مالی و سرمایه‌گذاری

۷ مورد از بزرگترین چالش های بیت کوین

چالش های بیت کوین:

چالش های بیت کوین شامل چه چالش هایی می شود و چگونه آن را برطرف کنیم؟ بیت کوین طی هشت سالی که به وجود آمده است، مسیری طولانی و پیچیده را طی کرده است و هنوز هم باید راه طولانی پیش برود تا به ارز دیجیتالی گسترده برای پرداخت کالا و خدمات تبدیل شود.

در ادامه هفت مورد از عمده‌ترین چالش‌های بیت کوین بیان شده است که مصرف کنندگان برای شروع استفاده از ارز دیجیتالی در مقیاس وسیع، مطمئنا با این چالش‌ها درگیر خواهند شد.

  1. نوسان بازار معاملاتی بیت کوین

بیت کوین از ابتدای تاسیس خود روند بی‌نظیری داشته است. در سپتامبر ۲۰۱۰ ارزش بیت کوین ۱۰ دلار بود اما امروز میلیون‌ها دلار ارزش دارد.

همچنان نوسانات قیمتی بیت کوین ادامه دارد و در حال حاضر ارزش یک بیت کوین بیش از دو برابر شده است.که این مسئله یکی از چالش های بیت کوین محسوب می شود.


 

ویدئو پیشنهادی : آموزش بورس
 آموزش بورس

این شرایط قیمتی باعث شده است که بیت کوین در بین دلالان و خریداران خود امیدوارکننده باشد و قیمت آن همچنان رو به افزایش باشد، اما قابل توجه است که این رشد قیمتی به افزایش محبوبیت بیت کوین به عنوان ارز دیجیتالی کمک نمی‌کند. به عنوان مثال، اگر قصد دارید که برای تعطیلات آینده خود ۱۰۰۰ دلار هزینه کنید، حال از طرف دیگر اگر تصمیم بگیرید این پول را در بیت کوین ذخیره کنید، ارزش آن می‌تواند تا فرا رسیدن روز تعطیلات صعود یا سقوط قابل توجهی کند.

اکثر افراد نمی‌خواهند با این سطح ریسک ارز دیجیتالی مقابله کنند. قبل از اینکه بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتالی اصلی به تصویب برسد، بایستی این نوسانات قیمت با ثبات‌تر شود.

چالش های بیت کوین

۲٫ سهولت استفاده

خرید، فروش و استفاده از بیت کوین در طی چند سال گذشته بسیار ساده‌تر شده است، اما هنوز هم به اندازه کافی کاربر پسند نیست تا بتواند پذیرش جریان اصلی را ترغیب کند.

در حال حاضر، اگر فردی بخواهد بیت کوین بخرد، باید در بورس بیت کوین مانند Coinbase حساب باز کند، سپس یک حساب پس انداز یا کارت اعتباری که به طور کلی موجودی بالایی دارد را به حساب کاربری خود پیوند دهد و در اکثر موارد صبور باشد تا در طی روزهای آینده قابلیت انجام معامله به حساب وی اضافه شود.  

روش دیگری برای خرید بیت کوین وجود دارد و آن شرکت در بازی‌ها و برنامه‌های آنلاین می‌باشد. اگر بیت کوین را بتوان از طریق برنامه‌ای خریداری کرد که میلیون‌ها نفر در حال استفاده از آن هستند مانند برنامه Square Cash، فقط با فشردن یک دکمه می‌توان علاقه مندان بیشتری را به دنیای ارزهای دیجیتالی جلب کرد.

۳٫ پذیرش گسترده

بسیاری از خرده فروشان آنلاین وجود دارند که از طریق آن‌ها مصرف کنندگان می‌توانند مبلغ معاملات بیت کوین را بپردازند، اما ارز دیجیتالی هنوز به گونه‌ای در دسترس نیست که مورد استقبال گسترده قرار گیرد.

اگر Square یا سایر شرکت‌های بزرگ تصمیم بگیرند که خرده فروشانی که از سخت افزارشان استفاده می‌کنند، بتوانند به راحتی به تبادل بیت کوین بپردازند، در این صورت خواهند توانست یک تغییر بزرگی در پذیرش بیت کوین انجام خواهند داد.

چالش های بیت کوین

۴٫ سرقت بالقوه

بنابر اقدامات امنیتی موجود، امکان سرقت بیت کوین عملا غیرممکن است و انجام این کار مستلزم دانش پیچیده‌ای در مورد نحوه عملکرد بیت کوین بوده و اغلب به تلاش قابل توجهی از طرف کاربر نیاز است.

در حالی که علاقه مندان بیت کوین به خاطر انجام اقدامات امنیتی اغلب گرایشی به معامله آن ندارند، سرقت بیت کوین نمونه‌ای از چالش‌های سهولت استفاده نیز محسوب می‌گردد.

با کیف پول‌های آنلاین بیت کوین، همیشه احتمال سرقت ارز وجود دارد. اینگونه سرقت‌های ارزی همیشه در حال وقوع است.

۵٫ اعتباربخشی به فعالیت های مجرمانه

بیت کوین، به ویژه در روزهای اولیه توزیع، به دلیل استفاده در Dark Web در فعالیت‌های پولشویی یا خرید کالاهای غیرقانونی بسیار رایج بود و تنها منبع واقعی پرداخت ناشناس برای افرادی محسوب می‌شد که می‌خواستند مواد مخدر یا سلاح‌های غیرقانونی خریداری کنند.

در حقیقت ناشناس بودن منبع پرداخت به این روندها کمک می‌کند و از سوی دیگر حل این مشکلات اغلب دشوار خواهد بود.

ناشناس بودن یکی از جنبه‌های مثبت بیت کوین است اما پتانسیل استفاده غیرقانونی را نیز ایجاد می‌کند.

چالش های بیت کوین

۶٫ مشکلات مالیاتی

مشکلات مالیاتی یکی دیگر از چالش های بیت کوین است. طبق قانون فعلی IRS، بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتالی “دارایی نامشهود” نامیده می‌شوند، به این معنی که آن‌ها دارای مالیات بر سود سرمایه هستند.

اگر بیت کوین را خریداری کرده و در نرخ بالاتری برای فروش آن اقدام کنید، باید تفاوت مالیات‌های خود را گزارش کنید. هر زمان که از بیت کوین برای خرید چیزی استفاده کنید، این رویداد بالقوه مشمول مالیات خواهد بود. به عنوان مثال، اگر برای یک فنجان قهوه ۵ دلاری با بیت کوین ۴ دلار پرداخت شود، آن یک دلار باقی مانده از نظر فنی یک سود سرمایه‌ای است.

با این وضعیت بایستی کاربران بیت کوین سوابق تفصیلی هر خرید و معامله بیت کوین را نگهداری کنند و شرایط ریسکی هر معامله را در نظر بگیرند.

بهتر است بدانید که سود حاصل از سایر ارزها نیز می‌تواند منجر به درآمد مشمول مالیات شود، اما این مورد به اندازه ارز دیجیتالی بیت کوین رایج نیست.

 

ویدئو پیشنهادی : ارز دیجیتال
ارز دیجیتال

 

۷٫ مقیاس پذیری

بدون اینکه به جزئیات فنی بپردازیم، بیت کوین یک مشکل مقیاس پذیری جدی دارد. فناوری زیربنای بیت کوین، بلاک چین، اطلاعاتی را که می‌تواند در هر بلوک موجود باشد را به ۱ مگابایت داده محدود کرده است.

این محدودیت حداکثر ظرفیت سه معامله در ثانیه را فراهم می‌کند.

چالش های بیت کوین

به عبارت دیگر، هر چقدر معاملات خرید بیت کوین بیشتری انجام شود، شبکه با محدودیت فضا روبرو شده و این مسئله می‌تواند باعث تاخیر جدی در پردازش شود.

برای مقایسه، شبکه ویزا تقریباً ۲۰۰۰ تراکنش در ثانیه پردازش می‌کند. بنابراین اگر بیت کوین بخواهد به مقیاس بزرگ‌تری دست یابد، بایستی سال‌های متوالی جهت افزایش ظرفیت شبکه تلاش نمود و یا دنبال راه حل‌های جدیدی گشت، به هر حال راه حل نهایی این چالش در دراز مدت مشخص خواهد شد.منظور از ارز دیجیتال چیست

 

آیا می‌توان چالش های بیت کوین را حل کرد؟

نکته اصلی این است که بیت کوین و مفهوم کلی ارز دیجیتال هنوز در مراحل ابتدایی خود به سر می‌برد و قبل از رواج بیت کوین به عنوان ارز اصلی، باید چندین مشکل حل شود.

همچنین لازم به ذکر است که این لیست جامع نبوده و چالش‌های دیگری نیز وجود دارند که ارز دیجیتالی با آن‌ها روبرو است. به عنوان نمونه، همواره تهدید مداوم تنظیم مقررات دولتی وجود دارد که می‌تواند این ارز را در مناطق خاصی از جهان غیرقانونی اعلام کند.

با این حال، بسیاری از مشکلات پیش روی ارز دیجیتالی را می‌توان حل و فصل کرد. اخبار جدید مربوط به Square Cash، نشانگر اقدامات اساسی در جهت حل چالش‌های این ارز دیجیتالی است.

چالش های بیت کوین

چالش استخراج بیت کوین در ایران

چرا ممکن است بیت کوین در ایران ادامه پیدا نکند؟

اما طبق گفته Forbes، صاحبان بیت کوین ممکن است به دلایل مختلفی روند سختی را در ایران داشته باشند. برای مبتدیان، کاهش ارزش ریال ایران موجب افزایش قیمت بیت کوین شده است.

سپس این واقعیت وجود دارد که معامله با استفاده از ارز رمزنگاری دیگر کار آسانی نیست و نیاز به دانش فنی دارد. در نهایت، بیت کوین هنوز خود را به عنوان واسطه‌ای مناسب برای معاملات بین المللی اثبات نکرده است.

ارزهای رمزپایه برای اقتصادهای آشفته مزایا و معایبی دارد. آن‌ها کشورها را قادر می‌سازند تا تحریم‌ها را دور بزنند و با سایر نقاط جهان به تجارت بپردازند.

اما از نظر نظارتی نیز مشکلاتی دارند زیرا دولت‌ها به سختی می‌توانند به ردیابی و ثبت معاملات انجام شده شهروندان توسط ارزهای رمزپایه بپردازند.

 

 

تفاوت بیت کوین با بلاک چین

آیا می‌دانید block chain و Bitcoin یکسان نیستند! به عبارت بسیار ساده، بلاک چین یک پرونده کامپیوتری برای ذخیره اطلاعات است یا به اصطلاح فنی، بلاک چین یک سند توزیع شده(پایگاه داده) می‌باشد، به این معنی که داده‌های موجود در زنجیره بلوک در بسیاری از رایانه‌ها توزیع می‌شود (کپی) و بنابراین غیرمتمرکز است.

چالش های بیت کوین

این عدم تمرکز از جمله مواردی است که باعث می‌شود بلاک چین بسیار تحول پذیر باشد. برخلاف یک پایگاه داده سنتی و متمرکز – جایی که سوابق توسط یک مدیر مرکزی پردازش می شوند(مثلاً یک شرکت یا دولت) – کل ماهیت بلاک چین شفاف بوده و داده‌ها با اجماع کاربر تأیید می‌شوند.

با وجود این شفافیت، بلاک چین‌ها از امنیت فوق العاده‌ای برخوردار هستند. به این دلیل است که هرگز هدف اصلی حمله هکرها قرار نمی‌گیرند.

بلاک چین فن آوری است که پایه و اساس ارز دیجیتالی را تشکیل می‌دهد و به طور خاص برای بیت کوین ساخته شده است. بنابراین، بیت کوین اولین نمونه از بلاک چین در عمل بوده است و بدون آن، هیچ ارز دیجیتالی وجود نداشت.

به همین دلیل است که این دو اغلب به جای یکدیگر استفاده می‌شوند. اما این بدان معنا نیست که بلاک چین و بیت کوین یک چیز مشابه هستند.

بیت کوین یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز یا همان سیستم پرداخت الکترونیکی نظیر به نظیر است که در آن کاربران می‌توانند بدون دخالت مقامات شخص ثالث(مانند بانک یا دولت) ارز را انتقال دهند.

اگر چه بیت کوین تنها یک نمونه از رمزنگاری است. سایر شبکه‌های ارز رمزنگاری شده نیز توسط فناوری بلاک چین تأمین شده‌اند. بنابراین اگر چه بیت کوین برای تجارت ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک چین استفاده می‌کند، اما بلاک چین چیزی فراتر از آن است.

خلاصه‌ای سریع از تفاوت‌های کلیدی بیت کوین و بلاک چین:

*ارز دیجیتالی یک داده رمزنگاری شده است، در حالی که بلاک چین یک پایگاه داده توزیع شده است.

*ارز دیجیتالی توسط فناوری بلاک چین حمایت می‌شود، اما بلاک چین کاربردهای زیادی فراتر از ارز دیجیتالی دارد.

*ارز دیجیتالی ناشناس بودن را تبلیغ می‌کند، در حالی که بلاک چین کاملا شفاف است. برای استفاده در بخش‌های خاص(به ویژه امور بانکی)، بلاک چین باید قوانین دقیق مشتری خود را بشناسد.

*بیت کوین ارز را بین کاربران منتقل می کند، در حالی که از بلاک چین می‌توان برای انتقال انواع کارها از جمله اطلاعات یا حقوق مالکیت استفاده کرد.

مزایا و هزینه‌های بیت کوین:

اکنون که دید کلی در مورد ارز دیجیتالی و چالش های بیت کوین ایجاد شده است، بهتر می‌توانید درک کنید که این ارز رمزپایه مزایای بالقوه‌ای را برای کاربران خود فراهم می‌کند. این مزایا عبارتند از:

 

چالش های بیت کوین

۱٫ خودمختاری کاربر

مزیت اصلی ارز دیجیتالی برای بسیاری از کاربران و در واقع یکی از اصول ارزهای رمزنگاری شده، استقلال است. ارزهای دیجیتالی حداقل از نظر تئوریک، به کاربران استقلال بیشتری در مدیریت پولشان می‌دهند. 

کاربران قادر به کنترل نحوه خرج کردن پول خود بدون برخورد با یک واسطه مانند بانک یا دولت هستند.

  1. اختیار

خرید ارز دیجیتالی گسسته است. تا زمانی که یک کاربر به طور داوطلبانه معاملات خود را با ارز دیجیتالی منتشر نکند، خریدهای او هرگز با هویت شخصی وی مرتبط نخواهد بود، دقیقاً مانند خریدهایی که فقط با پول نقد فرد صورت می‌گیرد و نمی‌توان به راحتی وی را جستجو کرد.

در حقیقت، آدرس بیت کوین ناشناس که برای خریدهای کاربر ایجاد می‌شود با هر تراکنش تغییر می‌کند. این بدان معنا نیست که معاملات ارز دیجیتالی واقعاً ناشناس یا کاملاً غیرقابل ردیابی هستند، اما نسبت به برخی اشکال سنتی پرداخت، بسیار کمتر با هویت شخصی در ارتباط هستند.

 

ویدئو پیشنهادی: پرایس اکشن
پرایس اکشن

 

تعریف اولیه بلاک‌چین به زبان ساده:

۳٫ تمرکز واحد

سیستم پرداخت ارز دیجیتالی کاملاً دوستانه است، به این معنی که کاربران قادر به ارسال و دریافت وجه از سراسر جهان بدون نیاز به تأیید هیچ منبع یا مرجع خارجی هستند.

  1. حذف هزینه‌های بانکی

در حالی که در مورد مبادلات سنتی ارزی و همچنین پرداخت وام‌های گاه به گاه و برداشت از آن، استانداردهایی وجود دارد ولی کاربران ارز دیجیتالی مشمول پرداخت هزینه‌های بانکی سنتی نمی‌شوند.

این امر به معنای عدم نگهداری حساب یا حداقل هزینه مانده، هزینه‌های اضافه برداشت، هزینه بازپرداخت و سایر هزینه‌های  مازاد می‌باشد. بسیاری از کاربران تبادلات سنتی برای هر کار بانکی بایستی این هزینه‌ها را متحمل شوند.

  1. حق الزحمه تراکنش بسیار کم برای پرداخت‌های بین المللی

انتقال استاندارد پول و خریدهای خارجی معمولاً شامل هزینه‌های مبادله می‌شوند. از آنجا که در معاملات ارز دیجیتالی هیچ نهاد واسطه‌ای یا دخالت دولت وجود ندارد، هزینه‌های انجام معاملات بسیار پایین نگه داشته می‌شود.

این امر می‌تواند یک مزیت عمده برای مسافران باشد. علاوه بر این، هرگونه انتقال در ارزهای دیجیتالی خیلی سریع اتفاق می‌افتد و از مدت زمان انتظار کاسته می‌شود.

در این مقاله با ارز دیجیتال و بیت کوین و چالش های بیت کوین بطور نسبی آشنا شدید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا