مقالات دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ چیست؟

بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ (Interactive Marketing) یک رویکرد دو طرفه برای بازاریابی است که بر اساس واکنش و تمایل مشتریان بر تعامل و همکاری متمرکز است. همچنین به عنوان بازاریابی مبتنی بر رویداد، مبتنی بر تریگر (Trigger-Based) یا یک به یک شناخته می‌شود.

بنابراین کمپین‌های بازاریابی تعاملی با نتایج حاصله از اقدامات، انتظارات، رفتارها، ترجیحات یا حتی خواسته‌های مصرف کننده متناسب هستند. در نتیجه، موفقیت بازاریابی تعاملی به داده‌های جمع آوری شده در حین تعامل با مشتریان احتمالی بستگی دارد. برای شناخت بیشتر اینتراکتیو مارکتینگ با مقاله دیگری از وبلاگ مکتبخونه همراه باشید.

مقاله پیشنهادی : نیچ مارکتینگ
نیچ مارکتینگ

 

تعریف بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ

بازاریابی تعاملی به عنوان نوعی کمپین بازاریابی تعریف می‌شود که براساس اقدامات، واکنش‌ها و تمایلات یک کسب و کار با مشتریان فعلی و بالقوه تعریف می‌شود. استراتژی‌های بازاریابی تعاملی با ترجیحات رفتاری مشتریان احتمالی ایجاد می‌شود. پیشرفت در فنآوری، نفوذ اینترنت و محبوبیت شبکه‌های اجتماعی باعث شده است که تمرکز زیادی برای بازاریابی تعاملی ایجاد شود.

این تکنیک بازاریابی سال‌ها در بازاریابی دیجیتال به کار گرفته می‌شده است اما اکنون تمرکز بر شخصی سازی بیشتر این حوزه است. کمپین‌های بازاریابی غیرتمرکز (Unfocused Marketing)، تقریباً یک پدیده قدیمی هستند. مصرف کنندگان در حال حاضر انتظار دارند که تلاش‌های بازاریابی بسیار شخصی با هدف منافعشان انجام شوند. به عبارتی، اینتراکتیو مارکتینگ نوعی بازاریابی مستقیم است که رویکرد مشتری محور دارد.

مزایای بازاریابی تعاملی

انواع بازاریابی تعاملی

روش‌های مختلفی برای اینتراکتیو مارکتینگ وجود دارند که به شرح زیر هستند:

۱- قصه گویی تعاملی از طریق محتوا

این نوع مارکتینگ به بازاریابان اجازه می‌دهد تا از فرصت‌های مختلف برای خلاقیت بیشتر در محتوای خود استفاده کنند. ایجاد تبلیغاتی که داستانی را به تصویر می‌کشد (انیمیشن یا اینفوگرافیک)، مخاطبان را به خود جذب می‌کند. کشف اطلاعات از طریق داستان گویی باعث ایجاد تعامل بیشتر می‌شود.

۲- اطلاعات لایه بندی شده

در حال حاضر کسب و کار‌ها تلاش می‌کنند تا آنجا که می‌توانند اطلاعات خود را در اختیار مشتریانشان قرار دهند و آنها را منتشر کنند. ایجاد محتوای سنگین اطلاعاتی می‌تواند برای بسیاری کسل کننده باشد. در نتیجه، بازاریابی تعاملی به عنوان یک رویکرد شگفت انگیز برای لایه بندی اطلاعات برای مصرف کنندگان عمل می‌کند.

یک راه برای انجام این کار این است که اطلاعات دقیق را به قطعات کوچک‌تری از محتوا تقسیم کنید. یک اینفوگرافیک ساده با خوانایی بالا، نسبت به یک مقاله خیلی بلند و بدون عکس، برای مخاطبان جذاب‌تر است.

۳- محتوای شخصی سازی شده

محتوای شخصی تنها در صورتی می‌تواند ایجاد شود که شرکت بینشی در مورد رفتار، ترجیحات، خواسته‌ها یا انتظارات مصرف کننده داشته باشد. این بدان معناست که این شرکت به اطلاعات زیادی در مورد مصرف کننده نیاز دارد تا بتواند سلیقه و علائق کاربران هدف خود را حدس بزند.

اکثر کسب و کارها یک پایگاه داده با اطلاعات ضروری در مورد مشتریان خود دارند. این پایگاه شامل اطلاعات جمعیت شناختی، روانشناختی، اطلاعات تماس، آدرس ایمیل و سایر موارد هستند. هرچه بیشتر در مورد مصرف کننده خود بدانید، تبلیغ شما بهتر می‌تواند مشتری را هدف قرار دهد. این مهم به ایجاد یک تجربه بازاریابی معنادار کمک می‌کند که منجر به فروش بیشتر می‌شود.

۴- تعامل دو طرفه

محتوایی که در یک فضای عمومی آن را به اشتراک می‌گذارید، باید بتواند نوعی مکالمه را آغاز کند. این همان چیزی است که بازاریابی تعاملی را به یک تلاش موفق آمیز تبدیل می‌کند. مشارکت فعال از طرف مصرف کننده هدف این کمپین‌هاست. برای اینکه محتوای شما تعاملی باشد، بازاریاب باید ارتباط خود را برای مشتری باز نگه دارد.

ویدئو پیشنهادی : دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ

 

چالش‌های بازاریابی تعاملی

انواع مختلفی از ابزارهای تعاملی وجود دارند که یک بازاریاب می‌تواند در محتوا از آنها استفاده کند. تعدادی از ابزارهای ذکر شده در عبارتند از:

۱- مسابقات

کسب و کارها مدت‌هاست میزبان مسابقات هستند. مسابقات یکی از قدیمی‌ترین ترفندها در بازاریابی تعاملی است. مسابقات موفق می‌شوند توجه مخاطبان را به خود جلب کنند. قرعه کشی، هدایا یا برگزاری مسابقه در شبکه‌های اجتماعی راه‌های اثبات شده‌ای برای جلب توجه مخاطب هستند.

در حال حاضر مسابقات به عنوان یک استراتژی مستقل مورد بررسی قرار نمی‌گیرند. مسابقات یک جنبه واحدی از استراتژی بازاریابی هستند. آنها راهی سرگرم کننده برای نزدیک شدن به مشتریان یا تمرکز بر روی گروه خاصی از مخاطبان هستند.

۲- آزمون‌ها

در سال ۲۰۱۹، در حدود ۹۰ درصد از بیشترین پست‌های فیس بوک مربوط به آزمون یا کوئیز (Quizzes) بودند. بهترین چیز در مورد کوئیز این است که ذاتاً یک محتوای قابل اشتراک گذاری است. اگر یکی از مشتریان آزمون را بپذیرد و آن را دوست داشته باشد، احتمالاً آن را با دوستان و خانواده خود به اشتراک می‌گذارد.

امروزه، کسب و کار‌ها ابتدا مشتریان را تشویق می‌کنند تا قبل از نمایش کاتالوگ محصولات خود، به انجام کوئیز بپردازند. با توجه به نحوه قیمت گذاری مشتری در آزمون، محصولاتی که برای آنها مناسب است، پیشنهاد می‌شود.

۳- نظرسنجی

معمولاً نظرسنجی‌ها برخلاف مسابقه یا آزمون سریع‌تر انجام می‌شوند. انگیزه‌ای اصلی ارائه نظرسنجی این است که مردم می‌خواهند بدانند نظرات آنها چقدر شبیه یا متفاوت از دیگران هستند. این امر آنها را تشویق می‌کند که نظرسنجی را به پایان برسانند و با نتایج آن روبرو شوند. نظرسنجی‌ها یک ابزار عالی برای افزایش مشارکت کاربران هستند.

۴- ویدیو‌ها

ویدئوهای تعاملی می‌توانند متنوع باشند اما همۀ آنها منجر به اقدام از سوی مخاطب می‌شوند. در نتیجه، جلب توجه مخاطبان آسان‌تر خواهد بود زیرا آنها دائماً درگیر محتوا خواهند بود. ویدئوهای تعاملی آنقدر محبوب شده‌اند که اکنون در قالب فیلم‌های تعاملی وارد صنعت فیلمسازی شده‌اند. ویدئوی تعاملی نیز راهی عالی برای لایه بندی اطلاعات برای مصرف کننده است.

۵- ایمیل

بازاریابی ایمیلی، روشی رایج است که در صورت دسترسی به آدرس ایمیل مفید واقع خواهد شد. با این حال، با افزایش ایمیل‌های ناخواسته، اطمینان از اینکه تلاش‌های بازاریابی ایمیل شما مؤثر است، آسان نخواهد بود!

بهترین شیوه‌ها برای کمپین‌های بازاریابی تعاملی مؤثر

چالش‌های بازاریابی تعاملی

اینتراکتیو مارکتینگ علیرغم اینکه در ارائه نتایج مطلوب کاملاً مؤثر است اما با موانع زیادی نیز روبرو است. بزرگ‌ترین چالشی که مشاغل در طول کمپین‌های تعاملی با آن روبرو هستند، در دسترس نبودن همۀ داده‌های مشتری است زیرا داده‌های شخصی ستون فقرات موفقیت آمیز بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ هستند.

مدیریت حجم بیش از حد داده‌های مرتبط در انبارها، در مراکز تماس، سیستم‌هایCRM ، دریاچه‌های داده‌ها و فعالیت‌های آنلاین و اجتماعی نیز یکی از چالش‌های کمپین‌های تعاملی هستند. برخی دیگر از چالش‌های قابل توجه عبارتند از:

  • جلب توجه مخاطب
  • بهینه سازی تبدیل بینندگان به سرنخ‌ها
  • اطمینان از تلاش‌های بازاریابی بیشتر در راستای موازین مشتری محور
  • گسترش دامنه محتوا
  • دستیابی به اتوماسیون بازاریابی
ویدئو پیشنهادی : گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس

 

مزایای بازاریابی تعاملی

برخی از مزایای قابل توجه کمپین‌های اینتراکتیو مارکتینگ به شرح زیر هستند:

  • این امر کسب و کارها را قادر می‌سازد تا خواسته مشتریان برآورده سازند زیرا بازاریابان می‌توانند به تمایلات و اقدامات مشتریان پاسخ دهند.
  • این مهم باعث کاهش ریسک ناشی از یک کمپین بازاریابی می‌شود، همچنین تولید و فروش لید را مطابق با رفتارها و خواسته‌های مشتری اصلاح می‌کند.
  • عامل شخصی سازی کمپین‌های تعاملی باعث می‌شود که آنها تبدیل و ROI (بازگشت سرمایه) بیشتری داشته باشند.
  • استفاده از اینتراکتیو مارکتینگ در افزایش فروش، کاهش هزینه‌های بازاریابی، افزایش رضایت مشتری و ایجاد کمپین‌های خودکار مفید است.

بهترین شیوه‌ها برای کمپین‌های بازاریابی تعاملی مؤثر

روش های سودمند برای اینتراکتیو مارکتینگ شامل موارد زیر هستند:

۱-  بازار هدف خود را مشخص کرده و مشتریان خود را تقسیم بندی کنید

اولین قدم برای هر کسب و کاری این است که تصویری واضح از مصرف کننده ایده آل خود داشته باشند. هنگامی که یک کسب و کار می‌داند محصولاتش بیشتر با چه مخاطبانی مرتبط است، تقسیم مشتریان فعلی به سهولت آسان خواهد بود.

همۀ طرح‌های بازاریابی تعاملی مناسب هر مخاطبی نیست. با ایجاد یک پرسونای مناسب از مخاطبان خود می‌توانید کمپین خود را بهینه کنید. ایجاد محتوای جذاب تا حد زیادی به محتوایی که ایجاد می‌کنید و توانایی آن برای ارتباط ذهنی با مخاطبان هدف مربوط می‌شود.

۲- مشخص کنید که کدام محرک‌ها بهترین کارآیی را دارند

یک اینتراکتیو مارکتینگ شامل ارسال پیام به محض وقوع یک رویداد خاص است. پیام‌ها راهی عالی برای حفظ تعامل طبیعی‌تر با کاربر هستند. به عنوان مثال، می‌توانید یک پیام خوش آمدگویی به محض بازدید از وبسایت یا نصب اَپلیکیشن را مشاهده کنید.

محرک‌های دیگر می‌توانند پس از گذشت مدتی زمانی ارسال شوند تا کاربران را تشویق به تعامل مجدد با برند‌ها کنند. یک شرکت باید کانالی که مطابق با نیازهای خود است را تعریف کند. با این حال، اگر محرک‌های کمتر مرتبط و نه چندان فوری در کانال‌های مختلف به اشتراک گذاشته شوند، برند شما مشتریان را آزار می‌دهد.

تعریف بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ

۳- محتوای خود را شخصی کنید

اگر می‌خواهید یک تجربه منحصر به فردی برای کاربر ایجاد کنید، باید در تلاش‌های بازاریابی تعاملی خود بر رویکرد شخصی تمرکز کنید. این مهم می‌تواند به سادگی استفاده از نام مشتری هنگام خوشامدگویی به آنها در ایمیل یا پیامک باشد.

تبریک گفتن تولد به همراه ارائه هدیه یا پیشنهادی دیگر، یکی دیگر از راه‌های عالی برای استفاده بیشتر از داده‌هایی است که در مورد مشتریان خود جمع آوری کرده‌اید. شخصی سازی محتوا یک فرایند داده محور است، بنابراین باید مطمئن شوید که پایگاه داده شما تا حد ممکن به روز است.

۴- برای مشتریان خود مشوق ایجاد کنید

چرا یک کاربر وقت خود را صرف تعامل با محتوا می‌کند؟ پاسخ‌های مختلفی برای این سؤال وجود دارند؛ اما اگر انگیزه‌ای برای محتوایی که به اشتراک می‌گذارید وجود نداشته باشد، بیشتر پاسخ‌ها بی‌معنی خواهند بود. مسابقه یا هدیه بدون جایزه چه فایده‌ای دارد؟ جایزه‌ای که به مشتری خود ارائه می‌دهید، باید در واقع ارزش وقت و تلاش آنها را داشته باشد.

در غیر این صورت، سازماندهی و میزبانی چنین مسابقاتی بی‌معنی است. همچنین، می‌تواند بینش خوبی در مورد رفتار مشتری ارائه دهد. کدام جایزه به کدام مشتری تعلق دارد؟ پاسخ به این سؤال چیزهای زیادی در مورد سلیقه و ترجیحات افراد را نشان می‌دهد.

۵- از فنآوری مدرن حداکثر استفاده را ببرید

فناوری مدرن به بازاریابان این امکان را می‌دهد تا در ابتدا اطلاعات زیادی را در مورد مشتریان خود جمع آوری کنند. به دست آوردن اطلاعات دربارۀ مصرف کنندگان، کار کوچکی نیست. فنآوری امکان شخصی سازی بازاریابی تعاملی را فراهم کرده است، در حالی که حس تعامل را نیز به بازاریابی اضافه می‌کند.

استفاده از فنآوری برای رویکرد شخصی سازی، می‌تواند با استفاده از ابزارهای مختلفی زیر انجام شود:

  • ابزارهای تجسم داده‌ها: اینفوگرافیک‌ها بسیار محبوب هستند و ایجاد چنین ابزارهایی آسان است.
  • چت بات: چت بات‌ها (Chatbots) یک ابزار مکالمه عالی برای تعامل با مشتریان و پاسخگویی به سؤالات متداول آنهاست که باعث صرفه جویی در وقت برای تکرار همان اطلاعات می‌شود.
  • واقعیت مجازی: واقعیت افزوده یک محیط تعاملی ایجاد می‌کند که برای نمایش محصولات و خدمات بسیار مناسب است.
  • ویدئوهای تعاملی: همانطور که قبلاً ذکر شد، ویدئوهای تعاملی مخاطب را مجذوب خود می‌کنند. در حالی که به کاربران اجازه می‌دهد تا دستورالعمل‌ها را با سرعت دلخواه خود دنبال کنند. این مهم یک ابزار بازاریابی شگفت انگیز، مبتکرانه و بسیار کاربرپسند است.
ویدئو پیشنهادی : بازاریابی
بازاریابی

 

نمونه‌های بازاریابی اینتراکتیو مارکتینگ

در زیر برخی از نمونه‌های رایج بازاریابی تعاملی آورده شده است:

۱-  بازاریابی محاوره‌ای هاب اسپات

هاب اسپات (HubSpot) از برنامه‌های پیام رسانی برای تعامل با مخاطبان خود استفاده می‌کند. این برنامه به کسب و کارها در کاهش اصطکاک در سفر خرید مخاطبان خود کمک کرده و تولید سرنخ و تبدیل را بهینه می‌کند.

نمونه‌های بازاریابی اینتراکتیو مارکتینگ

۲- نظرسنجی  MotorOil

نظرسنجی MotorOil در زیر نشان می‌دهد که چگونه تصمیمات بازاریابی مهمی مانند تغییر لوگوی برند می‌تواند با تعامل با مخاطبان و درگیر کردن آنها با تصاویر یا ویدئوها، نقش مؤثر خود را ایفا کنند.

کمپین‌های بازاریابی تعاملی

کلام آخر

واضح است که کمپین‌های بازاریابی تعاملی با اجازه دادن به مخاطبین جهت تعامل با محتوا، مؤثر واقع می‌شوند. اینتراکتیو مارکتینگ به برند‌ها در یافتن بینش‌ها و تمایلات کلیدی دربارۀ مخاطبان هدف کمک می‌کند. در نهایت این مهم به ایجاد کمپین‌های شخصی‌تری برای تبدیل آن دسته از مخاطبان هدف که با محتوای برند تعامل داشته‌اند، کمک می‌کند.

مقاله پیشنهادی : تبلیغات همسان چیست ؟
تبلیغات همسان چیست ؟

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا