مهندسینرم افزارهای مهندسی

معرفی محیط های کتیا و اهمیت آن‌ها در طراحی

بهترین محیط های کتیا کدام محیط‌ها هستند؟ نرم افزار کتیا از آن دست نرم افزارهایی است که دامنه وسیعی از نیازهای مهندسی، در حوزه‌های گوناگون، از معماری گرفته تا طراحی قطعه را برآورده می‌کند. کتیا که اولین برای طراحی و توسعه هواپیماهای جنگی و با اهداف نظامی ارائه شده بود؛ با توجه به تحول صنعت و اهمیت کسب سهم بیشتر از بازارهای کشورهای در حال توسعه، خیلی زود پا به دنیای مهندسی گذاشت.

طبیعتا نرم‌افزاری که برای نیازهای مهندسی طراحی شده باشد؛ باید محیط‌ها و ماژول‌های متنوعی را، با توجه به نیازهای گوناگون مهندسی ارائه دهد. کتیا هم همواره تلاش کرده تا این ماژول‌های متنوع را پوشش دهد و نتیجه وجود محیط‌های گوناگون در نرم‌افزار است که هر یک کاربرد خاص خود را دارند. آموزش کتیا در حقیقت شناخت و توانایی استفاده از ابزارهای آن و آموزش محیط های کتیا است. شما بدون شناختن این محیط‌ها نمی‌توانید مهارت لازم برای کار با نرم‌افزار کتیا را کسب کنید. در ادامه به معرفی و آموزش محیط های کتیا خواهیم پرداخت؛ پس تا انتهای این مطلب با مکتب خونه همراه باشید.

مهمترین محیط‌ های کتیا

کتیا محیط‌های مختلفی را که هر یک از آن‌ها برای طیف خاصی از نیازها طراحی شده‌اند را ارائه می‌دهد.

آموزش طراحی قالب‌های تزریق پلاستیک در کتیا (CATIA)

 

آموزش مقدماتی کتیا، یعنی شناخت این محیط‌ها و آگاهی از این که هر یک از آن‌ها چه کاربردی دارند و برای چه مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اسکچر کتیا

اگر بخواهیم طراحی‌های صنعتی جهان را از ابتدا تا کنون با دیدی کلی نگاه کنیم؛ احتمالا بیش از ۹۰ درصد طراحی‌های اولیه به صورت دوبعدی صورت گرفته است.

اسکچر کتیا

هنوز هم بسیاری از طراحان صنعتی، به خصوص افرادی که در حوزه نقشه کشی فعالیت دارند؛ ایده‌های اولیه خود را که قرار است به پدیده‌هایی سه بعدی تبدیل شوند؛ روی کاغذ، یعنی در محیطی دو بعدی طراحی می‌کنند.

اسکچر کتیا، محیطی است که شما می‌توانید در آن طراحی‌های دو بعدی خود را انجام دهید. حقیقت این است که اولین ماژولی که باید در آموزش محیط های کتیا آن را فراگرفت، اسکچر است؛ زیرا مشخص کردن اندازه‌ها و به دست دادن یک شمای کلی از محصول، در محیط دو بعدی بسیار ساده‌تر است.

پیشنهاد مطالعه: سیستم مورد نیاز کتیا

محیط طراحی دوبعدی d layout for 3d design 2

در کتیا محیط دیگری هم برای انجام طراحی دو بعدی در نظر گرفته شده است که سرعت انجام این کار را به شدن افزایش می‌دهد. در آموزش محیط های کتیا، آموزش این محیط می‌تواند به شما کمک کند که یک طراحی دوبعدی مناسب از طرح مدنظر خود داشته باشید.

پارت دیزاین part design

دومین ماژولی که در آموزش محیط‌ های کتیا سراغ آن می‌رویم؛ پارت دیزاین است. پارت دیزاین به ما اجازه می‌دهد تا طراحی‌های دو بعدی را که در محیط اسکچر انجام داده‌ایم به طراحی‌های سه بعدی تبدیل نماییم.

محیط اسمبلی assembly design

برای کسانی که به طور حرفه‌ای در صنعت و به خصوص در بخش طراحی ماشین‌آلات و دستگاه‌های پیچیده فعالیت می‌کنند؛ آموزش محیط اسمبلی کتیا یکی از ملزومات و نیازهای اساسی است.

ایده وجود این ماژول در میان محیط‌های کتیا بسیار ساده است. قطعات پیچیده، همواره از قطعاتی کوچک‌تر تشکیل شده‌اند که هر یک از این قطعات نیز به نیاز طراحی خاص خود نیاز دارند. وقتی اجرای کوچک‌تر را طراحی کردیم، زمان مونتاژ می‌رسد و باید این قطعات کوچک را با هم ترکیب کنیم.

محیط اسمبلی assembly design

محیط اسمبلی کتیا، ابزارهای لازم برای این امور را در اختیار ما می‌گذارد و در میان آموزش محیط های کتیا جایگاه ویژه‌ای دارد.

طراحی جوش weld design

طراحی جوش، در حقیقت ترجمه تحت‌الفظی weld design است از این محیط را می‌توانیم به عنوان محیط طراحی اتصالات نیز نام ببریم.

طراحی چگونگی اتصالات و تعیین پارامترهای مهم در این زمینه، از جمله نیازهایی است که توسط این ماژول برآورده می‌شود و یادگیری آن، در میان آموزش محیط های کتیا اهمیت ویژه‌ای دارد.

محیط mold tooling design از محیط‌ های کتیا

در آموزش محیط های کتیا، به این ماژول پرکاربرد می‌رسیم که در آن، تعدادی ابزار طراحی شده و آماده و به اصطلاح پیش‌فرض برای ساختن قالب وجود دارد. چون قالب‌های معمولا، طراحی و ساختار ثابتی دارند و تفاوت آن‌ها در اندازه‌ها و ابعاد آنها خلاصه می‌شود؛ می‌توان از مدل‌های دیفالت این محیط برای قالب‌سازی استفاده نمود.

پیشنهاد مطالعه: تنظیمات کتیا، کنترل را در دست بگیرید!

درفتینگ کتیا drafting

هر محصولی برای رسیدن به مرحله تولید باید ابتدا طراحی شود. کتیا دیزاین هم شامل بخشی به نام درفتینگ است که می‌توان در آن، نقشه قطعه، محصول و غیره را طراحی کرد.

درفتینگ کتیا drafting

آمورش محیط های کتیا، بدون کسب مهارت لازم برای کار در محیط drafting امکان پذیر نیست و هر دوره آموزش کتیا باید کار در این محیط را به صورت کامل به شما آموزش دهد.

محیط طراحی ساختار

محیط structure design در کتیا، کاربرد بیشتری برای مهندسین عمران دارد‌. ابزارهای موجود در این محیط را می‌توان بلوک‌هایی آماده از سازه‌ها در نظر گرفت و مهندس عمران می‌تواند با ترکیب این بلوک‌ها، سازه مدنظر خود را طراحی کند.

محیط تلرانس هندسی

در همه حوزه‌ها، همواره استانداردهایی وجود دارد. در طراحی قطعات نیز، استانداردهایی برای ارائه قطعه وجود دارد. در حقیقت شما برای ارائه طراحی خود، باید آن را طبق استانداردهای جهانی، از نظر هندسی تلرانس گذاری کنید.

آموزش مقدماتی کتیا

 

هندسه gdt در حقیقت دستورالعمل‌هایی است که به شما می‌گوید، چگونه و با استفاده از چه علامت‌ها و چه شیوه‌هایی طراحی خود را به شکلی استاندارد ارائه دهید. در آموزش محیط های کتیا، آموزش محیط product functional and telorans که این امکان را برای ما فراهم می‌کند؛ بسیار مهم است.

محیط طراحی کامپوزیتی

جنس قطعه طراحی شده، اگرچه به صورت عینی قابل مشاهده نیست اما تاثیر زیادی روی چگونگی طراحی دارد. اگر می‌خواهید قطعاتی کامپوزیتی با جنس‌های گوناگون را طراحی کنید؛ در آموزش محیط های کتیا به دنبال آموزش این ماژول بگردید تا بتوانید با استفاده از امکانات آن، به سرعت به هدف خود برسید.

طراحی حفره با محیط‌ های کتیا

در بسیاری از قطعات صنعتی، برای جای‌گذاری شفت‌ها یا اتصالات میان قطعه‌های مختلف، به طراحی حفره‌ها نیاز دارد و محیط core and cavity design ابزارهای لازم برای این موضوع را در اختیار شما قرار خواهد داد.

طراحی حفره

ورقکاری کتیا

در کتیا، چند محیط مختلف برای طراحی و آنالیز پروسه‌های مربوط به ورقکاری وجود دارد. در بسیاری از موارد ما نیاز داریم تا سطح خود را به وسیله ورق طراحی کنیم و محیط‌های مختلفی، برای ابعاد گوناگون این کار، در کتیا طراحی شده است.

محیط sheet metal design یکی از این محیط‌هاست که طراحی سطح تولیدی به وسیله ورق را برای ما امکان‌پذیر می‌کند و در آموزش محیط های کتیا اهمیت بالایی دارد. یا محیط sheet metal product که برای انجام آنالیزهای متفاوت سطح در در فرایند تولید، بسیار کارآمد است‌. یا محیط فری استایل که می‌توان با استفاده از ابزار آن، طراحی‌های خاص از ورق را انجام داد. این نوع طراحی‌ها معمولا برای ساختن بدنه خودروها انجام می‌شود.

محیط ریخته گری

تعیین پارامترهای اساسی برای انجام فرایندهایی مثل پرسکاری یا ریخته گری در محیط functional moldef part انجام می‌شود. محیط دیگری که می‌توان از آن در همین جا نام برد؛ محیط generative sheet metal design است که سطوحی که باید در فرایند پرسکاری تولید شوند؛ در آن طراحی می‌گردند.

محیط imagine and shapes

اگر به طرحی فانتزی و خلاقانه نیاز دارید؛ در میان آموزش محیط های کتیا، سراغ این محیط بروید. البته ذکر این نکته هم ضروری است که این محیط معمولا برای طراحی‌های صنعتی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

مهندسی معکوس

یکی از جذاب ترین محیط‌ها، در آموزش محیط های کتیا، ماژول digitised shape است. در این محیط ابزارهای جذابی برای مهندسی معکوس، در نظر گرفته شده که می‌تواند نیازهای مختلفی را پوشش دهد.

محیط generative shape از مهمترین محیط‌ های کتیا

طراحی سطوحی که پیچیدگی بالا و البته کاربرد زیادی دارند در این محیط انجام می‌شود. به طور کلی باید گفت این محیط، محیط اصلی برای طراحی سطوح ظریف یا نازک است و یادگیری مهارت کار با آن، در آموزش محیط های کتیا بسیار ضروری است.

محیط Equipment and system

پیشرفت صنایع نفت و گاز، نیازهای خاصی را در حوزه طراحی لوله به وجود آورد و به همین خاطر ابزارهای لازم برای طراحی‌های مربوط پایپینگ piping به طور جداگانه و اختصاصی در این محیط کتیا ایجاد شد. آموزش ابزارهای این محیط، در آموزش محیط های کتیا، به خصوص برای مهندسین رشته‌هایی مثل نفت و طراحان صنعتی که در این حوزه فعالیت دارند؛ بسیار مهم است.

آموزش صفر تا صد کتیا با مکتب خونه

تا اینجای مطلب دیدیم که کتیا چه محیط‌های گوناگون و متنوعی را شامل می‌شود و آموزش هر یک از آنها به شیوه صحیح بسیار مهم است. از طرف دیگر وجود این محیط‌های متنوع باعث شده تا افراد زیادی برای رفع نیازهای خود به دنبال آموزش رایگان کتیا صفر تا صد باشند. اگرچه امروز، افراد و موسسات زیادی در حوزه آموزش کتیا فعالیت می‌کنند؛ اما سوال اساسی این است که بهترین مرجع آموزش کتیا کجاست؟

آموزش طراحی ورق در نرم‌افزار کتیا – Sheet Metal

 

چند نکته درباره این موضوع اهمیت بالایی دارد؛ اول این که به دنبال مواردی مثل پکیج کامل آموزش کتیا رایگان نباشید! همه می‌دانیم که مهارت‌ها و دانش‌های ارزشمندی مثل توانایی کار با نرم‌افزار کتیا، به صورت رایگان در اختیار ما قرار نخواهد گرفت. معمولا آموزش کتیا در این پکیج‌ها به صورت ناقص یا مقدماتی است. دومین نکته مهم در یافتن بهترین جا برای آموزش کتیا، توجه به سابقه و مهارت مدرسین دوره آموزش است‌.

نکته سوم هم یادگیری کتیا در حوزه تخصصی خود است که باید به آن دقت کرد. اگرچه آمورش محیط های کتیا به صورت کامل جذاب به نظر می‌رسد اما بهتر است ابتدا سراغ محیط‌های پایه‌ای و سپس محیط‌هایی بروید که بیشترین ارتباط را با حوزه کاری شما دارند. این موضوع می‌تواند مدت زمان یادگیری کتیا را، که بسته به میزان تلاش و کیفیت دوره آموزشی می‌تواند متفاوت باشد؛ کاهش دهد.

در نهایت مکتب خونه تلاش کرده تا بهترین دوره‌های آموزش کتیا را به شما ارائه دهد و از توان بهترین افراد برای تدریس در این دوره‌ها استفاده کند. اگر قصد یادگیری نرم‌افزار پرکاربرد کتیا و آموزش محیط های کتیا را دارید؛ به دوره‌های ما سری بزنید و دوره مناسب خود را انتخاب نمایید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا