برنامه نویسی موبایل با انگولار به چه صورتی است؟؟
مختصر تعریفی از برنامه نویسی موبایل با انگولار
Angular یکی از پرطرفدارترین چارچوب ساختاری متن باز و مبتنی بر جاوا اسکریپت برای توسعه برنامههای کاربردی وب و موبایلهای هوشمند است. امروزه به طور گستردای برای توسعه برنامههای تلفن همراه با استفاده از Angular با NativeScript استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم درباره برنامه نویسی موبایل با انگولار صحبت کنیم.
اگر NativeScript را با هر چارچوب JavaScript ترکیب کنید، توسعه برنامههای موبایل برای چندین سیستم عامل مانند iOS و Android آسان و راحت میشود. از طرف دیگر به تقویت عملکرد برنامه موبایل Angular شما نیز کمک میکند.
به همین دلیل محبوبترین و پرکاربردترین چارچوب و اولین و مهمترین انتخاب شرکتهای پیشرو توسعه برنامه موبایل، Angular است. اگر شما نیز میخواهید NativeScript را برای توسعه تلفن همراه Angular انتخاب کنید پس بیایید نحوه کار NativeScript را بفهمیم. همراه ما باشید.
آشنایی کوتاهی با انگولار
Angular دارای معماری مشخص و کتابخانههای آماده برای استفاده است که با ارائه مجموعهای از ویژگیهای عمومی، به کار توسعهدهندگان را سرعت میبخشد این اجزا و ویژگیها ممکن است توسط کاربران اصلاح شوند.
مهندسان نرم افزار میتوانند از این ویژگیها برای مقابله با خطاهای سیستم و اشکالات سطح پایین، که در برنامههای مختلف مشترک است استفاده کنند.
انگولار سابقه طولانی دارد. AngularJS در حال حاضر ده ساله است و یکی از قدیمیترین چارچوبهای (framework) برنامهنویسی وب و موبایل است.
طی آن زمان انجمن سازندگان Angular، با پشتیبانی Google مشکلات بیشماری را حل کردهاند و ویژگیها و راهحلهای جدیدی را برای حل مشکلات گوناگون ارائه دادهاند.
استفاده از فریمورکها باعث میشود که برنامهنویسی وب و موبایل سریعتر انجام شود. Angular توسط Google و TypeScript توسط Microsoft پشتیبانی میشود.
در میان انواع برنامههایی که میتوان با انگولار ساخت برنامهنویسی موبایل (برنامه نویسی موبایل با انگولار) جایگاه ویژهای دارد. Angular ابزاری عالی برای ساختن هر نوع برنامه موبایلی است.
به طور طبیعی، میتوانید از این چارچوب برای ساختن انواع برنامههای تحت وب استفاده کنید که روی هر دستگاهی اجرا شوند. با این حال نیز میتوانید Angular را با NativeScript چارچوب منبع باز دیگری که امکان ساخت iOS و Android را فراهم میکند، ترکیب کنید.
از طرف دیگر، میتوانید از Ionic برای ایجاد یک برنامه ترکیبی استفاده کنید که تقریباً تجربهای بومی مانند به شما میدهد. اکثریت کدهایی که میان پلتفرمهای اندروید و iOS مشترک است، Ionic آنان را به اشتراک میگذارد تا توسعهدهندگان بتوانند از آنان استفاده کنند.
ویژگیهای انگولار
در این بخش چند ویژگی را ذکر میکنیم که از ویژگی و نقاط مهم انگولار بشمار میآیند این ویژگیها عبارتند از:
- دارای کتابخانههای رسمی
- چارچوبی برای تست نرم افزارهای مختلف
- ساختاری برای توسعه مدولار (Modular development structure)
- آزمایش و تجربه و …
هر کدام از این ویژگیها باعث شدهاند که امروزه انگولار بتواند توجه بسیاری از توسعهدهندگان و برنامهنویسان موبایل را به جلب کند.
همچنین برنامههایی که میتوان با انگولار ساخت بسیار زیاد هستند انگولار فرصت جدیدی را برای توسعهدهندگان ایجاد میکند و باعث سرعت بخشیدن به عملکرد آنان میشود.
برنامه نویسی موبایل با انگولار
NativeScript یک چارچوب (framework) منبع باز است که همراه با جاوا اسکریپت و انگولار به ساخت برنامههای موبایل میپردازد. برنامه نویسی موبایل با انگولار و ساخت اپلیکشنهای موبایلی با استفاده از NativeScript برای تمامی پلتفرمها همچون Android ،iOS و Windows قابل استفاده است.
بهترین نکتهای که در رابطه با NativeScript وجود دارد این است که شما میتوانید برای کاربر خود تجربهی لذتبخشی را به ارمغان بیاورید. به علت اینکه NativeScript موتور اصلی ساخت برنامه و برنامه نویسی موبایل با انگولار است میتواند تجربه کاربران را چند برابر کند.
به همین خاطر است که اکثریت توسعه دهندگان تمرکز ویژهای بر روی NativeScript دارند و از آن برای ساخت برنامههای موبایلی، مخصوصا برنامه نویسی موبایل با انگولار استفاده میکنند.
اگر میخواهید برنامههای شگفت انگیز تلفن همراه با کدها و مهارتهای قابل استفاده مجدد ایجاد کنید، باید تصمیم بگیرید که با Angular به توسعه NativeScript بپردازید.
اگر هنوز به این موضوع فکر میکنید که چرا باید از NativeScript با Angular برای ساخت برنامه موبایلی استفاده شود در ادامه این مقاله خواهید فهمید.
به طور کلی توسعهدهندگان سیستمهای موبایل با ترکیب انگولار و Ionic، اپلیکیشنهای موبایلی خود را توسعه میدهند. Ionic یکی از محبوبترین سیستم عاملهای ترکیبی ساخت برنامههای تلفن همراه موجود در بازار است.
ترکیب انگولار با Ionic مزیتهای زیادی را به همراه دارد. یکی از مزیتهای Ionic این است که چندین جز کامپوننت (components) برای برنامهنویسی و ساخت نرم افزارهای موبایل ارائه میدهد.
Ionic
Ionicها به راحتی میتوانند با SDK ادغام شوند و کار کسانی که میخواهند برنامه نویسی موبایل با انگولار را انجام دهند راحتتر کنند. با استفاده از ترکیبی که ذکر کردیم (Angular با Ionic) استفاده از انگولار نیز آسانتر میشود زیرا دسترسی به سرویسهای backend و دادههای خارجی راحت تر میشود و ما به راحتی میتوانیم به توسعه و برنامهنویسی موبایل بپردازیم.
نکته: NativeScript و Ionic دو چارچوب محبوب برای توسعه frontend هستند.
یکی از مهمترین مزایای استفاده از Ionic، عملکرد CLI است. این مزیت به توسعهدهندگان کمک میکند تا از یک دستور واحد برای ساخت، ایجاد، آزمایش و استقرار برنامه در هر سیستم عامل استفاده کنند.
برخی از ویژگیهای دیگر که باعث افزایش تجربه میشوند، ورود به سیستم و بارگیری مجدد است.
دلیل استفاده از NativeScript برای برنامه نویسی موبایل با انگولار
NativeScript چیزی نیست جز چارچوبی که برای ساخت و برنامهنویسی موبایل مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید با استفاده از این چارچوب همراه با JavaScript ،CSS و XML برنامههایی را برای اندروید، iOS و سیستم عامل ویندوز بسازید.
NativeScript برای ساخت تقریباً هر نوع برنامهای مناسب است، به لطف طبیعت بومی (native nature) که دارد! برخی از نمونه برنامههای NativeScript عبارتند از:
- برنامههای شبکههای اجتماعی و برنامههای خبری مانند: SmartNews
- برنامههای بازی مانند: Real Racing 3
- برنامهها و نقشههای موقعیت جغرافیایی
- برنامههای پخش موسیقی و فیلم
- برنامههای گپ
- برنامههایی که فیدهای زنده را ارائه میدهند
- برنامههایی که به دستگاه سخت افزاری دسترسی دارند
تفاوت NativeScript و Ionic برای برنامه نویسی موبایل با انگولار
به علت اینکه NativeScript و Ionic دو چارچوب مهم و محبوب برای فرانت اند (frontend) هستند برای این است ما درک درستی از قابلیت آنان برای برنامه نویسی موبایل با انگولار داشته باشیم در این بخش میخواهیم به بررسی ویژگی آنان بپردازیم.
- NativeScript از ترکیب JavaScript ،XML و زیر مجموعهای از CSS استفاده میکند در حالی که Ionic از ترکیب JavaScript، HTML و زیر مجموعه CSS استفاده میکند.
- با Ionic میتوانید برنامههای بسیار تعاملی بسازید در حالی که با استفاده از NativeScript میتوانید برنامههای بومی (native) را برای Android و iOS بسازید.
- Ionic با استفاده از فناوری خود بر روی ساخت برنامه عملکردی متمرکز دارد در حالی که NativeScript در ساخت برنامههایی که بیشتر بر روی رابط کاربری تمرکز دارند، متمرکز میشود.
- با NativeScript شما میتوانید مستقیما با استفاده از جاوا اسکریپت به هر مولفه و API دستگاهی متصل شوید ولی در Ionic شما فقط میتوانید به پلاگینهای Apache Cordova که مورد نیاز هستند متصل شوید.
- شما با هر دانشی که داشته باشید در JavaScript میتوانید افزونهای برای NativeScript ایجاد کنید در حالی که برای توسعه پلاگینهای Apache Cordova برای Ionic نیاز به دانستن Objective-C یا Java دارید.
توسعه و ساخت اپلیکیشنهای موبایلی هرروزه در حال تغییر کند به همین خاطر توسعهدهندگان هر ساله سعی میکنند برنامه و نرم افزارهای جدیدی در این رابطه را روانه بازار کنند تا کار توسعه و ساخت نرم افزار موبایلی با مشکلی برخورد نکند.
اگر NativeScript و Angular را با هم ترکیب کنیم چه اتفاقی خواهد افتاد؟
ترکیب NativeScript و Angular منجر به ساخت و توسعه اپلیکیشنهای موبایلی میشود. همچین این ترکیب مزیتهای دیگری به همراه دارد که با یکدیگر به بررسی آنان میپردازیم:
عملکرد موبایلهای هوشمند
اکنون با NativeScript میتوانید با استفاده از Angular به برنامههای بدون خطر دسترسی پیدا کنید زیرا به ارائهی UI و عملکرد بالا کمک میکند. بدون اینکه شما متخصص CSS یا جاوا اسکریپت یا سیستم عامل Android باشید.
ساختارهای برنامه
انگولار تمامی لوازم و امکاناتی که برای ساخت برنامه نیاز دارید را فراهم میکند. به منظور ساخت برنامههای بومی، از مفاهیم Angular مانند تزریق وابستگی (dependency injections)، اتصال داده، مسیریابی و خدمات استفاده مجدد کنید.
استفاده مجدد از کد و مهارت
هوشمند کار کردن بسیار مهم است. بنابراین از NativeScript با Angular برای ساخت برنامههای Android و iOS استفاده کنید و از TypeScript با Angular برای ساخت برنامههای وب استفاده کنید. علاوه بر این، شما حتی میتوانید از کتابخانههای Android Arsenal برای ساخت iOS Cocoa Pod و ماژولهای npm جاوا اسکریپت بهرهمند شوید همچنین میتوانید به طور مستقیم با NativeScript ارتباط برقرار کنید.
در این بخش چند نمونه مزیت برایتان ذکر کردیم که از ترکیب NativeScript و Angular به وجود میآیند. و اینگونه است که شما میتوانید برنامه نویسی موبایل با انگولار را انجام دهید.
سخن آخر
Angular ممکن است بهترین گزینه برای هر نوع برنامهی وب باشد از جمله سیستمهای مدیریت محتوا (CMS)، برنامههای تجارت الکترونیکی، وب سایتهای ثابت، سیستمهای طراحی، وب سایتهای بانکی و… . با این حال، همه چیز به مشخصات پروژه، اندازه تیم و سازمان و دامنه محصول شما بستگی دارد.
به طور خلاصه، Angular برای برنامههای وب از هر نوع نرم افزار دیگری گزینهی مناسبتری است. انگولار همه ویژگیهای مورد پسند را ارائه میدهد اما مهمتر از همه توسط Google پشتیبانی میشود و دارای یک جامعه پر جنب و جوش در چارچوب (framework) آن است.