توسعه فردی

پیدا کردن شغل مناسب با شخصیت ما

پیدا کردن شغل مناسب ، حالا به یکی از بزرگترین دغدغه‌های هر انسانی تبدیل شده است. در طول تاریخِ کار کردن انسان، همیشه با افرادی که از شغل خود ناراضی بودند روبه‌رو بوده‌ایم و در کنار این افراد همیشه هستند کسانی که از شغل خود رضایت کامل دارند.

اما به راستی چه چیزی این دو دسته را از هم جدا می‌کند؟ چه چیز باعث می‌شود که گروهی هر روز صبح برای برخاستن از خواب و رفتن به سرکار با مشکل روبرو باشند و هر لحظه از کار برای آنها سخت و طاقت فرسا به نظر برسد و گروهی دیگر خستگی ناپذیر باشند و انگار که هیچگاه از شغلشان ناراضی به نظر نمی‌رسند؟

درباره راهکارهای پیدا کردن شغل مناسب، صحبت‌های بسیاری شده است. از تلاش‌هایی که در دوران مدرسه باید کرد تا کودکان و نوجوانان بیشتر با مشاغل مختلف آشنا شوند و انتخاب رشته بهتری داشته باشند تا تغییراتی که در سازمان‌ها به وجود آمده است تا کارکنان آرامش بیشتری را احساس کنند و شغل شان را بیشتر دوست داشته باشند. اما کمتر پیش می‌آید کسی تلاش کند تا از درون ما به مفهوم پیدا کردن شغل مناسب نگاه کند.

پیدا کردن شغل مناسب

پیدا کردن شغل مناسب

در این مقاله قصد داریم تا با هم نگاهی به درون خودمان بیندازیم و کشف کنیم چه شغلی برای ما بهترین است. یادمان باشد هیچ وقت برای داشتن یک شغل خوب دیر نیست. این را هم یادمان باشد که چیزی به نام شغل خوب وجود ندارد. هر شغلی در دنیا ممکن است برای کسی خوب و برای کسی آزاردهنده باشد. تنها نکته حائز اهمیت این است که خودمان را بشناسیم و سعی کنیم بر حسب توانایی‌هایمان بهترین شغل نسبت به خودمان انتخاب کنیم. برای پیدا کردن شغل مناسب همراستا با شخصیت‌مان، با ما همراه باشید.

از زندگی چه می‌خواهید؟

این اولین و شاید اساسی‌ترین سوالی است که برای پیدا کردن شغل مناسب باید به آن جواب دهیم. پاسخ این سوال نه تنها برای پیدا کردن شغل مناسب، بلکه برای بهتر زندگی کردن هم به ما  کمک می‌کند. تا وقتی ندانیم چه چیزی از این دنیا می‌خواهیم نمی‌توانیم زندگی شاد و رضایت بخشی داشته باشیم.

اما بیایید واقعاً ببینیم از زندگی چه می‌خواهیم و آیا یافتن پاسخ این سوال به سادگی پرسیدن آن است؟ آیا فردی عملگرا هستیم و دوست داریم از هر پروژه بخش عملی آن را امتحان کنیم؟ آیا ایده پردازیم و دوست داریم با تخیلمان جهان را جای بهتری کنیم؟ یا جایی در بین این دو دسته قرار داریم؟ از زندگی‌مان چه می‌خواهیم؟ آرزوها، هدف‌ها و استعدادهایمان کجا به هم می‌رسند؟

راستش را بخواهید این سخت‌ترین بخش ماجرا است. هیچ کس نمی‌تواند از بیرون به ما در این مورد کمک کند. چرا که هدف زندگی هر فرد منحصر به فرد و مخصوص به خود اوست و نمی‌توان یک نسخه یکسان برای همه پیچید. تنها چیزی که می‌توانیم به شما توصیه کنیم این است که با خودتان خلوت کنید. مدتی زمان در سکوت و آرامش برای رسیدن به چیزی که برای آن ساخته شده‌اید صرف کنید و صبور باشید.

با مرور خاطرات کودکی و نوجوانی بهتر می‌توانید به نتیجه برسید. با خودتان فکر کنید در دوران مدرسه بیشتر سمت چه کارهایی می‌رفتید؟ آیا به تخیل و خیال پردازی علاقه داشتید؟ آیا دوست داشتید یک گروه را مدیریت کنید؟ آیا از کار عملی بیشتر لذت می‌بردید؟ شاید پاسخ به این سوال‌ها بتواند کمکتان کند که بهتر به چیزی که می‌خواهید برسید.

 

ویدیو پیشنهادی :چه شغلی مناسب من است؟
چه شغلی مناسب من است؟

 

 

 اولویت‌هایتان را مشخص کنید

این سوال را معمولاً در جلسات مصاحبه کاری هم از افراد می‌پرسند. این که چه چیزی برای آنها در اولویت است و برای رسیدن به آن حاضرند چه هزینه‌ای بدهند؟ حالا که در جلسه مصاحبه نیستید، سعی کنید با خودتان بیشتر از همیشه صادق باشید. از اینکه اولویت اول‌تان پول یا درآمد بیشتر باشد نگران نباشید.

تنها چیزی که در این مرحله اهمیت دارد این است که بتوانید لیستی از اولویت‌هایتان در پیش چشم داشته باشید تا خودتان را بهتر بشناسید. اجازه دهید برای آنکه بهتر بتوانید اولویت‌تان را انتخاب کنید، چند مثال بزنیم. به چه چیزهایی اولویت می‌گوییم؟

مواردی مانند خلاقیت موجود در محل کار، زیباییهای بصری محیط کار و در دسترس بودن آن، درآمد مالی، توانایی پیشرفت، ارزش آفرینی، داشتن همکاران همدل و هم مسیر و… می‌توانند اولویت باشند. حالا که هم اولویت‌هایمان را شناختیم و هم فهمیدیم که از زندگیمان چه می‌خواهیم، گامی بزرگ برای پیدا کردن شغل مناسبمان برداشته‌ایم.

پیدا کردن شغل مناسب

به لحظه حال توجه کنید

در اینجا می‌خواهیم به نکته دیگری هم اشاره کنیم. از دوران کودکی به ما می‌گویند که یک شغل چیزی است که در تمام عمرمان با آن درگیریم و انگار که هیچگاه این حق را نداریم تا آن را تغییر دهیم.

بیایید روراست باشیم. شاید در زمان‌های گذشته، مثلا حتی حدود سی سال پیش، امکان تغییر شغل برای افراد، خیلی کمتر از امروز بود و هر فرد یک شغل را انتخاب می کرد و باید برای تمام دوران زندگی آن را ادامه می‌داد اما امروزه با وجود محیط‌های کار چابک و شرکت‌های متنوع و بزرگ، امکان تغییر بیشتری هم برای سازمان‌ها و هم برای افراد فراهم شده‌است.

 

ویدیو پیشنهادی :آموزش شبکه سازی تجاری
آموزش شبکه سازی تجاری

 

در اینجا می‌خواهیم به شما بگوییم خودتان را درگیر اضطراب این افکار نکنید. داشتن امنیت شغلی و ادامه دادن یک مسیر اتفاق خوبی است اما باید به خودتان فرصتی برای آزمون و خطا هم بدهید. این را بدانید که در دنیای شلوغ و پر مشغله امروز دیگر مثل سابق نمی‌توان برای همیشه در یک شغل و یک موقعیت باقی ماند و اینکه پس از گذشت مدتی مانند یک سال تصمیم بگیرید شغل‌تان را عوض کنید کاملا محتمل است.

این را بدانید که هر چقدر بیشتر برای کاری که انجام می‌دهید اضطراب داشته باشید و نگران ادامه آن و فردایتان باشید، رضایت شغلیتان افت خواهد کرد و نمی‌توانید از آن کار حداکثر لذت را ببرید پس تلاش کنید  وقتی کاری را شروع می‌کنید، به امروزتان توجه کنید و فقط این سوال را از خودتان بپرسید که آیا در لحظه حال این کار شما را راضی می‌کند یا خیر، باقی چیزها اهمیت چندانی ندارد.

 از مشورت کردن نترسید

از بچگی این مسئله در ذهن ما ساخته شده است که پیدا کردن شغل، کاری ساده و بدون دردسر است و هر کسی می‌تواند از عهده آن بر بیاید. اما باید بدانید که اینطور نیست. اگر پیدا کردن شغل مناسب به این سادگی بود، هر روز با جمعیت بسیاری از افراد ناراضی و افسرده روبه‌رو نمی‌شدیم.

این را بدانید که شغل شما هر چیزی که باشد کم نیست و به آن به چشم یک مسئله جدی و اساسی نگاه کنید. در دنیای علم روانشناسی، روانشناسان و متخصصان بسیاری هستند که در این حوزه صاحب تخصص‌اند و می‌توانند به شما برای پیدا کردن یک شغل مناسب کمک کنند.

حتی اگر این اتفاق نیفتد آن‌ها می‌توانند ریشه نارضایتی‌های ما را پیدا کنند و بهمان بگویند که چرا از شغلمان لذت نمی‌بریم. گاهی نارضایتی‌های شغلی ما  به مسائل دیگری غیر از محیط واقعی کارمان بستگی دارد.

مثلا ممکن است افسرده باشیم، در زندگی شخصیمان دچار تنش شده باشیم یا حتی سطح ویتامین‌ها و مواد ضروری بدنمان افت کرده باشد. در تمام این موارد، کمک گرفتن از یک متخصص، بیشترین چیزی‌ست که نیاز داریم.

پیدا کردن شغل مناسب

به پایان این مقاله درباره پیدا کردن شغل مناسب نزدیک می‌شویم. باید بدانیم که شغل، چیزی‌ست که ساعت‌های زیادی از عمرمان را با آن می‌گذرانیم اما در عین اینکه باید آن را با دقت انتخاب کنیم باید مراقب باشیم که بیش از حد هم سخت نگیریم.

به خودتان فرصت رشد و اشتباه کردن بدهید و بگذارید زمان شما را در جایگاهی که برایتان مطلوب است تثبیت کند. ایده‌های فضایی و دور از واقعیت نداشته باشید اما همزمان از بلندپروازی و تلاش برای رسیدن به رویاهایتان نترسید.

شما چه تجربه‌ای برای پیدا کردن شغل ایده‌آل‌تان داشته‌اید؟ آیا از شغلتان راضی هستید؟ با ما در بخش نظرات همراه باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا