مقالات کارآفرینی

آیا با مقوله اکوسیستم کارآفرینی آشنایی دارید؟

مقوله‌ای به اسم اکوسیستم کارآفرینی:

پرورش کارآفرینی به یکی از مولفه‌های اصلی توسعه اقتصادی در شهرها و کشورهای جهان تبدیل شده است. تقویت کارآفرینی در جهت یک استراتژی توسعه اقتصادی موفق، “اکوسیستم کارآفرینی” نامیده می شود.

البته تعجب آور نیست که با گسترش هر ایده ابتکاری، باورهای غلط و افسانه‌ها نیز گسترش می‌یابد. اکوسیستم کارآفرینی به طور کلی ارتباط بین کارآفرینی و توسعه را میسر می‌سازد.

آیا هر چه تعداد استارت آپ بیشتری وجود داشته باشد، یک اکوسیستم کارآفرینی قوی وجود خواهد داشت؟

هیچ مدرکی مبنی بر این وجود ندارد که افزایش تعداد استارت آپ‌ها یا تشکیل مشاغل جدید به خودی خود باعث تحریک توسعه اقتصادی شود.

برخی شواهد نشان می‌دهد که گاهی این اتفاق برعکس است، یعنی رشد اقتصادی ایجاد مشاغل جدید و استارتاپ‌ها را تحریک می‌کند. همچنین این عقیده وجود دارد که تعداد مشاغل کوچک با سلامت اقتصادی ملی ارتباط منفی دارد.

بنیاد کافمن اخیراً گزارش داده است که با پیشرفت اقتصاد ایالات متحده و افزایش مشاغل خوب، تعداد شرکت‌های نوپا در حال کاهش است. در واقع، بر اساس شرایط متفاوت، تشویق استارت آپ‌ها ممکن است سیاست بدی باشد.

پرورش کارآفرینی به یکی از مولفه‌های اصلی توسعه اقتصادی در شهرها و کشورهای جهان تبدیل شده است. تقویت کارآفرینی در جهت یک استراتژی توسعه اقتصادی موفق، “اکوسیستم کارآفرینی” نامیده می‌شود.

البته تعجب آور نیست که با گسترش هر ایده ابتکاری، باورهای غلط و افسانه‌ها نیز گسترش می‌یابد. اکوسیستم کارآفرینی به طور کلی ارتباط بین کارآفرینی و توسعه را میسر می‌سازد.

اکوسیستم کارآفرینی

 

رابطه رشد اقتصادی با کارآفرینی:

آیا هر چه تعداد استارت‌آپ بیشتری وجود داشته باشد، یک اکوسیستم کارآفرینی قوی وجود خواهد داشت؟

هیچ مدرکی مبنی بر این وجود ندارد که افزایش تعداد استارت آپ‌ها یا تشکیل مشاغل جدید به خودی خود باعث تحریک توسعه اقتصادی شود.

برخی شواهد نشان می‌دهد که گاهی این اتفاق برعکس است، یعنی رشد اقتصادی ایجاد مشاغل جدید و استارتاپ‌ها را تحریک می‌کند.

همچنین این عقیده وجود دارد که تعداد مشاغل کوچک با سلامت اقتصادی ملی ارتباط منفی دارد. بنیاد کافمن اخیراً گزارش داده است که با پیشرفت اقتصاد ایالات متحده و افزایش مشاغل خوب، تعداد شرکت‌های نوپا در حال کاهش است. در واقع، بر اساس شرایط متفاوت، تشویق استارت آپ‌ها ممکن است سیاست بدی باشد.

راهبرد اکوسیستم کارآفرینی:

  • آیا ایجاد شغل هدف اصلی پرورش اکوسیستم کارآفرینی است؟
  • آیا با مقوله اکوسیستم کارآفرینی آشنایی دارید؟

خیر. از آنجا که هیچ کس مالک یا نمایندگی واقعی یک اکوسیستم کارآفرینی نیست، بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که انگیزه همه افراد دخیل باشد.

انگیزه پرورش کارآفرینی کاملاً بستگی به این دارد که کارکن یا سهامدار چه کسی باشد. برای مقامات دولتی، ایجاد شغل و درآمد مالیاتی(بهداشت مالی) ممکن است اهداف اصلی باشد.

برای بانک‌ها، سبد وام بزرگتر و سودآورتر ممکن است هدف اصلی باشد. برای دانشگاه‌ها، تولید دانش، شهرت و موقوفات حاصل از کمک‌های مالی ممکن است مورد نظر باشد.

 

 

برای کارآفرینان و سرمایه گذاران، ایجاد ثروت ممکن است هدف باشد. برای شرکت‌ها، نوآوری، کسب محصول، حفظ استعداد و تغییر عرضه ممکن است از اهداف اصلی باشد. بسیاری از ذینفعان باید از مزایای طرح بهره مند شوند تا اکوسیستم کارآفرینی بتواند خودپایدار باشد.

اکوسیستم کارآفرینی

آیا اکوسیستم کارآفرینی قوی به آموزش کارآفرینی قوی نیاز دارد؟

خیر. با کمال تعجب، هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم آموزش رسمی در زمینه کارآفرینی منجر به کارآفرینی بیشتر یا موفق‌تر می‌شود. حتی برخی شواهد نشان می‌دهند که مقوله آموزش با گسترش کارآفرینی هیچ ربطی ندارد.

نقاط معروف کارآفرینی مانند اسرائیل، ایسلند و سایر کشورها، مدت‌ها قبل از برگزاری دوره‌های آموزشی، دارای کارآفرینی قابل توجهی بودند.

موفقیت آن‌ها در این زمینه به طور طبیعی و در درجه اول به دلیل دسترسی به مشتری، استعدادهای قابل اشتغال و همچنین دسترسی به سرمایه بوده است.

اکوسیستم کارآفرینی

تعریف اکوسیستم کارافرینی

آیا کارآفرینان اکوسیستم کارآفرینی را پیش می‌برند؟

خیر. این جمله‌ای است که اغلب در مباحث دانشگاهی شنیده می‌شود؛ بهتر است بدانید که یک تفاوت اساسی بین یکی از عناصر اساسی این جمله وجود دارد و آن کارآفرینان و محرک بودن آنان می‌باشد.

هیچ عامل محرکی در اکوسیستم کارآفرینی وجود ندارد زیرا بر اساس تعریف، اکوسیستم یک شبکه خودتنظیم و پویا است که از انواع مختلف بازیگران تشکیل شده است.

 

ویدیو پیشنهادی :آموزش کارآفرینی
آموزش کارآفرینی

در هر کانون کارآفرینی، اتصالات و تأثیرگذاری‌های مهمی وجود دارد که ممکن است از طریق خود کارآفرین صورت نگیرد. در بوستون چندین بانکدار و حرفه‌ای در دهه‌های 1970 و 1980 کاتالیزورهای اساسی بودند.

در اسرائیل سه سرمایه‌گذار در بسیاری از موفقیت‌های اولیه شرکت نقش داشتند. در بازارهای نوظهور، سازمان‌های غیردولتی مانند Endeavour و Wamda کاتالیزورهای کلیدی بوده‌اند.

مشاغل جدید، شرکت‎های نوپا و کارآفرینان زنجیره‌ای برای اقتصاد ارزش افزوده دارند. بنابراین، اگر این شرکت‌ها به شرکت‌های دارای رشد بالا تبدیل شوند، ارزش افزوده حتی بیشتر خواهد بود.

علاوه بر این، کارآفرین محلی نقش اساسی در دستیابی به این نوع موفقیت دارد. به عنوان مثال، آماده سازی مناسب و اتصال اهداف شغلی و شخصی کسبه به شایستگی‌های وی، شانس موفقیت را افزایش می‌دهد.

 

 

هدف از سیاست اکوسیستم کارآفرینی به طور کلی رشد اقتصادی است که منعکس کننده موارد زیر است:

  • شرکت های بیشتر
  • ایجاد شغل؛
  • یک موقعیت رقابتی بین المللی قوی؛
  • نوآوری بیشتر جهت ایجاد یک محیط قابل زندگی برای جامعه

علاوه بر این، راهبرد اصلی اکوسیستم کارآفرینی تقویت ظرفیت نوآوری، رقابت و رفع نیاز رفاه می‌باشد. هر چه كشوری مرفه‌تر باشد، برای رشد دستمزد و ثروت، شركت‌های سازنده و نوآورتر باید همچنان در رقابت باقی بمانند.

اتحادیه اروپا همیشه بر اهمیت نوآوری و خلاقیت از طریق کارآفرینی تأکید می‌کند. به عنوان مثال، اتحادیه اروپا ارتباط بین خلاقیت، روند نوآوری و فعالیت کارآفرینی را به عنوان ابزارهای اساسی برای حفظ شکوفایی و یافتن راه‌هایی برای یک جامعه پایدار شناسایی می‌کند.

ارزش افزوده یک اکوسیستم کارآفرینی

برای تحقق رشد و نوآوری، اکوسیستم کارآفرینی باید عملکرد خوبی برای کارآفرینان داشته باشد. چنین “اکوسیستم کارآفرینی” شبکه‌ای تعاملی از بازیگرانی است که بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند و شانس زنده ماندن یک خالق سرمایه‌گذاری و شرکت او در یک منطقه یا کشور را افزایش می‌دهند.

علاوه بر این، شایستگی‌های صاحب مشاغل، شبکه‌ها، موسسات رسمی، سرمایه و فرهنگ انسانی، دانش جدید و تأمین مالی نیز برای ایجاد ارزش از طریق کارآفرینی بسیار مهم هستند.

چالش اینجا است که بتوانیم همه این عناصر مکمل را در کنار یکدیگر داشته باشیم به گونه‌ای که در کنار هم ارزش بیشتری داشته باشند. این همان چیزی است که یک اکوسیستم با عملکرد خوب را مشخص می‌کند.

اکوسیستم کارآفرینی

علاوه بر این، راهبرد اصلی اکوسیستم کارآفرینی تقویت ظرفیت نوآوری، رقابت و رفع نیاز رفاه می‌باشد. هر چه كشوری مرفه‌تر باشد، برای رشد دستمزد و ثروت، شركت‌های سازنده و نوآورتر باید همچنان در رقابت باقی بمانند.

اتحادیه اروپا همیشه بر اهمیت نوآوری و خلاقیت از طریق کارآفرینی تأکید می‌کند. به عنوان مثال، اتحادیه اروپا ارتباط بین خلاقیت، روند نوآوری و فعالیت کارآفرینی را به عنوان ابزارهای اساسی برای حفظ شکوفایی و یافتن راه‌هایی برای یک جامعه پایدار شناسایی می‌کند..

 

 

علاوه بر این، ایجاد ارزش از طریق کارآفرینی شامل موارد زیر است:
  • صلاحیت‌های مدیر مالک
  • شبکه‌ها
  • سازمان‌های پشتیبانی رسمی
  • سرمایه انسانی
  • فرهنگ
  • دانش جدید
  • تأمین مالی

 

 

ابعاد اکوسیستم کارافرینی

شش عامل تعیین کننده یک اکوسیستم کارآفرینی عبارتند از:

  1. توسعه صلاحیت

صاحب مشاغل کوچک نقش اساسی در دستیابی به موفقیت دارند. بنابراین، اهداف تجاری و شخصی صاحب مدیر باید با شایستگی‌های او مطابقت داشته باشد. علاوه بر این، اثبات شده است که مربیگری تجاری همراه با ابزارهای اضافی بر میزان بقا تأثیر می‌گذارد.

  1. فرهنگ و رهبری سازمانی

ایجاد فرهنگ کارآفرینی تحولی است که به زمان نیاز دارد. نگرش کارآفرینی به عنوان یک مهارت می‌تواند در یکی از مهارت‌های آموزش و پرورش ادغام شود.

3. تأمین مالی

دسترسی به اعتبار برای مشاغل کوچک و متوسط ​​در حال حاضر بسیار محدود است.

 

 

  1. شبکه‌ها و موسسات رسمی

یک شبکه روش خوبی برای کارآفرینان برای کسب دانش در مورد سایر اجزای مهم اکوسیستم مانند دسترسی به سرمایه های خطرپذیر، فناوری ها و بازارهای جدید است.

  1. استعداد و دانش جدید

وجود تنوع کافی، توانایی و استعداد سرمایه انسانی نیز مهم است. به ویژه، در مشاغل کوچک با رشد سریع نسبتاً کوچک، مالک همیشه دانش و مهارت لازم برای انطباق سریع با تغییرات را ندارد.

  1. خدمات واسطه‌ای

یک اکوسیستم نمی تواند بدون خدمات واسطه ای مشاوران، مربیان کسب و کار کوچک و تازه کار، سازمان‌های پشتیبانی کننده و سیاست دولت محلی درست عمل کند.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا