زبان خارجی

مهاجرت به آلمان چگونه است؟

روش‌های مهاجرت به آلمان

کشور آلمان به عنوان بزرگ‌ترین قطب اقتصادی اروپا و یکی از مهم‌ترین اقتصادهای جهان دومین کشور بزرگ مهاجرپذیر جهان است. به طوری که بر اساس تخمین سازمان ملل در سال 2017 بیش از 12 میلیون از افرادی که امروزه در آلمان زندگی می‌کنند یا با مهاجرت به آلمان وارد شده‌اند و یا از نوادگان مهاجران هستند.

 

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش الفبای آلمانی
آموزش آلمانی

 

دلیل رشد مهاجرت در 50 سال اخیر در این کشور به دلیل آمار پایین زاد و ولد است و آلمان سعی دارد با جذب مهاجر با این معضل مبارزه کند. همچنین چون آلمان از سطح زندگی بالا، امکانات رفاهی و اجتماعی بالا و سطح بیکاری پایینی برخوردار است مقصد بسیار خوبی برای مهاجران محسوب می‌شود.

در این مطلب به شرایط مهاجرت به آلمان، اعم از مهاجرت از طریق کار، تحصیل، سرمایه‌گذاری، ازدواج و پناهندگی می‌پردازیم. همچنین با در نظر گرفتن اتحادیه اروپا شیوه‌های مهاجرت به این کشور از طریق کارت آبی (Blue Card) نیز خواهیم پرداخت.

مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل

کشور آلمان یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت از طریق تحصیلات است. این کشور به دلیل ارائه تحصیلات رایگان دانشگاهی، در اغلب ایالت‌ها دانشجوهای زیادی از سراسر دنیا (به خصوص خاورمیانه) جذب می‌کند.

 

مقاله پییشنهادی : لیست ۱۰ تا از بهترین دانشگاه های آلمان (همراه با رتبه‌بندی جهانی)

 

مهم‌ترین رکن برای تحصیل در دانشگاه‌های متعدد دولتی کشور آلمان تسلط به زبان آلمانی و یا انگلیسی است. همچنین به دلیل تمرکز بر روی زبان آلمانی در دانشگاه‌های این کشور، تسلط به زبان آلمانی بهتر از تسلط به زبان انگلیسی است.

مهاجرت از طریق تحصیل ابتدا با گرفتن پذیرش به صورت مستقیم از دانشگاه‌های مختلف کشور آلمان شروع می‌شود. مدت زمان پذیرش و مدارک لازم بین دانشگاه‌های مختلف متفاوت است و پیشنهاد می‌شود با تحقیقات مجزای خود دانشگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید.

 

سپس برای روادید دانشجویی باید وقت مصاحبه از سفارت آلمان در تهران گرفته شود. (در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا سفارت آلمان درخواست‌های جدید دانشجویی را به دلیل محدودیت ظرفیت قبول نمی‌کند.)

در حین مصاحبه‌ی پذیرش فرد متقاضی باید مدارک زیر را همراه خود داشته باشد:

  • مدارک شناسایی (شناسنامه، کارت ملی)
  • پاسپورت معتبر
  • نامه پذیرش از دانشگاه های آلمان
  • رزومه تحصیلی (cv)
  • نامه تمکن مالی از بانک (حدود 10 هزار یورو)
  • انگیزه نامه
  • study plan
  • مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی

برای بیشتر کردن شانس قبولی در مصاحبه لازم است که سه دلیل اصلی عدم قبولی اکثر داوطلبان تحصیل در آلمان را بدانید.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]ویدئو پیشنهادی: آموزش فوت و فن های اپلای[/box]

1- عدم تسلط کافی بر زبان آلمانی و یا انگلیسی

همانطور که قبل‌تر ذکر شد تسلط به زبان مهم‌ترین رکن در مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل است. در صورتی که داوطلب مدرک زبان آلمانی (سطح B2) و یا مدرک زبان انگلیسی (نمره‌ی بالای 6.5 آیلتس) خود را به سفارت ارائه ندهد با احتمال زیادی درخواست آن‌ها جهت دریافت ویزا رد خواهد شد.

2- عملکرد ضعیف در مراحل مصاحبه

یکی از عوامل تعیین کننده برای دریافت ویزا عملکرد داوطلب در مصاحبه‌ی حضوری است. در صورتی که فرد جواب‌های رضایت بخش و مناسبی برای سوالات مصاحبه نداشته باشد و یا دچار ضعف در برنامه‌ریزی مربوط به دانشگاه محل تحصیل خود باشد شانس عدم دریافت ویزای او بالاست.

3- شرایط و موقعیت مالی

جهت تحصیل در این کشور ارائه‌ی مدارک مالی جهت مطمئن شدن دولت آلمان از سطح توانمندی مالی شخص اجباری است. دولت آلمان باید از توانایی شخص برای زندگی کامل به مدت یک سال با پشتوانه‌ی مالی شخصی اطمینان پیدا کند. (نکته‌ای که باید به آن اشاره شود این است که دانشجویان متاهل باید مبلغ بیشتری به عنوان پشتوانه‌ی مالی به سفارت ارائه دهند.)

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

خطرناک‌ترین و بدترین شیوه‌ی مهاجرت به آلمان از طریق درخواست پناهندگی است. بر اساس قوانین وضع شده‌ در پروتکل‌های مربوط به پناهندگی توسط سازمان ملل در سال 1951 میلادی کشورهایی که این قانون را در کشور خود تصویب کرده‌اند باید فعالانه به دنبال رعایت حقوق پناهندگان باشند.

 

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش آیلتس
آموزش آیلتس

 

 

آلمان که از این پروتکل‌ها پیروی می‌کند یکی از کشورهایی است که سالانه پناهنده‌های زیادی دارد. در این کشور پناهنده‌ها به سه گروه زیر تقسیم می‌شوند:

پناهنده‌ی سیاسی:

در این حالت فرد و یا افرادی که به دلیل باورهای سیاسی در کشور خود مورد آزار و اذیت روحی، جسمی قرار گرفته‌اند می‌توانند درخواست پناهندگی کنند. پناهنده‌های سیاسی یکی از بزرگترین دسته‌ی پناهنده‌هایی است که از ایران به کشورهای دیگر پناهنده می‌شوند.

پروسه‌ی بررسی حقوق سیاسی هر فرد حدود 7 ماه طول می‌کشد و اگر درخواست آنان قبول شود به عنوان شهروند آلمانی شناخته شده و از تمامی حقوق یک فرد آلمانی برخوردار خواهند شد. (مانند: حق کار، خدمات اجتماعی و…)

پناهنده‌ی مذهبی:

در صورتی که شخصی با تغییر دین و مذهب در کشور خود دچار تبعیض، آزار و اذیت قرار بگیرد می‌تواند به عنوان پناهنده‌ی مذهبی به آلمان برود. این گونه افراد حق بازگشت به کشور خود را ندارند زیرا نقض گفته‌ی خود (یعنی تبعیض در کشورشان) محسوب می‌شود.

پناهنده‌ی اجتماعی:

پناهندگان اجتماعی که در سال 2015 به دلیل جنگ داخلی سوریه به اوج رسیدند، افراد معمولی‌ای هستند که به دلیل وضع نابسامان زندگی به کشور دیگری پناهنده می‌شوند. به دلیل امنیت نسبی ایران و وضع اقتصادی آن معمولاً درخواست پناهندگی اجتماعی ایرانیان به آلمان مورد قبول نیست.

با این که مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی ممکن است، این روش مشکل‌های بسیار زیادی دارد. افراد پناهنده تا زمانی که وضع پناهندگی آن‌ها مشخص نشده است عملاً تمامی حقوق خود را به عنوان افراد جامعه از دست می‌دهند.

افرادی که به کشورهای مختلف پناهنده می‌شوند اغلب ناچار به زندگی طولانی در کمپ‌های پناهندگی با امکانات محدود هستند. این گونه افراد به مدت‌های طولانی بدون داشتن حقوقی مثل حق آزادی و حق کار در اتاق‌های کوچک در محیطی غیر بهداشتی عملاً زندانی هستند.

همچنین لازم به ذکر است در صورتی که دولت آلمان با درخواست پناهندگی شما به هر دلیلی موافقت نکند، فرد دیپورت شده و به کشور خود بازگردانده می‌شود.

