روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت
روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت
استفاده از رنگهای مناسب، یکی از مهمترین مسائل در طراحی یک سایت به شمار میرود. اهمیت و تاثیر رنگ در رونق دادن به کسب و کارهای مختلف و طراحی سایت بر هیچ کس پوشیده نیست. همه میدانیم که رنگها قدرت زیادی دارند و علاوه بر تاثیرگذاری روی احساسات افراد بر روی خلق و خو و رفتار آنها نیز موثر هستند. آشنایی با علم روانشناسی رنگها به طراحان سایت کمک میکند که برند خود را تقویت کنند، فروش محصولات خود را در سایت افرایش دهند و باعث ترغیب کاربران به بازدید از صفحات مختلف سایت میشود.
آشنایی کامل با روانشناسی رنگها در طراحی سایت باعث میشود که خوانندگان و کاربران با علاقه بیشتر مطالب منتشر شده در سایت را دنبال کنند. رنگها با تاثیر بر احساسات کاربران، آنها را متقاعد میکند که وقت بیشتری را درسایت بگذرانند. اگر قصد دارید که برای کسب و کار خود یک سایت طراحی کنید، حتما باید اطلاعات خود را درباره روانشناسی رنگها بالا ببرید. تحقیقات نشان میدهد که انتخاب یک رنگ مناسب در طراحی سایت حدود ۸۰ درصد در افزایش محبوبیت و شاخته شدن یک برند موثر است. با توجه به این نکات در این مقاله شما را با با رواننشناسی انواع رنگ آشنا خواهیم کرد.
در رنگبندی یک سایت چه اصولی باید رعایت شود؟
عناصر زیادی مانند عناوین، دکمهها، زمینه، متن، تصاویر، پیوندها و… در یک سایت، تحت تاثیر رنگها هستند. با توجه به موضوع یک پروژه، نوع کسب و کار و مشتریهایی که با آنها سر و کار دارید، باید اصول رنگبندی در سایت را رعایت کنید. این که خود شما به چه رنگی علاقه دارید، توجیه مناسبی برای انتخاب رنگ نیست و باید یک سری نکات را مد نظر داشته باشید. اولین نکته این است که در صورتی که برند شما یک لوگو با رنگی ثابت برای خود دارد، همین رنگ را برای شروع انتخاب کنید. به رنگهایی که برندهای رقیب از آن استفاده کردهاند،
توجه کنید و حتی الامکان در پالتهای رنگی سایت خود از رنگی که برندهای رقیب استفاده کردهاند، کپی نکنید. به گروه مخاطبان خود که با هدف جذب آنها سایت را طراحی میکنید، فکر کنید. قطعا رنگهای استفاده شده در طراحی یک سایت فروشگاه لوازم کودک با یک سایت آموزشی تفاوت دارد. شما باید نیاز کاربران را در نظر بگیرید و بدانید که چطور میتوانید با انتخاب رنگهای مناسب احساسات کاربر را تحریک کنید تا زمان بیشتری را بر بازدید از سایت صرف نماید.
سعی کنید بیشتر از رنگهای سادهتر کمک بگیرید. رنگها باید به اندازه و در جایی مناسب به کار بروند. از سایتهای ارائه دهنده پالتهای رنگی نیز میتوانید کمک بگیرید. مراجعه به این سایتها کمک زیادی به گرفتن ایده میکند. سایتهای ارائه دهنده رنگهای پیشنهادی عبارتند از: olordrop، colourco، dribbble و غیره. برای افراد مبتدی و غیر حرفهای اشتباهات رایجی در زمینه استفاده از رنگ در طراحی یک سایت پیش میآید.
یکی از این اشتباهات به کارگیری رنگهای زیاد است. استفاده بیش از حد از رنگهای سرد یا گرم از اشتباهات دیگر است. برای متن و پس زمینه آن نباید از رنگهای مکمل استفاده کرد. در بخشهای بعدی مقاله به معرفی خصوصیات روانشناسی هر رنگ میپردازیم.
آشنایی با روانشناسی رنگ قرمز
ضربان قلب انسان با مشاهده رنگ قرمز به طور ناخوداگاه افزایش مییابد. رنگ قرمز یک رنگ گرم است و باعث ایجاد احساس هیجان و انرژی است. دیدن رنگ قرمز انسان را یاد آتش، خطر، عصبانیت، جنگ و خشونت میاندازد. از رنگ قرمز زمانی استفاده میشود که بخواهیم توجه کاربر را به یک موضوع یا تیتر جلب کنیم. استفاده از رنگ قرمز برای موضوعاتی از قبیل مد و فشن، ورزش، غذا، تبلیغات، مراقبت بهداشتی و سرویس اضطراری مناسب است. از زیادهروی در استفاده از رنگ قرمز بپرهیزید. زیرا هیجان زیاد باعث میشود مخاطب خیلی سریع سایت را ترک کند. برای سایتهای با موضوع طبیعت، کالاهای لوکس و سایتهای حرفهای رنگ قرمز اصلا مناسب نیست.
آشنایی با روانشناسی رنگ آبی
رنگ آبی از رنگهای سرد و نماد امنیت و آرامش است. رنگ آبی نشاندهنده مفاهیمی مانند وفاداری، اعتماد، آرامش، پایداری میباشد. آبی کمرنگ نیز طراوت و انرژی به همراه دارد. شبکههای اجتماعی معروفی مانند تامبلر، توییتر، لینکداین، فیسبوک و همچنین برندهای معروفی از قبیل Dell، Intel، IMB، HP دارای لوگوی آبی رنگ هستند. شرکتهای بزرگ و بانکها نیز اغلب از رنگ آبی استفاده میکنند.
رنگ آبی به مخاطب احساس اعتماد القا میکند. سایتهایی که موضوع آنها درباره علوم پایه، پزشکی، دندانپزشکی، مراقبتهای بهداشتی، عناوین دولتی و تکنولوژیهای مختلف است، بهتر است در طراحی سایت خود از رنگ آبی بیشتر استفاده کنند. البته استفاده زیاد از حد از این رنگ باعث بیروح شدن سایت خواهد شد. همانطور که میدانید رنگ آبی اشتها را نیز کاهش میدهد، بنابراین اصلا رنگ مناسبی برای طراحی سایت با موضوع خوراکی و غذا نیست.
آشنایی با روانشناسی رنگ نارنجی
رنگ نارنجی نیز جزء رنگهای گرم و هیجانآور است. برای جلب توجه کاربران برای عملکردهایی مانند عضویت در سایت، خرید و… محتوای سایت را نارنجی کنید. رنگ نارنجی بیشتر در طراحی سایتهایی با موضوع فروش خودرو، غذا، سرگرمی و… کاربرد دارد. استفاده بیش از حد رنگ نارنجی در طراحی سایت توصیه نمیشود.
آشنایی با روانشناسی رنگ سبز
رنگ سبز نماد باروری، طبیعت، قدرت و خوش شانسی است و جزء رنگهای آرامبخش به شمار میرود. از این رنگ در طراحی سایتهایی با موضوع جهانگردی، طبیعت، منابع و.. استفاده میشود. در طراحی سایت با موضوعاتی مانند تکنولوژی یا کالاهای لوکس از رنگ سبز استفاده نکنید.
آشنایی با روانشناسی رنگ زرد
رنگ زرد نماد خوشبین بودن، جوانی و شادابی است و بیشتر به منظور افزایش رضایت کاربران و مشتریها کاربرد دارد. البته توجه داشته باشید که به هیچ وجه در استفاده از رنگ زرد برای طراحی سایت زیادهروی نکنید زیرا این رنگ چشمها را خسته میکند. برندهای معروفی مانند Hertz national geographic و مک دونالد از رنگ زرد استفاده کردهاند.
آشنایی با روانشناسی رنگ سفید
رنگ سفید نشاندهنده شادی، پاکی، اخلاص، امنیت و صمیمیت است. در طراحی سایتهایی که با موضوع سلامت هستند، رنگ سفید کاربرد بسیار زیادی دارد. پرستارها، دکترها، دندانپزشکها از رنگ سفید زیاد استفاده میکنند. در طراحی سایتهای علمی نیز از رنگ سفید استفاده میشود. از رنگ سفید در هر سایت با هر موضوعی میتوان استفاده کرد. تاثیر این رنگ در کنار هر رنگ دیگری متفاوت است.
آشنایی با روانشناسی رنگ مشکی
مشکی یکی از رنگهای پرقدرت است که نشاندهنده مفاهیمی مانند ثبات، تشریفات، هوش، قدرت، کمال و ظرافت است. رنگ مشکی نماد شرارت و مرگ نیز میباشد. با توجه به رنگهای دیگری که در طراحی سایت استفاده شده، رنگ مشکی هم میتواند یک سایت را مدرن کند و هم آن را به یک سایت سنتی تبدیل کند. در سایتهایی که موضوع آنها مد، فشن، کالاهای لوکس، لوازم آرایشی و بهداشتی، بازاریابی و…میتوان از رنگ مشکی استفاده کرد. البته استفاده بیش از حد از رنگ مشکی، حس استرس، ناراحتی و غم را به کاربر انتقال میدهد.
آشنایی با روانشناسی رنگ صورتی
رنگ صورتی یکی از رنگهای زیر مجموعه رنگ قرمز است. در واقع رنگ صورتی از ترکیب سفید و قرمز به وجود میآید. این رنگ نشان عشق، صمیمیت، رمانتیک بودن و کمال میباشد. در این رنگ هیجان و خشونتی که رنگ قرمز دارد، وجود ندارد. برعکس باعث ایجاد احساس آرامش میشود. در طراحی سایتهایی که به زنان و دختران اختصاص دارد، بهتر است از رنگ صورتی استفاده کنید. در سایتهای رسمی نباید رنگ صورتی به کار ببرید زیرا باعث کاهش جدیت سایت خواهد شد و کاربران سایت را جدی نخواهند گرفت.
معرفی پالتهای رنگی که در طراحی سایت استفاده میشوند
ایجاد پالت رنگی برای طراحی سایت، در عین گستردگی کار بسیار راحتی است. در واقع طراحان سایت باید بین رنگهایی که برای سایت انتخاب میکنند، تعادل برقرار نمایند. یک طراح خوب و حرفهای باید با روانشناسی تمام رنگها آشنا باشد و با در نظر گرفتن موضوع سایت رنگی متناسب با همان موضوع در طراحی سایت به کار ببرد. پالتهای رنگی که در طراحی سایت استفاده میشود، از دایره رنگ به دست میآیند. یکی از ابزارهای لازم دایره رنگ است. در این دایره رنگها طبق فرکانس چیده شده و رنگهای مکمل مقابل هم قرار دارند.
پالت تک رنگی بر اساس یک رنگ پایه شکل گرفته است و شامل رنگهای زیادی میباشد. در پالت آنالوگ یا رنگهای مکمل نیز از دورنگ مقابل هم استفاده شده است. این پالت در سایتهای مدرسه، دانشگاه، اداره، سایتهای خبری و علمی کاربرد دارد. پالت رنگهای شاد بیشتر در سایتهایی کاربرد دارد که قصد انتقال انرژی به کاربر و جلب توجه او را دارند. از پالت رنگهای تیره و روشن در طراحی سایت برای محتواهای امنیتی و سایتهای آموزشی استفاده میشود.
در این مقاله سعی کردیم تمام نکات لازم درباره تاثیر روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت را ذکر کنیم و ویژگیهای هر رنگ را از لحاظ تاثیری که بر روح، روان و رفتار انسان دارد، مورد بررسی قرار دهیم. با دانستن این ویژگیها و هماهنگ کردن آن با موضوع، میتوانید سایتی طراحی کنید که رنگهای به کار رفته در آن باعث افزایش تعداد بازدید از سایت شما شود. امیدواریم از مطالب این مقاله لذت برده باشید.