هنر

معرفی دانشگاه های هنر استانبول

آشنایی با شرایط پذیرش در دانشگاه های هنر استانبول

بسیاری از هنرمندان در ترکیه و خارج از آن علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه های هنر استانبول هستند. از قدیمی ترین و معتبر ترین دانشگاه های هنر استانبول میتوان به دانشگاه هنرهای زیبا سینان اشاره کرد. در سال ۲۰۰۳ اکادمی هنر های زیبا سینان به دانشگاه هنرهای زیبا تبدیل شد و از ان پس به عنوان دانشگاه هنر استانبول معرفی شد.

این دانشگاه پر طرفدار در سال ۱۸۸۲ توسط عثمان حمدی بی، نقاش، مورخ باستان، شناس، معاون موزه و هنرمند معروف ترک زبان، در منطقه فندقلی استانبول ترکیه، تاسیس شده است. این دانشگاه یکی از قدیمی‌ترین موسسات عالی در ترکیه و اولین دانشگاه در نوع خود به شمار میرود.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش فتوشاپ
آموزش فتوشاپ

 

بسیاری از هموطنان ایرانی به دلیل نزدیکی کشور ترکیه به کشور ما و همچنین پیشرفت و موفقیت این کشور در هنرهای زیبا در دنیا علاقه مند به مهاجرت تحصیلی و اخذ مدرک از دانشگاه‌های هنر این کشور هستند. یکی دیگر از مسائلی که باعث شده است ترکیه به یکی از قطب‌های جذب دانشجوی ایرانی تبدیل گردد، هزینه‌ی کم تحصیل در این کشور به نسبت دیگر کشورهای اروپایی و به دست آوردن مدرک معتبر بین‌المللی است.

 

آشنایی با شرایط پذیرش در دانشگاه های هنر استانبول

شرایط پذیرش دانشگاه هنرهای زیبا سینان

دانشجویانی که از دانشگاه هنر سینان فارغ التحصیل میشوند میتوانند در دانشگاه های معتبر کشور های دیگر نیز به ادامه ی تحصیل بپردازند. دانشگاه سینان یا دانشگاه هنر های زیبای استانبول یک دانشگاه دولتی هنر استانبول ترکیه است و به همین دلیل هزینه‌ی تحصیل در آن نسبت به دانشگاه های خصوصی ترکیه پایین است.

این دانشگاه شرط ورود به این موسسه را شرکت در ازمون ورودی sat و کسب نمره ۶۸۰ برای رشته‌های معماری و طراحی داخلی و صنعتی و کسب نمره ۶۵۰ برای سایر رشته‌ها قرار داده است. همچنین دانشگاه هنرهای زیبا سینان دانشجویان متقاضی را تنها از موسساتی که در قرارداد های بین المللی موسسه اراسموس توافق نامه دارند، میپذیرد.

 

مقاله پییشنهادی : معرفی دانشگاه هنر تهران
معرفی دانشگاه هنر تهران

 

دانشجویان اراسموس باید ابتدا به صورت انلاین برای اخذ پذیرش در سیستم ورود دانشجو ثبت نام نمایند و پس از اعلام رضایت از اداره روابط بین‌لملل درخواست فرد ارزیابی میشود و درصورت قبولی درخواست نامه‌ی رسمی برای متقاضی فرستاده میشود.

یکی دیگر از شرایط تحصیل در دانشگاه های هنر استانبول و پذیرش در دانشگاه هنر زیبا سینان بعد از قبولی در ازمون ورودی گرفتن مدرک تسلط به زبان ترکی از یکی از موسسات است. زیرا زبان تدریس در این دانشگاه و اکثر دانشگاه های ترکیه به زبان ترکی است و نیازمند یادگیری زبان قبل از ورود به دانشگاه است.

بعضی از دانشگاه‌ها نیز به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند و البته شهریه و هزینه ی ثبت نام بیشتری نسبت به دانشگاه‌های ترک زبان دارند. همچنین دانشجو میتواند با شرکت در دپارتمان زبان دانشگاه و اخذ نمره‌ی قبولی به تحصیل در دانشگاه بپردازد و در صورت قبول نشدن تا قبل از شروع سال تحصیلی باید در کلاس‌های زبان شرکت نماید.

