اکسل

آموزش تابع row در اکسل

برای آن که بتوان در هنگام کار کردن با اکسل به صورت یک حرفه‌ای عمل کرد، لازم است تا نحوه کار کردن با تمام توابع آن را یاد بگیرید. یکی از توابع کاربردی در این نرم افزار، تابع row است. ما در این مطلب قصد داریم تا به طور کامل به آموزش تابع row در اکسل بپردازیم.

تابع row در اکسل چیست؟

از تابع row در اکسل برای نمایش شماره ردیف استفاده می‌کنند. اگر این تابع را بدون آرگومان استفاده کنید، شماره ردیف اکسل سلول جاری را نشان می‌دهد. در صورتی که داخل آرگومان تابع، آدرسی در نقش ورودی داده شود، شماره ردیف آن را نشان خواهد داد. تابع row را در اکسل به صورت زیر نشان می‌دهند.

=ROW ([reference])

در این ساختار، reference نقش یک آرگومان اختیاری را دارد که به سلول‌ها یا محدوده‌ای از صفحه اکسل اشاره می‌کند. در مثال‌های زیر بهتر می‌توانید با عملکرد این تابع آشنا شوید:

=ROW(D۵)

در مثال بالا شماره سطر سلول را به عنوان خروجی نشان می‌دهد.

=ROW(F۱۰:J۱۵)

در مثال بالا عدد 10 برگردانده می‌شود که اولین سطر محدوده ورودی است. توجه داشته باشید که مقدار آرگومان reference کاملاً اختیاری است. اگر آن را خالی بگذارید، تابع row شماره ردیف سلول جاری را نشان می‌دهد.

آموزش معتبرسازی داده‌ها در اکسل 2016

مثالی از تابع row در اکسل

برای درک بهتر عملکرد تابع row در اکسل به مثال‌های زیر توجه کنید:

=ROW()

با نوشتن فرمول بالا در اکسل، شماره ردیفی نمایش داده می‌شود که فرمول در آن نوشته شده است.

=ROW(A5)

در فرمول بالا نیز، شماره 5 به شما نشان داده می‌شود.

اگر آدرس یک محدوده را درون آرگومان تابع row بنویسید، درصورت استفاده از آفیس 365، شماره ردیف‌ها درون ستون خود آن نمایش داده می‌شود. درصورت استفاده از آفیس قبل‌تر از 2010 یا 365، تایع شماره ردیف‌ها را درون خود نگه می‌دارد. به مثال زیر توجه کنید:

=ROW(A1:A5) ==> 1;2;3;4;5

درصورت استفاده از فرمول بالا در آفیس 2021 یا 365، تصویر زیر به‌عنوان نتیجه نمایش داده می‌شود:

تابع ROW در اکسل

ایجاد جدول ضرب در اکسل با استفاده از تابع row

شما از تابع row برای ایجاد جدول ضرب در اکسل می‌توانید استفاده کنید. اگر بخواهید یک جدول ضرب 10 در 10 ایجاد کنید به‌طوری که نقطه شروع سلول A1 باشد، تنها لازم است در A1 فرمول زیر را بنویسید و آن را در 10 ردیف پایین و 10 ردیف سمت راست یا چپ قرار دهید. خواهید دید که به سرعت جدول ضرب در اکسل ایجاد می‌شود. به تصویر زیر نگاهی بیندازید:

جدول ضرب در ا کسل

تابع rows در اکسل

تعداد سطرهای محدوده ورودی با کمک rows نشان داده می‌شود. تابع rows در اکسل به صورت زیر نوشته می‌شود:

=ROWS(array)

پیشنهاد مطالعه: انتقال داده از اکسل به spss مرحله به مرحله

تابع offset در اکسل

تابع offset در دسته توابع جستجوی اکسل قرار دارد. از این تابع برای ارجاع‌دادن به یک سلول یا ناحیه از طریق یک نقطه شروع و تعیین‌کردن سطر و ستون مورداستفاده قرار می‌گیرد.

Total row در اکسل

در صورتی که داده‌هایتان را در یک جدول سازماندهی کرده باشید با کمک ویژگی Total row می‌توان داده‌های درون جدول را جمع کرد و جمع‌بندی آن‌ها را در ردیف آخر نشان داد.

تابع column در اکسل

با کمک تابع column در اکسل می‌توان شماره ستون یک سلول را به دست آورد. نمایش تابع column در اکسل به صورت زیر است:

= column([reference])

تابع choose در اکسل

تابع choose که از توابع جستجو و مرجع در اکسل است، می‌تواند یک مقدار از یک لیست را بر اساس موقعیتی مشخص برگرداند. ساختار این تابع در اکسل به صورت زیر است:

CHOOSE(Index_num,Value1,[value2])

تابع show در اکسل

در مواردی که بخواهیم کاربر اجازه دسترسی به فرمول بار در بالای کاربرگ را نداشته باشد باید در منوی view و قسمت show، تیک formula Bar را برداشت.

تابع شمارنده در اکسل

برای شمارش سلول‌ها در اکسل از تابع count استفاده می‌شود. خروجی این تابع به صورت یک عدد است که تعداد رکوردها را نشان می‌دهد.

تابع match در اکسل

تابع match یک گزینه مشخص‌شده را در محدوده‌ای از سلول‌ها جستجو کرده و سپس موقعیت نسبی آن گزینه را در محدوده باز می‌گرداند.

پیشنهاد مطالعه: آموزش برداشتن قفل اکسل

نتیجه‌گیری

در این مقاله توضیح دادیم که هدف استفاده از تابع row در اکسل، نمایش شماره ردیف است که بسته به آرگومانی که درون تابع نوشته می‌شود، نتیجه نمایش داده شده، متفاوت خواهد بود. البته از طریق ترکیب تابع row با دیگر توابع می‌توان برای منظورهای خاصی استفاده کرد. همچنین نشان دادیم که چگونه می‌توان با کمک تابع row یک جدول ضرب در اکسل ایجاد کرد. شما با تهیه دوره‌های مکتبخونه می‌توانید با تمام قواعد اکسل آشنا شوید.

آموزش اکسل از صفر تا صد

یادگیری اکسل با مکتب خونه

تقریبا همه ما می‌دانیم که نرم افزار اکسل تا چه اندازه کاربردی است و آموزش آن برای دانشجویان و کارمندان از واجبات خواهد بود. برای آن که بتوانید با عملکرد اکسل و توابع مختلف در آن آشنا شوید، می‌توانید از فایل‌ها و دوره‌های موجود در مکتب خونه کمک بگیرید. دوره‌های آموزش اکسل مکتبخونه از مبتدی تا پیشرفته هستند و تمام قواعد اکسل را از پایه به شما آموزش می‌دهند.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا