برنامه نویسی و ITلینوکس

دلیل اهمیت لینوکس چیست

نگاهی به سیستم عامل لینوکس

بگذارید اول شما را به طور کلی با سیستم عامل لینوکس آشنا کنیم این سیستم عامل به زبان ساده در تمام لوازم‌های هوشمند تا اتومبیل، ابر رایانه و لوازم خانگی، دسکتاپ لپ تاپ خانگی تا سرورهای سازمانی، سیستم عامل لینوکس درهمه جا وجود دارد.

منظور از لینوکس کالی چیست

لینوکس کالی یا همان (Kali Linux) یک توزیع‌کننده لینوکس برمبنای توسعه دبیان (Debian-based) است که هدف اصلی و مشخص آن، آزمایش پیشرفته نفوذ و ممیزی امنیتی می‌باشد.

لینوکس کالی شامل چند صد ابزار است که می‌تواند کارهای مختلفی انجام دهد که مهم‌ترین آن انجام کارهایی همچون کارهای امنیتی اطلاعات مانند:

  • تست نفوذ
  • تحقیقات امنیتی
  • پزشکی قانونی کامپیوتر
  • مهندسی معکوس

اختصاص یافته است. برای اولین بار لینوکس کالی توسط یک شرکت پیشرو آموزش امنیت اطلاعات توسعه یافته، طراحی و پشتیبانی شد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش طراحی وب سایت (Front-End)
آموزش طراحی وب سایت (Front-End)

 

لینوکس کالی در سیزدهم مارس 2013 به عنوان یک بازسازی کامل و از بالا به پایین توسط پشتیبان لینوکسی کاملاً مطابق با استانداردهای توسعه دبیان (Debian-based) منتشر شد.

 

منظور از لینوکس کالی چیست

 

سیستم عامل لینوکس تقریبا از اواسط دهه 1990 به وجود آمده است و از آن زمان به پایگاه کاربران دسترسی پیدا کرده که در سراسر جهان قرار دارند. لینوکس علاوه بر آن سکوی انتخابی برای اجرای دسکتاپ کامپیوتر‌ها است.

لینوکس همچنین در سرورها و سیستم‌های مختلف جاسازی شده و در سراسر جهان وجود دارد این سیستم عامل یکی از قابل اطمینان‌ترین، ایمن‌ترین سیستم عامل‌های امروزی موجود است.

 

 

درست مانند ویندوز یا همچنین سیستم عامل‌های مک یا اپل، لینوکس نیز یک سیستم عامل است. درحقیقت، یکی از محبوب‌ترین سیستم عامل‌های این سیاره یعنی سیستم عامل اندروید، از سیستم عامل لینوکس بهره می‌برد.

به زبان ساده‌تر سیستم عامل نرم افزاری است که کلیه منابع سخت افزاری مرتبط با دسکتاپ یا لپ تاپ شما را مدیریت می‌کند. به عبارت ساده، سیستم عامل ارتباط بین نرم افزار و سخت افزار شما مدیریت و تنظیم می‌کند. بنابراین بدون سیستم عامل (OS) این سیستم عملکرد خاصی نمی‌تواند داشته باشد.

 

انواع قطعات سیستم عامل لینوکس چیست

انواع قطعات سیستم عامل لینوکس چیست

در این قسمت به انواع مختلف قطعات این سیستم عامل محبوب می‌پردازیم که عبارت‌اند از:

Bootloader

نرم افزاری که فرآیند بوت شدن رایانه شما را انجام می‌دهد. برای اکثر کاربران، این به راحتی یک صفحه نمایش معمولی است که ظاهر می‌شود و درنهایت برای راه‌اندازی سیستم عامل از بین می‌رود.

هسته

این یک قطعه از کل است که در واقع به آن گفته می‌شود هسته، هسته اصلی سیستم است و پردازنده، حافظه و دستگاه‌های جانبی را مدیریت می‌کند. هسته از پایین‌ترین سطح سیستم عامل است.

سیستم Init

این یک سیستم فرعی است که فضای کاربر را کم می‌کند و با کنترل دیمون‌ها (daemons) شارژ می‌شود. یکی از پرکاربردترین سیستم‌های اولیه سیستماتیک است که اتفاق می‌افتد یکی از جنجالی‌ترین سیستم‌های اولیه به‌حساب می‌آید که فرآیند بوت را مدیریت می‌کند.

Daemons

این قطعات خدمات پس زمینه (چاپ، صدا، برنامه ریزی و غیره) هستند که یا در حین راه اندازی یا بعد از ورود به دسکتاپ راه‌اندازی می‌شوند.

سرور گرافیکی

این قطعه زیر سیستم است که می‌تواند گرافیک را روی مانیتورشما نمایش دهد. معمولاً به آن سرور (X) یا فقط X گفته می‌شود.

محیط دسکتاپ

این قطعه‌ یا بخشی است که کاربران در واقع با آنها تعامل دارند. هر محیط دسکتاپ شامل برنامه‌های داخلی (مانند مدیران پرونده، ابزار پیکربندی، مرورگرهای وب و بازی‌ها) است.

 

 
موارد فوق مواردی هستند که قطعات سیستم عامل لینوکس را در برمی‌گیرد و باعث می‌شوند این سیستم عامل بهترین کیفیت را به شما ارائه دهد.

چرا از سیستم عامل لینوکس استفاده کنیم

این سوالی است که اکثر مردم می‌پرسند که چگونه سیستم عامل لینوکس می‌تواند به راحتی با سرور‌های کامپیوتر یا لپ تاپ ارتباط برقرار کند و بهترین کیفیت خود را به اجرا در بیاورد؟

پاسخ

برای اینکه به این سوال یک پاسخ قطعی دهیم یک سوال دیگر ازشما می‌پرسیم آیا از سیستم عاملی که روی کامپیوتر یا لپ تاپ خود نصب دارید راضی هستید و یا با مشکلاتی همچون ویروس‌ها، بدافزارها، کندی، خرابی‌ها، مواجهه شده‌اید؟

اگر با موارد بالا دست و پنجه نرم می‌کنید، لینوکس ممکن است بستر مناسبی برای شما باشد. لینوکس به یکی از مطمئن‌ترین اکوسیستم‌های رایانه‌ای روی کره زمین تبدیل شده است. شما می‌توانید لینوکس را بر روی رایانه‌های دیگری که دوست دارید نصب کنید بدون اینکه هزینه مجوز نرم افزار یا سرور را بپردازید.

نصب لینوکس در کنار ویندوز چگونه است

برای بسیاری از افراد، ایده نصب سیستم عامل در کنار ویندوز ممکن است کاربسیار دلهره‌آوری به نظر برسد. باور کنید یا نه، لینوکس یکی ازساده‌ترین نصب‌های سیستم عامل‌ها را ارائه می‌دهد. در حقیقت، بیشتر نسخه‌های لینوکس چیزی را که توزیع زنده نامیده می‌شود، ارائه می‌دهد. این بدان معناست که شما سیستم عامل را از طریق CD / DVD یا فلش مموری USB بدون ایجاد هیچ‌گونه تغییری در هارد دیسک خود می‌توانید اجرا کنید.

شما بدون داشتن هیچ تعهدی به نصب، عملکرد کاملی از این سیستم عامل را به دست می‌آورید. هنگامی که آن را امتحان کردید و تصمیم گرفتید که می‌خواهید از آن استفاده کنید به سادگی روی نماد (نصب) دو بار کلیک کنید و می‌توانید مشاهده کنید که سیستم عامل لینوکس به راحتی روی ویندوز شما نصب می‌شود.

 

گنو لینوکس چگونه اجرا می‌شود

گنو لینوکس چگونه اجرا می‌شود

قبل از غوطه‌وری در دنیای سیستم عامل‌ها، سیستم‌های لینوکس و گنولینوکس (GNU / Linux) مهم است که بدانید که چگونه آنها به وجود آمده‌اند و برخی از اصطلاحاتی که ممکن است هنگام تحقیق با آنها روبرو شوید. با یک تاریخچه مختصر از بزرگترین سیستم عامل‌ها شروع می‌کنیم.

هنگامی که لینوکس به گنو لینوکس تبدیل شد تقریبا در سال ۱۹۸۴ بود زمانی که بنیاد نرم افزار آزاد شروع به توسعه یك سیستم عامل یونیک و آزاد به نام گنو (GNU) كرد. پروژه گنو لینوکس مجموعه‌ای جامع از ابزارهای نرم افزاری رایگان است که به جهت استفاده با سیستم عامل‌های یونیکس (ix) طراحی و توسعه یافته است.

قدرت جامعه ما براساس تعهد به آزادی و همکاری پایبند است. استفاده از نام گنو لینوکس راهی است که افراد بتوانند خود را یادآوری کنند و دیگران را از این اهداف آگاه کنند.

 

 

توسعه سیستم عامل GNU توسط ریچارد استالمن هنگام کار در آزمایشگاه هوش مصنوعی MIT آغاز شد. این پروژه گنو لینوکس (GNU) نامیده شد و در تاریخ 27 سپتامبر 1983 در گروه‌های خبری net.unix و wizards-net.usoft توسط استالمن به طور عمومی اعلام گردید.

هدف این بود که یک سیستم عامل کاملاً رایگان به وجود بیاید. استالمن از کاربران رایانه خواسته بود كه بتوانند كد منبع نرم افزاری مورد استفاده خود را مطالعه كنند، همچنین نرم افزار را با افراد دیگر به اشتراک بگذارند، رفتار نرم افزار را تغییر دهند و نسخه‌های اصلاح شده خود را از این نرم افزار منتشر كنند. این فلسفه بعداً به عنوان مانیفست گنو لینوکس در مارس 1985 منتشر شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا