اکسل

آموزش تابع maxa در اکسل

تابع maxa در اکسل از جمله توابع مهم، پرکاربرد و ضروری در اکسل به حساب می‌آید. این تابع در دسته توابع آماری (statistical) قرار دارد. تابع maxa یا ماکزیمم a کاربرد بسیار زیادی دارد. تسلط به فرمول‌‌نویسی و توابع در اکسل بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل این مطلب را به تابع maxa در اکسل و عملکرد و ساختار آن اختصاص داده‌ایم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

آشنایی با تابع maxa در اکسل

فرمول maxa به شکلی است که بزرگترین مقدار را از بین یک محدوده مقادیر خاص محاسبه می‌کند. تابع mina دقیقا متضاد تابع ماکزیمم عمل می‌کند. هر دو برای تهیه گزارش‌های آماری، تحلیل داده‌ها و استخراج موارد حیاتی و همچنین داشبوردهای مدیریتی و گزارش‌دهی به کار می‌آیند.

آموزش توابع و فرمول ها در اکسل

 

خروجی تابع maxa در اکسل، بزرگترین مقدار عددی است.

ساختار تابع maxa در اکسل

MAXA ( value1 , [value2] , … )

در این فرمول یک آرگمان ضروری (Value 1) داریم. نام، آرایه، مرجعی یا مقدار عددی، عدد یا محدوده‌ای که مقادیر عددی را شامل می‌شود در این آرگمان داریم. آرگمان [Value 2] ضروری نیست. به همین ترتیب آرگمان‌های سوم و چهارم بعدی هم ضروری نیستند. مقادیری که در آنها قرار می‌گیرد مانند آرگمان قبلی است.

ورودی تابع maxa در اکسل

یک ورودی اول و ضروری داریم. ورود‌ی‌های بعدی مجموعه مقادیر یا داده‌هایی هستند که می‌خواهیم ماکزیمم آنها را پیدا کنیم. می‌توانیم به صورت مستقیم آنها را مقداردهی کنیم یا یک دامنه از سلول‌ها را وارد کنیم.

پیشنهاد مطالعه: آموزش تابع row در اکسل

خروجی تابع maxa در اکسل

بزرگترین مقدار از مجموعه انتخابی را برمی‌گرداند.  در ادامه مثالی را با هم بررسی می‌کنیم. فرض کنید مقادیر عددی زیر و یک مقدار TRUE‌ در اختیار داریم:

خروجی تابع maxa در اکسل

حال می‌خواهیم با استفاده از تابع maxa در اکسل مقدار maxa را بدون مقدار حقیقی و با مقدار حقیقی محاسبه کنیم:

چند نکته درباره تابع maxa در اکسل

حال اگر بخواهیم تابع maxa در اکسل را با مقدار 1.3 حساب کنیم، چنین چیزی داریم:

آموزش تابع maxa در اکسل

چند نکته درباره تابع maxa در اکسل

درباره تابع ماکسیمم a به چند نکته کلی توجه داشته باشید:

  • درجه اهمیت تابع mina و maxa کاربردی است.
  • در اکسل 2003 حداکثر مقادیر واردشده 30 عدد است. در اکسل 2007 و نسخه‌های نرم‌افزاری پس از آن، حداکثر 255 داده را می‌توانید وارد کنید.
  • اگر یک ورودی به عنوان مرجع ارائه شود، تابع مقادیر منطقی، متنی و سلول‌های خالی را نادیده می‌گیرد. مقادیر منطقی و متنی در محاسبه گنجانده می‌شود.
  • خطای !VALUE# از خطاهای رایج MAXA اکسل است. این خطا هنگامی رخ می‌دهد که مقادیر غیرعددی (متنی یا غیره) به تابع عرضه شوند.
  • اگر آرگومان‌ها شامل هیچ گونه عددی نباشند، تابع مقدار را به صفر برمی‌گرداند.
  • سلول‌های خالی در maxa نادیده گرفته می‌شوند.
  • مقادیر منطقی TRUE معادل یک در نظر گرفته می‌شوند.
  • مقادیر FALSE هم معادل صفر در نظر گرفته می‌شوند.
  • از جمله کاربردهای تابع maxa می‌توان به محاسبه بیشترین دما، بالاترین امتیاز یک آزمون، کندترین زمان یک مسابقه و بیشترین میزان فروش اشاره کرد.
  • آرگومان‌ها می‌توانند به عنوان مقادیر ثابت، مراجع سلولی یا محدودیت به کار روند.
آموزش مبانی اولیه تحلیل کسب‌کار با استفاده از Spreadsheets

 

رعایت و در نظر گرفتن این موارد سرعت و کیفیت کار شما را بهتر می‌کنند.

آموزش max  و min در اکسل

تابع max و تابع min در اکسل، از جمله توابع پرکاربرد و فرمولی اکسل هستند. این تابع بزرگترین و کوچیکترین عدد را در یک محدوده از سلول‌ها یا در یک سلول شناسایی‌ کرده و به‌ شما نمایش می‌دهد.
فرمول بیشترین و کمترین در اکسل به شرح زیر است:

MAX(number1, [number2], …)

MIN(number1, [number2], …)

این فرمول‌ها برای استخراج مقادیر حداقل و حداکثر کاربرد دارند. می‌توانید به صورت فرمول انفرادی و یا در دیگر توابع یه عنوان آرگومان استفاده شوند. کاربرد آن وابسته به میزان تسلط شما در اکسل و نیاز شما از محاسبات وابسته است.

تابع maxa و تابع mina در دسته فرمول‌ها یا توابع ماکسیمم و مینیمم قرار دارند؛ البته تفاوت جزئی بین آنها دیده می‌شود. هر یک عملکرد، ساختار و کاربرد خاص خود را دارد. ما در ادامه به شرح کامل تابع maxa در اکسل می‌پردازیم.

تفاوت تابع max و تابع  maxa در اکسل

این دو تابع با یکدیگر متفاوتند. البته که شباهت‌هایی هم بین آنها دیده می‌شود. این تفاوت‌ها عبارتند از:

  • تابع ماکسیمم متن، سلول‌های توخالی و مقادیر TRUE‌ و FALSE را در نظر نمی‌گیرد.
  • تابع Max به عنوان عملگر منطقی به انجام محاسبات می‌پردازد.
  • هنگامی که هیچ مقدار عددی در محدوده انتخاب شده وجود نداشته باشد، مقادیر صفر به عنوان خروجی بازگردانده می‌شوند.

پس هنگام درج فرمول‌‌ها و توابع در اکسل 2016 به این موارد توجه داشته باشید.

تابع counta در اکسل

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، تابع maxa سلول‌های خالی را در نظر نمیگریدج. در این مواقع، تابع counta به کارتان می‌آید. این تابع، تعداد سلول‌هایی که شامل مقادیر منطقی، متن، اعداد و متن خالی و مقادیر خطاه(“”) باشد را می‌شمارد و تنها سلول‌های خالی را در نظر نمی‌گیرد.

ساختار تابع counta در اکسل

ساختار یا سینتکس تابع counta به شکل زیر است:

COUNTA ( value 1, [value 2] )

  • آرگمان value 1 ضروری است و یک آیتم، محدوده یا مرجع سلولی را شامل می‌شود.
  • آرگمان value 2 و به همان ترتیب داده‌های بعدی ضروری نیستند و اگر در نظر گرفته‌‌ شوند باید آیتم، محدوده یا یک مرجع سلولی باشند.

در جدول زیر نمونه‌ای از استفاده از فرمول counta را مشاهده می‌کنید:

تابع counta در اکسل

چند نکته درباره تابع counta در اکسل

نکات زیر در رابطه با تابع counta مهم هستند:

  • هدف از استفاده از این تابع، شمارش تعداد سلول‌های خالی و در نظر گرفتن آنها هنگام احتساب است.
  • خروجی این تابع عددی است که تعداد سلول‌های غیرخالی را نمایش می‌دهد.
  • این تابع حداکثر 255 آرگمان اضافی را می‌پذیرد.
  • اگر آرگمان محدوده است، هر سلول غیرخالی یک بار شمرده می‌شود.
  • هر سلول‌ غیرخالی، یک بار شمرده می‌شود.
  • اگر آرگمان انتخابی، مقدار باشد و سلول یا یک محدوده نباشد یک بار شمرده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: انتقال داده از اکسل به spss مرحله به مرحله

کلام پایانی

در این مقاله به معرفی تابع maxa در اکسل پرداختیم. درباره ساختار و عملکرد این تابع صحبت کردیم و همچنین فرمول تابع maxa و قوانین مرتبط با آن را بررسی کردیم. سپس به تفاوت‌های جزئی تابع Max و maxa  اشاره‌ای داشتیم. دیگر توابع مرتبط با فرمول‌های ماکزیمم و مینیمم در اکسل را بررسی کوتاهی‌ کردیم.

آموزش اکسل برای مارکترها

 

یادگیری توابع و فرمول‌های اکسل اهمیت و ضرورت بسیار زیادی دارد. این نرم‌افزار مدیریت و تحلیل داده‌ها را بسیار راحت می‌کند و وجود این فرمول‌ها حتی سهولت کار با اکسل را چندین برابر کرده است. درک تفاوت‌های هر تابع و تسلط کامل به آن در بسیاری از مشاغل مرتبط با کامپیوتر، صنایع، حسابداری و مدیریت حائز اهمیت است. همچنین توابع اکسل در مدیریت، تحلیل و بررسی داده‌های شخصی یا گزارش‌گیری در محیط کار به داد شما می‌رسند. پس یادگیری صفر تا صد اکسل را در برنامه خود بگنجانید و همین حالا آموزش آن را آغاز کنید.

آموزش اکسل در مکتب خونه

توابع و فرمول‌های اکسل تنها بخش کوچکی از دنیای ابزارها، قابلیت‌ها و کاربردهای اکسل را شامل می‌شوند. اما همین بخش کوچک می‌تواند قسمت قابل توجهی از کارهای شخصی، مدیریتی، آماری و سازمانی شما را راحت کنند. اگر آموزش جامع دوره اکسل excel 2016 را آغاز کنید خواهید دید که به بخش توابع توجه زیادی می‌شود و بخش مهمی از سرفصل‌ها و آموزش‌های اکسل به فرمول نویسی و توابع اختصاص داده شده است. پس حتما روی تمرین و استفاده از آنها تمرکز کنید.

برای شرکت در دوره‌های جامع microsoft excel می‌توانید به قسمت دوره‌های آموزش اکسل مراجعه کنید و متناسب با نیاز خود دوره آموزشی را شروع کنید. هر دوره با سرفصل‌های مشخص و هدفمندی طراحی شده است و پس از هر بخش تمرینی برای تسلط کامل و رفع اشکال در گنجانده شده است. همچنین پس از پایان دوره می‌توانید گواهی معتبر آن را دریافت و در روزمه خود درج کنید. با مکتب خونه همیشه در مسیر یادگیری و پیشرفت باشید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا