زبان خارجی

چطور آیلتس 9 بگیریم، نکات و ترفندها

آیلتس چیست؟ چطور آیلتس 9 بگیریم؟ آزمون آیلتس IELTS، دو نوع دارد: آکادمیک و جنرال. هر دو نوع آزمون چهار بخش دارند: شنیداری (Listening)، خواندنی (Reading)، نوشتاری (Writing) و گفتاری (Speaking). نمره هر بخش از صفر تا 9 است و نمره کلی آزمون (اعم از آیلتس آکادمیك و آیلتس جنرال) از میانگین نمرات آیلتس چهار بخش به‌دست می‌آید. پس بیشترین نمره کلی‌ای که می‌توان گرفت 9 است.

اگر کسی در هر کدام از بخش‌ها نمره 9 بگیرد، یعنی در آن بخش حرفه‌ای است و اگر نمرۀ کلیِ کسی 9 باشد، یعنی به انگلیسی عالی صحبت می‌کند و می‌تواند به‌راحتی به کشورهای انگلیسی‌زبان مهاجرت کند. مدرک 9 نشان‌دهندۀ توانایی عملیاتیِ کامل در استفاده از زبان انگلیسی بوده که شامل فهمِ کامل، دقتِ بالا و روان بودن در چهار مهارت است.

برای رسیدن به این نمره باید خیلی زحمت کشید و وقت زیادی صرف یادگیری لغات، قواعد و تلفظ انگلیسی کرد. اما برای کسب نمره بالا در آیلتس، به ‌تنهایی تقویت مهارت‌های زبانی کافی نیست؛ بلکه باید با ساختار، نحوه نمره‌دهی و استراتژی‌های آزمون ielts آشنا شد. در ادامه خواهیم گفت که چگونه آیلتس 9 بگیریم؟ در واقع همۀ آنچه در این مقاله گفته شده، گلچینی از بهترین راه‌‌کارهای مربیان و زبان‌آموزانِ موفق آیلتس است. پس با ما همراه باشید.

در بخش اسپیکینگ چطور آیلتس 9 بگیریم؟

اسپیکینگ آیلتس یکی از مهم‌ترین بخش‌های این آزمون بین‌المللی است که میزانِ توانایی‌ فرد را در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی را می‌سنجد. حالا در بخشِ مکالمه چطور آیلتس 9 بگیریم؟ مدت زمانِ ‌پاسخگویی به این بخش ۱۱- ۱۵ دقیقه و شامل سه بخش است که در هر بخش با یک ممتحن مکالمه می‌کنید.

در بخش اسپیکینگ چطور آیلتس 9 بگیریم

در بخش اول حدود ۴-۵ دقیقه، از شما در مورد خودتان، خانواده‌تان، کار یا تحصیل‌تان و علایق‌تان سوال می‌پرسند. در بخش دوم، ممتحن به شما یک کارت می‌دهد که یک موضوع را مشخص می‌کند که شامل ۳ سوال است و شما باید در مورد آن موضوع، حدود ۲ دقیقه صحبت کنید. در بخش سوم، حدود ۳-۴ دقیقه از شما در مورد موضوعِ بخش دوم به صورت عمیق‌تر سوال می‌پرسند. برای کسب نمره 9 در این بخش، مکالمه‌‌ای که دارید باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

 تلفظ و لهجه صحیح

در بخش اسپیکینگ آیلتس از تلفظ و لهجه صحیح و قابل فهم استفاده کنید و از خطاهای تلفظی بپرهیزید. این نشان می‌دهد که چقدر توانایی تلفظِ صحیحِ واژگان، صداها، لحن و ادای آن را داریم. برای گرفتن آیلتس 9 در این بخش، باید بتوان به صورت کاملا واضح و قابل فهم صحبت کرد و طوری کلمات را تلفظ کنیم که با زبانِ انگلیسیِ استاندارد همخوانی داشته باشد. همچنین باید از مدولاسیون صدا برای ایجاد تنوع و تأکید در صحبت خود استفاده کنیم و از تلفظی که باعث سردرگمی یا اشتباه شنیده شدنِ معنا شود، اجتناب کرد.

مهارت و دایره واژگان بالا

با واژگان، چطور آیلتس 9 بگیریم؟ خب این ویژگی نشان می‌دهد که چقدر می‌توانیم از واژگانِ متنوع، مناسب و دقیق در صحبت‌های خود استفاده کنیم. باید مهارت و تسلط زبانی بالایی داشته باشیم و از زبان و لغت مناسب با سطح و سبکِ مکالمه استفاده کنیم. همچنین باید از تنوع و دقت لغوی بالایی برخوردار باشیم و از تکرار و ابهام بپرهیزیم. باید از کلمات مختلف و مترادف‌های آن‌ها به جای تکرارِ همان کلمات استفاده کرد. همچنین، به صورت معقول و صحیح از کلمات پیچیده و تخصصی که به موضوع مربوط هستند، استفاده کنیم.

روان و منسجم بودن

این پارامتر نشان می‌دهد که چقدر توانایی صحبت کردن به صورت مداوم، مرتبط و منطقی را دارید. برای گرفتن نمره 9 در بخش اسپیکینگ آیلتس، باید به سوالات ممتحن به صورت کامل، مفصل و متناسب با زمانِ مصاحبه پاسخ دهید. برای این کار باید از اصطلاحات و عبارات انتقالی برای ربط دادن ایده‌ها استفاده کرد و مکث‌های طولانی و بی‌مورد نداشته باشید. از استدلال‌ها و مثال‌های قوی و معتبر استفاده کرد و از نظرات مخالف و موافق شخصی نیز برای تقویت موضوع استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه: مدرک آیلتس یا مدرک تافل؟ تفاوت‌های این دو آزمون چیست؟

دستور زبان و ساختار جملات

از دستور زبان و ساختار جملات صحیح استفاده کنید و از خطاهای نگارشی بپرهیزید. این معیار نشان می‌دهد که چقدر توانایی استفاده از ساختارهای گرامری مختلف و مناسب را داریم. برای گسترش محدوده گرامری، باید از زمان‌های مختلف، ساختارهای پیچیده و مجهول، حالت‌های شرطی و سایر قواعد گرامری به صورت متناسب با موضوع و مفهوم استفاده کنیم. علاوه‌بر این باید از تنوع و پیچیدگیِ جملات برخوردار باشند و از ساختارهای پیچیده و مرکب استفاده کنید.

دستور زبان و ساختار جملات

با توجه به این ویژگی‌ها، برخی از راهکارهای کاربردی که راهنمایی است برای اینکه چطور آیلتس 9 بگیریم؟ عبارتند از:

  • حفظ ارتباط چشمی و داشتن اعتمادبه‌نفس در حین پاسخ دادن.
  • تمرین جلوی آینه یا با مربی آیلتس قبل از حضور در امتحان آیلتس.
  • تمرین با ماسک در صورتی که خواسته شده که در روز امتحان از ماسک استفاده کنید. این باعث می‌شود که تلفظ کلمات تحت تأثیر ماسک قرار نگیرد و ممتحن به‌راحتی بشنود.
  • قبل از پاسخ دادن به سوالات، چند ثانیه مکث کنید تا پاسخ‌ها منطقی و مرتبط باشند و خطای گرامری و واژگانی نداشته باشید.
  • حفظ ادب، تواضع داشتن و استفاده از مدولاسیون صدا تا پاسخ‌ها یکنواخت نباشند‌.
  • استفاده از دامنه وسیعی از واژگان و گه‌گاه برخی کلمات پیچیده.
  • اگر در بخش اسپیکینگ آیلتس سوالات را دقیق متوجه نشدید از ممتحن در مورد آن سوال بپرسید.

در نهایت، برای اینکه نمره آیلتس افت نکند آرام باشید و این بخش را مثل یک صحبت دوستانه در نظر بگیرید تا سوالات را راحت‌تر متوجه شوید.

نکاتی برای دریافت نمره 9 در بخش ریدینگ (reading)

بخش ریدینگ آیلتس (خواندن) آزمون آیلتس مهارت‌های: درک موضوع اصلی متن، مدیریت زمان، توجه به جزئیات در حین خواندن و درک دیدگاه، هدف و نظر نویسنده را می‌سنجد. با کمکِ این بخش، چطور آیلتس 9 بگیریم؟

نکاتی برای دریافت نمره 9 در بخش ریدینگ (reading)

بخش ریدینگ آیلتس شامل سه متن است که مربوط به موضوعات عمومی یا آکادمیک هستند. این بخش دارای ۴۰ سوال است که برای کسب نمره 9 در این بخش، باید به حداقل ۳۹ سوال پاسخ صحیح بدهید. برای موفقیت در این بخش، به نکات زیر توجه کنید:

  • قبل از خواندن هر متن، به سوالات مربوط به آن نگاه کنید و نوع سوال را تشخیص دهید. مثلا اینکه سوال چطور مطرح شده است؟ گزینه، تکمیل جمله، تطبیق عنوان، ترتیب‌بندی و غیره. این کار به شما کمک می‌کند تا با انتخاب روش مناسب خواندن به سرعت پاسخ‌‌دهی‌تان بیشتر شود.
  • به راهنمایی‌های سوالات ریدینگ آیلتس توجه کنید. مثلا اینکه چه تعداد کلمه می‌توانید بنویسید، یا چه نوع کلمه‌ای می‌توانید انتخاب کنید. اگر از این راهنمایی‌ها پیروی نکنید، نمره نمی‌گیرید حتی اگر پاسخ شما درست باشد.
  • به کلمات کلیدی در متن و سوالات توجه کنید. این کلمات می‌توانند اسامی، اعداد، تاریخ‌ها، علائم نگارشی و غیره باشند. چنین کلماتی کمک می‌کنند تا متن را اسکن کنید و قسمت‌های مربوط به سوالات را تشخیص دهید.
  • در کنار همه مواردی که در پاسخ به سوال چطور آیلتس 9 بگیریم؟ گفته شد، بسیار مهم است که از استنتاج و تفسیرِ شخصی خودداری کنید. پاسخ‌های شما باید مستقیما از متن قابل استخراج باشند. اگر پاسخ شما بر اساس دانش یا نظر شخصی شما باشد، نمره نمی‌گیرید.
  • به ساختار و منطق متن توجه کنید. مثلا اینکه مقدمه، بدنه و جمع‌بندی‌اش چطور است. یا چه رابطه‌ای بین پاراگراف‌ها و جملات وجود دارد. این کار به شما کمک می‌کند که مفهوم کلی متن را درک کنید و به سوالات مربوط به اصل مطلب، نتیجه‌گیری و نقطه‌نظر پاسخ دهید.
  • برای متن‌های ساده‌تر، کمتر (حدوداً 18 تا 20 دقیقه) و برای متن‌های سخت‌تر بیشتر وقت بگذارید. مدیریت زمان در بخش ریدینگ بسیار مهم است.
  • برای آمادگی برای آکادمیك آیلتس، از منابع علمی و معتبر مثل کتاب‌ها، مجلات و روزنامه‌ها استفاده کنید.
  • برای آمادگی برای آیلتس جنرال، از منابع روزمره و کاربردی مثل اطلاعیه‌ها، کتاب‌های راهنما و آگهی‌ها استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه: ۱۰ تا از بهترین منابع آزمون آیلتس جنرال (۵ کتاب+۵ سایت رایگان)

راه های کسب نمره 9 آیلتس در بخش لیسنینگ (Listening)

می‌توان گفت که ساده‌ترین بخش آیلتس برای کسب نمرۀ خوب، بخش Listening (شنیداری)است. بخش لیسنینگ از چهار بخش تشکیل شده که در هر بخش یک فایل صوتی ۱۰ سواله دارد. یعنی در مجموع ۴۰ سوال در بخش شنیداری مطرح می‌شود. حالا با این بخش، چطور آیلتس 9 بگیریم؟ برای کسب نمره 9 در این بخش، باید حداقل به ۳۹ سوال پاسخ صحیح بدهید و کلا ۳۰ دقیقه زمان دارید. در این بخش از آزمون ielts، دفترچه سوالات و پاسخ‌نامه هم در اختیارتان قرار می‌گیرد.

سه فایلِ اول هر کدام از دو بخش تشکیل شده‌اند و بین پایان قسمتِ اول و شروعِ قسمت دوم‌شان، مکث کوتاهی (حدود ۲۰-۵۰ ثانیه) هست که باید از این ثانیه‌ها نهایت استفاده را برای پاسخ سوالات ببرید. اما فایلِ چهارم، فقط در یک بخشِ ۱۰ سوالِ آن مطرح می‌شود؛ یعنی برخلاف سه فایلِ اول بین سوالات، زمانی برای مکث وجود ندارد. بنابراین به دقت به سوالات گوش دهید چون فایل‌ صوتی فقط یکبار پخش می‌شود و به تدریج از بخش اول تا چهارم سوالات سخت‌تر خواهند شد.

راه های کسب نمره 9 آیلتس در بخش لیسنینگ

محتوای دو فایلِ اول در مورد نیازهای اجتماعی است؛ مثل قرار ملاقات، رزرو هتل و غیره. محتوای فایل اول، مکالمه بین دو نفر است و در فایلِ دوم که معمولا شبیه مونولوگ است فقط یک شخص مثل یک مجری تلویزیون در مورد مسائل اجتماعی حرف می‌زند. بخش سوم نیز دو الی چهار نفر (مثلا دانش‌آموزان و معلم) گفت‌و‌گو می‌کنند. بخش چهارم نیز مثل بخش دوم یک مونولوگ است با این تفاوت که موضوع علمی است؛ شبیه یک کنفرانس دانشگاهی.

از قبل تا حد ممکن فایل‌های صوتی آیلتس سال‌های گذشته را پیدا کنید و مدام تمرین داشته باشید. این فایل‌ها باید شما را با انواع سوالات مورد انتظار در امتحان آیلتس آماده کند. پیش از امتحان، با انواع سوالات شنیداری آشنا شوید و هنگام پاسخ‌دهی، پاسخ‌های خود را به محض شنیدن، در پاسخنامه بنویسید و منتظر پایان فایل صوتی نشوید. نکاتی که به ما می‌گوید در این بخش چطور آیلتس 9 بگیریم؟ و هنگام آزمون باید رعایت کنیم به شرح زیر است:

  • قبل از شروع هر بخش، به سوالات نگاه کنید و کلمات کلیدی را مشخص کنید. این کار به شما کمک می‌کند که متمرکز بمانید و اطلاعات مورد نیاز را پیدا کنید.
  • همزمانِ با پخش فایل صوتی، گوش دهید، بخوانید و نکات کلیدی را پیدا کنید. این کار نیاز به تمرین و تسلط دارد. برای تقویت این مهارت، می‌توانید از منابع مختلفی مثل پادکست‌ها، برنامه‌های تلویزیونی، فیلم‌ها و غیره استفاده کنید.
  • به جزئیاتِ گوینده توجه کنید. مثلا اینکه چه اطلاعاتی در مورد خودش، مکان، زمان، موضوع و غیره می‌دهد. با این کار با جزئیاتِ بیشتری به سوالات مربوطه پاسخ می‌دهید.
  • عجله نکنید و شتاب‌زده نتیجه نگیرید. ممکن است پاسخ‌ها در بخش‌های بعدی اصلاح یا تغییر کنند. پس صبر کنید تا گوینده اطلاعات را تکمیل کند و سپس پاسخ خود را بنویسید یا انتخاب کنید.
  • سوالات را بدون پاسخ رها نکنید. در انتهای هر بخش، به شما زمان داده می‌شود که پاسخ‌های خود را روی برگه انتقال دهید. در این زمان، می‌توانید سوالات پاسخ داده نشده را حدس بزنید یا تغییر دهید.
  • به هیچ‌وجه اشتباهات نکنید. مثلا اگر پاسخ شما درست باشد ولی غلط املایی یا نگارشی داشته باشد، نمره نمی‌گیرید. پس قبل از انتقال پاسخ‌ها، آن‌ها را بررسی کنید و از صحتِ املاء، جمع یا مفرد، نوع کلمه و غیره مطمئن شوید.

پیشنهاد مطالعه: نحوه گرفتن آیلتس از ابتدا

در تسک رایتینگ آیلتس چطور نمره 9 بدست آوریم؟

رایتینگ آیلتس معمولاً دشوارترین قسمت از آزمون آیلتس است و اگر به اندازۀ کافی تمرین نداشته باشیم، ممکن است نمرۀ کلی را پایین بیاورد. با این چالش چطور آیلتس 9 بگیریم؟ این بخش که کتبی هم هست شامل دو تسک است. در تسک اول باید یک نمودار، جدول، نقشه یا فرآیند را توصیف کنید و در تسک دوم باید یک مقاله بنویسید. برای هر دو تسک در مجموع ۶۰ دقیقه زمان دارید که باید این زمان را به‌درستی مدیریت کنید. پس برای این بخش بیشتر تلاش کنید. بعضی از نکاتی که می‌تواند به شما در افزایش نمره نوشتاری آیلتس کمک کند، عبارتند از:

  • برای تسک اول 20 دقیقه و برای تسک دوم 30 دقیقه وقت بگذارید. تسکِ دوم یک مقاله آیلتس است که باید درباره یک موضوع نظر بدهید. 10 دقیقه باقی‌مانده را برای بررسی و اصلاح خطاهای خود استفاده کنید. مثلاً خطاهای املایی، نگارشی، گرامری و حروف بزرگ و کوچک را چک کنید.
  • برای اینکه مقاله شما جذاب و منسجم باشد، می‌توانید از مثال‌هایی از زندگی واقعی در تسکِ دوم استفاده کنید. این مثال‌ها باید به موضوع مربوط باشند و نشان بدهند که شما از موضوع آگاهی دارید.
  • برای اینکه با نحوۀ نوشتن مقاله آیلتس آشنا شوید، می‌توانید نمونه‌ سوالات و پاسخ‌های سال‌های گذشته را برای نمره 9 بخوانید. این پاسخ‌ها دربارۀ موضوعات مختلفی هستند که ممکن است در تکلیف دوم بپرسند. مثلاً موضوعاتی مانند انرژی، محیط زیست، تکنولوژی و غیره.
  • برای رایتینگ آیلتس محتوای کامل و مناسب بنویسید. یعنی تمامِ جنبه‌های سوال را پوشش بدهند و مطابق با موضوع و هدف باشند. همچنین باید از اطلاعات و مثال‌های مرتبط و معتبر استفاده کنید.
  • برای گرفتن آیلتس 9، محتوا باید ساختار، سازمان‌بندیِ منطقی و درستی داشته باشند‌. دارای مقدمه، بدنه و پایان مناسب باشند و از انتقالات و رابط‌های مناسب بین پاراگراف‌ها و جملات استفاده کنید.
  • از زبان و لغت مناسب با سطح و سبک نوشتاری استفاده کنید. از تنوع و دقت لغوی بالایی برخوردار باشید و از تکرار و ابهام بپرهیزید.
  • بخشی از پاسخ به سوالِ چطور آیلتس 9 بگیریم؟ این است که از دستور زبان و املای صحیح استفاده کنیم و خطاهای نگارشی نداشته باشیم. متن جملات پیچیده و متنوع باشد و از ساختارهای پیچیده و مرکب استفاده کنیم.
  • قبل از نوشتن، به سوالات خوب فکر کنید و یک طرح اولیۀ برای نوشته‌های خود بکشید. این کار به شما کمک می‌کند که محتوا و ساختار مناسب را انتخاب و از، از‌دست دادن زمان و انحراف از موضوع جلوگیری کنید.
  • در تسک اول، به توصیف و تحلیل نمودار، جدول، نقشه یا فرآیند بپردازید و از نظرات شخصی خودداری کنید. از اطلاعات اضافی یا نادرست استفاده نکنید و فقط از اطلاعات موجود در سوال استفاده کنید. همچنین از ارقام و اعداد دقیق استفاده کنید و از تقریب بپرهیزید.
  • در تسک دوم، نظر شخصی خود را در مورد موضوع مقاله بگویید و از استدلال‌ها و مثال‌های قوی و معتبر استفاده کنید. از نظرات مخالف و موافقِ خود نیز برای تقویت موضوع خود استفاده کنید و در پایان، نتیجه‌گیری و پیشنهادِ خود را ارائه دهید.
  • در هر دو تسک، به تعداد کلمات مورد نیاز توجه کنید و از کمتر یا بیشتر نوشتن، بپرهیزید. برای تسک اول حداقل ۱۵۰ کلمه و برای تسک دوم حداقل ۲۵۰ کلمه باید بنویسید. اگر کمتر نوشته باشید، نمره کمتر می‌گیرید و اگر بیشتر بنویسید، زمان کمتری برای بازبینی و اصلاح خواهید داشت.
  • در انتهایِ نوشتن، به بازبینی و اصلاحِ نوشته‌های خود بپردازید و از صحتِ محتوا، ساختار، زبان، دستور زبان و املاء مطمئن شوید. اگر خطایی پیدا کردید، آن را اصلاح کنید و از خوانایی و روانیِ نوشته‌های خود مطمئن شوید.

جمع‌بندی

در این مقاله متوجه شدیم آیلتس 9 چیست و اینکه چطور آیلتس 9 بگیریم؟ این نمره نشان‌دهندۀ توانایی عملیاتیِ کامل در استفاده از زبان انگلیسی است. شما باید در چهار مهارت شنیداری، خواندن، نوشتن و صحبت کردن از محتوا، ساختار، زبان و دستور زبان مناسب استفاده کنید و خطا و اشتباه نداشته باشید. همچنین باید با ساختار، نحوه نمره‌دهی و استراتژی‌های امتحان آیلتس آشنا باشید و از تمرین و تسلط بالا برخوردار باشید.

آموزش آیلتس با مکتب خونه

از تمام نکات و ترفندهایی که باید در آزمون آیلتس 9 بدانیم، آگاه شدیم و گفته شد که چگونه ایلتس ۹ بگیریم. اما دانستن این نکات، کسبِ بالاترین نمره آیلتس را تضمین نمی‌کند. برای کسب مدرك آیلتس با نمرۀ خوب، باید تلاش کرد و از طریق آزمون‌های آزمایشی، ماژول‌های آمادگی و تمرین مداوم، به خوبی برای امتحان آماده شوید. اگر به دنبال یک مربی حرفه‌ای و بهترین روش یادگیری آیلتس هستید، سایت مکتب خونه راه‌حلِ مناسبی برای شماست. در مکتب خونه بهترین منابع در دسترس‌تان قرار دارد. می‌توانید به دوره‌ های آموزش آیلتس که توسط کارشناسانِ معتبر تهیه شده‌اند، دسترسی داشته باشید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا