برنامه نویسی و ITجاوا اسکریپت

فریم ورک ریکت نیتیو (React Native) چیست؟

فریم ورک React Native چیست

این ابزار یکی از فریم ورک‌های جاوا اسکریپت بوده که برای توسعه برنامه‌های iOS و اندروید به‌کار برده می‌شود. این فریم ورک براساس کتابخانه جاوا اسکریپت React، که برای طراحی رابط کاربری فیسبوک در مرورگرها استفاده می‌گردد، طراحی شده است. با این تفاوت که فریم ورک ریکت نیتیو مخصوص پلتفرم‌های تلفن همراه می‌باشد. در ادامه با مفهوم React Native چیست آشنا می‌شویم.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش فریم‌ورک React JS
آموزش فریم‌ورک React JS

 

به عبارت دیگر، توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های تحت وبی که تجربه کار با کتابخانه React را داشته‌اند، می‌توانند برای گوشی‌ها هم برنامه تولید کنند. این کتابخانه جاوا اسکریپت توانسته حس یک برنامه واقعی را به کاربر انتقال دهد. علاوه بر این، اغلب کدهای نوشته شده را می‌توان به صورت مشترک در پلتفرم‌های اندروید و iOS استفاده کرد.

زبان برنامه نویسی استفاده شده در فریم ورک React Native برای توسعه اپلیکیشن‌ها، تلفیقی از زبان جاوا اسکریپت و XML بوده که به JSX معروف است. در پشت پرده، ریکت نیتیو رابط کاربری برنامه‌ها را در سیستم عامل iOS با Objective-C و در گوشی‌های اندروید با جاوا رندر می‌کند. به همین علت خروجی آن شبیه اپلیکیشن‌های مخصوص گوشی‌های همراه است.

 

فریم ورک React Native چیست

 

در حال حاضر فریمورک React Native از پلتفرم‌های اندروید و iOS پشتیبانی می‌کند، اما پتانسیل توسعه به پلتفرم‌های دیگر را هم دارد.

دلیل محبوبیت فریم ورک React native چیست

با توجه به افزایش روز افزون محبوبیت فریم ورک React native، این سوال مطرح می شود که آیا یادگیری این فریم ورک بر زبان های اصلی توسعه اپلیکیشن‌های موبایل (جاوا و سوئیفت) ارجحیت دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید به برخی از مزایا و معایب React native اشاره کنیم. فریم ورک React native، چند سکویی است

ویژگی های React Native چیست

یکی از ویژگی‌های React Native که آن را از تمامی روش‌های موجود برای توسعه اپلیکیشن‌های چند سکویی متمایز کرده، توانایی رندر بر اساس نوع سیستم عامل می‌باشد. در واقع تمامی روش‌های موجود که ترکیبی از زبان‌های HTML، CSS و جاوا اسکریپت هستند، برای رندر‌کردن از وب ویو استفاده می‌کنند.

 

مقاله پییشنهادی : آموزش نصب و راه اندازی React Js
آموزش نصب و راه اندازی React Js

 

با اینکه این روش هم کاربردی است اما عملکرد چنین برنامه‌هایی به خصوص در مورد اپلیکیشن‌های پیچیده و سنگین، چنگی به دل نمی‌زند.

برخلاف این روش‌ها، فریم ورک React Native کدهای شما را با کمک ابزارهای موجود در سیستم عامل تلفن همراه میزبان رندر می‌کند. به همین علت برنامه‌ها طبیعی‌تر به نظر می‌رسند. علاوه بر این، ریکت نیتیو همانند کتابخانه تحت وب خود، زمانی که چیزی تغییر می‌کند، نمای آن را رندر می‌کند. به همین علت عملکرد بهتری از خود نشان داده و ظرفیت‌های سیستم را اشغال نمی‌کند.

 

دلیل محبوبیت فریم ورک React native چیست

متن باز بودن ریکتیو نیتیو

از دیگر ویژگی‌های react native می‌توان به متن باز بودن آن اشاره کرد. فریم ورک React native یکی از اولین پروژه‌های متن باز جاوا اسکریپت بود که توسط فیسبوک معرفی شد. این یعنی کاربران می‌توانند از ابزارها و اپلیکیشن‌های توسعه داده شده توسط دیگر برنامه‌نویسان، به صورت رایگان استفاده کنند.

اگر تجربه فعالیت در زمینه توسعه اپلیکیشن موبایل داشته باشید، سادگی کار با فریم ورک react native شما را متعجب خواهد کرد. این فریم ورک علاوه بر اینکه از ابزارهای قدرتمند برای توسعه اپلیکیشن‌ها برخوردار است، در حین بروز هر گونه خطا، پیامی معنی‌دار به کاربر نشان می‌دهد.

 

 

همانگونه که قبلا نیز اشاره کردیم، کدهایی که در این فریم ورک نوشته می‌شود، برای هر دو پلتفرم اندروید و iOS قابل استفاده هستند. یعنی توسعه‌دهنده تنها با یادگیری یک زبان برنامه نویسی می‌تواند برای هر دو پلتفرم برنامه طراحی کند و دیگر در دو راهی انتخاب بین پلتفرم سود ده iOS و پلتفرم پر جمعیت اندروید قرار نخواهد گرفت.

 

 

ویژگی های React Native چیست

 

یکی از مسائل دیگری که باعث افزایش محبوبیت این فریم ورک شده، قابلیت استفاده مجدد از کدها و ماژول‌های مکمل است. با این کار زمان توسعه اپلیکیشن‌ها به شدت کاهش می‌یابد. به همین دلیل اغلب صنایع و حتی اشخاص، فریم ورک ریکت نیتیو را برای توسعه اپلیکیشن‌های خود انتخاب می‌کنند.

معایب فریم ورک react native چیست

پلتفرم ریکت نیتیو، خالی از ایراد نیست. در حال حاضر تیم‌های توسعه‌دهنده برای رفع این ایرادات تلاش‌های زیادی کرده‌اند، اما موفق به رفع تمامی ایرادات و نواقص آن نشده‌اند.

توسعه‌دهنده این فریم ورک، شرکت فیسبوک بوده و تمامی حقوق آن به این شرکت تعلق دارد. از این رو نمی‌توان به طور حتم در مورد طول عمر آن صحبت کرد. به عبارت دیگر فیسبوک هر زمان که صلاح بداند می‌تواند پروژه را متوقف کند. اما با توجه به محبوبیت بالای فریم ورک react native که رتبه دهم در بین موضوعات داغ Github را به خود اختصاص داده، احتمال چنین کاری دور از انتظار است.

 

این فریم ورک به هدف ایجاد اپلیکیشن‌های چند سکویی ساخته شده است. اما همانطور که می‌دانید دستورالعمل‌های رابط کاربری در اندروید و iOS با یکدیگر متفاوت هستند. بنابراین اگر بر روی پروژه‌ای کار کنید که مجبور به رعایت این دستورالعمل‌ها باشید، عملا بحث نوشتن یک کد برای هر دو پلتفرم منتفی است و باید برای هر کدام کدهای متفاوت بنویسید.

سیستم عامل iOS طوری طراحی شده که آزادی کمتری به برنامه‌ها و توسعه‌دهندگان می‌دهد، و این سبب می شود برنامه‌های چند سکویی از تغییرات و بروزرسانی‌های آن عقب بمانند. اما ساخت اپلیکیشن اندروید با react native بسیار راحت‌تر است چرا که این سیستم عامل آزادی بیشتری به اپلیکیشن‌ها می‌دهد.

 

معایب فریم ورک react native چیست

نتیجه گیری نهایی

فریم ورک React native از زبان جاوا اسکریپت استفاده می‌کند که یادگیری آن بسیار ساده بوده و کار با آن نیز راحت است. علاوه بر این، توسعه اپلیکیشن‌ها با این فریم ورک در سرعت بالاتری صورت می‌گیرد، که برای تیم‌های کوچک بسیار مفید است، اما باید به نوپا بودن و ایرادات آن هم توجه کنید. اگر برایتان تفاوتی ندارد که برنامه شما در اندروید و iOS به یک شکل اجرا شود و از ظاهری یکسان برخوردار باشد، native بهترین انتخاب است.

آیا یادگیری این فریم ورک بر زبان‌های اصلی توسعه اپلیکیشن‌های موبایل ( جاوا و سوئیفت) ارجحیت دارد؟ باد بگوییم که انتخاب زبان برنامه نویسی برای یادگیری، کاملا انتخابی سلیقه‌ای است. اگر یک توسعه دهنده هستید، برای انتخاب زبان برنامه نویسی باید به نیازهای مشتری و نوع اپلیکیشن درخواستی دقت کنید. اما اگر یک فرد عادی باشید و شیفته یادگیری، باید نکات مطرح شده را سنجیده و سپس تصمیم بگیرید.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا