درآمد برنامه نویسی اندروید چقدر است؟
امروزه درآمد برنامه نویسی اندروید در سراسر جهان بسیاری را به سمت این حوزه کشانده است؛ زیرا این شغل جزء پولسازترین مشاغل جهان به شمار میآید. اگر به برنامه نویسی علاقه دارید و به دنبال حوزهای پولساز برای آغاز روند یادگیری هستید، ما به شما اندروید (جاوا) را پیشنهاد میکنیم.
با ما همراه باشید تا تمام جنبههای این شغل و درآمد برنامه نویسی اندروید در ایران و جهان را با هم بررسی کنیم.
اندروید چیست؟
اندروید سیستم عامل تلفنهای همراه و تبلت معرفی شده توسط شرکت گوگل است که در سال ۲۰۰۷ توسط این شرکت رونمایی شد. امروزه اندروید در کنار IOS (سیستم عامل انحصاری شرکت اپل) محبوبترین سیستم عاملهای جهان هستند.
با توجه به وابستگی زیاد افراد در فعالیتهای مختلف به تلفن همراه خود، در طی این سالها اپلیکیشنهای متنوعی در حوزههای مختلف برای اندروید طراحی و ارائه شده است.
تعداد این اپلکیشنها همچنان در حال افزایش است. براساس آمارهای ارائه شده، در روز ۷ تا ۱۴۰ اپلیکیشن جدید در Google play عرضه میشود. بنابراین با وجود درآمد بالا، رقیبهای شما زیاد هستند و فروش محصول در این حوزه نیازمند خلاقیت و دانش زیادی است.
با توجه به قیمت بالای اپل در ایران و وجود تحریمهای مربوط به شرکتهای آمریکایی، امروزه بیش از ۸۵% از تلفنهای همراه مردم در ایران اندروید است. بنابراین واضح است که شغل برنامه نویسی اندروید دارای فرصتهای شغلی فراوانی در جهان و به ویژه ایران میباشد.
مقاله پییشنهادی : طراحی و ساخت بازی اندروید بدون کدنویسی
آینده شغلی و راه های کسب درآمد از برنامه نویسی اندروید چیست؟
یکی از مواردی که در ابتدای مسیر شغل برنامه نویسی اندروید باید به آن توجه کنید، افزایش همه روزه متخصصان در این حوزه است. البته همانطور که گفته شد در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون دستگاه اندروید (که هر کدام از آنها مشتری شما هستند.) تنها در ایران فعال است.
بنابراین اطمینان داشته باشید که اگر برنامه نویسی اندروید را به خوبی یاد بگیرید و پشتکار داشته باشید، میتوانید در این حرفه پول ساز موفق شوید.
راههای مختلفی برای کسب درآمد از برنامه نویسی اندروید وجود دارد که در ادامه هر یک از آنها را به طور کامل بررسی میکنیم.
استخدام در شرکتها:
اگر بخواهید درآمد ثابتی داشته باشید و درآمد ماهانه و ثبات اقتصادی برایتان اهمیت زیادی داشته باشد، بهترین گزینه برای شما فعالیت در شرکتهای حوزه تکنولوژی است. امروزه شرکتهای بزرگ و کوچک زیادی هستند که نیاز به حضور تمام وقت برنامه نویس اندروید دارند و شما میتوانید در این شرکتها فعالیت کنید و بسته به فضای کار پیشرفت کرده ارتقای شغلی بگیرید.
در صورت تمایل به استخدام در شرکت، شما یا اپلیکیشن را از ابتدا کد خواهید زد یا ایرادات و اپدیتهای مدنظر شرکت را پیاده سازی میکنید. از معایب این شغل میتوان به انعطاف پذیر نبودن ساعات کاری و از دست دادن طول روز اشاره کرد.
کسب درآمد از طریق فریلنسری:
فریلنسری یکی از روشهای محبوب برنامه نویسان است. شما میتوانید در هر مکان و هر زمانی کار کنید و بدون صرف هزینههای اضافی مربوط به رفتن به محل کار، درآمد خوبی کسب کنید. عیب بزرگ این روش در ابتدای کار، سختی پیدا کردن پروژه است. افراد زیادی هستند که برنامه نویسی اندروید را انجام میدهند و ممکن است آنها حاضر باشند با قیمتهای بسیار پایین و غیرمنطقی کد بزنند. بسیاری از کارفرماها نیز به سمت فریلنسری میروند که هزینه کمتری دریافت کند.
هم بنیانگذار در استارتاپها:
با رشد فضای استارتاپی در ایران و موفقیت استارتاپهایی مانند اسنپ، دیجیکالا و غیره، بسیاری به این فضا روی آوردهاند و با تشکیل تیم به دنبال ارائه ایدههای خود به مخاطب هستند. بسیاری از استارتاپها در ابتدای مسیر با محدودیت بودجه مواجه هستند. از آنجا که برنامه نویسی یکی از بزرگترین مخارج استارتاپها و از مهمترین بخشهای استارتاپ محسوب میشود، بسیاری از تیمها تمایل دارند به جای استخدام، برنامه نویس اندروید را به عنوان هم بنیانگذار در کنار خود داشته باشند.
شما میتوانید تیمی را پیدا کنید که ایده ارزشمندی را ارائه میکنند و در کنار آنها فعالیت کنید. در این صورت استارتاپ متعلق به شما نیز هست و هرگونه موفقیت مالی، موفقیت شما محسوب میشود. از بدیهای این روش ریسک بالای حضور در استارتاپها است.
نوشتن اپ شخصی و قرار دادن در اپ استورها:
اگر ایدهای دارید یا برای اپلیکیشنهای مختلف روشهای پیاده سازی بهینهتر و جذابتری در سر دارید، میتوانید اپلیکیشن خود را طراحی کرده و در اپ استورها قرار دهید. کسب درآمد از این راه میتواند به روشهای مختلفی صورت بگیرد؛ دریافت هزینه برای دانلود اپ، پرداخت درون برنامهای، تبلیغات درون برنامهای و ارائه خدمات مختلف در اپلیکیشن از معمولترین روشهای کسب درآمد از برنامهنویسی اندروید است.
از بدیهای این روش این است که شما به طور مستقیم با کاربر در ارتباط نیستید و فروشگاه اپلیکیشن واسطه بین شما و مخاطب محسوب میشود. این فروشگاهها درصد مشخصی از قیمت تعیین شده برای اپلیکیشن شما را دریافت میکنند. همچنین از مبلغ فروش شما، مالیات و ارزش افزوده نیز کسر میشود.
مقاله پییشنهادی : درآمد برنامه نویس پایتون
آموزش برنامه نویسی اندروید:
برخی از برنامه نویسان اندروید به آموزش این شغل روی میآورند و آموزشهای خود را از روشهای مختلف در اختیار علاقمندان قرار میدهند؛ استفاده از سایت شخصی، آپلود در یوتیوب و آپارات، آموزش حضوری در آموزشگاه یا به صورت شخصی و استفاده از سایتهای آموزشی و شریک شدن سود با سایت مورد نظر، از روشهای معمول ارائه کلاس به علاقمندان است.
عیب این روش وجود تعداد زیاد کلاسهای آموزشی مختلف، در بسترهای مختلف است. بنابراین اگر میخواهید کلاستان دیده شود باید خلاقیت به خرج دهید.
انجام پروژههای دانشجویی:
بعضی از برنامه نویسان از این روش برای کسب درآمد از برنامهنویسی اندروید استفاده میکنند. همواره دانشجویانی هستند که توانایی، علم و یا زمان لازم برای پیاده سازی پروژههای دوران دانشجویی خود را ندارند. شما میتوانید با استفاده از کانالهای ارتباطی دانشجویان این افراد را پیدا کنید و با انجام پروژه آنها درآمد لازم برای گذران زندگی خود را به دست آورید. عیب بزرگ این روش کسب درآمد غیراخلاقی بودن آن است.
مقاله پییشنهادی : درآمد رشته هوش مصنوعی
عوامل موثر بر درآمد برنامه نویسان اندروید
همانند هر شغل و حرفه دیگر، درآمد برنامه نویسی اندروید به فاکتورهایی از قبیل تخصص، رزومه، شرکت موردنظر و شهر محل سکونت شما برای استخدام بستگی دارد. اما به دلیل فضای نسبتا جدید و مدرن این شغل، شما باید به موارد دیگری نیز توجه کنید.
در فضای کار دیجیتال، یکی از مهمترین فاکتورها نوع ارائه شماست. در مصاحبههای حضوری و آنلاین یا در طراحی رزومه، شما باید بتوانید توانایی خود را در بهترین و جذابترین قالب به مخاطب نشان دهید. با توجه به تعداد زیاد برنامه نویس اندروید و تعداد زیاد اپلیکیشن، کاربران و کارفرماها به دنبال چیزهای متفاوت، خاص و هوشمند هستند که درجای دیگری یافت نشود. اگر بتوانید کار و شخصیتتان را به بهترین نحو ارائه کنید، قطعا در این شغل موفق خواهید بود.
در ادامه به بررسی دقیقتر میزان درآمد برنامه نویسان اندروید در ایران و جهان میپردازیم.
درآمد برنامه نویسی اندروید در ایران چقدر است؟
براساس آمارهای سایت ایران سلری میزان حقوق و دستمزد برنامه نویسان اندروید با توجه به عوامل گوناگونی مانند: میزان تحصیلات مرتبط، تسلط به زبان انگلیسی، سابقه کاری مرتبط و… بین ۲ تا ۱۵ میلیون تومان متغیر است. البته این مقادیر میانگین هستند و اعداد واقعی درآمدها با این ارقام تفاوت زیادی دارد.
معمولا درآمد برنامه نویسی اندروید حداقل از مبالغ ۳-۵ میلیون تومان تا مبالغی در حدود ۳۰-۳۵ میلیون تومان میباشد.
مبالغ حداقلی برای افراد تازه کار و مبالغ حداکثری برای فریلنسرهای شناخته شده، توسعه دهندگان اپهای شخصی موفق و مدیران تیمهای برنامه نویسی است.
در ادامه چند مثال از درآمد برنامه نویسی اندروید در ایران را با هم بررسی میکنیم:
- اپلیکیشن رادیو و تلوزیون زنده این اپلیکیشن به مبلغ ۵۰۰۰ تومان در بازار عرضه شده، تاکنون بیش از ۵۰هزار بار فروش داشته است و درآمد ۱۲۵ میلیون تومانی برای Developer خود به همراه داشته است.
- اپلیکیشن کدها و رازهای مخفی اندروید به قیمت ۲۰۰۰ تومان در بازار عرضه شده و بیش از ۵۰ هزار بار فروش رفته و درآمد ۱۰۰ میلیونی را فراهم ساخته است.
- اپلیکیشن مرجع داروها و درآمد ۸۰ میلیونی
- اپلیکیشن هواشناسی با ۲۰هزار دانلود و درآمد ۴۰ میلیون تومانی
- اپلیکیشن ساز بندری با بیش از ۲۰هزار دانلود و درآمد ۱۰۰ میلیون تومانی
- اپلیکیشن تقویم ملی به همراه ویجت هوشمند با بیش از ۲۰هزار دانلود و درآمد ۳۰ میلیون تومانی
این مثالها تنها بخشی از درآمدی است که همه روزه برنامه نویسان اندروید دریافت میکنند. بنابراین اگر شما هم ایده جذاب و جدیدی داشته باشید، میتوانید از این حوزه درآمد قابل توجهی کسب کنید.
درآمد برنامه نویسی اندروید در خارج از ایران چقدر است؟
به طور کلی برنامه نویسی اندروید در سراسر جهان از شغلهای پردرآمد محسوب میشود. در ادامه به پرسش و پاسخ درباره میزان دقیق حقوق در هر کشور و بهترین کشورها برای مهاجرت برنامه نویسان اندروید میپردازیم.
درآمد برنامه نویس اندروید در آمریکا چقدر است؟
میانگین حقوق دریافتی برای یک برنامه نویس اندروید در ایالات متحده ۱۲۴۲۷۹ دلار است. حداقل حقوق برنامه نویسان اندروید در آمریکا از ۵۰٫۰۰۰ دلار در سال شروع میشود و برای Developerهای حرفهای تا ۲۳۰٫۰۰۰ دلار در سال هم میرسد!
درآمد برنامه نویس اندروید در کانادا چقدر است؟
میانگین حقوق برنامه نویس اندروید در کانادا ۱۰۰٫۰۰۰ دلار در سال یا ۵۱٫۲۸ دلار در ساعت است. این مبلغ از مقدار حداقلی ۸۰۰۰۰ دلار در سال شروع می شود و تا۱۴۰٫۰۰۰ دلار در سال برای Developerهای باتجربه افزایش مییابد.
درآمد برنامه نویسی اندروید در آلمان چقدر است؟
محدوده دستمزد برای برنامه نویسان جاوا یا اندروید بین ۶۲۰۰۰ تا ۸۴۰۰۰ یورو در سال است. این مبلغ به مقدار زیادی بستگی به شهر و نوع شرکت استخدامی دارد. به طور متوسط یک برنامه نویس جاوا در برلین می تواند انتظار داشته باشد که حدود ۷۱۰۰۰ یورو در سال به علاوه مزایا درآمد داشته باشد.
- بهترین کشورها برای مهاجرت به عنوان برنامه نویس اندروید کدامند؟
- ایالات متحده، سیلیکون ولی
- هند، با تعداد زیاد برنامه نویس اندروید و نیاز به تعداد بیشتر!
- سوئیس، بهشت توسعه دهندگان بازی
چگونه برنامه نویس اندروید شویم؟
راههای متفاوتی برای ورود به دنیای برنامه نویسی وجود دارد که شما با توجه به تواناییها و زمانی که در اختیار دارید، میتوانید بهترین مسیر را انتخاب کنید. معمولترین راهها برای ورود به این حرفه و مزایا و معایب آنها را به شرح زیر هستند:
-
تحصیل در رشتههای علوم و مهندسی کامپیوتر:
اگر سن شما برای ورود به دانشگاه و تحصیل حداقل ۲ ساله مناسب است، اصولیترین روش را برای برنامه نویس اندروید شدن انتخاب کنید. تحصیل دانشگاهی امکانات زیادی مانند حضور در جمع همراه و همسن و استفاده از امکانات آموزشی را در اختیار شما قرار میدهد، اما بدیهای خاص خود را نیز دارد.
شما باید زمانی طولانی صرف دانشگاه کنید و اطلاعات زیادی در مورد مباحثی که نیاز و علاقهای به آنها ندارید، دریافت خواهید کرد. پس از این دوره نیز، باید فعالیت خود را از صفر آغاز کنید چون محیط کار بسیار متفاوت از محیط دانشگاهی است.
-
کارآموزی در کنار Developerها:
یکی دیگر از راههای یادگیری برای شغل برنامه نویسی اندروید و کسب درآمد از این راه، استفاده از دورههای کارآموزی شرکتهای مختلف است. از مزایای این روش آشنایی زودهنگام با محیط کار و امکان کسب اطمینان نسبت به حوزه انتخابی و همچنین آشنایی با افراد متخصص و فعال در حوزه برنامه نویسی اندروید است. با کارآموزی شما میتوانید آینده شغلی برنامه نویسی اندروید را ببینید.
اما معایب این روش اینست که امکان دارد حجم زیادی کار به سمت شما سرازیر شود و مجبور به انجام کارهایی شوید که در حوزه کاری و انتخابی شما نبوده است. همچنین عموم شرکتها و افرادی که درخواست کارآموز میدهند، حقوقی به وی پرداخت نمیکنند و انتظار آشنایی ابتدایی با اندروید را نیز دارند.
-
روش خودآموزی:
این روش یکی از شیوههای محبوب برای یادگیری هر موضوعی است چون امکان یادگیری به صورت رایگان و در هر مکانی با استفاده از منابع مختلف برای شما فراهم است. بسیاری از افراد فعال در شغل برنامه نویسی اندروید، مسیر کاری و یادگیری خود را از خودآموزی آغاز کرده اند و به درآمد نیز رسیدهاند.
اما از معایب این روش سختی آن است؛ پیدا کردن فردی که شما را در مسیر یادگیری برنامه نویسی اندروید راهنمایی کند و ایراداتتان را رفع کند گاها بسیار دشوار میشود. همچنین این روش نیاز به نظم و تعهد زیادی دارد تا شما در نیمههای راه خسته نشوید.
-
شرکت درکلاسهای حضوری و آنلاین:
با شرکت در کلاسهای برنامه نویسی اندروید با پرداخت هزینه امکان حضور استاد و رفع اشکال تضمین شده را برای شما فراهم میشود. در کلاس میتوانید با بقیه افرادی که در مسیر یادگیری برنامه نویسی اندروید همرده شما هستند تعامل داشته باشید و سریعتر رشد کنید. زمانی که برنامه نویسی اندروید را آغاز کنید، خواهید دید هزینهای که برای ثبت نام پرداخت کردهاید، بهایی ناچیز برای ورود به بازار کار بوده است.