آشنایی با قالبگیری در محیط core and cavity design
طراحی قالب کاسه پلاستیکی
طراحی قالب قطعات پلاستیکی همراه با کشویی
طراحی قالب به صورت پروژه محور
برای آموزش این دوره آشنایی با محیط های Part Design و Generative Shape Design یادگیری را راحتتر میکند. چراکه این دو محیط بخش مهمی در طراحی قالب هستند و برای طراحی قالب از این دو محیط استفاده میشود. لازم به ذکر است که تسلط بر این دو محیط الزامی نیست چرا که در حین آموزش ابزارهای مهم این دو محیط نیز آموزش داده میشود.
با نگاه به اطراف خود به این موضوع پی میبریم که قطعات پلاستیکی چقدر در زندگی ما کاربرد دارند. پس یادگیری روش ساخت قطعات پلاستیکی میتواند جذاب و همچنین بسیار پر درآمد باشد. اکثر قطعات پلاستیکی با استفاده از قالبهای تزریق پلاستیک تولید میشوند. قطعاتی مانند اسباببازی کودکان و وسایل آشپزخانه با روش تزریق پلاستیک تولید میشوند. ما میتوانیم این قالبها را با تکنیک بسیار ساده در نرمافزار کتیا طراحی و تولید کنیم. در این دوره آموزشی صفر تا صد قالبهای تزریق پلاستیک را میآموزیم و دو مثال مهم در زمینه طراحی قالب را حل میکنیم.
نرمافزار کتیا تولید شرکت Dassault Systemes یک نرمافزار قدرتمند در زمینه CAD و CAM است و در زمینه CAE نیز نیاز مهندسان را برطرف میکند. با استفاده از نرمافزار کتیا میتوان اکثر قطعات صنعتی را طراحی کرد. یکی از این قطعات قالبهای تزریق پلاستیک است. محیطهای مهم نرمافزار کتیا که در قالبسازی نیاز هستند محیطهای Core and Cavity design، mold tooling design، part design، generative shape design است.
در این دوره آموزشی با مرحلهبهمرحله و بهصورت پروژه محور مقدمه طراحی قالب را آموزش میدهیم و با ارائه تصاویر مختلف قسمتهای مختلف قالب تزریق پلاستیک را میآموزیم. در ادامه وارد محیط نرمافزار کتیا میشویم و با ارائه دو مثال بسیار مهم و کاربردی به آموزش طراحی قالب میپردازیم. مطالب دوره شامل روش قالبگیری قطعات پلاستیکی داخل محیط Core and Cavity design است در ادامه وارد محیط mold tooling design میشویم و قطعات مختلف را به نرمافزار اضافه میکنیم. قطعات قالب شامل، میل راهنما، اتصالات، پرانها، خنکاری قالب و بوش تزریق است.
مهندس مهدی شمشیری فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید (شکلدهی ورق) در دانشگاه شهید رجایی تهران است. ایشان اولین مقاله در زمینه شکلدهی غلتکی انعطافپذیر گرم در ایران را ارائه کردهاند. ایشان در دوره کارشناسی کار با نرمافزار کتیا را بهصورت حرفهای آغاز و بعد از کسب مهارت کافی شروع به تدریس حضوری نرمافزار کتیا و تدریس بهصورت آنلاین در سایتهای مختلف کردند. در کنار تدریس بسیاری از پروژههای صنعتی شرکتها توسط ایشان طراحی و اجرا شده است. در کنار نرمافزار کتیا، به نرمافزارهای اکسل، پاورپوینت، ورد، اکسس، آباکوس، اتوکد، سالیدورکس، کیشات و ... تسلط دارند. ایشان در کنار رشته مهندسی مکانیک سابقه 6 سال فعالیت در بازارهای مالی بخصوص بازار فارکس و بورس را در کارنامه خود دارند و به صورت تخصصی به تدریس بازارهای مالی مشغول هستند.