدمه مقاله ISI

اصل چهارم: شرح روش‌های پژوهش (Materials and Methods)

ممکن است قسمت روش‌های پژوهش خسته کننده باشد؛ اما اگر این قسمت به خوبی نگارش شود، نتیجه‌گیری را قوی‌تر می‌کند و شانس چاپ مقاله را افزایش می‌دهد. همچنین در رتبه بندی مجله‌های isi رتبه خوبی به مقاله اختصاص پیدا می‌کند. در این قسمت تمام اقداماتی که محقق برای نوشتن مقاله و جمع آوری مطالب موجود در مقاله انجام داده است شرح داده می‌‌شوند.

از آنجایی که برای چاپ مقالات isi روش پژوهش قسمتی مهم تلقی می‌شود، باید با کارشناسان نوشتن روش پژوهش مشورت‌های لازم را داشته باشید و این قسمت را به خوبی شرح دهید. همچنین از بیان مزایا و ‌معایب روش‌ها و اقدامات انجام شده جهت نوشتن مقاله خودداری کید.

اصل پنجم: نوشتن بخش نتایج تحقیقات

در پاسخ به این سوال که راه افزایش اعتبار مقاله isi چیست باید اشاره کنیم که نوشتن بخش نتایج تحقیقات می‌تواند منجر به افزایش اعتبار مقالات isi شود. در این قسمت محققان با بیان نتایج دستاوردهای سایر محققان آنچه را که خودشان کشف کرده‌اند به شکل خوانا تشریح می‌کنند. همچنین در قسمت نتایج تحقیقات محدودیت‌های تحقیق مورد نظر لحاظ می‌شود و پیشنهادهایی نیز برای انجام تحقیقات و نوشتن مقالات آینده ارائه می‌گردند.

اصل پنجم: تفسیر و تحلیل نتایج پژوهش

محققان برای نوشتن این قسمت مقاله نیاز به دانش زیادی دارند؛ زیرا در این قسمت باید دستاوردهای پژوهش را تفسیر و تحلیل کنند. در بخش نتیجه مزایا و معایب تحقیق انجام شده بیان می‌شوند و سازگاری یا عدم سازگاری تحقیقات انجام شده با یافته‌های قبلی و یافته‌های فعلی شرح داده می‌شوند.

اصل ششم: بیان قدردانی‌ها

قسمت قدردانی و سپاسگزاری مقالات علمی یک بخش اختیاری است؛ اما بهتر است در مقالات علمی بیان شود، زیرا در رتبه بندی مجله‌های isi و مقالات آن‌‌ها تاثیر دارد. در این قسمت چندین جمله کوتاه جهت سپاسگزاری و قدردانی از دوستان، اساتید و آشنایان بیان می‌شوند. در بخش قدردانی شما می‌توانید از تمام موسسات و ارگان‌هایی که در انجام پژوهش از شما حمایت کرده‌اند، تشکر کنید.

پیشنهاد مطالعه: چگونه مقاله مروری بنویسیم؟ راهنمای جامع

اصل ششم: ذکر منابع و مراجع

همان طور که در پایان تمامی کتب‌ها و نوشته‌ها و مقالات منابع و مراجع و رفرنس‌ها بیان می‌شوند، در انتهای نمونه مقاله isi باید در مورد منابع و مراجع صحبت شود. بهتر است نام نویسنده ،نام مرجع، نام مجله و تعداد صفحات کتاب‌هایی که از آن‌ها استفاده کرده‌اید در انتهای مقاله ذکر شوند. کوچک‌ترین اشتباه در معرفی منابع و مراجع مقاله نوشته شده احتمال دارد مقاله isi شما را بی‌اعتبار کند.

ذکر منابع و مراجع

نحوه‌ی تشخیص مجله isi چیست؟

امروزه روش‌های متعددی برای تشخیص مقالات isi در نظر گرفته شده‌اند. یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای تشخیص این نوع از مقالات جستجو در سایت تامسون رویترز است. شما می‌توانید جهت تشخیص مقالات علمی isi از روش‌ زیر استفاده کنید:

آموزش جامع روش تحقیق و مقاله‌نویسی

 

  • در قدم اول وارد وب سایت www.mjl.clarivate.com شوید.
  • با وارد کردن اطلاعاتی همچون عنوان و نام کامل مجله جستجوی مقالات مد نظر خود را انجام دهید.
  • در پنجره باز شده قسمت پایین صفحه نام مجله و مشخصات آن نمایش داده می‌شود. چنانچه در بخش توضیحات مقاله به isi اشاره شده باشد، یعنی مقاله شما جزو مقالات علمی isi است. در غیر این صورت مقاله مورد نظر شما isi نیست و نمی‌توان روی اعتبار آن حساب باز کرد.

از دیگر روش‌هایی که برای تشخیص isi بودن مجلات می‌توان از آن کمک گرفت، مراجعه به قسمت بخش Master Journal List موسسه isi از طریق ورود به سایت isi است. در این قسمت می‌بایست نوع جستجو را روی ISSN قرا دهید و روی بخش Search Terms کلیک کنید. حال شماره شناسه بین المللی مجله را در این قسمت وارد کنید و روی سرچ بزنید. چنانچه مقاله isi باشد، مشخصات آن در قسمت بعدی صفحه نمایش داده می‌شود.

مزایای چاپ مقاله isi

امروزه مقالات isi جزو معتبرترین مقالات علمی منتسب به هر فرد به شمار می‌آیند. این نوع از مقالات اعتبار زیادی را به رزومه شما اضافه می‌کنند و در بازار کار فرد موفقی از شما می‌سازند. اگر می‌خواهید بدانید مزایای مقاله isi چیست، توجه شما را به موارد زیر جلب می‌کنیم:

  • اگر در رزومه خود مقاله isi داشته باشید، می‌توانید در دفاع از پایان نامه موفق‌تر عمل کنید و نمرات خوبی را در دوران تحصیل خود دریافت کنید.
  • اساتید دانشگاه‌ها با داشتن مقالات isi می‌توانند ارتقای درجه پیدا کنند و به درجه استاد تمامی برسند.
  • در مصاحبه‌های دکتری اگر در رزومه شما مقاله آی‌اس‌آی ثبت شده باشد، امتیاز شما بیشتر شده و شانس قبولی شما نسبت به دیگر متقاضیان افزایش می‌یابد.
  • اگر می‌خواهید بورسیه تحصیلی برترین دانشگاه‌های خارج از کشور را دریافت کنید، وجود مقالات معتبری همچون isi شانس پذیرش شما را افزایش می‌دهد.
  • جالب است بدانید با کمک این نوع از مقالات می‌توانید همکاری خود با افراد و شرکت‌های مختلفی که در مجلات معتبر فعال هستند را افزایش دهید. همچنین امکان استفاده از ایده‌های علمی و پژوهشی در سایه انتشار مقالات معتبر isi در مجلات مختلف وجود دارد.
  • مقالات isi باعث می‌شوند که شما به عنوان فردی حرفه‌ای و قابل اعتماد شناخته شوید و درجه علمی خود را روز به روز ارتقا دهید. این موجب پربار شدن رزومه و موفقیت در بازار کار نیز خواهد شد.

مزایای چاپ مقاله isi

نکات مهم نوشتن مقاله isi

بدون شک ‌توجه به نکات مهم و‌ طی کردن مراحل نوشتن مقالات isi نقش مهمی در موفقیت این گونه از مقالات دارد. در ادامه برخی از نکات مهم نگارش مقالات علمی معتبر آی‌اس‌آی را بیان کرده‌ایم تا در صورت نیاز از آن‌ها بهره بگیرید:

آموزش رفرنس‌نویسی و مدیریت منابع با EndNote

 

  • نوشتن موضوع مقاله

اولین قدم در نوشتن مقالات isi تعیین موضوع مقاله است. شما باید به علاقمندی‌ها، دغدغه‌ها و نیازمندی‌ها توجه داشته باشید تا موضوعی به‌روز و دلنشین را برای نگارش یک مقاله علمی معتبر تعیین کنید. بهتر است موضوع شما به گونه‌ای باشد که در مقاله جای بحث در مورد ایده‌های نو و پیشنهادات خلاقانه وجود داشته باشد. چنانچه موضوع مقاله شما شباهت زیادی به سایر مقالات آی‌اس‌آی داشته باشد، ممکن است داوران آن را رد کند.

  • تعیین ساختار کلی مقالات

گام بعد در نوشتن مقالات علمی معتبر isi توجه به ساختار و قواعد کلی مقاله است. در کل هر مقاله دارای سه بخش اصلی یعنی مقدمه، قسمت نتیجه‌گیری و بدنه است. در قسمت اول خلاصه و کلیاتی از آنچه که قرار است در مقاله بیان شود ذکر می‌شود. در قسمت دوم نتایج و دستاوردهای مقاله مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند و در قسمت بدنه در مورد تاریخچه، روش تحقیق، مدل سازی و پاسخ به مسائل مختلف صحبت می‌شود. شما به عنوان فردی که قرار است یک مقاله isi را بنویسد و آن را به چاپ برساند، باید با ساختار کلی مقالات آشنایی داشته باشید و متنی جذاب و علمی را برای بیان در هر قسمت در نظر بگیرید.

  • برنامه‌ریزی برای نوشتن مقاله و زمانبندی

برنامه‌ریزی یک استراتژی کاملاً اثربخش برای حرکت بهینه در مسیر رسیدن به هدف یعنی نوشتن بهترین مقاله isi است. در این مرحله برای پیشبرد اهداف خود باید زمانبندی انجام دهید. یعنی تعیین کنید که در چه تایمی می‌بایست مقاله نگارش شود و در چه تایمی باید اصلاح مقاله انجام شود. با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی مشخص می‌شود که مقاله شما چه زمانی باید استارت بخورد و چه زمانی نگارش آن به پایان می‌رسد.

  • آغاز نوشتن مقاله ISI

حال که ساختار مقاله مشخص شد و زمانبندی آن نیز انجام شد، باید به سراغ نوشتن مقاله بروید. برای پشت سر گذاشتن این مرحله لازم است به منابع و مراجع مختلف سر بزنید و اطلاعات زیادی را در مورد موضوعی که قرار است مقاله در مورد آن نوشته شود به دست بیاورید. در غیر این صورت مقالات شما فاقد اعتبار خواهد بود. شما می‌توانید از افراد متخصصی که در زمینه نوشتن مقالات isi تبحر دارند و چندین مقاله را نیز نگارش کرده‌اند، کمک بگیرید تا از همان ابتدای کار به شکل اصولی پیش بروید و زحمات شما از بین نرود.

  • انتخاب مجله isi مناسب

در گام بعد باید بررسی کنیم تا بدانیم بهترین مجله چاپ مقاله isi چیست. انتخاب یک مجله معتبر و باکیفیت اول از همه موجب بازدید بیشتر مقاله شما می‌شود و رفرنس‌های مقاله را افزایش می‌دهد. همچنین مطمئن خواهید بود افرادی از مقاله شما استفاده می‌کنند که واقعاً به آن نیاز دارند و قدر مقاله را نیز می‌دانند. فراموش نکنید مجلاتی که سطح علمی و سطح کیفی آن‌ها بالا است را برای چاپ و نشر مقالات خود انتخاب نمایید تا اعتبار علمی شما آسیب نبیند.

  • رعایت شیوه نگارشی نشریه

هر کدام از مجلات isi دستورالعمل‌های خاصی را برای نگارش مقالات در نظر دارند. حتی اگر بهترین و شاهکارترین مقاله را نوشته باشید؛ اما به قواعد نگارشی مجله مورد نظر خود توجهی نکنید، ممکن است مقاله شما از سوی مجله رد شود و اعتبار چندانی نداشته باشد. پس حواستان باشد وقتی می‌خواهید مقاله‌ای را بنویسید آن را متناسب با دستورالعمل‌های نگارشی مجله مد نظر ویرایش کنید. با انجام این کار مقاله شما برای تایید به مجله مورد نظر ارسال می‌شود و پس از تایید در این مجله منتشر می‌شود. پس از انتشار مقاله می‌توان آن را در رزومه ذکر کرد.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای جامع و کامل برای مقاله نویسی در علوم پزشکی

مراحل پذیرش و انتشار مقاله ISI

پس از این که کار نوشتن مقالات علمی isi به پایان رسید، شما باید آن را برای پذیرش و انتشار آماده کنید. حال بیایید ببینیم مراحل پذیرش و انتشار مقاله isi چیست:

  1. در مرحله اول لازم است موضوع مقاله خود را مورد بررسی قرار دهید و سپس چک کنید آیا مجله‌ای که انتخاب کرده‌اید و با موضوع مقاله شما تطابق دارد یا نه.
  2. در گام دوم باید مقاله خود را به شکل آنلاین و از طریق آدرس ایمیل به مجله مورد نظر خود ارسال کنید.
  3. در مرحله سوم سردبیر مجله مقاله ارسالی را مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد و اگر این فرد مقاله شما را تایید کرد، آن را به هیئت داوران ارسال می‌کند.
  4. پس از این که مقاله به هیئت داوران ارسال می‌شود، توسط چند داور مورد بررسی قرار می‌گیرد. ممکن است زمان داوری در مجلات مختلف متفاوت باشد و متناسب با مجله‌ای که شما انتخاب کردید این زمان کمی طولانی شود. پس از بررسی داوران اگر مقاله شما هیچ ایرادی نداشته باشد، در مجله منتشر می‌شود و اگر ایراد نگارشی، پژوهشی یا محتوایی داشته باشد، رد می‌شود.
  5. در مرحله آخر اگر مقاله هیچ ایرادی نداشته باشد و از طرف سردبیر پذیرش شود، نامه‌ای به فرد محقق ارسال می‌شود تا تایید نهایی صورت گیرد و‌ مقاله برای چاپ آماده شود.

مراحل پذیرش و انتشار مقاله ISI

نکات مهم نوشتن مقالات isi:

برخی از نکات مهمی که هنگام نوشتن مقاله‌های isi باید به آن توجه داشته باشید موارد زیر هستند:

  • در تمامی قسمت‌های مقاله روی موضوع اصلی تمرکز داشته باشید و گزاف گویی نکنید.
  • اگر می‌خواهید مقاله‌ای که نگارش می‌کنید در پیشرفت علمی دیگران و حتی خود شما نقش داشته باشد، باید از خلاقیت و نوآوری کمک بگیرید و تنها به جمع آوری اطلاعات مختلف بسنده نکنید.
  • برای این که به طرح اصلی و سوال اصلی مقاله پاسخ دهید، حتماً تفکر عمیق و ژرف داشته باشید تا متنی سطحی ننویسید.
  • بهتر است برای نوشتن مقاله خود از منابع اصلی استفاده کنید و منابع ترجمه شده را کنار بگذارید؛ زیرا این نوع از مقالات و مقاله شما را بی‌ارزش می‌کند.
  • در عنوان مقاله isi نباید از کلمات گیج کننده استفاده کنید. در واقع عنوان باید آن چیزی که حین پژوهش و در نتایج پژوهش به دست می‌آید را بیان کند.
  • ویرایش و ارزیابی نهایی یکی از مهم‌ترین اصول نوشتن بهترین مقالات آی‌اس‌آی است که باید به آن توجه داشته باشید. در غیر این صورت ممکن است مقاله‌ای که زحمت زیادی برای آن کشیده‌اید به راحتی رد شود و در مجلاتisi منتشر نشود.

سخن پایانی

در این مطلب به پاسخ این سوال پرداختیم که مقاله isi چیست و چه کاربرد ویژگی‌هایی دارد. مقالات isi مقالاتی هستند که در مجلات معتبر isi منتشر می‌شوند. مخاطبان این مقالات دانشجویان محققان پژوهشگران و اساتیدی هستند که در حوزه‌های علمی مختلف فعالیت می‌کنند.

کاملترین مرجع آموزش مقاله نویسی علمی و پژوهشی + اعطای گواهینامه تخصصی

 

مقالات آی‌اس‌آی مزایایی همچون پربار کردن رزومه کاری، بهبود رتبه اساتید دانشگاه و پذیرش در برترین دانشگاه‌های دنیا را به دنبال دارند. هر فردی که می‌خواهد از نظر علمی پیشرفت کند، می‌تواند یک مقاله isi را بخواند یا بنویسد؛ اما قبل از آن باید مراحل نوشتن چنین مقالاتی را بداند و نکات مهم راجع به مقالات isi را یاد بگیرد. شما می‌توانید جهت نوشتن بهترین مقالات isi و اطمینان از تایید این مقالات آموزش‌ های مقاله نویسی مکتب خونه را پشت سر بگذارید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا