آیلتس (IELTS)

آیلتس (IELTS)

آموزش آیلتس

آیلتس از چه زمانی به رسمیت شناخته شده است؟ چگونه با گذشت سال‌ها آزمون آیلتس همچنان یکه‌تاز آزمون‌های بین‌المللی سنجش زبان انگلیسی و مورد قبول سازمان‌ها و دانشگاه‌های مطرح جهان است؟ برای پذیرش در دانشگاه‌های مطرح انگلیسی زبان چه نمره‌ای باید کسب کرد؟ اگر به دنبال پاسخ این سوالات هستید با ما همراه باشید تا ضمن پاسخ‌گویی به این سوالات، یک راهنمای جامع و دقیق در رابطه با آزمون آیلتس، مهارت‌های مختلف این آزمون و همچنین روش‌ها و نکات کلیدی برای آموزش آیلتس و موفقیت در آن را به شما معرفی کنیم.

 7 نتیجه برای "آیلتس (IELTS) --- زبان انگلیسی --- زبان‌های خارجی" با فیلترهای مشخص شده در مکتب‌خونه موجود است.
مرتب‌سازی نتایج بر اساس:

آموزش آیلتس 

آزمون آیلتس یا سیستم بین المللی آزمون زبان انگلیسی در جهت سنجش مهارت‌های مختلف این زبان برگزار می‌شود. بسیاری از دانشگاه‌ها، شرکت‌ها، ارگان‌های حرفه‌ای مانند GMC و NMC، مسئولان مهاجرت و مؤسسات دولتی در سراسر جهان از این آزمون برای پذیرش داوطلبان خود استفاده می‌کنند.

این آزمون مانند آزمون تافل میزان تسلط و مهارت افراد به زبان انگلیسی را نشان می‌دهد. با توجه به اینکه آزمون آیلتس متقاضیان بسیار زیادی در سر تا سر دنیا دارد گذراندن دوره های آموزش آیلتس برای موفقیت در این آزمون از اهمیت بالایی برخوردار است. این جا در کنار معرفی دوره های آموزش آیلتس اطلاعاتی درباره آموزش زبان انگلیسی برای تسلط به آزمون آیلتس در اختیار شما قرار می‌گیرد.

مراحل آزمون آیلتس 

آزمون آیلتس از دو مرحله کتبی و شفاهی تشکیل شده است. در آزمون کتبی مهارت‌های شنیداری، خواندن و نوشتاری مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و داوطلبان به طور کلی 2 ساعت و 40 دقیقه فرصت پاسخگویی دارند. آزمون شفاهی 15 تا 20 دقیقه طول می‌کشد و مهارت صحبت کردن شما به زبان انگلیسی بررسی می‌شود. این آزمون همانند دیگر آزمون‌های زبان انگلیسی بخش‌های مختلفی دارد. این بخش‌ها در زیر تشریح خواهند شد.

1. بخش Listening

لیسنینگ آیلتس شامل 4 بخش و 40 سوال است که هر بخش 10 سوال دارد. سوالات این بخش به گونه‌ای هستند که از بخش اول تا چهارم به تدریج سخت‌تر می‌شوند. این قسمت‌ها شامل موارد مختلفی مانند آموزش مکالمه انگلیسی دو یا چند نفر و یک سخنران علمی هستند. شما موظف هستید در هریک از این قسمت‌ها به سوالات مختلفی مانند پر کردن جای خالی یا تکمیل جدول زمانی پاسخ دهید.

2.بخش Reading 

ریدینگ آیلتس دارای 40 سوال است که در مدت زمان 60 دقیقه باید به آن‌ها پاسخ دهید. این بخش شامل سه متن بلند در مورد موضوعات مختلف دانشگاهی و علمی است. یکی از آن‌ها 14 سوال و دو متن دیگر هر کدام 13 سوال دارند. این متن‌ها از روزنامه‌ها و مجلات معتبر انتخاب می‌شوند، بنابراین ممکن است واقعی، تحلیلی یا نظری باشند.

3.بخش Writing 

رایتینگ آیلتس شامل دو بخش یا تسک است که باید در مدت زمان یک ساعت به هر دو تسک پاسخ دهید. در این بخش از شما خواسته می‌شود درباره دو موضوع در دو سبک متفاوت نوشته‌ای بنویسید تا مهارت نگارشی شما مورد سنجش قرار بگیرد. 

4.بخش Speaking

اسپیکینگ آیلتس به صورت شفاهی و در کشور ما در روزهای قبل از آزمون کتبی، برگزار می‌شود. هر داوطلب بین 11 تا 15 دقیقه فرصت دارد مهارت‌های صحبت کردن به زبان انگلیسی خود را نشان دهد. 

آزمون آیلتس Life skills 

چند سالی است که شیوه قدیمی برگزاری آزمون آیلتس کنار گذاشته شده و شیوه جدید آن با نام Ietls Life Skills مهارت‌های زبانی افراد را مورد آزمون قرار می‌دهد. معمولا افراد برای مهاجرت و گرفتن اقامت کشور انگلستان در این آزمون شرکت می‌کنند.  در مکتب خونه همچنین دوره های آموزش GRE و آموزش زبان فرانسه نیز موجود است تا راه آموزش آزمون‌ها و زبان‌ها برای همگان آسان شود.

تفاوت این آزمون با نسخه قدیمی آن این است که شما با یک شرکت کننده دیگر در آزمون شرکت می‌کنید. به این معنا که علاوه بر امتحان، یک شرکت کننده دیگر هم کنار شما حضور خواهد داشت.  توجه داشته باشید هرگز سطح مهارت‌های طرف مقابل در رد یا قبولی شما در آزمون life skills  تأثیر ندارد و شما بر اساس عملکرد خودتان ارزیابی خواهید شد.

کلاس های آموزش آیلتس 

در مؤسسات معتبر دوره‌های آموزشی برای آماده‌سازی هرچه بیشتر و دقیق‌تر متقاضیان شرکت در آزمون آیلتس برگزار می‌شوند. این دوره‌ها به‌صورت فشرده، نیمه فشرده، فوق فشرده یا دوره‌های ترمیک در نظر گرفته شده‌اند. داوطلبان مدتی پس از شرکت در آموزش آیلتس می‌توانند بر آزمون تسلط یافته و نمره موردنظر خود را کسب کنند. دوره های آیلتس در چند بخش طراحی و برگزار می‌شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

دوره Pre-IELTS

کسانی هستند که یک داوطلب برای آزمون آیلتس به‌حساب می‌آیند؛ اما به دلیل ضعف در مهارت‌های مختلف زبانی نمی‌توانند در کلاس ielts  شرکت کنند. دوره Pre-IELTS برای چنین افرادی در نظر گرفته شده است. بنابراین این افراد می‌توانند پس از شرکت در آزمون تعیین سطح آموزش آیلتس در یکی از دوره‌های Pre-IELTS شرکت کنند. این دوره‌ها اهداف دوگانه‌ای را دنبال می‌کنند. در واقع می‌توانند مهارت‌های زبانی زبان‌آموزان را به صورت ضمنی و پیوسته تقویت کنند. علاوه بر این آن‌ها را با مراحل آزمون آیلتس آشنا کرده و سبب ارتقا سطح زبان عمومی آنان نیز می‌شوند.

در سطوح Pre-IELTS  سعی می‌کنند بر ساختن پایه‌ای مستحکم از گرامر، لغات و مهارت‌های مهم و تأثیرگذار داوطلب تمرکز داشته باشند. بنابراین تعدادی از منابع معتبر برای سطوح مختلف این دوره در نظر گرفته شده است. برای مثال از کتاب Beginner Edition 5th Headway New به همراه کتاب کار آن  workbook برای کسانی که در سطح Elementary هستند استفاده می‌شود. این افراد در دوره‌های Pre-IELTS  در سطوح 3-1 Pre-IELTS قرار می‌گیرند

کلاس آموزش آیلتس

کلاس‌های آیلتس در سه سطح مختلف در جهت آمادگی برای آزمون توسط مؤسسات برگزار می‌شوند. در کلاس‌های Bridging از کتاب‌های Mindset 1 به همراه کتاب Grammar for IELTS و Vocabulary for IELTS برای تدریس استفاده می‌کنند‌. Developing بخش دیگری است که کتاب‌های Mindset 2 با کتاب‌های گرامری و Vocabulary بخش قبل آموزش داده می‌شوند. کتاب‌های Mindset 3 به همراه کتاب Grammar for IELTS و Vocabulary for IELTS در بخش Expanding  باید خريداری شوند

کلاس Post-IELTS 

افرادی که سطح و توانایی زبانی آن‌ها در سطح مد نظر آزمون قرار دارد می‌توانند در کلاس های Post-IELTS  شرکت کنند. در این کلاس‌ها زبان آموز ضمن ارتقاء مهارت‌های زبانی، بیشتر با فرم و محتوای آزمون آیلتس آشنا می‌شود. هم‌چنین می‌تواند مهارت های ریدینگ و رایتینگ، اسپیکینگ و لیستنینگ خود را تقویت کند.

متقاضیان آموزش آیلتس با نظر کارشناسان و اساتید کلاس ها را در این دوره به صورت متوالی یا موازی می‌گذرانند. در این سطح کتاب های Cambridge علاوه بر تقویت گرامر، Vocabulary و مهارت های مختلف و Integrated Skill دارای آزمون های آزمایشی شبیه به آیلتس هستند. 

کلاس‌های گروهی و خصوصی

کلاس‌های گروهی آموزش آیلتس با داشتن ویژگی‌هایی مانند هزینه بسیار مناسب، فضای مفرح کلاس‌ها و هم‌چنین سرعت و فشردگی مناسب کلاس‌ها توسط زبان آموزان انتخاب می‌شوند. از طرفی دیگر افراد برای سرعت بخشیدن به کار آموزشی خود تمایل به برگزاری کلاس‌های خصوصی با اساتید مجرب دارند.

کلاس‌های آنلاین 

با ایجاد شرایط جهانی مانند همه‌گیری ویروس کرونا کم‌کم شرایط برای برگزاری کلاس‌ها به صورت آنلاین فراهم شد. امروزه افراد می‌توانند در هر زمان و هر مکانی که هستند به کلاس‌های آموزش آیلتس دسترسی پیدا کنند. حتی امکان گذراندن دوره های تخصصی به صورت آنلاین برای زبان آموزان فراهم شده و آن‌ها می‌توانند بدون نگرانی کلاس‌ها را پشت سر بگذارند.

البته بهتر است قبل از شرکت در این کلاس‌ها تعیین سطح آنلاین آیلتس را نیز شرکت کنند. علاوه بر این‌ها امکان شرکت در آموزش رایگان آیلتس از طریق وب‌سایت‌ها و فیلم‌های آموزشی فراهم شده است. شما می‌توانید با گذراندن دوره های رایگان مهارت‌های لازم برای شرکت در آزمون آیلتس را تقویت کنید. 

معمولاً به زبان آموزان توصیه می‌شود پس از شرکت در کلاس‌های آموزشی در آزمون شبیه‌سازی شده یا آزمون ماک آیلتس شرکت کنند تا سطح زبانی خود در شرایط مشابه شرایط واقعی امتحان را مورد سنجش قرار دهند. در ادامه به معرفی این آزمون شبیه‌سازی شده آیلتس می‌پردازیم.

آزمون ماک آیلتس 

آزمون ماک یک آزمون شبیه‌سازی شده از روی آزمون جهانی آیلتس ietls  است. در این آزمون داوطلبان خود را مورد سنجش قرار داده و می‌توانند نمرات دقیق خود را در آزمون استاندارد مشاهده کنند. آزمون ماک دقیقا شبیه به آزمون آیلتس است و تنها پیچیدگی‌های ثبت‌نام آزمون آیلتس رسمی را ندارد. هم‌چنین زبان آموزان با هزینه‌ای بسیار کم در آن شرکت می‌کنند. تمام جزئیات مانند پر کردن پاسخنامه‌ها، دستورالعمل‌های روز آزمون، شماره داوطلبی و غیره در این آزمون رعایت می‌شوند تا داوطلبان درک صحیح و تجربه‌ای واقعی از آزمون IELTS داشته باشند.

نمره‌ی آزمون آیلتس

هر دانشگاه یا سازمان برای پذیرش داوطلبان حداقل نمره‌ای را مشخص کرده و به طور کلی نمره‌ بین 0 تا 9 در نظر گرفته شده است. نمره‌ی 5 سطح متوسط و نمره‌ی 6 به بالا سطح خوب دانش زبان انگلیسی را نشان می‌دهد. برای تحصیل در اکثر دانشگاه‌های مطرح دنیا نیاز است نمره‌ی بالای 7 را در این آزمون کسب کنید. در آزمون آیلتس چهار مهارت شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتاری (Writing)  و گفتاری (Speaking) مورد ارزیابی قرار می‌گیرد که هریک از این مهارت‌ها جداگانه نمره‌‌دهی می‌شوند و نمره‌ی کلی از میانگین این چهار نمره حاصل می‌شود. در ادامه هریک از این مهارت‌ها را با جزییات بررسی کرده و راهکارهای تقویت هریک از این مهارت‌ها و منابع مفید و کاربردی را به شما معرفی خواهیم کرد.

مهارت‌های مورد سنجش در آزمون آیلتس

در این بخش انواع مهارت مورد نیاز برای آزمون آیلتس مورد بررسی واقع خواهند شد تا به کاربر درک و دیدی بهتری از این آزمون بدهد.

مهارت شنیداری یا لیسنینگ آیلتس

بخش لیسنینگ شامل چهار قسمت است و در هر قسمت باید به 10 و در مجموع به 40 سؤال پاسخ دهید. در دو بخش اول موضوعات اجتماعی را در قالب مکالمه می‌شنوید. در دو بخش دوم به موضوعات آکادمیک و کنفرانس گوش می‌دهید. سؤالات به‌تدریج سخت‌تر می‌شوند. توجه کنید که 30 دقیقه زمان برای این بخش در نظر گرفته شده است و فایل صوتی تنها یک‌بار برای شما پخش می‌شود. بخش لیسنینگ آزمون آیلتس برای دو نوع عمومی و آکادمیک این آزمون یکسان است.

یکی از تکنیک‌های پاسخ‌گویی سؤالات بخش لیسنینگ که تمامی مدرسان آیلتس در آن اتفاق‌نظر دارند این است که در ابتدای هر بخش قبل از پخش فایل صوتی سؤالات مربوط به همان بخش را بخوانید. به محدودیت تعداد واژگان توجه داشته باشید و بیش‌ از تعداد خواسته شده ننویسید چون در این صورت نمره‌ی این بخش را از دست خواهید داد. واژگان کلیدی را شناسایی کنید و دقت کنید که ممکن است آن‌ واژه‌ای که در فایل صوتی می‌شنوید، عیناً مانند واژه‌ای که در برگه می‌بینید نباشد و از کلمه‌ی هم‌معنی آن استفاده شود. 

یکی از روش‌های بسیار مؤثر در تقویت مهارت شنیداری ترنسکرایب کردن است. چگونه این‌کار را انجام دهیم؟ برای این کار فایل‌های کوتاه زبان انگلیسی یا فایل‌های مربوط به بخش لیسنینگ آیلتس را از اینترنت دانلود کنید و سعی کنید هر آن‌چه می‌شنوید را روی کاغذ بیاورید. هر چند دفعه که نیاز است به فایل صوتی گوش دهید و متن را کامل بنویسید. این کار به مرور مهارت شنیداری شما را تقویت می‌کند. برای حرفه‌ای شدن در لیسنینگ هرروز حداقل یک یا دو دقیقه فایل صوتی انگلیسی را ترنسکرایب کنید.

مهارت خواندن یا ریدینگ آیلتس

خواندن یا ریدینگ بخش دوم آزمون آیلتس است و برای پاسخ‌گویی به سؤالات این بخش 60 دقیقه زمان دارید. ریدینگ معمولاً دارای سه بخش است و ترتیب سؤالات از آسان به سخت است. یعنی هرچه پیش می‌روید، سؤالات دشوارتر می‌شوند. اگرچه شما این اجازه را دارید که روی برگه‌ی سؤالات خود بنویسید اما توجه داشته باشید زمان زیادی را صرف این‌کار نکنید چرا که هیچ زمان اضافه‌ای برای انتقال سؤالات از کتابچه‌ی سؤالات به برگه‌ی پاسخ‌نامه در نظر گرفته نشده است.

اسکیم (skim) و اسکن (scan) کردن از جمله ترفندهای مؤثر در پاسخ دادن به سؤالات ریدینگ است. برای درک ایده کلی سریع از روی متن می‌خوانید این کار را اسکیم کردن می‌گویند. برای یافتن پاسخ سؤالات به دنبال اطلاعات خاص می‌گردید و نگاه سریع به متن دارید که آن را اسکن کردن می‌نامند.

یکی از روش‌های افزایش تسلط در مهارت ریدینگ مطالعه در زمینه‌های مختلف است که برای این‌کار مطالعه‌ی مجلات و ژورنال‌های انگلیسی زبان می‌تواند بسیار کارآمد باشد. در کنار بالا بردن قدرت درک مفاهیم باید با نوع سؤالات این بخش هم آماده باشید. یادگرفتن تکنیک‌های پاسخ‌دهی به بخش ریدینگ هم می‌تواند به شما کمک کند.

 ممکن است در متن ریدینگ کلمه‌ای را ببینید و این شما را نگران کند. آرام باشید و نگذارید کلمات جدید و ناآشنا تمرکزتان را برهم بزند. این بسیار طبیعی است که معنی برخی کلمات را ندانید. می‌توانید معنی آن‌ها را با توجه به جمله حدس بزنید و حتی اگر نتوانستید آن را حدس بزنید، از آن بگذرید و زمان خود را هدر ندهید. در آخر اگر زمان اضافه داشتید به آن بازخواهید گشت. همیشه به خاطر بسپارید زمانی را که برای سؤالی که نمی‌دانید صرف می‌کنید، می‌توانید به سؤالاتی که بلد هستید اختصاص دهید.

مهارت نوشتاری یا رایتینگ آیلتس

رایتینگ آیلتس از سخت‌ترین بخش‌هاست و نتایج نشان داده که نمره خوب گرفتن در این بخش دشوار است. این بسیار طبیعی بوده چرا که نوشتن در هر زبانی نیاز به تمرین، تکرار و مطالعه دارد. این بخش توانایی شما را در تولید دو مقاله کاملا متفاوت در مدت زمان نسبتاً کوتاه مورد ارزیابی قرار می‌دهد. برای این بخش 60 دقیقه زمان در نظر گرفته شده است. این بخش دارای دو تسک (task) است که پیشنهاد می‌شود 20 دقیقه به تسک 1 و 40 دقیقه به تسک 2 اختصاص دهید. 

در برخی سؤالات تسک 1 آزمون آیلتس آکادمیک از شما می خواهند که تغییرات در طول زمان را توصیف کنید یا دو یا چند مجموعه اطلاعات را با یکدیگر مقایسه کنید و بعضا نیاز است هر دو را انجام دهید. بعضا توانایی شما در استفاده دقیق از اعداد، کسرها و درصدها مورد تست قرار می‌گیرد. ممکن است به شما نمودار یا جدولی داده شود که این نمودار یا جدول می‌تواند نحوه‌ی انجام یا پروسه‌ی چیزی را نشان دهد. کاری که شما انجام می‌دهید این است که با استفاده از توانایی نوشتاری خود متنی بنویسید که گزارش و ویژگی‌های اصلی نمودار یا جدول داده شده را گزارش کند، به مقایسه‌ی داده‌ها بپردازد و به طور کلی روند و فرآیند کلی را توضیح دهد. 

نکته‌ای که در تسک 1 رایتینگ آیلتس بسیار حائز اهمیت است عدم نوشتن نظر شخصی است. شما باید صرفا نمودار را توضیح دهید. حتما به تعداد کلمه‌ها دقت کنید. نوشته‌ی شما باید حداقل 150 کلمه باشد. تکنیک مهمی که در نوشتن تسک 1 آکادمیک بسیار مفید خواهد بود این است که تفاوت و شباهت‌ها را شناسایی کنید و با تکیه بر آن متنی مقایسه‌ای بنویسید. بعضی اوقات اطلاعاتی که به شما داده می‌شود به صورت نقشه است. یک راهکار مفید یادداشت برداری و خط کشیدن دور نکاتی که می‌خواهید در مورد آن‌ها بنویسید و همچنین شماره‌گذاری آن‌هاست. به یاد داشته باشید هرچه بیش‌تر در مورد چیزی که قصد نوشتن آن را دارید برنامه‌ریزی کنید، نوشتن آن راحت‌تر خواهد بود.

تسک 2 چالش‌برانگیزتر است و از شما انتظار می‌رود یک استدلال کتبی در مورد یک موضوع ارائه دهید و لازم است که استدلال خوب را به روشنی تشریح کرده و مثال‌هایی برای تایید نظر خود ذکر کنید. شما باید حداقل 250 کلمه در این بخش بنویسید. توجه کنید که رایتینگ شما باید شامل مقدمه (introduction)، توضیحات اصلی (body) و نتیجه‌گیری (Conclusion) باشد. لازم نیست اطلاعات زیادی را در مقدمه بیاورید. اطلاعاتی که می‌نویسید باید مستقیماً به موضوع مرتبط باشند.

 یک روش خوب درج اطلاعاتی است که کاملاً با موضوع مرتبط هستند و توجه خواننده را به خود جلب می‌کنند. به‌عنوان مثال اگر شما استدلال می‌کنید که جهان باید برای مبارزه با فقر چاره‌ای بیندیشد، می‌توانید واقعیت تقریباً یک میلیارد نفر گرسنه را در جهان روایت کنید. همان ابتدا نتیجه‌گیری خود را مشخص کرده و در همان راستا پیش بروید. همچنین دیدگاه خود را در مقدمه و نتیجه‌گیری مطرح کنید.

بنابر آن‌چه گفته شد اولین گام در نوشتن رایتینگ این است که سوال را تحلیل کنید. یک یا دو دقیقه را به این کار اختصاص دهید. دو دقیقه‌ی دوم را ایده‌پردازی یا به عبارت دیگر برین استرم (brainstorm) کرده و دو دقیقه‌ی سوم را صرف برنامه‌ریزی کنید. به این‌صورت که تصمیم بگیرید چند پاراگراف بنویسید و یادداشت کنید در هر پاراگراف چه مثال‌هایی را خواهید آورد و به چه ایده‌هایی خواهید پرداخت. 30 دقیقه‌ی بعد آن‌چه برنامه‌ریزی کرده‌اید را با دقت اجرا کنید و چهار دقیقه‌ی آخر را برای خواندن متن و ویرایش آن بگذارید. 

تسک 1 آیلتس عمومی از شما می‌خواهد یک نامه که شرح مشکلی است یا یک درخواست را در حداقل 150 کلمه بنویسید. اصلی‌ترین مسئله این است که هدف نامه‌ی خود را مشخص و لحن مطابق با آن را انتخاب کنید و در کل نامه از همان لحن استفاده کنید. به‌عنوان مثال اگر نامه رسمی است، باید هدفتان را در بند اول ذکر کنید و اگر نامه غیر رسمی است، باید با یک پاراگراف کلی‌تر شروع کنید. شما مجاز به استفاده از لحن کاملا غیررسمی نیستید و می‌توانید بعضا لحن کم‌تر رسمی به کار ببرید.

در تسک 2 آیلتس عمومی شما باید نظر موافق یا مخالف خود در رابطه با مبحث داده شده را حداقل در 250 کلمه تشریح کنید. در این قسمت توانایی شما در پاسخ‌گویی و توجیه، دفاع و اثبات ایده مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. شما می‌توانید رایتینگ خود را با معرفی موضوع و نکات مربوط به بحث از زاویه‌ی خودتان شروع کنید و تجربه‌ی شخصی خود را به آن اضافه کنید. ایده‌هایی که مطرح می‌کنید باید در یک توالی منطقی ارائه شوند. این‌کار را با استفاده از پاراگراف‌بندی انجام دهید. ممتحن به دنبال استدلال روشن و قانع‌کننده‌ای خواهد بود که به یک نتیجه منطقی منجر شود

مهارت گفتاری یا اسپیکینگ آیلتس

بخش سنجش مهارت گفتاری یا اسپیکینگ آیلتس به صورت یک مصاحبه‌ی حضوری با ممتحن آیلتس انجام می‌‌شود. این بخش به سه قسمت تقسیم می‌شود. قسمت اول یک معارفه‌ی ساده است. در قسمت دوم باید در مورد موضوع خاصی صحبت کنید. قسمت سوم یک مکالمه‌ی بین شما و ممتحن است.

 قسمت اول 4 تا 5 دقیقه طول می کشد و سوالاتی در مورد موضوعات آشنا مانند تحصیل، کار، سرگرمی‌ها، علایق و ... از شما پرسیده می‌شود.

در قسمت دوم یک کارت به شما داده می‌شود که موضوع اسپیکینگ شما روی آن نوشته شده است. یک دقیقه فرصت دارید تا راجع به چیزی که می‌خواهید بیان کنید، فکر و یا یادداشت‌بردای کنید و پس از آن باید به مدت 3 الی 4 دقیقه در رابطه با موضوع صحبت کنید. ممکن است ممتحن در پایان این قسمت سوالات کوتاهی از شما بپرسد.

قسمت سوم در واقع مرتبط به قسمت دوم خواهد بود. در این قسمت به شما فرصت داده خواهد شد درباره‌ی موضوع و ایده‌های خودتان بیش‌تر بحث کنید و گفتار شما از نظر تسلط، واژگان، دستور زبان و تلفظ ارزیابی می شود.

منابع مفید برای آمادگی آزمون آیلتس

منابع زیر برای آزمون آیلتس بسیار مفید واقع خواهند شد:

1. The Official Cambridge Guide to IELTS

2. Barron's IELTS Superpack

3. Cambridge IELTS 13 Academic Student's Book with Answers

4. Bridge to IELTS

5. Basic Tactics for Listening

6. Oxford Word Skills

7. Betty Azar English Grammar

نکات ساده اما فوق‌العاده مؤثر

  • در بخش‌های لیسنینگ و ریدینگ هرگز مترادف (synonym) کلمه را به عنوان پاسخ وارد برگه‌ی پاسخ‌نامه‌ی خود نکنید و عین کلمه‌ای که در متن یا فایل صوتی است را بنویسید چرا که در صورت نوشتن کلمه‌ی مترادف امتیاز این بخش را از دست می‌دهید.
  • در رایتینگ خود حتما از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع استفاده کنید (مثلا اگر درمورد بازی‌های کامپیوتری می‌نویسید از کلماتی مانند gameplay، war game، gold farming و ... استفاده کنید).
  • برای پاسخ‌دهی به سوالات رایتینگ ساده‌ترین راه برای داشتن ایده خواندن تعداد زیادی از نمونه‌های رایتینگ با موضوعات مختلف است. این روش به شما کمک می‌کند ایده‌های دیگران را به دانش خود اضافه کنید. 
  • در تسک 1 آکادمیک آیلتس در سوالات نموداری و دیاگرامی نیازی به توضیح تمام جزئیات نیست. نوشتن خلاصه و مقایسه بسیار مهم است. سعی کنید از کلمات داده شده در نمودار و دیاگرام حدالامکان کم استفاده کنید.
  • اگر در رایتینگ یا اسپیکینگ آزمون آیلتس با موضوعی مواجه شدید که هیچ ایده‌ای از آن در ذهن ندارید، نترسید. خلاق باشید و با استفاده از تخیل خود رایتینگ خود را بنویسید یا جملات خود را به زبان بیاورید. صحت یا عدم صحت چیزی که می‌نویسید در امتیاز شما تاثیری ندارد.
  • روان و بدون مکث صحبت کردن، عدم تکرار بی‌مورد، تلفظ صحیح کلمات و گرامر صحیح و سطح بالا تنها فاکتورهایی است که در نمره‌ی اسپیکینگ شما تاثیر دارد.
  • مهم نیست که در صحبت کردن خود از چه لهجه‌ای استفاده می‌کنید چیزی که بسیار حائز اهمیت بوده تلفظ درست و رعایت استرس کلمات است.
  • استفاده از اصطلاحات (Idioms) می‌تواند در حین جذاب کردن پاسخ شما، نشان‌دهنده‌ی تسلط شما باشد. اما به خاطر داشته باشید که استفاده بیش از حد از آن هم می‌تواند نتیجه‌ی معکوس بگذارد.
  • اگر سوال اسپیکینگ برای شما سخت است، سکوت نکنید. از عباراتی مانند تا حالا درموردش فکر نکرده بودم (I’ve never thought about it)  یا سوال سختی است (That’s a difficult question) استفاده کنید.
  • حتما پیش از آزمون اصلی آزمون را برای خود بازسازی کنید. به این معنا که در مدت زمان واقعی به نمونه سوالات ادوار گذشته آیلتس پاسخ دهید. 

توصیه‌های مهم برای روز آزمون آیلتس

این توصیه‌ها برای روز آزمون بسیار مهم هستند:

1. حتماً شب قبل از آزمون خواب کافی داشته باشید. خستگی تمرکز شما را پایین می‌آورد. 

2. یک صبحانه‌ی کامل داشته باشید. 

3. لباس راحت بپوشید.

4. لوازم ضروری (آب، مداد، پاک‌کن و پاسپورت) را حتماً به همراه داشته باشید.

5. به دیکته و علائم نگارشی توجه کنید چرا که ممکن است باعث شود نمره‌ی خود را از دست بدهید

چگونه در آزمون آیلتس موفق شویم؟

بگذارید واقع‌بین باشیم: موفقیت در امتحان آیلتس بسیار دشوار است زیرا آیلتس آزمون سطح بالایی برای ارزیابی توانایی زبان انگلیسی شما به‌حساب می‌آید. در نتیجه هیچ راه‌حل سریع و ترفندی برای کسب موفقیت وجود ندارد. تنها کاری که می‌توانید انجام دهید آماده‌سازی و تمرین مستمر است. با این‌حال، قطعاً چند گام مهم و اساسی وجود دارد که می‌توانید برای افزایش شانس خود در گرفتن امتیاز بالا بردارید.

1. برنامه‌ریزی کنید

خوب برنامه ریزی کنید و به برنامه خود پایبند باشید. نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و محاسبه کرده که چه مدت می‌توانید برای آن زمان صرف کنید. همچنین زمان را مطابق با نیاز خود تقسیم کرده وسعی کنید یک جدول زمانی مطالعه داشته باشید که به شما کمک کند زمان خود را به طور مؤثر تنظیم کنید. واقع‌بین باشید و بیش از حد به خود فشار نیاورید. همیشه به خاطر داشته باشید «رهرو آن‌است که آهسته و پیوسته رود» اگر بیش از حد به خود فشار آورید ممکن‌ است تسلیم استرس و خستگی شوید.

2. نمونه‌های واقعی آزمون آیلتس را بررسی کنید

هر داوطلبی که قصد شرکت در آزمون آیلتس می‌داند که باید تست‌های آزمایشی را تمرین کند. آیا می‌دانید بیشتر نمونه‌های آیلتس که به‌صورت آنلاین مشاهده می‌کنید مربوط به این آزمون نیستند؟ نویسنده کتاب این سؤالات مشابه را برای کمک به شما تنظیم کرده است. البته قطعا این نمونه سؤالات مشابه کاربردی هستند و به تسلط شما کمک می‌کنند. اما حتما چند نمونه‌ی واقعی از ادوار قبلی آیلتس را تمرین و بررسی کنید چرا که موفقیت شما بستگی به این دارد که بدانید چه چیزی در انتظار شماست.

 5. سالم بمانید

بسیاری از متقاضیان آیلتس فکر می‌کنند که باید تمام روز و شب را درس بخوانند تا بتوانند در این آزمون قبول شوند و هر چیزی جز مطالعه و تمرین باید کنار گذاشته شود. گرچه این به معنای ساعت‌های بیشتر تمرین برای آموزش آیلتس بوده اما بسیار ناکارآمد است. شما در زندگی‌تان به تعادل احتیاج دارید. برای اینکه مغز شما بتواند اطلاعات را پردازش کند، باید بدن شما سالم باشد. هرگز اجازه ندهید تلاش برای موفقیت شما را از داشتن یک زندگی سالم باز دارد. انجام ورزش و خواب کافی برای حفظ سطح بالای عملکرد مغز حیاتی است. اگر خودتان را مجبور به مطالعه بیش از حد کنید، ممکن است بازدهی و به دنبال آن یادگیری شما کاهش یابد.

6. مطالعه را برای خود جذاب کنید

به یاد داشته باشید که هر چیزی که مهارت‌های انگلیسی شما را تقویت کند، برای اهداف آیلتس شما مفید است. با تماشای فیلم یا سریال و یا گوش دادن به پادکست هم استراحت کنید و هم مهارت‌های انگلیسی خود را ارتقا دهید.

چرا آیلتس می خوانید؟ به جواب خود فکر کنید و آن را در ذهن خود نگه دارید. آن را تجسم کرده و روی آن تمرکز کنید. آن را فراموش نکرده و آن را از دید دور نکنید. دستیابی به موفقیت در آیلتس کار آسانی نیست اما با اتخاذ یک روش صحیح می‌توانید پروسه را تسریع کنید. یکی از مهم‌ترین موارد داشتن انگیزه است. همواره به خاطر داشته باشید که به چه هدفی برای این آزمون زمان می‌گذارید. آن‌وقت است که انرژی لازم برای ادامه را خواهید داشت و متوقف نمی‌شوید‌

7. اگر قبلا در آزمون آیلتس شرکت کرده اید، دلایل عدم موفقیت خود را بررسی کنید.

دلیل یا عوامل شکست خود در آیلتس را روی کاغذ بنویسید. با خود صادق باشید. اگر امتیاز شما ۶۶۶۶  است و به ۸۷۷۷ نیاز دارید ، حقیقت ساده این است که در حال حاضر سطح زبان انگلیسی شما آن‌قدر بالا نیست که بتوانید بلافاصله دوباره در آزمون شرکت کنید.

اگر مطالعه‌ی مستمر نداشتید و بدون برنامه‌ریزی و هدف گذاری زمانی را به تمرین برای آموزش آیلتس اختصاص داده‌اید، مطمئن باشید که پای لنگ ماجرا همین است. موفقیت در آیلتس نیاز به انتخاب هدف، برنامه‌ریزی و ثابت قدم ماندن در مسیر رسیدن به هدف دارد.

برای یک آزمون دیگر پول خود را هدر ندهید، برای دوره‌های آموزش آیلتس و کتاب‌های کاربردی هزینه‌ای اختصاص دهید. اگر به نمره‌ی هدف خود بسیار نزدیک بودید با دقت فکر کنید که چرا موفقیت در این آزمون را از دست داده‌اید:

  • آیا در بخش رایتینگ ایده‌ای برای نوشتن به ذهنتان نرسید؟
  • آیا برای خواندن ریدینگ زمان کم آوردید؟
  • آیا لیسنینگ شما سخت یود؟
  • آیا موضوع اسپیکینگ شما سخت بود؟
  • اگر بهترین خودتان بوده‌اید و همچنان امتیازهای مورد نظر خود را نگرفته‌اید، احتمالاً زمان آن فرا رسیده است که برای یافتن دلایل عدم موفقیت خود در آیلتس راهنمایی دریافت کنید. توجه کنید تا زمانی که مطمئن نشده‌اید که مشکلات مربوط به آزمون آخر را برطرف شده است، هیچ شانسی برای موفقیت در آزمون برای شما وجود ندارد.
  • اگر مشکل شما در بخش ریدینگ و لیسنینگ است، ایرادات خود را از آزمون استخراج کنید و دقت کنید ببینید می‌توانید نقاط ضعف خود را شناسایی کنید یا خیر.
  • آیا عمده ایراد شما در یک نوع خاصی از سوالات (بعنوان مثال سوالات True / False / Not Given یا Headings Match) است؟
  • اگر ایراد شما در بخش لیسنینگ است و مفهموم صحبت‌های سخنران را متوجه نمی‌شوید، به پادکست‌هایی گوش کنید که در آن چند نفر صحبت می‌کنند.
  • اگر با موضوعات ریدینگ مشکل دارید. حتما ساعاتی را در روز به سرچ در اینترنت و مطالعه متن‌هایی با موضوعات مختلف بگذرانید.
  • اگر عمده مشکل شما در بخش اسپیکینگ و رایتینگ است، زمان آن فرا رسیده تا از متخصصان کمک بگیرید. یک معلم کاربلد می‌تواند عملکرد شما را تجزیه و تحلیل کرده و شما را تصحیح کند و تمریناتی را مطابق نقاط ضعف شخص شما ارائه دهد.

سخن پایانی 

زبان آموزانی که قصد مهاجرت و گرفتن ویزای انگلیس را دارند می‌توانند با شرکت در آزمون آیلتس راه خود را هموار کنند. برای آمادگی داوطلبان آموزش آیلتس با انواع دوره های آموزشی در نظر گرفته شده است. زبان آموزان با شرکت در تعیین سطح آیلتس دوره خود را مشخص می‌کنند. پس از پایان دوره‌ها نیز با آزمون شبیه‌سازی شده ماک با شرایط آزمون آیلتس کاملاً آشنا می‌شوند.