مهاجرت کاری به آلمان

یکی دیگر از راه های مهاجرت به آلمان، مهاجرت کاری است. برای دریافت ویزای کاری آلمان شما به دو صورت موقعیت کاری خواهید یافت. نوع اول Job Offer است، به طوری که یک کارفرما به شما پیشنهاد کاری می‌دهد و شما در صورت قبول کار ویزای کاری دریافت خواهید کرد.

 

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش تافل
آموزش تافل

 

نوع دوم ویزای Job Seeking است که به مدت 6 ماه به افراد دارای مهارت کاری داده می‌شود، این افراد 6 ماه وقت دارند که شاغل شوند، در صورت استخدام ویزای دیگری به شکل اقامت کاری به آن‌ها داده خواهد شد.

بزرگترین رکن در مهاجرت کاری به آلمان داشتن ویژگی‌ها و شرایطی است که جامعه‌ی آلمان به دنبال آن است. برخی از این ویژگی‌ها داشت سن پایین (زیر 40 سال)، تحصیلات بالا، سابقه‌ی کاری مناسب، تسلط به زبان آلمانی در سطح پیشرفته است. (همچنین داشتن مدارکی مثل آیلتس و تافل امتیاز زیادی نیز دارد.)

 

مهاجرت به آلمان

اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری یکی از سریع‌ترین روش‌های مهاجرت به این کشور است. ولی به دلیل هزینه‌ و سرمایه‌ی زیادی که نیاز دارد یکی از سخت‌ترین روش‌های مهاجرت برای قشر متوسط جامعه‌ی ایران است.

روش‌های اخذ اقامت آلمان را از این طریق بررسی می‌کنیم:

راه‌اندازی یک کسب و کار بر اساس فعالیت‌های حرفه‌ای:

در صورتی که در زمینه‌های صنفی مثل رستوران، کافی شاپ، فروشگاه مواد غذایی، فروشگاه پوشاک و… فعال هستید و تجربه دارید می‌توانید با اخذ مجوزهای صنفی مربوطه در آلمان سرمایه گذاری کرده و اقدام به راه‌اندازی کسب و کار خود کنید.

تاسیس شرکت مستقل:

در صورتی که مالک یه شرکت معتبر و فعال هستید، می‌توانید یک شرکت مشابه در همان حوزه‌ی فعالیت در آلمان تاسیس کرده و به عنوان یک شرکت مستقل فعالیت کنید. حداقل میزان دارایی لازم برای این نوع فعالیت 25 هزار یورو است.

 

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش GRE
آموزش GRE

تاسیس شعبه و یا نمایندگی شرکت:

در صورتی که شما مالک یک مجموعه‌ی بزرگ خدماتی و یا تولیدی در ایران هستید می‌توانید با تاسیس شعبه و یا نمایندگی در آلمان به عنوان یک تاجر کامل (Vollkaufmann) سرمایه گذاری کنید.

در صورت موفقیت در کسب مدارک لازم جهت شروع فعالیت اقتصادی در آلمان و داشتن ویژگی‌های لازم می‌توانید از طریق سفارت آلمان برای سرمایه گذاری اقدام کنید. در صورت راه‌اندازی کسب و کار، بعد از 3 سال (به شرط موفقیت شرکت) می‌توانید برای اقامت دائم آلمان اقدام کنید.

از مزایای مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری می‌توان به زمان کوتاه پروسه‌ی دریافت ویزا (حدود 10 ماه)، عدم نیاز به مدرک زبان، امکان همراه داشتن خانواده (همسر و فرزندان زیر 18 سال) و تردد در منطقه‌ی شنگن نام برد.

از معایب این شیوه‌ی مهاجرت می‌توان به هزینه‌ی بالای دریافت اقامت، هزینه‌ی مالیات‌های سالیانه، سخت‌گیری‌های مختلف در تاسیس شرکت و شعبه و مشکلات سرچشمه گرفته از تحریم‌های مالی در برابر شرکت‌ها و افراد ایرانی نام برد.

اقامت آلمان از طریق ازدواج

یکی از کم‌هزینه‌ترین و ساده‌ترین روش‌های مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج است. بر طبق قوانین آلمان، در صورتی که یک فرد با تابعیت آلمان و یا اقامت آلمان با یک فرد خارجی ازدواج کند آن شخص می‌تواند با طی کردن پروسه‌ی قانونی اقامت آلمان را دریافت کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا