مقالات دیجیتال مارکتینگ

شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ

شاید این روزها اسم دیجیتال مارکتینگ بیش از پیشش به گوشتان خورده باشد و یا خیلی از دوستان و یا نزدیکانتان شغل دیجیتال مارکتینگ را به عنوان حرفه‌ی خود انتخاب کرده باشند.

در این مقاله سعی داریم تا شما را به شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ آشنا کنیم. چرا که اگر شما قصد داشته باشید تا وارد این حرفه شوید، لازم است تا بدانید که دیجیتال مارکتینگ شاخه‌های بسیار زیادی دارد و هر شخصی بنا بر علایق شخصی‌اش می‌تواند با شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ آشنا شده و بخش مورد علاقه‌ی خود را انتخاب کند.

  • تبلیغات آنلاین

یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین بخش از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ بخش تبلیغات آن است. یکی از دلایلی که بخش تبلیغات را در بازاریابی آنلاین پر اهمیت کرده و خیلی از کسب و کارها توجه ویژه‌ای به این بخش دارند این است که شما در فضای آنلاین رقبای بسیار زیادی را بر سر تخصیص فضای تبلیغاتی خواهید داشت.

همان‌طور که شما قصد تبلیغ محصولات و یا خدمات خود را دارید، دیگران نیز با همین مقصود به دنبال در اختیار گرفتن فضاهای تبلیغاتی هستند و معمولا هرکس که پیشنهاد قیمتی بهتری برای یک جایگاه داده باشد، تبلیغ در آن فضا را در اختیار خواهد گرفت.

حال اگر شما قیمت تبلیغ خود را بیش از اندازه بالا بگیرید، ممکن است تبلیغتان دیگر صرفه‌ی اقتصادی نداشته باشد و اگر قیمت آن را پایین‌تر از عرف بازار در نظر بگیرید، تبلیغتان در قیاس با رقبا جایگاهی نخواهد گرفت.

سخت‌ترین قسمت ماجرا زمانی است که شما به قیمت بهینه رسیده باشید اما اندکی تعلل و یا غفلت تبلیغ شما را از حالت بهینه خارج خواهد کرد. تبلیغات آنلاین معمولا به سه مدل کلیکی، بنری و ویدئویی تقسیم می‌شوند که البته خود این سه مدل نیز به مدل‌های ریزتری تقسیم می‌شوند. شاید شرکت گوگل را بتوان به عنوان بزرگ‌ترین ارائه دهنده‌ی تبلیغات آنلاین به شمار آورد.

  • بهینه‌سازی موتورهای جست و جو (سئو)

یکی دیگر از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ ، شاخه‌ی سئو بوده که به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. منظور از سئو یا بهینه‌سازی موتورهای جست و جو این است که برای رسیدن به جایگاه‌های بهتر در سرچ موتورهای جست و جو قواعدی را بر اساس الگوریتم‌های آن موتور جست و جو رعایت کنیم.

در دنیای کنونی که استفاده‌ی روز افزون مردم از اینترنت را مشاهده می‌کنیم، سرچ کردن در موتورهای جست و جو یکی از اصلی‌ترین راه‌های رسیدن کاربران و مصرف‌کنندگان به مطالب مد نظرشان است، کسب و کارها کوشش می‌کنند تا محصول خود را هرچه راحت‌تر به کاربران نمایش دهند.

نکته حائز اهمیت این است که شما به هنگام تبلیغات، محصول خود را به همه نشان می‌دهید، اما هنگامی که یک کاربر به دنبال محصول مد نظر خود است و آن را سرچ می‌کند، به احتمال زیاد آن محصول را نیاز داشته و در نتیجه احتمال خریدش نیز بالا می‌رود.

معمولا سئو را از جنس بازاریابی درونگرا در نظر می‌گیرند، دقیقا برعکس تبلیغات آنلاین که از جنس بازاریابی برونگرا است.

سئو

بازاریابی درونگرا بدین معناست که کاربران خودشان به دنبال محصول شما هستند و شما به طریقی بازاریابی می‌کنید که خود کاربران و مصرف‌کنندگان شما را پیدا کنند. اما در بازاریابی برونگرا شما تبلیغات خودتان را به دید عموم مردم می‌گذارید که ممکن است خیلی از این افراد به محصولتان نیاز نداشته باشند.

بازاریابی محتوایی یکی دیگر از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ است که ارتباط تنگاتنگی با سئو نیز دارد و خیلی از بازریاب‌های آنلاین سئو را زیرمجموعه‌ی بازاریابی محتوایی قلمداد می‌کنند.

بازاریابان محتوا تلاش می‌کنند تا با محتواهای تولیدی، کاربران را به سمت کسب و کار خود بکشانند و محصولات خود را به نمایش بگذارند.

رایج‌ترین نوع بازاریابی محتوایی، بازاریابی از طریق محتوای متنی است و از گذشته محتوای تصویری و ویدئویی نیز در کنار محتوای متنی اهمیت داشتند، اما در چند سال اخیر محتواهای صوتی نیز اهمیت قابل توجهی پیدا کرده‌اند. بازاریابی محتوایی از طریق پادکست‌ها یکی از پربازده‌ترین فعالیت‌های شرایط کنونی می‌تواند باشد.

چرا که بیشتر کسب و کارها تمرکز خود را بر روی تولید محتوای متنی، تصویری و ویدئویی قرار داده‌اند و در صورتی که بتوانید تولید پادکست کنید، چند پله از رقبای خود جلو خواهید زد. استفاده از پادکست آنچنان طرفدار پیدا کرده که کسب و کارهای زیادی در داخل و خارج از ایران فعالیت اصلی پلتفرمشان را بر روی نشر و پخش پادکست معطوف کرده‌اند.

بازاریابی محتوایی

  • طراحی کمپین‌ تبلیغاتی آنلاین

این شاخه از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ بیشتر بر پایه خلاقیت استوار بوده و شاید متنوع ترین بخش از بازاریابی آنلاین نیز باشد. تمام فعالیت‌هایی که برای رسیدن به هدفی خاص صورت می‌گیرد در قالب یک کمپین است.

خواه این هدف می‌تواند از جنس فروش باشد، جذب یوزر و یا آگاهی از برند. طراحی کمپین‌ها یکی از پر چالش‌ترین بخش‌های مارکتینگ هستند، چرا که ممکن است مخاطب کمپین‌های شما برداشتی متفاوت از کمپین‌هایتان داشته باشد و در نتیجه پس از صرف وقت و هزینه‌ی بسیار، به هدف مقصودتان نرسید.

شاید بازاریابی ایمیلی و پیامکی را نتوان از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ به حساب آورد و بیشتر برای اهداف فروش به کار بروند و نه بازاریابی. علی‌الخصوص پیامک‌ها که عاری از هرگونه تصویر بوده و تنها می‌توانید تعداد کاراکترهایی محدود را در آن‌ها به کار ببرید. پیشنهاد می‌شود تا اگر کسب و کارتان به فروش بیشتری نیاز دارد، تمرکز خود را روی این بخش بیشتر کنید.

بازاریابی ایمیلی و پیامکی

  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

آخرین شاخه از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ که قصد داریم در این مقاله برایتان معرفی کنیم، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی است. در صورتی که بر روی این حوزه از مارکتینگ تمرکز گذاشته شود می‌تواند  به تنهایی بار عظیمی از روی دیگر شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ بردارید و شاید به تنهایی بتواند به کانال اصلی فروش و تبلیغات یک کسب و کار تبدیل شود.

نیازی هم نیست که حتما در تمام شبکه‌های اجتماعی فعال باشید و فعالیت درست حتی در یک شبکه‌ی اجتماعی می‌تواند شما را به نتیجه‌ی دلخواهتان برساند. هرچند پیشنهاد می‌شود تا حد امکان در شبکه‌های اجتماعی بیشتری حضور داشته باشید.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

در نهایت اگر تصمیم گرفته‌اید تا دیجیتال مارکتینگ را به عنوان حرفه‌ی آینده‌ی خود انتخاب کنید، پیشنهاد می‌کنیم تا با ابزارهای مارکتینگ آنلاین همانند: گوگل آنالیتیکس، گوگل سرچ کنسول، گوگل تگ منیجر، گوگل آپتیمایز، گوگل ادز،گوگل ترندز و … آشنا شوید و همچنین آشنایی نسبی با زبان‌های برنامه‌نویسی HTML و CSS و همچنین SQL نیز می‌تواند به شما کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا