وردپرس

چگونه سایت وردپرسی بسازیم؟ فقط 9 قدم تا طراحی سایت وردپرسی فاصله دارید

در حال حاضر 45.8 درصد کل وب‌سایت‌های جهان با سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته شده است. مزایای فراوان وردپرس باعث شده است که اکثر افرادی که دنبال راه‌اندازی وب‌سایت و فروشگاه آنلاین هستند، از وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده کنند. در چنین شرایطی افراد علاقه‌مند به طراحی سایت و  کسب و کار آنلاین، این پرسش را مطرح می‌کنند که چگونه سایت وردپرسی بسازیم؟ در این مقاله تصمیم داریم به این سوال پاسخ دهیم و نقشه راهی برای راه‌اندازی سایت وردپرسی ارائه دهیم.

در صورتی که شما هم به طراحی سایت و کسب و کار اینترنتی علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‌شود که تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید. امید است که با خواندن این مقاله بتوانید خیلی سریع و بدون ابهام، وارد مسیر طراحی سایت شوید و بیزینس خود را راه بیندازید.

1. چگونه سایت وردپرسی بسازیم؟ ابتدا نام دامنه سایت خود را انتخاب و ثبت کنید

در صورت تمایل به ساخت و راه اندازی سایت وردپرس، ابتدا باید نام دامنه خود را انتخاب و ثبت کنید. سعی کنید این نام دامنه، کوتاه، معنادار، مرتبط با حوزه فعالیت و دارای پسوند مناسب باشد. در صورتی که حوزه فعالیت شما به داخل ایران محدود می‌شود، پسوند «.ir» برای شما کفایت می‌کند؛ ولی اگر فعالیتتان محدود به ایران نیست، پسوند «.com» یا «.net» برایتان مناسب‌تر خواهد بود.

دوره پیشنهادی: آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس

بعضی از افراد در هنگام انتخاب نام دامنه از علائمی مثل خط فاصله و اعداد استفاده می‌کنند. این کار می‌تواند منجر به کاهش اعتبار دامنه سایت شود. برای ثبت دامنه کافی است به وب‌سایت‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند (مثل ایران سرور) بروید و دامنه دلخواه خود را وارد کنید. در صورتی که کسی آن را تصاحب نکرده باشد، می‌توانید دامنه مورد نظر خود را با پسوندها و قیمت‌های مختلف خریداری کنید.

چگونه سایت وردپرسی بسازیم

2. خرید هاست؛ دومین گام برای راه اندازی سایت وردپرس رایگان و غیررایگان

بعد از انتخاب و ثبت دامنه، نوبت به خرید سرویس میزبانی یا هاست می‌رسد. هاست در واقع همان فضایی است که اطلاعات و داده‌های سایت شما در آن قرار می‌گیرد و ذخیره می‌شود. برای خرید هاست مناسب وردپرس لازم است هاست لینوکسی خریداری کنید. در صورت تمایل به خرید هاست وردپرس، سراغ شرکت‌ها و سایت‌هایی بروید که معتبر و حرفه‌ای باشند. در ادامه به چند ویژگی ضروری شرکت‌های خدمات هاستینگ اشاره خواهیم کرد:

  • پشتیبانی مناسب در هنگام بروز مشکلات و رفع مشکل در سریع‌ترین زمان ممکن
  • دسترسی همیشگی به هاست یا آپ‌تایم بالا
  • امنیت بالای هاست
  • با توجه با وضعیت سایتتان و هدفی که دارید، هاستی با فضا و ترافیک مناسب در اختیارتان قرار دهید

در صورتی که دنبال بهترین شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ هستید و می‌خواهید یک هاست حرفه‌ای خریداری کنید، پیشنهاد می‌شود مقاله بهترین شرکت های هاستینگ ایرانی را مطالعه کنید.

پیشنهاد مطالعه: 8 مورد از معایب و نقاط ضعف وردپرس که باید از آن‌ها آگاه باشید

3. نصب وردپرس روی هاست؛ سومین گام برای ساخت سایت رایگان در وردپرس

اکنون که هاست و دامنه خود را خریداری کردید، زمان آن است که وردپرس را از طریق وب‌سایت wordpress.org دانلود و روی هاست نصب کنید. برای نصب وردپرس روی هاست، باید از پنل دایرکت ادمین یا سی‌پنل استفاده کنید. در صورتی که تمایل دارید نصب وردپرس روی هاست را بیاموزید، می‌توانید مقاله آموزش نصب وردپرس در دایرکت ادمین به صورت گام به گام را مطالعه کنید. در این مقاله روش نصب وردپرس روی هاست از طریق دایرکت ادمین به طور کامل آموزش داده شده است.

اگر سی‌پنل را ترجیح می‌دهید، می‌توانید شیوه نصب وردپرس روی هاست از طریق سی‌پنل (cPanel) را بیاموزید و وردپرس را روی هاست سی‌پنل نصب کنید. بعد از نصب وردپرس روی هاست، می‌توانید آدرس سایت خود را در مرورگر وارد و نمای اولیه سایت وردپرسی خود را مشاهده کنید. قابل توجه کسانی که می‌پرسند: «چگونه سایت وردپرس بسازیم؟»، باید بگوییم که در اینجا سایت رایگان وردپرسی ساخته شده است و در مراحل بعدی قصد تغییرات و زیباسازی سایت را خواهیم داشت.

دوره پیشنهادی: آموزش جامع طراحی سایت با وردپرس

4. چگونه سایت وردپرس بسازیم؟ نصب یک قالب وردپرسی خوب روی سایت

برای ورود به پنل مدیریت سایت وردپرسی، آدرس «domainname.com/wp-admin» را در مرورگر وارد کنید. به جای «Domainname»، نام سایت خود را وارد نمایید. سپس نام کاربری و رمز عبور خود را که در مرحله نصب وردپرس تعیین کردید وارد کنید تا بتوانید وارد بخش پیشخوان وردپرس شوید.

اکنون زمان آن است که یک قالب زیبا برای سایت خود انتخاب کنید. در حال حاضر قالب‌های رایگان و غیررایگان مختلفی وجود دارد که بسته به توان مالی خود می‌توانید یکی را انتخاب، خریداری و دانلود کنید. سپس در داشبورد وردپرس، به بخش «نمایش» یا «Appearance» مراجعه کنید و از منویی که باز می‌شود، روی «پوسته‌ها» کلیک کنید.

اکنون در بالای سمت راست صفحه، دکمه «افزودن پوسته تازه» به چشم می‌خورد که با کلیک روی آن می‌توانید قالب خود را آپلود کنید. همچنین می‌توانید در هاست سی‌پنل، وارد بخش public_html شوید، از بخش wp-content به قسمت themes بروید و پوشه قالب را در این قسمت قرار دهید.

افزودن قالب به سایت وردپرسی برای ساخت سایت رایگان در وردپرس

5. افزودن پلاگین‌ها به سایت؛ گامی مهم برای ساخت سایت رایگان در وردپرس

اکنون که قالب وردپرس را نصب کردید، زمان آن است که امکانات لازم برای سایت خود را با نصب پلاگین‌ها یا افزونه‌ها به سایت اضافه کنید. به عنوان مثال اگر قصد دارید یک فروشگاه آنلاین راه اندازی کنید، لازم است افزونه ووکامرس را به سایت خود بیفزایید.

برای افزودن یک افزونه جدید به سایت وردپرسی، لازم است افزونه مورد نظر خود را از فروشگاه‌ها و منابع موجود خریداری و دانلود کنید. سپس وارد داشبورد وردپرس شوید، روی «افزونه‌ها» یا «Plugins» کلیک کنید. در بالای صفحه روی دکمه «بارگذاری افزونه» کلیک کنید. سپس افزونه یا پلاگین مورد نظر خود را به سایت بیفزایید.

افزودن پلاگین به سایت وردپرسی

معمولاً هزینه قالب و پلاگین‌های غیررایگان، بیشترین هزینه‌ای است که باید برای ساخت سایت خود بپردازید. در صورتی که بخواهید برای طراحی سایت وردپرسی از متخصصان طراحی سایت کمک بگیرید، آن‌ها پلاگین‌های تخصصی و ویژه‌ای به سایتتان اضافه می‌کنند و همین مسئله احتمالاً هزینه و قیمت طراحی سایت با وردپرس را بالا خواهد برد.

پیشنهاد مطالعه: خطای 500 در وردپرس و نحوه رفع کردن آن

6. ساخت برگه برای سایت؛ گام آخر در راستای ساخت سایت وردپرسی

اکنون که قالب و افزونه‌های ضروری را به سایت وردپرسی خود افزودید، زمان آن فرارسیده است که برگه‌های سایت خود را بسازید. برگه‌هایی مثل «تماس با ما»، «درباره ما»، «صفحه اصلی» و غیره، برای یک سایت ضروری هستند و سایت‌های حرفه‌ای از چنین برگه‌هایی برخوردارند. برای ساخت برگه‌ها در سایت وردپرسی، مسیر زیر را طی کنید:

  • وارد داشبورد وردپرس شوید و روی «برگه‌ها» یا «Pages» کلیک کنید.
  • در بالای صفحه، دکمه «افزودن جدید» را مشاهده می‌کنید که با کلیک روی، یک برگه جدید برای شما ساخته می‌شود.
  • اکنون می‌توانید تغییرات لازم مثل نامگذاری و تعیین محتوای برگه را انجام دهید.

در تصویر زیر، شیوه افزودن برگه به سایت را مشاهده می‌کنید:

: افزودن برگه به سایت

تا به اینجای کار در مورد ثبت دامنه، خرید هاست، نصب وردپرس روی هاست و افزودن قالب، افزونه و برگه به آن صحبت کردیم. مواردی که بیان شده است، اهمیت بالایی دارد و اصول ساخت سایت وردپرسی محسوب می‌شود؛ ولی اگر دنبال یادگیری مطالب عمیق‌تری هستید و می‌خواهید طراحی سایت را به صورت عمیق‌تر بیاموزید، لازم است در دوره‌های آموزشی شرکت کنید.

راه‌اندازی و طراحی یک وب‌سایت تخصصی با محتوای عالی، نیاز به زمان، انرژی و صرف هزینه دارد. البته اگر در یک دوره جامع آموزشی شرکت کنید، می‌توانید کلیه اقدامات لازم برای طراحی سایت را به تنهایی انجام دهید.

دوره پیشنهادی: آموزش وردپرس (WordPress)

مکتب‌خونه؛ راهی آسان، سریع و مقرون‌به‌صرفه برای آموزش طراحی سایت با وردپرس

در این مقاله تلاش کردیم به این سوال پاسخ دهیم که چگونه سایت وردپرسی بسازیم و نقشه راهی دقیق و حرفه‌ای برای راه‌اندازی سایت وردپرسی ارائه کردیم. امیدواریم که با استفاده از این نقشه راه، بتوانید سایت وردپرسی خود را به صورت دقیق و اصولی راه‌اندازی کنید. یکی از بخش‌های اصلی نقشه راهی که در این مقاله بیان کردیم، «یادگیری و آموزش طراحی سایت با وردپرس» است. اگر این کار را به خوبی یاد بگیرید، بدون شک سایتی جذاب و حرفه‌ای راه‌اندازی می‌کنید و می‌توانید مشتریان و مخاطبان هدف را یکی پس از دیگری، به سایت خود جذب کنید.

بهترین راه برای یادگیری و آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس، استفاده از دوره‌های آموزشی حرفه‌ای و تخصصی است؛ دوره‌هایی که از سوی اساتید برجسته و باتجربه ارائه شده است. هر چه تجربه اساتید دوره بیشتر باشد، قاعدتاً شیوه‌های مدرن، به‌روز و مخاطب‌پسند طراحی سایت را به شرکت‌کنندگان آموزش می‌دهند.

پلتفرم آموزشی مکتب‌خونه، کلکسیونی از دوره‌های رایگان و غیررایگان طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی را در وب‌سایت خود عرضه کرده است. در صورت تمایل به آشنایی با این دوره‌ها و شرکت در آن‌ها، کافی است به صفحه آموزش وردپرس مراجعه کنید. پس از شرکت در دوره‌ها، تماشای فیلم آموزش طراحی سایت با وردپرس و کسب نمره قبولی، می‌توانید مدرک دوره را نیز از سوی پلتفرم مکتب‌خونه دریافت کنید.

آیا تاکنون تجربه طراحی سایت با وردپرس را داشته‌اید؟ از نظر شما ساخت سایت وردپرس رایگان بهتر است یا باید از قالب‌ها و افزونه‌های پولی هم استفاده کرد؟ لطفاً نظرها و پیشنهادهای خود را با ما و سایر همراهان مجموعه مکتب‌خونه در بخش دیدگاه‌ها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا