مالی و سرمایه‌گذاری

آشنایی با تاریخچه بلاک چین

تاریخچه بلاک ‌چین : شاید شما هم از طریق تلگرام یا دنیای مجازی، با کلمه بلاک‌چین(Blockchain) آشنا شده باشید. بلاک‌چین یا زنجیره بلوکی، پایگاه داده توزیع شده و مبتنی بر اجماع است که به صورت مستمر فهرستی از داده‌ها را که هر کدام به گزینه‌های قبلی فهرست ارجاع می‌دهند را حفظ می‌کند.

بلوک‌چین، زیربخشی از فناوری‌های دفترکل توزیع شده(Distributed Ledger) است که سوابق تراکنش‌ها در این زنجیره‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند.

امروزه، ارز‌های مجازی بسیاری در بین مردم رواج پیدا کرده است. در ابتدا، مردم درخواست یک سیستم محرمانه برای انتقال پول داشتند. آن‌ها خواهان سیستمی امن بودند که خارج از کنترل دولت باشد.

فردی به اسم David Chaum در سال ۱۹۸۳ یک الگوریتم RSA توسعه داد. در این الگو، رشته‌ای از اعداد را تغییر می‌داد. به این صورت که فردی یک سپرده بانکی را با یک رشته اعداد خاص ارسال می‌کند. سپس، بانک این رشته اعداد را با یک مجموعه عدد مطابقت می‌دهد.

این رشته اعداد با اعداد سری اول، متفاوت می‌باشد. بنابراین، بانک قادر نخواهد بود که اصل آن را ردگیری کند. این الگوریتم، اساس و پایه بلاک‌چین امروزی است.

در این مقاله از مکتب‌خونه، قصد دارم  تا تاریخچه بلاکچین را به شما معرفی کنم. معادل فارسی بلاک‌چین را می‌توان زنجیره بلاکی دانست.

 

ویدئو پیشنهادی : ارز دیجیتال
ارز دیجیتال

 

تعریف اولیه بلاک‌ چین به زبان ساده:

اغلب افراد معتقد هستند که با این تکنولوژی و فناوری، زندگی ساده‌تر خواهد شد و دیگر نیازی به سیستم بانک‌های امروزی نخواهد بود.

جالب است بدانید که بلاک‌چین، تنها محدود به امور مالی و بانک‌داری نمی‌شود.

این فناوری در زمینه‌های مختلف، حرفی برای گفتن دارد.

با رشد و رونق بازار کریپتو، بحث بلاک‌چین تخصصی‌تر شد. اما هنوز هستند کسانی که از کاربرد آن آگاهی کامل ندارند. اگر شما هم از این دسته از افراد هستید، بهتر است سری به آموزش رایگان آشنایی با بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال  بزنید.

آشنایی با تاریخچه بلاکچین:

اولین بار، پی‌پال برای فراهم کردن بستری برای معاملات در وب با پول نقد، به بلاک‌چین روی آورد. او سعی کرد که ثابت کند که برای ارزهای مجازی، یک بازار وجود دارد.

یکی دیگر از شرکت‌های ارز مجازی، با نام تجاری E-gold، به مشتریانش این امکان را داد که طلاهایشان را بفروشند و در حساب الکترونیکی سپرده کنند. از این طریق، مردم قادر بودند که در سراسر دنیا به معامله به صورت ناشناس بپردازند و همین موضوع باعث افزایش کلاهبرداری زیادی شد. به همین خاطر، دولت آمریکا، در سال ۲۰۰۵، این فعالیت‌ها را متوقف کرد.

امروزه، آمریکا هر منبع پول ناشناس را روشی مناسب برای پولشویی و رخ دادن جرائم می‌داند.

تاریخچه بلاک‌ چین؛ ظهور بیت‌کوین:

اجرا این روش‌ها در اروپا منجر به افزایش جرم‌ها نشد. اما برای استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های نوپا، قابل پذیرش نبود. در این دوره، با کاهش اعتماد مردم به سازمان‌های بانکی و دولت، تمایل به یک منبع مالی دیگر در افزایش پیدا کرد. همین امر موجب ظهور بیت‌کوین شد.

تاریخچه بیت‌کوین، نامعلوم می‌باشد و پر از ابهام  و رمزوراز است. در سال ۲۰۰۸، سایت Thebitcoin.org بطور ناشناس ریجستر شد. در اکتبر همان سال، یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار به نام Satoshi Nakamoto مقاله‌ای را منتشر کرد که در آن از سیستم پول نقد الکترونیکی peer-to-peer که با زنجیره بلاکی پشتیبانی می شد، سخن به میان آورد.

هدف او ساختن ارزی خارج از کنترل دولت بود. ارزی که به صورت محرمانه و براساس معاملات قابل بازبینی باشد؛ نه براساس اعتماد.

تاریخچه بلاک چین

تاریخچه بلا‌کچین در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰:

اولین بلوک بیت‌کوین در سال ۲۰۰۹ استخراج شد و نشان‌دهنده موفقیت در هدف بنیان‌گذاران این فناوری بود. در همان سال، نسخه کوچکی از بیت‌کوین در اینترنت برای دسته کوچکی از مردم منتشر شد.

اولین معادل بیت‌کوین به دلار، بر مبنا میزان برقی بود که برای صدور یک بیت‌کوین صرف می‌شد. یعنی چیزی حدود : ۱$= ۱۳۰۹٫۰۳  BTC.

طبق تاریخچه بلاک‌ چین، در اوایل سال ۲۰۱۰، اولین معامله بیت‌کوین صورت گرفت. همزمان با افزایش ارزش این ارز دیجیتال،  Jed McCaleb، Mt.Gox trading exchange افتتاح شد.

در همان سال، نرم‌افزار به یک سیستم منبع باز تبدیل شد که به راحتی در اختیار همه قرار می‌گرفت. در این سال، هرکسی قادر بود که جزئیات معاملات را بررسی کنید و از میزان بیت‌کوین موجود در کیف‌ پول مطلع شود. اما آن‌ها قادر نبودند که نشخیص دهند این کیف پول هب چه کسی تعلق دارد.

در این حوزه، شخصی به نام ماینر، وظیفه تنظیم ledger ها و تسهیل معاملات را بر عهده دارد و به دلیل باز وبدن منبع، هرکسی می‌تواند ماینر شود.

رشد بیت‌کوین بسیار زیاد و بدون مشکل بود تا اینکه در اواخر سال ۲۰۱۰، ماینرها از سیستم glitch سواستفاده کردند و اقدام به صدور ۸۴ میلیون بیت‌کوین کردند.

از همین جهت، یک کارگروه دولت اقدام به هشدار دادن در رابطه با استفاده از ارزهای مجازی برای تامین مالی تروریسم کرد. با این وجود، تا پایان همان سال، هر واحد بیت‌کوین با قیمت ۵$ معامله شد و بازار کل بیت‌کوین فراتر از ۱ میلیون رفت.


 

ویدئو پیشنهادی : آموزش بورس
 آموزش بورس

 

تاریخچه بلاک‌ چین در سال  ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲:

براساس تاریخچه بلاک ‌چین، تا اواسط سال ۲۰۱۱ قیمت‌ بیت‌کوین به ۱۰$ رسید و همچنان در حال افزایش بود. در همان سال، یک سایت دلالی مواد با عنوان The silk road از ارز استفاده کرد. در اواخر همان سال، این کلاهبرداری‌ها منجر به توقف معاملات PayPal/bitcoin شد.

این اتفاقات باعث شد که در عرض ۴روز، ارزش بیت‌کوین حدود ۶۷%درصد کاهش پیدا کند.

یکی از مشکلات Mt.Gox trading exchange در اواسط سال ۲۰۱۱، دزدیده شدن ۲۵۰۰۰ بیت‌کوین از یک کیف پول بود. هکرها که رمزها را دزدیده بودند، موفق شدند که حساب‌های میلیون‌ها بیت‌کوین را خالی کنند.

طبق گزارشات ثبت شده FBI در سال ۲۰۱۲،قوانینی برای ارزهای مجازی صادر شد. اما با وجود افزایش اطلاعات مردم از بیت‌کوین از طریق مجلات، کنفرانس‌ها و… ، همچنان بیت‌کوین با هک‌ها، سوءظن‌های دولت و Ponzi Schemes دست و پنجه نرم می‌کرد.

در سال ۲۰۱۲، گروه‌های همچون Yoni Assia، بنیانگذار e-toro، و Vitalik Buterin با یکدیگر همکاری کردند و نتیجه این همکاری، ساخت coloredcoin بود.

coloredcoin این امکان را برای کاربران فراهم کرد که ویژگی‌های خاصی را به یک معامله اختصاص دهند.

تاریخچه بلاک ‌چین در سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴:

بیت‌کوین موفق شد تا در اوایل ۲۰۱۳، تمام بحران‌ها را پشت سر بگذارد. اما این به معنای پایان یافتن نوسانات این ارز دیجیتال نیست. در مارچ همان سال، ناگهان ارزش بیت‌کوین ۲۳ درصد کاهش پیدا کرد.

اولین قوانین بیت‌کوین در سال ۲۰۱۳ توسط شبکه جرائم مالی آمریکا نوشته شد.

دولت آمریکا، Mt.Gox trading exchangبه علت «عدم ثبت نام بعنوان شغل انتقال پول» متهم کرد. همچنین، احضارنامه‌ای برای ۲۳ کمپانی دیگر صادر کرد.

The silk road توسط دولت منهل گردید ومحکوم به پرداخت ۳/۶میلیون دلار شد. همچنین، نایب رئیس بیت‌کوین به پولشویی متهم شد.

در سال ۲۰۱۳ این ارز به عنوان پول توسط دولت آمریکا و آلمان اعلام گردید.

همچنین، Baidu چین نیز پروسه پذیرش بیت‌کوین را در سال ۲۰۱۳ آغاز کرد. اما بعد از مدتی، این پروسه متوقف شد؛ زیرا، بانک مرکزی چین آن را ممنوع دانست.

Vitalik Buterin در سال ۲۰۱۳ به این نتیجه رسید که تکنولوژی بلاک‌چین نیاز به تغییرات بیشتری در مقایسه با بیت‌کوین دارد. به همین دلیل، ساخت اترویم آغاز شد. این ارز دیجیتالی، موجب نوشته شدن قراردادهای بسیاری در بلاک‌چین شد.

در سال ۲۰۱۴، دولت انگلستان به بیت‌کوین جایگاه VAT-free داد. همچنین، HM Revenue  وCustoms بیت‌کوین را به عنوان یک پول محرمانه طبقه بندی کردند.

تاریخچه بلاک ‌چین از سال ۲۰۱۵ تا به امروز:

براساس تاریخچه بلاکچین ، بیت‌کوین سال ۲۰۱۵ را با ارزش ۲۳۸$ آغاز کرد و تا آخر سال به ۴۰۰$ رسید. طبق گزارش The HM Treasury نگرانی‌های در رابطه با استانداردهای تکنیکی بیت‌کوین مطرح شد. این گزارشات باعث شد که بانک‌ مرکزی اروپا به دنبال راهی برای کنترل نوسانات بگردد.

برادران Winklevoss بار دیگر سعی کردند که بیت‌کوین ETF را منتشر کنند. از سوی دیگر، برخی از کمپانی‌ها تلاش می‌کردند که  crypyo-token ودیگر ارزهای مجازی را بسازند.

در سال ۲۰۱۶، اغلب کمپانی‌های بین‌المللی، ملی و بومی مشغول به آغاز پروسه پذیرش بیت‌کوین شدند. در این راستا، کشور چین به  بزرگترین تاجر بیت‌کوین تبدیل شد؛ زیرا، مردم به دنبال راهی برای فرار از کنترل مرکزی دولت بودند.

شاید جالب باشد که بدانید سازمان ملل متحد جهانی غذا، از بلاک‌چین اتریوم برای تنظیم برنامه غذارسانی به گرسنگان استفاده کرد.

در طی سال‌های اخیر، برادران Winklevoss بار دیگر برای ETF کردن بیت‌کوین تلاش کردند و مجددا با شکست مواجه شدند.

از سوی دیگر، کانادا اولین شبکه peer-to-peer تبادل بیت‌کوین را در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی کرد. در این راستا، بیش از ۵۰۰ کمپانی با یکدیگر همکاری کردند و از بلاک‌چین بهره بردند تا هزینه‌ها کاهش یابد. آن‌ها متوجه شدند که سیستم محرمانه بلاک‌چین، می‌تواند باعث افزایش امنیت شود و اسناد دقیق را ضمانت کند.

تاریخچه بلاک چین

نکته پایانی:

در حقیقت واژه بلاک‌چین (Blockchain) از ترکیب دو کلمه Block (بلوک) و Chain (زنجیره) به وجود آمده است که در واقع، این فناوری، زنجیره‌ای از بلوک‌ها است.

در هر یک از این بلاک‌ها، هر اطلاعاتی می‌تواند ثبت شود. این اطلاعات شامل تراکنش‌های یک شبکه پولی و یا جرم و جنایت‌های یک فرد شود.

 

مقاله پیشنهادی : چالش‌های بیت کوین
چالش‌های بیت کوین

 

Namecoin، یکی از اولین فرعیات در تاریخچه بلاکچین می‌باشد که یک نام غیر متمرکز برای ثبت پایگاه داده‌ها است که یک کلید مخصوص بلاک‌چین به مشترک می‌دهد. با استفاده از آن، نام دامنه‌ها با  IP آدرس‌ مشترک تطبیق داده می‌شود.

 

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. اطلاعات قرار بود ساده و مفهوم باشد، اما بسیار پراکنده و نامفهوم بود.
    با عناوین مشابه در سایت های مشابه مقایسه کنید، دست تان می آید منظورم را.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا