مقالات دیجیتال مارکتینگ

گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس

گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس :

گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس چه فایده‌ای دارد ؟ تجزیه و تحلیل وب برای رشد سایت کسب‌وکار شما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این تحلیل داده‌هایی درمورد بازدیدکنندگان به شما ارائه می‌دهد تا بتوانید عملکرد خود را بسنجید و آن را بهبود دهید. ابزارهای زیادی کار جمع‌آوری داده‌های سایت را برایتان راحت‌تر می‌کنند.

گوگل آنالیتیکس یک ابزار رایگان و محبوب برای تحلیل عملکرد سایت است. این ابزار به شما امکان مي‌دهد از رفتار مشتری، تجربه کاربر، محتوای آنلاین، عملکرد دستگاه و موارد بسیار دیگری آگاه شوید. این داده‌ها به شما در طراحی استراتژی موفقیت در کسب‌وکار کمک می‌کند.

گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس یکی از جدیدترین گزارش‌هایی است که در سال‌های اخیر به بخش Acquisition اضافه شده است. این گزارش یک بینش بصری از تمام کانال‌ها به شما ارائه داده و ترافیک‌های ورودی را به صورت گرافیکی نمایش می‌دهد. در این صورت می‌توانید عملکرد کانال‌های مختلف را به راحتی با هم مقایسه کنید.

برای آشنایی کامل با گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس و تفسیر اطلاعات مرتبط با ترافیک وب‌سایت خود، با مکتب‌خونه همراه باشید.

گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس

گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس چیست؟

Treemaps یک گزارش تصویری است که از بلوک‌های تو در تو برای نمایش سلسه مراتب (درخت) داده‌های شما استفاده می‌کند. هر بلوک یک شاخه از درخت را نشان می‌دهد و شامل بلوک‌های کوچک‌تر است. به این بلوک‌ها «فرزندان» یا زیرشاخه‌های بلوک بزرگتر می‌گویند.

در هر سطح، اندازه‌ها و رنگ‌های نسبی بلوک‌ها مقادیر نسبی متریک‌های انتخابی شما را نمایش مي‌دهند. در این گزارش متریک‌های اصلی حجم هستند و با اندازه مستطیل نشان داده می‌شوند. متریک‌های ثانویه نسبی هستند و با رنگ و میزان اشباع آن مشخص می‌شوند.

ویدیو پیشنهادی : آموزش دیجیتال مارکتینگ
آموزش دیجیتال مارکتینگ

 

گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس را باید این‌گونه تفسیر کنید:

  • هرچه بلوک بزرگ‌تر باشد، نسبت بازدیدها برای آن کانال بیشتر است.
  • کانال‌هایی با صفحات یا بازدیدهای بیشتر با سایه‌های سبز نمایش داده می‌شوند. (هرچه سبز تیره‌تر باشد، یعنی بازدید‌های آن کانال بیشتر است.)
  • کانال‌هایی با صفحات یا بازدیدهای کمتر با سایه‌های قرمز نشان داده می‌شوند. (هرچه قرمز تیره‌تر باشد، یعنی بازدیدهای آن کمتر است.)

در حالت کلی، بلوک‌های بزرگتر نسبت‌های بالاتری از متریک اصلی (مانند بازدیدها، معاملات یا کاربران جدید) را نشان می‌دهند. در حالی که بلوک‌های سبز با درجه تیرگی بیشتر مقادیر مطلوب‌تری از متریک ثانویه (مانند صفحات/ بازدیدها، نرخ پرش و میانگین مدت زمان بازدید) را به نمایش می‌گذارند.

برای درک بهتر مطالب گفته شده و تحلیل گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس، به مثال‌های زیر توجه کنید:

۱٫      بهینه سازی صفحه فرود

برای تصویرسازی عملکرد صفحات فرود در سایت خود می‌توانید از Treemaps استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌خواهیم بازدیدهای پست‌های وبلاگ خود را از طریق جستجوی ارگانیک تجزیه و تحلیل کنیم.

پس از کلیک بر روی زیرشاخه «Organic»، Treemap خود را مانند زیر تنظیم می‌کنیم:

  • ابعاد اولیه: صفحه فرود
  • متریک اولیه: بازدیدها
  • متریک ثانویه: میانگین مدت زمان بازدید

در Treemap زیر می‌توانید جدولی از داده‌های اصلی را ببینید. شما می‌توانید ابعاد اولیه را تغییر دهید یا فیلترهایی برای سطح گزارش اعمال کنید. در این مثال، ما «صفحه فرود» را به عنوان ابعاد اولیه انتخاب کردیم و گزارش را طوری فیلتر کرده‌ایم تا فقط صفحات در وبلاگ خودمان را نشان دهد.

با استفاده از Treemap می‌توانید با یک نگاه اجمالی بفهمید که کدام صفحات بیشترین میزان بازدید (بلوک‌های بزرگتر) را دارند و در مقابل کدام صفحات بیشتر موردعلاقه کاربر قرار گرفته‌اند (بلوک‌هایی با رنگ سبز تیره‌تر).

با استفاده از این گزارش به راحتی می‌توانید بفهمید که کدام صفحه بهترین عملکرد را برای شما داشته است تا همان استراتژی را برای سایر صفحات هم به کار ببرید.

ویدیو پیشنهادی : آموزش گوگل آنالیتیکس
آموزش گوگل آنالیتیکس

 

۲٫      عملکرد کمپین

شما می‌توانید از Treemap در کمپین‌های تبلیغاتی رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و ایمیل‌هایتان برای شناسایی پیام‌ها، پست‌ها یا تبلیغات پربازده خود استفاده کنید.

کمپین های رسانه های اجتماعی

اگر به کمپین‌های رسانه‌های اجتماعی و کانال‌های ورودی سایت‌های دیگر (referrals) علاقه دارید، می‌توانید با کلیک روی کانال شبکه‌های اجتماعی و تنظیم Treemap از این امکان استفاده کنید:

  • ابعاد اولیه: شبکه اجتماعی
  • متریک اولیه: بازدیدها
  • متریک ثانویه: میانگین مدت زمان بازدید

این گزارش نشان می‌دهد که فیس بوک و توییتر بیشترین ترافیک را در رسانه‌های اجتماعی ایجاد می‌کنند. با این حال، بازدیدکنندگان یوتیوب (سبز تیره) مدت زمان بیشتری را در سایت می‌گذرانند. در نتیجه، می‌توانید بررسی کنید که چرا بازدیدکنندگان یوتیوب علاقه بیشتری به محتوای شما نشان می‌دهند و برای جذب بیشتر آنها تلاش کنید.

کمپین های AdWords

از Treemaps هنوز هم می‌توان برای تجسم داده‌های AdWords استفاده کرد. شما فقط کافی است از گزارش Treemaps که در بخش AdWords گوگل آنالیتیکس قرار دارد، استفاده کنید.

این گزارش Treemap می‌تواند برای مقایسه عملکرد کمپین‌ها و ارزیابی نرخ پرش بازدیدکنندگان کمپین هم به کار گرفته شود:

  • ابعاد اولیه: کمپین
  • متریک اولیه: بازدیدها
  • متریک ثانویه: نرخ پرش

در اینجا می‌توانید مشاهده کنید که یک کمپین (با رنگ سبز تیره و ۶۹۷ بازدید) وجود دارد که نسبت به بقیه کمپین‌ها نرخ پرش نسبتاً کمتری داشت، اما حجم آن هم نسبت به سایر کمپین‌ها کمتر است. با کمک این گزارش می‌توانید بررسی کنید که چرا این کمپین خاص بازدیدکنندگان علاقه‌مند بیشتری را به خود جذب کرده است و از این بینش برای بهینه‌سازی سایر کمپین‌های خود استفاده کنید.

نکته: برای معیار نرخ پرش، مقیاس رنگ Treemap معکوس عمل می‌کند. این بدان معناست که نرخ پرش بالاتر (که نشانه ضعف است) با قرمز و نرخ پرش پایین‌تر (که نشانه کیفیت است) به رنگ سبز نشان داده می‌شود.

۳٫      تبدیل تجارت الکترونیکی

اگر ردیابی تجارت الکترونیکی را در گوگل آنالیتیکس فعال کرده باشید، چند متریک اضافه‌تر در گزارش Treemap شما در دسترس خواهد بود (مانند معاملات، درآمد، نرخ تبدیل تجارت الکترونیکی و ارزش هر بازدید).

شما می‌توانید از Treemap برای تجسم این که کدام کانال‌ها سودآورتر هستند، استفاده کنید:

  • ابعاد اولیه: گروه‌بندی کانال پیش‌فرض
  • متریک اولیه: بازدیدها
  • متریک ثانویه: نرخ تبدیل تجارت الکترونیکی

این گزارش نشان می‌دهد اگرچه Display بیشترین میزان ترافیک را ایجاد می‌کند، اما ایمیل، جستجوی ارگانیک و جستجوی پولی نرخ تبدیل بالاتری دارند. شما احتمالاً نیاز به تحلیل بیشتری در مورد مسیرهای تبدیل خواهید داشت. اما این داده‌ها ممکن است نشانگر این باشند که شما می‌توانید با کاهش سرمایه‌گذاری خود در تبلیغات Display، هزینه بازاریابی را بهینه‌تر کنید.

در اینجا یک مثال جالب دیگر با استفاده از متریک‌های تجارت الکترونیکی آورده شده است:

  • ابعاد اولیه: گروه‌بندی کانال پیش‌فرض
  • متریک اولیه: درآمد
  • متریک ثانویه: صفحات/ بازدید

این treemap میزان درآمد تجارت الکترونیکی تولید شده توسط هر کانال را به همراه میانگین صفحات/ بازدید نشان می‌دهد. در اینجا می‌توانید ببینید که ایمیل بیشترین درآمد را دارد و بازدیدکنندگان ایمیل صفحات/ بازدید نسبتاً کمتری را مشاهده می‌کنند. بر اساس این تحلیل و با بررسی‌های بیشتر، ممکن است نتیجه بگیرید که بازدیدکنندگان ایمیل نه تنها درآمد بیشتری ایجاد می‌کنند، بلکه قدم‌های کمتری هم برای خرید خود برمی‌دارند. این نتیجه‌گیری می‌تواند بر محتوای پیام‌های بازاریابی ایمیل شما و همچنین بر طراحی جریان خرید وب‌سایت تأثیر بگذارد.

نکات مهم برای استفاده از گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس

برای استفده از Treemaps در گوگل آنالیتیکس همواره باید به نکات زیر توجه کنید:

  • در این گزارش مقیاس رنگ فقط مربوط به داده‌ها است. سایه‌های سبز و قرمز هیچ ارتباطی با متریک‌های نمایش‌داده‌شده ندارند.
  • نمایش بلوک با رنگ سبز، لزوماً به معنای خوب بودن آن نیست. بلکه این فقط بدان معنی است که مقدارش در متریک انتخابی، بالاتر از بقیه است. به همین ترتیب، یک بلوک قرمز لزوماً بد نیست و فقط مقدار کمتری نسبت به بلاک‌های دیگر دارد.
  • برای دیدن مقادیر متریک اصلی، روی آیکون «comment» در هر بلوک بروید. مانند هر گزارشی در گوگل آنالیتیکس، شما باید تصمیم بگیرید که آیا این متریک‌ها در زمینه وب‌سایت یا کسب‌وکار شما خوب هستند یا بد؟

گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس

  • این گزارش به طور خودکار مقیاس رنگ را برای نرخ پرش معکوس می‌کند. یعنی مقادیر بالاتر بدتر هستند و با رنگ قرمز نشان داده می‌شوند و مقادیر پایین‌تر بهتر بوده و با سبز مشخص می‌شوند. این در حالی است که برای تمام متریک‌های دیگر، مقادیر بالاتر سبز و مقادیر پایین‌تر قرمز هستند.
کلام آخر :

گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس یک راه سریع و راحت برای آگاهی از کانال‌های مؤثر است. در واقع Treemaps یک گزارش تصویری از مقایسه متریک اولیه با متریک ثانویه ارائه می‌دهد که نشان‌دهنده مقدار تأثیر کانال‌های متفاوت است.

با کمک این گزارش در یک نگاه مختصر می‌توانید کارکرد کانال‌های مختلف مانند تبلیغات کلیکی، ورودی سایت‌های دیگر، ترافیک ورودی، ورودی سئو یا ورودی از شبکه‌های اجتماعی و سایر کمپین‌ها را ببینید.

در این مقاله سعی کردیم با ارائه چند مثال مختلف از متریک‌های اولیه و ثانویه نحوه عملکرد گزارش Treemaps در گوگل آنالیتیکس را به شما نشان دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا