آموزش تهیه بک آپ از پایگاه داده وردپرس
چگونه از پایگاه داده وردپرس بک آپ بگیریم
تهیه نسخه پشتیبان آن هم از پایگاه داده وردپرس در اصل یکی از اصلی ترین، مهمترین و حیاتی ترین کارها برای اشخاصی که مدیریت یک کسب و کار اینترنتی وردپرسی را بر عهده دارند، به شمار می رود و به طبع اهمیت تهیه این نسخه پشتیبان زمانی بیشتر می شود که بخواهید از فایل هایی که در فایل منیجر هاست هم وجود دارد یک بک آپ تهیه کنید.
تهیه بک آپ
یکی از راحت ترین کارهایی که افراد انجام می دهند این است که سعی می کنند با استفاده از یک افزونه خاص اقدام به تهیه بک آپ از پایگاه داده وردپرس را داشته باشند اما این مورد شاید یک مقدار ریسک پذیر هم باشد و پیشنهاد ما در این طور مواقع این است که سعی کنید تهیه این نوع نسخه های پشتیبان را به صورت دستی انجام دهید که به طبع ریسک کمتری را هم در بر دارد.
مقاله ای که پیش روی شماست در اصل آموزش تهیه بک آپ از پایگاه داده وردپرس از طریق هاست و همچنین با استفاده از یک افزونه خاص است که با یادگیری این مورد به راحتی می توانید از دیتابیس مربوط به سایت تان یک بک آپ تهیه نمایید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
تهیه بک آپ از پایگاه داده وردپرس
اولین موردی که باید مد نظر داشته باشید برای تهیه نسخه پشتیبان بایستی وارد هاست سایت تان شوید و بعد از اینکه نام کاربری و رمز ورودتان را وارد کردید بایستی روی گزینهPhpMyAdmin کلیک نمایید. بعد از این عمل به صفحه مدیریت دیتابیس سایت خودتان طبق تصویر زیر وارد خواهید شد.
PhpMyAdmin
نکته ای که نباید آن را فراموش کنید این است که هرگاه به قسمت PhpMyAdmin وارد شدید این امکان وجود دارد که مجدداً از شما درخواست نام کاربری و رمز عبور را داشته باشد که به مانند مرحله قبل همان رمز عبوری که برای وارد شدن به هاست را وارد کردید همان را هم برای ورود به PhpMyAdmin می بایست به کار ببرید.
به مانند تصویری که در زیر وجود دارد برای تهیه بک آپ از پایگاه داده وردپرس از سمت چپ روی دیتابیس سایت تان کلیک کنید و از منوهای باز شده در سمت راست گزینه Export را انتخاب نمایید. بعد از آن در قسمت Format که در پایین صفحه وجود دارد گزینه SQL را انتخاب و در پایان هم روی گزینه Go کلیک نمایید.
تهیه نسخه پشتیبان
در این قسمت بسته به میزان حجمی دارد که دیتابیس شما می تواند داشته باشد و هر چه این میزان حجم بیشتر باشد بایستی بیشتر منتظر بمانید تا این خروجی آماده شود. بعد از آماده شدن باید آن را دانلود و سپس در هر جایی که مایلید ذخیره نمایید.
تمام این مواردی که برای تهیه بک آپ ارائه شد به راحتی و بدون استفاده از افزونه های خاص امکان پذیر خواهد بود و به طبع هرگاه که برای دیتابیس جدید سایت مشکلی به وجود بیاید به راحتی فقط کافی است که بک آپ و نسخه پشتیبانی که از قبل تهیه کردید را دوباره درون هاست اجرا کنید تا مشکلی که به وجود آمده برطرف شود.
تهیه بک آپ از پایگاه داده وردپرس با استفاده از افزونه
یکی از بهترین افزونه های موجود برای تهیه نسخه پشتیبان که بیشتر از 300 هزار بار توسط کاربران نصب شده به نام WP-DB-Backup است که قادر است به راحتی از دیتابیس سایت وردپرسی شما یک نسخه پشتیبان را تهیه کند. فقط کافی است این افزونه را جستجو و آن را نصب و فعال کنید.
بعد از اینکه این افزونه را نصب و فعال کردید یک منو در بخش ابزارهای وردپرس اضافه می شود به نام پشتیبان گیری. روی منوی پشتیبان گیری کلیک کنید تا به صفحه تنظیمات افزونه برای تهیه بک آپ از دیتابیس وردپرس هدایت شوید.
به مانند تصویری که در زیر مشاهده می کنید در صفحه ای که ظاهر می شود قسمت هایی که مایلید از آنها یک بک آپ تهیه شود را یک به یک انتخاب نمایید و توجه داشته باشید که جدول هایی که در این قسمت وجود دارد ممکن است بیشتر هم باشد و این بسته به تعداد افزونه هایی است که در سایت خودتان نصب کرده اید. به هر حال هر جدولی که مایل به تهیه بک آپ از آن هستید را با فعال کردن تیک کنار آن فعال نمایید.
افزونه WP-DB-Backup
در قسمت تنظیمات پشتیبان گیری به دو صورت می توانید اقدام به تهیه نسخه پشتیبان وردپرس کنید. اگر مایلید نسخه پشتیبان گیری شده از دیتابیس را در سیستم خود ذخیره کنید می توانید قسمت ذخیره در رایانه را انتخاب نمایید و اگر هم مایل به دریافت این فایل به صورت ایمیل هستید می توانید گزینه ارسال به ایمیل را انتخاب نمایید.
به هر حال باید یکی از این روش ها را انتخاب کنید و در پایان هم روی گزینه پشتیبان بگیر کلیک نمایید تا عملیات تهیه بک آپ شروع شود.
تنظیمات پشتیبان گیری
با استفاده از این افزونه می توانید به گونه ای زمان بندی کنید که نسخه پشتیبان یا همان تهیه بک آپ در وردپرس به صورت خودکار و بر اساس تنظیماتی که از پیش تعیین کرده اید انجام شود.
برای اینکه این نوع تهیه پشتیبان به صورت زمان بندی و در یک بازه زمانی مشخص و خودکار انجام شود می بایست در قسمت زمان بندی این افزونه بخش بازه زمانی را انتخاب و بعد از آن در قسمت ارسال به ایمیل هم یک ایمیل معتبر را وارد نمایید.
در پایان هم در بخش جدول ها ( همان مواردی که در بالا به توضیح آن پرداختیم ) می بایست جدول هایی که مایل به تهیه بک آپ از آن هستید را انتخاب و در آخر هم روی گزینه زمان بندی پشتیبان گیری کلیک نمایید.
با این کار تمامی نسخه های پشتیبان گیری شده از دیتابیس وردپرس به صورت خودکار و طبق زمان بندی از پیش تعیین شده به ایمیل شما ارسال می شود و با کوچکترین مشکل به وجود آمده می توانید مجدداً آن را روی سایت اجرا نمایید.
بک آپ گیری
در پایان باید این نکته را مد نظر داشته باشید که همیشه سعی کنید یک نسخه بک آپ از سایت خودتان را در اختیار داشته باشید چرا که ممکن است با نصب یک افزونه و حتی یک قالب تمام تنظیمات سایت تان مختل شود و تنها راه حل ممکن استفاده از نسخه پشتیبان است. در پایان بد نیست که با بهینه سازی وب سایت نیز آشنا شوید.