 

شرایط پذیرش دانشگاه هنرهای زیبا سینان

دانشکده ها و دوره های دانشگاه هنر های زیبا سینان

در زمان تاسیس دانشگاه هنر استانبول ابتدا هنرهای زیبا و معماری تدریس می‌شده و برنامه‌ی تدریس مطابق با برنامه‌ی درسی گروه های معماری، نقاشی و مجسمه سازی تعیین می‌شد. پس از تغییر نام اکادمی سینان به دانشگاه هنر، این موسسه‌ی عالی با دارا بودن دانشکده هنرهای زیبا، دانشکده علوم و ادبیات و معماری به همکاری با سایر رشته های دانشگاه هنر استانبول ترکیه، موسسه‌ی علم و فناوری، موسسه‌ی خیریه ی هنر و موسسه‌ی موسیقی کنسرواتوار پرداخته است.

دانشگاه هنر استانبول شامل ۱۳ دانشکده و رشته ها و دوره های ذیل می‌باشد:

دانشکده هنر های زیبا دانشگاه استانبول: (عکاسی،‌ خوشنویسی، طراحی مد، فرش، چیدمان کتاب، نقاشی، مجسمه سازی، طراحی صحنه و لباس، سینما و تلویزیون، ترمیم کاشی کاری، طراحی پارچه، صنایع دستی سنتی ترکیه، سرامیک و هنر های شیشه ای، طراحی گرافیک)

  • دانشکده معماری دانشگاه استانبول: (طراحی صنعتی، برنامه ریزی شهری، برنامه ریزی منطقه ای، معماری و معماری داخلی)
  • سالن کنسرت استانبول به صورت تمام وقت و نیمه وقت: (موسیقی شناسی، موسیقی، هنر های نمایشی)
  • مدرسه ی فنی و حرفه ای وابسته به دانشگاه استانبول: ( طراحی نساجی، ترمیم معماری)
  • موسسه علوم طبیعی وابسته به دانشگاه استانبول
  • موسسه علوم اجتماعی وابسته به دانشگاه استانبول
  • موسسه هنر های زیبا وابسته به دانشگاه استانبول

دانشکده هنر دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول در سال ۱۴۵۳ و به دستور سلطان محمد دوم تاسیس شد و در ابتدا به عنوان مدرسه ی فلسفه، حقوق، پزشکی و ادبیات شاخته میشده است. دورانی دانشگاه استانبول به عنوان مدرسه دینی دارالفنون شناخته میشده است وبعد از ان هر ساله تغییراتی در این موسسه به وجود امده است تا انکه در زمان اتاتورک به عنوان دانشگاه استانبول شرزع به کار نمود.

دانشگاه استانبول دارای ۱۷ دانشکده، ۹ مدرسه ی عالی، ۱ مرکز اموزش موسیقی، ۱۴ انستیتو و ۱۴ مرکز تحقیقات است. زبان اموزشی دانشگاه ترکی، المانی، فرانسه و انگلیس است.

برای تحصیل در رشته های هنری همانند سایر رشته ها باید مدارک و شرایط لازم را مهیا نمود. برای تحصیل در رشته های هنری نیز تمامی دانشگاه ها ازمون ورودی برگذار مینمایند و با توجه به نمرات و رتبه ها اقدام به جذب دانشجو در رشته های مختلف خود مینمایند.

 

آزمون های ورودی به دانشگاه های هنر استانبول

 

دانشگاه هنر استانبول مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد از رشته های مربوط به دانشکده هنر های زیبا، دانشکده اقتصاد و علوم مدیریتی، دانشکده ارتباطات، دانشکده ی مهندسی و معماری و دانشکده هنر و علوم ارائه میدهد. دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند، باید ابتدا مدرک کارشناسی خود را ارائه دهند و همچنین برای دانشجویان دکتری نیز ارائه ی اصل مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد الزامی است.

آزمون های ورودی به دانشگاه های هنر استانبول

برای تحصیل در این دانشگاه داوطلبان بومی باید در ازمون ورودی و داوطلبان خارجی باید در ازمون gre شرکت نمایند. شرکت کنندگان در این ازمون باید حداقل نمره ی ۲۸۰ را کسب نمایند و همچنین مدرک تسلط به زبان ترکی را نیز برای پذیرش ارایه دهند.

ازمون های مورد قبول برای پذیرش در دانشگاه ها ازمون های SAT و YOS است که دانشکده هنر دانشگاه استانبول نمره ی قبولی در ازمون یوس را بالای ۶۰ اعلام نموده است.

به جز دانشگاه هنر های زیبای استانبول و دانشگاه هنر های زیبای سینان، از دانشگاه های دیگر در استانبول که دانشکده هنر های زیبا دارند میتوان به دانشگاه مرمره و دانشگاه ایلدیز تکنیک اشاره نمود.

 

دانشگاه های هنر استانبول

شهریه ی تحصیل در دانشگاه های هنر استانبول

به طور کلی هزینه ی تحصیل در رشته های هنری در دانشگاه های دولتی ترکیه بین ۱۵۰۰ لیر تا ۵۰۰۰ لیر متفاوت است و در دانشگاه های خصوصی این رقم به ۳۰۰۰۰ لیر تا ۶۰۰۰۰ لیر میرسد.

هزینه‎ی تحصیل در دانشگاه هنر استانبول به دلیل انکه یک دانشگاه دولتی است بسیار کم تر از دانشگاه های خصوصی و در حدود ۱۵۹۷ پوند میباشد.

 

 

دولت ترکیه برای حمایت از تحصیلات دانشگاهی و افزایش تعداد دانشجویان به خصوص دانشجویان خارجی در دانشگاه های کشورش اقدام به ارائه ی بورس های تحصیلی نموده است که برای دانشجویان خارجی فرصت تحصیل و زندگی رایگان را فراهم می نماید. شرایط بورس تحصیلی ارایه شده در سیاست گذاری های دولت ترکیه برای دانشگاه های دولتی به صورت ذیل میباشد:

  1. شهریه دانشگاه متقاضی رایگان میباشد
  2. خوابگاه دانشجو به صورت رایگان میباشد
  3. بیمه سلامت دانشجو به صورت رایگان است

اعطای کمک هزینه‌های مالی به دانشجو، برای مدرک کاردانی و کارشناسی، ماهیانه ۱۰۰۰ لیر، برای مدرک کارشناسی ارشد، ماهیانه ۱۶۰۰ لیر و برای مقاطع دکتری و فرصت‌های پژوهشی، ماهیانه ۲۳۰۰ لیر در نظر گرفته است.

 

شهریه ی تحصیل در دانشگاه های هنر استانبول

 

حدودا ۴۰ هزار دانشجو توسط موسسات خصوصی هر ساله بورسیه میشوند. همینطور افرادی که در کنکور جزو ۵۰۰ نفر اول هستند، افراد ممتاز هر کلاس در هر سال ورودی، ۵ نفر از افراد موفق در رشته‌ی هنر، ۵ نفر در رشته ی ورزشی و ۵ نفردر بخش فرهنگ توسط دولت بورس میشوند.

رتبه‌ی دانشگاه هنر استانبول در جهان

دانشگاه های ترکیه توانسته اند در رتبه‌بندی‌های جهانی موسسات عالی جایگاه مناسبی را کسب نمایند که همین موضوع موجب شده است تا متقاضیان زیادی علاقه مند به تحصیل در دانشگاه های ابن کشور باشند. همچنین کشور ترکیه از سال ۲۰۰۱ در سیستم هماهنگ اموزشی اتحادیه اروپا یا پروسه بولونیا عضو شده است که همین موضوع سبب شده است مدارک تحصیلی اخذ شده در رشته های مختلف از دانشگاه های ترکیه مورد تایید تمامی کشور های اروپایی قرار بگیرد.

 

ویدیو پییشنهادی :آشنایی با موسیقی
آشنایی با موسیقی

 

در ارتباط با رشته های دانشگاه هنر استانبول نیز باید گفت که به دلیل ارتباط و همکاری بالای دانشگاه های هنر استانبول با دانشگاه‌های جهان برای دانشجویان این رشته‌ها در دانشگاه های هنر در ترکیه این فرصت فراهم میشود که به معرفی و تبادل طرح‌های خود با دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه‌های دیگر بپردازند.

دانشگاه هنر استانبول در سال ۲۰۰۷ طبق قوانین بنیاد اموزش و فرهنگ توسط کمال بی باک تاسیس شده است. این دانشگاه شامل، سه مدرسه، یک مدرسه ی فنی و حرفه ای، موسسه ی علوم و موسسه ی علوم اجتماعی میباشد. همچنین این موسسه ی عالی برای دانشجویان دو پردیس در نظر گرفته است یکی در نزدیکی دریاچه در غرب و یکی در جاده E5 واقع شده است.

دانشگاه هنرهای زیبای سینان در رنکینگ جهانی توانسته جایگاه ۴۷۰۸ را کسب نماید و همچنین در بین دانشگاه‌های کشور ترکیه رتبه‌ی ۷۶ را به دست آورده است.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

    1. این طور که من خوندم به طور کلی یک آزمون yos وجود داره و یک آزمون sat و وقتی آزمون بوس و بدی دیگه برای همیشه این آزمون و دادی و باید تو زبان ترکی فول باشی

  1. سلام اگر بخوایم در دانشگاه معمار سینان به زبان ترکی دانشکده هنر های زیبا تحصیل کنیم فقط دادن ازمون yos کافی است یا باید ازمون های دیگه ای هم داده شود برای ورود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا