مهندسینرم افزارهای مهندسی

سیستم مورد نیاز کتیا

هر نرم افزاری برای اجرا، به یک بستر سخت افزاری نیاز دارد. نوع و مشخصات سخت افزار برای اجرای هر برنامه‌ی نرم افزاری، می‌بایست مشخصات خاص خود را داشته باشد. این موضوع روی سیستم عاملی که برنامه نصب و اجرا می‌شود نیز تعمیم داده خواهد شد. به عبارت بهتر، برای این که بتوانیم یک برنامه‌ی نرم افزاری را نصب و استفاده کنیم، می‌بایست بستر سخت افزاری و سیستم عامل سازگار با آن برنامه را فراهم کنیم.

برای نصب و کار با برنامه‌ کتیا دیزاین نیز می‌بایست سیستم عامل متناسب با ورژن برنامه و نیز سخت افزارهای مناسب را تهیه کنیم. از آن‌جایی که نرم افزار کتیا یک برنامه‌ی گرافیکی است، لذا عدم توجه به سیستم مورد نیاز کتیا سبب عدم کارکرد صحیح برنامه خواهد شد.

چرا باید سیستم مورد نیاز برنامه را بدانیم؟

پیش از نصب هر نرم افزاری، می‌بایست مطمئن شوید که برنامه اجرای صحیحی روی دستگاه شما دارد. به عنوان مثال اگر از یک سیستم عامل خاص استفاده می‌کنید، باید مطمئن شوید که نرم افزار مورد نظرتان روی آن قابل نصب و سازگار است. این بررسی‌ها سبب می‌شوند تا از نصب نادرست و مشکل‌دار نرم افزار جلوگیری به عمل آوریم.

آموزش طراحی قالب‌های تزریق پلاستیک در کتیا (CATIA)

 

سیستم مورد نیاز برای نرم افزار اباکوس، سیستم مورد نیاز سالیدورک ۲۰۲۳، سیستم مورد نیاز کتیا از جمله تیترهایی است که در این مقوله بیان می‌شود. اباکوس، سالیدورک و کتیا از جمله محبوب‌ترین برنامه‌هایی هستند که در زمینه‌ی طراحی و شبیه‌سازی المان‌های صنعتی به کار می‌روند. این نرم افزارها کمک می‌کنند تا پیش از اجرایی کردن پروژه، در خصوص طرح و مشکلات آن بتوانیم تصمیم‌گیری کنیم و نهایتاً محصولی به بازار ارائه دهیم که در بهترین شرایط و با حداقل هزینه ایجاد شده است.

دانستن سیستم مورد نیاز هر کدام از برنامه‌های یاد شده، به شما کمک می‌کند تا نرم افزار برتر را برای طراحی و مدل‌سازی مورد نظر انتخاب کنید. مطمئناً به غیر از کاربرد مورد انتظار، گزینه‌ی انتخابی شما برنامه‌ای خواهد بود که با سخت‌افزار و دیگر امکانات فراهم شده، سازگاری بیش‌تری داشته باشد.

بررسی سیستم مورد نیاز کتیا

همان‌طور که در مقدمه‌ی مطلب بیان کردیم، برای عملکرد صحیح برنامه‌های نرم افزاری ضرورت دارد تا سیستم مورد نیاز برای نرم افزار های مهندسی را فراهم کنیم. منظور از سیستم، تمام سخت‌ افزارهایی است که نرم افزار برای نصب و اجرا بدان نیاز دارد.

اکنون توجه خود را به نرم افزار کتیا معطوف می‌کنیم. کتیا یکی از محبو‌ترین برنامه‌های نقشه کشی و طراحی المان‌های صنعتی (CAD CAM CAE) است. سیستم مورد نیاز برنامه کتیا چیست؟ آیا می‌شود نصب کتیا را روی هر سخت افزاری انجام داد؟ در ادامه با حداقل ویژگی‌های سخت افزاری که می‌خواهید با برنامه‌ی کتیا کار کنید، ذکر شده است.

پیشنهاد مطالعه: آموزش تنظیمات کتیا

پردازنده مورد نیاز کتیا

پردازنده یا همان CPU مسئول انجام عملیات منطقی و ریاضی و البته اجرای دستورالعمل‌های برنامه‌های مختلف است. CPU انواع مختلفی دارد. به عنوان مثال می‌تواند تک هسته‌ای، دو هسته‌ای، چهار هسته‌ای، شش هسته‌ای، هشت هسته‌ای و حتی بالاتر از آن باشد.

تعداد هسته‌های CPU، ارتباط مستقیمی با بهبود عملکرد دستگاه و در نتیجه اجرای برنامه‌های نرم افزاری دارد. روشن است که رایانه‌هایی که از تعداد هسته‌های بالاتر استفاده می‌کنند، اجرای برنامه‌ها در آن سریع‌تر و بهتر خواهد بود. البته در کنار تعداد هسته‌ها، سرعت آن نیز اهمیت دارد. هرچه سرعت بالاتر باشد، عملکرد بهتری از CPU نصیب می‌شود.

برای برنامه‌ی کتیا، یک پردازنده‌ی ۴ تا ۸ هسته‌ای ضروری است. توصیه می‌کنیم پردازنده‌ای تهیه کنید که سرعت پایه ۳ گیگا هرتز و بالاتر داشته باشد. این مشخصات CPU به اجرای روان‌تر برنامه کمک شایانی می‌کند. البته نوع AMD بودن یا intel بودن پردازنده، تفاوتی ندارد.

حافظه رم مورد نیاز کتیا

موضوع دیگری که در بررسی سیستم مورد نیاز کتیا مورد توجه قرار می‌گیرد، حافظه‌ی رم آن است. رم یک نوع حافظه‌ی موقت است که اطلاعات مورد نیاز پردازنده را در خود ذخیره می‌کند. این حافظه در موقع لزوم، اطلاعات را به پردازنده انتقال می‌دهد تا آن را بررسی و پردازش کند.

با توجه به تعریفی که از حافظه‌ی رم ارائه دادیم، می‌توان گفت که هرچقدر این حافظه بیش‌تر باشد، دیرتر پر می‌شود در نتیجه سیستم توان بارگذاری تعداد برنامه‌ها و یا عملیات بیش‌تری را خواهد داشت. حافظه رم مورد نیاز کتیا

برای برنامه‌ی کتیا، توصیه می‌شود تا از سیستمی استفاده کنید که حداقل ۳ تا ۶ گیگا بایت حافظه‌ی رم به‌ازای هر هسته‌ی پردازنده داشته باشد. یعنی اگر سیستم مورد نظرتان، یک پردازنده‌ی ۸ هسته‌ای دارد، ۸*۳ یعنی ۲۴ گیگا بایت، حداقل میزان رمی است که انتظار می‌رود. البته در بسیاری از منابع ذکر شده است که در سیستم‌هایی با رم ۸ گیگا بایت نیز می‌توانید کتیا را نصب و اجرا کنید. مشخصه‌ی دیگری که در انتخاب رم برای کتیا مورد توجه قرار می‌گیرد، نوع رم است. بهتر است رم سیستم شما از نوع DDR4 و جدیدتر باشد.

پیشنهاد مطالعه: آموزش محیط پایپینگ در کتیا

هارد مورد نیاز کتیا

هارد، فضای ذخیره سازی دائم در سیستم کامپیوتری است. هرچقدر که یک سیستم هارد با ظرفیت بالاتری داشته باشد، می‌تواند حجم اطلاعات و داده‌های بیش‌تری را روی خود ذخیره و نگهداری کند.

برای نصب برنامه کتیا، به حداقل ۱۰ گیگ فضای خالی نیاز دارید. با توجه به لزوم فضا برای ذخیره‌ی فایل‌های عملیاتی، می‌بایست فضای ۵۰ گیگی برای کار با کتیا در نظر داشته باشید. اگر می‌خواهید از داده‌های خود، نسخه‌های پشتیبان تهیه‌ کنید، می‌بایست فضای هارد را در حد ۴ ترابایت به بالا در نظر بگیرید.

موضوع دیگر، سرعت هارد است. هاردهایی که از نوع SSD هستند، سرعت بسیار عالی دارند. بنابراین اگر می‌توانید از سیستمی استفاده کنید که هارد SSD داشته باشد. سرعت ذخیره داده و بازخوانی آن از روی هاردهای SSD بسیار بالاتر است.

کارت گرافیک مورد نیاز کتیا

کارت گرافیک یکی از قطعات سخت افزاری در کامپیوتر است که وظیفه‌ی تولید تصاویر قابل رؤیت روی مانیتور (نمایشگر) را دارد. در کارت گرافیک، یک پردازنده‌ی مجزا تعبیه می‌شود که به نام GPU نام‌گذاری شده است. این پردازنده، وظیفه‌ی محاسبات و پردازش داده‌های گرافیکی را به‌عهده دارد.

آموزش مقدماتی کتیا

 

حال بسته به کاربرد سیستم و هدفی که از اجرای یک برنامه‌ی خاص داریم، بودنِ GPU در رایانه، می‌تواند بسیار مهم و مفید باشد. از آن‌جایی که کتیا یک نرم افزار گرافیکی است (با تصویر و طراحی سروکار دارد) داشتن کارت گرافیک قوی و مستقل، در پردازش بهتر برنامه مؤثر خواهد بود. بنابراین توصیه می‌شود تا از سیستمی استفاده کنید که کارت گرافیک مستقل روی آن وجود داشته باشد.

کارت گرافیک مورد نیاز کتیا

اگر سروکارتان با مدل‌سازی دوبعدی در کتیا است، بهتر است کارت گرافیک Quadro P1000 4GB یا Quadro P2200 5GB را داشته باشد. مدل‌سازی سه بعدی، سنگین‌تر است و می‌بایست گرافیک قوی‌تر در سیستم تعبیه شود. پس اگر با مدل‌سازی سه‌بعدی در نرم افزار کتیا کار می‌کنید، سیستمی را تهیه کنید که گرافیک از نوع Quadro A2000 6GB و Quadro A2000 16GB یا Quadro RTX A4000 16 GB داشته باشد.

* نکته: استفاده از کارت گرافیک مجزا بهتر است و توصیه می‌شود اما ضرورتی ندارد.

سیستم عامل مورد نیاز کتیا

در کنار سیستم مورد نیاز کتیا (از نظر سخت افزاری) می‌بایست به سیستم عامل نیز توجه داشته باشید. بهتر است از سیستم عامل‌های ۶۴ بیتی برای اجرای این برنامه استفاده کنید. این نرم افزار نسخه‌های متعددی دارد که روی ورژن‌های مختلف سیستم عامل ویندوز (۷، ۸، ۱۰ و غیره) قابل اجرا خواهد بود.

توجه داشته باشید که ورژن‌های مختلف کتیا روی نسخه‌های مختلف سیستم عامل ویندوز، کارایی بهتری از خود نشان می‌دهند. بنابراین پیش از دانلود و نصب برنامه، از هم‌خوانی داشتن نسخه‌های برنامه با سیستم عامل، اطمینان حاصل کنید. توصیه می‌کنیم جدیدترین ورژن برنامه کتیا را برای آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز استفاده کنید.

دیگر امکانات مورد نیاز برای کار با برنامه کتیا

در این بخش، به معرفی دیگر امکاناتی که پیش از نصب و کار با کتیا نیاز است، پرداخته‌ایم.

  • اگر از لپ تاپ برای کار با کتیا استفاده می‌کنید، بهتر است یک موس سه دکمه دارای اسکرول نیز خریداری کنید. استفاده از تاچ پد در لپ تاپ‌ها برای کارهای گرافیکی چندان مطلوب نیست. بنابراین به یک موس نیز نیاز دارید.
  • در صورتی که به گزارش‌گیری از برنامه‌ی کتیا نیاز دارید، می‌بایست نرم افزار مایکروسافت آفیس (مخصوصاً برنامه‌ی اکسل) را روی سیستم خود نصب داشته باشید. توصیه می‌کنیم از ورژن ۲۰۱۳ و یا نسخه‌های جدیدتر این برنامه استفاده کنید.
  • چنان چه از نرم افزار اورجینال کتیا استفاده می‌کنید، ضروری است تا با خرید لایسنس کتیا آن را فعال‌سازی کنید. پس پیش از این‌که سراغ آموزش نصب کتیا بروید، لایسنس معتبر را داشته باشید.
  • در صورتی که از لپ تاپ یا PC استفاده می‌کنید، حداقل رزولوشن مانیتور شما باید 1024*768 باشد.

پیشنهاد مطالعه: نرم افزار کتیا برای اندروید

سیستم مورد نیاز سالیدورک ۲۰۲۳ solidworks

solidworks از نرم افزارهای محبوب برای طراحی به کمک کامپیوتر یا همان CAD و مهندسی به کمک کامپیوتر یا CAE، به شمار می‌آید. در این بخش، به طور خلاصه ویژگی‌های مورد انتظار برای نصب و اجرای نرم افزار سالیدورک را آورده‌ایم. سیستم مورد نیاز سالیدورک ۲۰۲۳ solidworks

  • سیستم عامل مایکروسافت ویندوز ۱۰
  • پردازنده هفت هسته‌ای و بالاتر
  • حافظه رم حداقل ۸ گیگا بایتی
  • هارد دیسک حداقل ۲۵۰ گیگا بایت و بالاتر (ترجیحاً از نوع SSD استفاده شود)
  • کارت گرافیک مستقل

سیستم مورد نیاز برای نرم افزار اباکوس

اباکوس (abaqus) هم از نرم افزارهای المان محدود برای تحلیل سازه‌های طراحی شده در مهندسی است. این برنامه نیز مانند سالیدورک و کتیا از محبوبیت زیادی در بین مهندسان برخوردار است. در این بخش، به طور خلاصه ویژگی‌های مورد انتظار برای نصب و اجرای نرم افزار آباکوس را آورده‌ایم.

  • سیستم عامل ۶۴ بیتی
  • ویندوز ۸ یا ۱۰
  • پردازنده هفت هسته‌ای و بالاتر
  • پردازنده از نسل ۴ به بالا
  • رم حداقل ۸ گیگا بایتی
  • هارد حداقل ۲۰ گیگا بایتی برای نصب برنامه (ترجیحاً از نوع SSD استفاده شود)
  • گرافیک دارای حجم ۲ گیگا بایت

سیستم مورد نیاز برای نرم افزار اباکوس

چطور سیستم مورد نیاز مهندسی را تهیه کنم؟

برای این‌که بتوانید یک سیستم ایده‌آل برای حرفه‌ی مهندسی (طراحی و نقشه کشی) تهیه کنید، می‌بایست در گام اول مشخصات سخت افزاری مد نظر را جمع‌آوری کنید. به عنوان مثال، طبق آن‌چه در راهنمای این مطلب بیان کردیم، شما می‌بایست حداقل سخت افزار لازم برای نرم افزارهای حرفه‌ای خود را بدانید. یعنی اگر با کتیا کار می‌کنید، لیستی از حداقل‌های رم و پردازنده و هارد و غیره سیستم را بنویسید.

آموزش ماشین کاری در کتیا

 

سپس با مراجعه به وب‌سایت برندهای مختلف لپ تاپ و رایانه و یا مراجعه به وبگاه فروشگاه‌های اینترنتی، می‌توانید لیستی از محصولات که مشخصات سخت افزاری مورد نظر را دارند، تهیه کنید. این لیست را با بودجه‌ی مقدور خود بسنجید و در نهایت خرید را برحسب فاکتورهای دیگر، برای مدل‌های رایانه‌ی باقی‌مانده انجام دهید.

از جنبه‌ی دیگر اگر سیستمی دارید که قابلیت ارتقای قطعات سخت افزاری را به شما می‌دهد، شما می‌توانید با پرداخت هزینه‌ی کم‌تر، آن را برای کار با نرم افزارهای حرفه‌ای آماده کنید. در این صورت کافی است تا تنها قطعاتی که برای بهبود مشخصات دستگاه لازم است را تعویض کرده یا ارتقا دهید.

جمع‌بندی

در این مطلب، به معرفی کامل سیستم مورد نیاز کتیا برای نصب و اجرا پرداختیم. هم‌چنین توضیحات مختصری از سیستم‌های مورد نیاز برای برنامه‌های مشابه مثل آباکوس و سالیدورک ارائه کردیم. این سه برنامه از محصولات کمپانی فرانسوی Dassault systems هستند که در عرصه‌ی مدل‌سازی و شبیه‌سازی سه بعدی به بازار ارائه شده‌اند. با توجه به نیاز مطرح شده و نوع سیستمی که دارید، می‌توانید برنامه‌ی مناسب را برای کار انتخاب کنید.

در مکتب خونه هم‌چنین می‌توانید مقالات آموزش نصب و اجرای برنامه کتیا و نرم افزارهای دیگر را بیابید. در این مقالات به صورت گام به گام آن چه که باید برای نصب این برنامه‌ها انجام دهید، ارائه شده است. هم‌چنین به آموزش چگونگی حذف کامل کتیا از سیستم پرداخته‌ایم که در صورت بروز هرگونه مشکل در روند نصب و اجرای آن، کاربردی است.

آموزش طراحی ورق در نرم‌افزار کتیا – Sheet Metal

 

توصیه می‌کنیم یک سیستم قوی‌تر از آن‌چه در این مطلب ارائه شده است را تهیه کنید. چراکه در حین اجرای برنامه، نرم افزار به مراتب سنگین‌تر شده و به سخت افزار قوی‌تری نیاز دارد. در غیر این صورت با مشکلات کندی و هنگ سیستم عامل مواجه خواهید شد. بهتر است از سیستم‌های قوی که ویژه‌ی کارهای گرافیک حرفه‌ای و گیم ساخته شده‌اند، استفاده کنید.

آموزش کتیا در مکتب خونه

برای یادگیری برنامه‌ی کتیا می‌توانید از وب سایت آکادمی مکتب خونه استفاده کنید. مکتب خونه دوره‌های آموزش کتیا و مقالات علمی متعدد برای آشنایی با این برنامه و ترفندهای آن را تهیه کرده است که می‌تواند مورد استفاده‌ی علاقه‌مندان قرار بگیرد. در این آموزش‌ها، از صفر تا صد کار با برنامه کتیا (از تهیه‌ی سیستم مورد نیاز کتیا تا دانلود یا خریداری برنامه و آموزش نصب کتیا در ویندوز ۱۱ و نهایتاً محیط کاری و آموزش ابزارهای مختلف کتیا) پوشش‌دهی شده است.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا