نقاشیهنر

انواع سبک های نقاشی و تفاوت آنها با یکدیگر

اشنایی با انواع سبک های نقاشی

نقاشان در طول تاریخ به شیوه های گوناگونی احساسات و تصورات درونی خود را به تصویر کشیده اند. تفاوتی نمی کند که شما به عنوان یک هنرمند حرفه ای باشید و یا تنها به عنوان یک فرد عادی  به هنر علاقه داشته باشید، درک صحیح از انواع سبک های نقاشی و تفاوت های موجود در بین آنها، دانشی است که دیدی گسترده و وسیع را در مورد انواع نقاشی، در اختیار ما می گذارد.

نقاشی به فرایندی گفته می شود که در طی آن فرد تصورات ذهنی خود را با استفاده از رنگ و برس بر روی یک سطح، مانند کاغذ یا بوم وارد می کند. نقاشی ها می توانند به صورت دیجیتال بر روی کامپیوتر باشند و یا به صورت دستی و با استفاده از قلم و رنگ بر روی یک صفحه کشیده شده باشند.

آموزش طراحی پیشرفته پرتره با زغال (چهره پیرمرد)

 

بررسی انواع سبک های نقاشی و مقایسه آنها با یکدیگر، نه تنها می تواند شما را در انتخاب سبک مورد علاقه خود یاری کند، بلکه شما با استفاده از این موضوع می توانید سبک مخصوص به خود را داشته باشید. در ادامه این مقاله نگاهی به مطلب آشنایی کامل با هنرهای هفتگانه جهانی نیز خواهیم داشت.

 

اشنایی با انواع سبک های نقاشی 

 

برای طبقه بندی انواع سبک های نقاشی، از عوامل مختلفی می توان استفاده کرد. تکنیک استفاده شده در نقاشی، مواد مورد استفاده در نقاشی، سبک فکری و ایده های ذهنی نقاش و غیره، همه از مواردی هستند که می توانند برای طبقه بندی انواع سبک های نقاشی مورد استفاده قرار گیرند.

در ادامه ما به معرفی انواع سبک های نقاشی و ویژگی های متمایز کننده هر کدام خواهیم پرداخت تا با استفاده از آن، به درک صحیحی از انواع نقاشی و ویژگی های متمایز کننده هر کدام برسید.

انواع سبک های نقاشی بر اساس تکنیک ها و ابزار های مورد استفاده در نقاشی

بررسی و جمع آوری اطلاعات در مورد انواع سبک های نقاشی، دیدن آنچه که نقاشان ساخته اند ، و تلاش برای درک متودولوژی های مختلف، بخش هایی از یک سفر به سمت درک انواع سبک ها و ایجاد یک سبک و تکنیک خاص و منحصر به فرد هستند.

تکنیک، به روش استفاده از یک مهارت (مانند نقاشی) گفته می شود. در انواع سبک های نقاشی، می توان از موادی مانند شن ، کاغذ ، خاک و برخی موارد دیگر، برای نقاشی استفاده کرد.

نقاشی یک مهارت خلاقانه و ابداعی است، بنابراین هنرمندان خود را به مواد و روش های خاص محدود نمی کنند و نقاشی یک هنر در حال توسعه و پیشرفت است.

 

 

برای نقاشی کردن، کافیست که شما یک ایده ذهنی داشته باشید، مواد مورد نیاز برای رسم این ایده را فراهم کنید و فضای کاری شخصی خود را تنظیم نمایید و برای شروع سفر هنری خود با رنگ آماده شوید.

اما قبل از انجام این کار ، بهتر است که در ابتدا، برخی از تکنیک ها و سبک های اساسی نقاشی را بدانید که در این راه به شما کمک می کنند. انواع سبک های نقاشی بر اساس ابزار های مورد استفاده، عبارتند از:

طرح مداد

نقاشی با مداد یکی از انواع سبک های نقاشی است که در قرن ۱۷ و از کشور فرانسه آغاز شد. نقاشی با مداد را می توان جزو ابتدایی ترین طراحی ها به شمار آورد که می توان روی انواع سطوح انجام داد. ویژگی منحصر به فرد این روش، استفاده از مداد و گرافیت برای کشیدن نقاشی می باشد.

 

طرح مداد

 

این سبک از هنر، به خاطر تمایز تن و کنتراست خوب، از سایر آثار متمایز است. امروزه از مداد های رنگی نیز برای خلق این گونه آثار استفاده می شود. هنرمندان معروف این سبک از هنر، ژان آگوسته دومینیک، آدونا خاره، پائول کادن و دیگو فازیو می باشند.

آموزش سیاه قلم مقدماتی

 

آیا میدانستید: علی رغم کشف گرافیت در قرن ۱۶، استفاده از آن به عنوان مداد تا قرن ۱۷ ام میسر نشده بود!

نقاشی روغنی

از انواع دیگر سبک های نقاشی، نقاشی با روغن می باشد که برای اولین بار در قرن هفتم و در افغانستان ابداع شده است. این سبک را می توان روی بوم نقاشی انجام داد.

در این سبک، رنگ های مختلف را با ترکیبات روغنی خاص مخلوط می کنند. آثار به نام و مختلفی از هنرمندانی چون یوهانس ورمر، داوینچی، ژان وان ایک و غیره، به جای مانده است.

 

 نقاشی روغنی

 

آیا میدانسیتد: برای محافظت از این نوع نقاشی ها در برابر آسیب های جوی ، ساییدگی های جزئی و جمع شدن گرد و خاک بر روی آن، معمولاً یک لایه رنگ پلاستیکی بی رنگ روی نقاشی روغنی تمام شده، داده می شود.

خوشبختانه در حال حاضر دوره آموزش نقاشی رنگ و روغن مقدماتی روی سایت مکتب خونه در اختیار شما قرار گرفته است.

نقاشی آب رنگ

در این سبک از نقاشی، از ترکیب رنگ ها با مواد محلول آبی برای رنگ آمیزی استفاده می شود. این نوع نقاشی، به نقاشی برسی نیز معروف است که بر روی کاغذ، بوم نقاشی، چوب و موارد دیگر قابل انجام است. قدمت این سبک به ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد بر می گردد و خواستگاه آن آسیا و کشورهایی مثل چین می باشد.

 

نقاشی آب رنگ

 

آیا میدانستید: زمانی که انسان های اولیه در غار ها مشغول رنگ آمیزی دیوارها با رنگ های طبیعی بودند، در کشور مصر از آب رنگ برای کشیدن نقاشی بر روی پاپیروس استفاده می شد.

در صورت تمایل می‌توانید در دوره‌های آموزش مقدماتی آبرنگ مکتب خونه نیز شرکت کنید.

نقاشی با زغال

یکی از انواع سبک های نقاشی، استفاده از زغال می باشد. از زغال نیز همانند مداد می توان در نقاشی ها و برای سایه دار کردن اجسام استفاده کرد. این روش ۲۶ هزار سال پیش از میلاد، توسط انسان های اولیه ابداع شده و بر روی هر نوع سطحی قابل نقاشی کردن است.

 

نقاشی با زغال

 

از هنرمندان معروف این سبک، رابرت لانگو، ویلیام کنتریج و دان پیل هستند. رابرت لانگو، بدون عنوان، در سال ۲۰۰۴ به قیمت ۲۶۶,۵۰۰ دلار فروخته شد.

آیا می دانسیتید: در دوره رنسانس ، ذغال سنگ به طور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفت ، اما تعداد کمی از آثار هنری آن دوران به دلیل ریزش ذرات ذغال سنگ از روی بوم باقی مانده اند. در اواخر قرن پانزدهم ، روشی برای غوطه وری یوم ها در حمام چسبنده به منظور جلوگیری از ریختن ذرات زغال چوب اختراع شد.

نقاشی کلاژ

یکی از انواع سبک های نقاشی مدرن، نقاشی کلاژ می باشد که در آن از تکه های کاغذ، به صورت هنرمندانه در کنار هم استفاده می شود تا تصویری هنری ایجاد شود. این سبک از نقاشی برای اولین بار در قرن بیستم و از کشور فرانسه به دنیا معرفی شد. هنرمندان معروف این سبک: پیکاسو، جورج براک و فرانسیس پیکابیا بودند. بطری ویو مارک ، شیشه ، گیتار و روزنامه از پیکاسو، ۱۹۱۳

 

نقاشی کلاژ

نقاشی قلم کاری

این سبک از نقاشی ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد و در کشور هندوستان به وجود آمده است. در این نوع نقاشی، از قلم و رنگ های طبیعی برای خلق آثار هنری بر روی کتان و پارچه، استفاده می شود. هنرمندان هندی مختلفی از این روش برای خلق آثار هنری استفاده کرده اند. قلم کاری، از انواع سبک های نقاشی در هندوستان

 

نقاشی قلم کاری

 

 

آیا می دانستید: روند ساخت قلم کاری شامل ۲۳ مرحله است. از فرآیند طبیعی سفید کردن پارچه ، نرم کردن آن ، خشک شدن در مقابل آفتاب ، تهیه رنگ های طبیعی ، رنگ آمیزی دست ها ، تا فرآیند خشک شدن در مقابل هوا و شستشو، همه جزو مراحل قلم کاری به حساب می آیند.

سبک اسکریبل

اسکریبل در لغت به معنای خط خطی کردن می باشد. این سبک از هنر، از قرن ۱۷ در کشور آلمان رواج یافت. اسکریبل یکی از انواع سبک های نقاشی است که می توان روی هر سطحی انجام داد. از حرکات سریع و بدون الگوی قلم برای خلق این آثار استفاده می شود.

 

سبک اسکریبل

 

آیا می دانستید: سبک اسکریبل به عنوان یک روش برای یادگیری نقاشی در کودکان استفاده می شد و یک عادت منفی برای نقاشی کشیدن محسوب می شود.

نقاشی نوک قلم

این سبک از نقاشی، از قرن هفدهم و در کشور هلند، به جهانیان معرفی شد. در این سبک از نقاشی، از نوک قلم برای برای جهت دهی جریان رنگ استفاده می شود.

 

نقاشی نوک قلم

 

آیا می دانستید: اولین قلم استفاده شده برای نقاشی نوک قلم از جنس آلیاژ مس بود و در بریتانیا نگه داری می شود.

نقاشی شستشو جوهر (Ink-wash Painting)

نقاشی شستشو جوهر (Ink-wash Painting) از انواع سبک های نقاشی  محسوب می شود. در این سبک از نقاشی، از برس برای  پخش کردن مقادیر مختلفی از جوهر بر روی کاغذ برای خلق آثار هنرمندانه و نقاشی کردن استفاده می شود.

سبک شستشو جوهر، یکی از انواع سبک های نقاشی است که از آسیا و کشورهایی مانند ژاپن و چین در قرن چهارم میلادی، به جهانیان معرفی شده است.

 

نقاشی شستشو جوهر (Ink-wash Painting)

 

آیا می دانستید: شستشوی جوهر که با نام نقاشی قلم مو نیز شناخته می شود، یکی از “چهار هنری” می باشد که مقامات محقق چینی باید آن را  یاد گرفته باشند. نقاشی شستشوی جوهر در طول سلسله تانگ (۶۱۸-۹۰۷) به وجود آمده است. نقاشی شستشو جوهر (Ink-wash Painting) از انواع سبک های نقاشی

نقاشی آکریلیک

این سبک از نقاشی بر روی بوم نقاشی و با استفاده از رنگ های محلول در پلی مر آکریلیک انجام می شود. رنگ های نقاشی در آب قابل حل هستند و در اتمام کار خیلی زود خشک می شوند. از ویژگی های منحصر به فرد این سبک از نقاشی، رنگ های روشن  غالب و براق و خطوط تیز حاصل از برس می باشند. هنرمندانی که از این سبک بیشتر استفاده کرده اند، مارک روخو، کنیت نولند و دیوید هاکنی می باشند.

 

نقاشی آکریلیک

 

آیا می دانستید در اوایل سال ۱۹۳۶ ، دیوید آلفارو سیکیروس ، نقاش رئالیست اجتماعی مکزیکی ، کارگاهی را در شهر نیویورک تأسیس و برپا کرد تا به نقاشان جدیدترین مواد سنتتیک و روش های کاربردی که می توان با آنها نقاشی کرد را نشان دهد.

نقاشی پاستلی

یکی دیگر از انواع سبک های نقاشی، نقاشی پاستلی می باشد که از خمیرهای رنگی برای خلق آثار هنری استفاده می کند. این آثار هنری برای سال های زیادی به صورت دست نخورده باقی می مانند. یکی از معروف ترین هنرمندان این سبک، Jean-Baptiste Perronneau می باشد.

 

نقاشی پاستلی

 

آیا می دانستید: در سواحل شرقی ایالات متحده ، انجمن نقاشان در پاستل در سال ۱۸۸۳ توسط ویلیام مریت چیس ، رابرت بلوم و دیگران تأسیس شده است.

آموزش آبرنگ پیشرفته با موضوع گل

کلیک کنید

 

در ادامه سبک نقاشی روی شیشه را معرفی خواهیم کرد.

نقاشی روی شیشه

یکی دیگر از انواع سبک های نقاشی باستانی، نقاشی روی شیشه می باشد که برای اولین بار توسط رومیان ابداع شده است. در این سبک، از شیشه به عنواع سطحی برای نقاشی استفاده می شود.

آیا می دانتستید: در رنگ آمیزی شیشه به سبک گاتیک و موزائیکی، از قطعات کوچک نفاشی روی شیشه استفاده می شود. این نوع هنر از الگویی پیچیده پیروی می کند که تصاویر و شخصیت های کتاب مقدس را نشان می دهد.

 

نقاشی روی شیشه

نقاشی فرسکو یا نقاشی روی گچ

این سبک از نقاشی، روی دیوارها و محل گچ بری شده انجام می شود. برای خلق این هنر، از ترکیب رنگ و آب و گچ برای خلق آثار هنری استفاده می شود. این سبک از هنر، ۱۱۰ سال قبل از میلاد و توسط رومیان مورد استفاده قرار گرفته است.

 

نقاشی فرسکو یا نقاشی روی گچ

 

آیا می دانستید: یک تکه صاف از گچ رنگ شده، رطوبت خود را برای چندین ساعت نگه می دارد. نقاشی روی گچ، نقاشی خلقت انسان، شهر واتیکان

نقاشی انکاستیک

در این سبک از نقاشی از داغ کردن موم و رنگی کردن، به خصوص موم زنبور عسل برای خلق آثار هنری استفاده می شود. موم داغ شده سپس به وسیله یک وسیله خارجی مانند چوب، بر روی سطوحی مانند چوب یا بوم نقاشی کشیده می شود. این نوع نقاشی ب رای اولین بار در قرن ششم و توسط مصریان استفاده شده است.

 

نقاشی انکاستیک

 

علاوه بر تکنیک های مختلف نقاشی، سبک های فکری نقاشان نیز در انواع سبک های نقاشی متفاوت است.

الگوهایی که نقاشان از آنها الهام گرفته و به خلق آثار هنری پرداخته اند و یا حتی فراتر از دید عادی انسان، بینش و درکی که از پدیده های مختلف داشته اند، باعث شده تا انواع سبک های نقاشی بوجود بیاید. در ادامه به توضیح مختصر چند سبک از این دسته خواهیم پرداخت.

امپرسیونیسم «برداشت گرایی»

این سبک از نقاشی برای اولین بار از کشور فرانسه و در سال ۱۸۶۰ به جهانیان معرفی شده، امپرسیونیسم یکی از انواع سبک های نقاشی است که هدف آن ثبت اثرات گذرا و احساسی یک منظره و تاثیری(Impression) که یک سوژه به صورت لحظه ای بر چشم می گذارد، می باشد.  طلوع آفتاب، اثر مونه

 

امپرسیونیسم «برداشت گرایی»

پست امپرسیونیسم

این سبک از نقاشی، در امتداد دریافتگری و یا به عنوان عکس العملی در برابر آن بوجود آمده است. این سبک از نقاشی، از سال ۱۸۸۰ تا ۱۹۰۵ در اوج خود بود و هنرمندانی چون راجر فرای، پل سزان، پل گوگن، از برجسته ترین شخصیت های پیرو این سبک از نقاشی می باشند.

 

پست امپرسیونیسم

نئو امپرسیونیسم

اصطلاح نئو امپرسیونیسم برای اولین بار توسط فلکس فنئون برای این جنبش انتخاب شد. این اصطلاح از سال ۱۸۸۷ برای جنبشی به کار رفت که در کنار دریافتگری، از اصول و مبانی علمی برای استفاده از رنگ ها به جای سایه های سیاه در اثرات هنری پیروی می کردند. در این روش از نقطه چینی و تفکیک گری برای خلق آثار هنری استفاده شده است.

آموزش نقاشی رنگ و روغن مقدماتی

 

در ادامه سبک اکسپرسیونیسم را معرفی خواهیم کرد.

اکسپرسیونیسم

از دیگر سبک های نقاشی، سبک اکسپرسیونیسم می باشد که از دوره شکل گیری آن از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۳۵ می باشد. هدف از این سبک از نقاشی، بیان عواطف و احساسات درونی انسان مانند ترس، نفرت، عشق و اضطراب می باشد.

 

اکسپرسیونیسم

 

استفاده از رنگ های تند به همراه ضربات تیز قلمو به بوم و حذف تصاویر آرامش بخش و چشم نواز از نقاشی و جایگزینی آنها با تصاویر عجیب و خارج از چارچوب، از ویژگی های این سبک از نقاشی می باشد. تابلو جیغ، اثر ادوارد مونش

اکسپرسیونیسم انتزاعی

این سبک از نقاشی از سال ۱۹۱۲ و با انتشار مجله سوارکار آبی، فعالیت خود را آغاز کرد. هدف از این سبک، ارائه تعریف جدید برای فضا و شکل بود. به این مکتب، مکتب نیویورک نیز گفته می شود.

 

اکسپرسیونیسم انتزاعی

 رئالیسم «واقع گرایی»

رئالیسم در لغت به معنای واقعیت گرایی است و در اصطلاح هنری، یکی از انواع سبک های نقاشی است که بر جدایی هستی و ذات اشیا و پدیده های طبیعی از ادراک و عواطف بشری تاکید دارد.

 

 رئالیسم «واقع گرایی»

پیروان این سبک، بر این عقیده تاکید دارند که نقاشان هنگام به تصویر کشیدن پدیده های طبیعی، نباید از هیچ گونه احساس و حواس بشری استفاده کنند و پدیده ها را دقیقا همان جور که هستند به تصویر بکشند.

از هنرمندان معروف این سبک می توان به گوستاو کوربه، ژان فرانسوا میله و انوره دومیه اشاره کرد. سبک رئالیسم و اثر «پرادون و بچه هایش» اثر «ژان دی سر گوستاو کوربه» نقاش فرانسوی

کوبیسم «حجم گری»

کیوبیسم یکی از سبک های نقاشی است که در اوایل قرن نوزدهم توسط پیکاسو و براک مطرح شده است. در این سبک اعتقاد بر این است که همه پدیده ها را باید بر اساس واحدهای منظم هندسی مانند مکعب و استوانه و دایره، به تصویر کشید. مانند تابلو دختری مقابل آینه، اثر پیکاسو

 

کوبیسم «حجم گری»

رومانتیسیسم

سبک رومانتیسم، جنبه های عاطفی و احساسی را دوباره به هنر غرب وارد کرد. در این سبک توجه به احساسات و عواطف انسانی از اهمیت به خصوصی بر خوردار بود و در حالی که در اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم، جامعه بشری با اتکا به خردورزی  پیشرفت های زیادی در علوم تجربی و مهندسی کرده بود، هنرمندان پیروان این سبک، با تمرکز به احساسات و عواطف، به جای عقل و منطق، سعی در نمایش بعد خیالی و احساسی انسان داشتند.

 

رومانتیسیسم

سبک های دیگری نیز هستند که اگر بخواهیم به آنها نیز اشاره کنیم، یک کتاب چندین صفحه ای می توا نیم بنویسیم. هدف ما از این نوشته، معرفی کلی برخی سبک ها خدمت شما عزیزان بود تا درک علمی تر از رشته هنر و نقاشی داشته باشید.

آموزش جامع ماندالا

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام ببخشید این تمام سبوک نقاشی هست؟!چون من یک جای دیگر سبک گرافیت رو هم دیدم😕میترسم تمام سبک های نقاشی رو ندونم و سبک های قشنگ تری هم باشه

  2. عالی بود ولی من انتظار داشتم اسمی هم از میشل آنژ ببرید که از بزرگان تاریخ است حداقل در نقاشی روی گچ و حتی شیشه جا داشت اسمشونن برده بشه در کل اطلاعات جامع و خوبی بود بطور خلاصه چکیده مهم هر سبک منعکس شده بود ممنون

  3. یه سوال داشتم
    سخت ترین نوع نقاشی چیه؟🥲
    اون نوع سختی ای که باید سطح بالایی از مهارت رو داشته باشی تا بقیه سبک ها برات راحت باشن
    منظور من این نیست که یه سبک نقاشی یاد بگیرم و بخوام با اون همه ی نقاشی هارو یاد بگیرم
    من فقط دنبال سوالم میگردم که از خیلیا پرسیدم و اونا جواب خاصی ندادن
    مثلا رنگ روغن خیلی اسونه و قشنگ ولی وقتی به کسی که رنگ روغن کار میکنه میگن حالا با مداد رنگی بکش نمیتونه و این سطح رنگ روغن رو نشون نمیده مطمعنن ،اما ممنون میشم جواب سوال من رو بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا