سعيد مهدی، دانش آموخته طراحی گرافیک.
ایشان از سال ١٣٨٨ فعاليت خود را در زمينه ساخت محتوای بصری برای تبليغات شروع كرده است و از طراحی گرافيک در پروژههای چاپي و تيزرهای تبليغاتی استفاده میکند.
اطلاعات بیشترپبشنياز اين دوره صرفا علاقهمندی و ذوق و استعداد شما برای خلق تصاوير خلاقانه و اطلاعات اوليه در مورد كار با كامپيوتر است.
در صورت قبولی در دوره، گواهی نامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می گیرد.
خدمات منتورینگ به معنای برخورداری دانشجو از راهنما یا پشتیبان علمی در طول گذراندن دوره میباشد. این خدمات شامل پاسخگویی به سوالات آموزشی(در قالب تیکتینگ)، تصحیح آزمون یا پروژه های دوره و ارائه باز خورد موثر به دانشجو میباشد.
این دوره طوری طراحی شده است که محتوای آموزشی دوره حول چند پروژه واقعی و کاربردی هستند تا یادگیری دانشجو در طول دوره به کاربردهای عملی تبدیل شود و به این ترتیب بالاترین سطح یادگیری را فراهم نمایند.
با قرار گرفتن تمرین ها و آزمون های مختلف در طول دوره، محیطی تعاملی فراهم شده است تا بهره گیری از محتوا و یادگیری بهتر و عمیق تر شود.
شما می توانید از طریق تالار گفتگو با دیگر دانشجویان دوره در ارتباط باشید، شبکه روابط حرفه ای خود را تقویت کنید یا سوالات مرتبط با دوره خود را از دیگر دانشجویان بپرسید.
در صورت قبولی در دوره، شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات آن در بخش دورههای آموزشی رزومهساز «جاب ویژن»، تایید مهارت خود را در قالب اضافه شدن «مدال مهارت» به روزمه آنلاین خود دریافت نمایید. این مدال علاوه بر ایجاد تمایز در نمایش رزومه شما، باعث بالاتر قرار گرفتن آن در لیست انبوه رزومههای ارسالی به کارفرما شده و بدین ترتیب شانس شما را برای استخدام در سازمانهای موفق و پر متقاضی افزایش میدهد.
یادگیری هر نرمافزاری، پیش از شروع، نیاز به آشنایی کلی با مبانی کامپیوتر دارد. دنیای تکنولوژی، دارای زبانی سراسریست که آموزش آن میتواند مسیر هموارتری در کار با نرمافزارها، برای شما ایجاد نماید.
فتوشاپ، مادر نرمافزارهای ادوبی شناخته میشود؛ آشنایی با فضا کاری آن و شیوهی پردازشش، کار شما را در یادگیری سایر نرمافزارهای ادوبی آسانتر خواهد کرد؛ مهم این است که نحوهی تعامل برنامه و شیوهی برقراری ارتباط آن با کاربرانش را فهمیده و بدانید چگونه خود را با برنامه هماهنگ نمایید.
این موارد، مقدماتی است که نیاز بود تا پیش از نصب نرمافزار بر روی کامپیوتر خود، بدانید. حال آموزش را شروع کرده و به سراغ یادگیری نحوهی کار با نرمافزار فتوشاپ و شیوهی طراحی و ویرایش در آن می رویم.
آموزش فتوشاپ، مانند بسیاری از حرفههای دیگر، یک روش مرجع و مطمئن برای یادگیری نداشته و شیوهی آموزشی مفید و مناسب، به شرایط و تواناییهای خود هنرجو بستگی دارد. بههمینخاطر، ما در این بخش، بصورت تجربی به ذکر مراحلی که لازم است برای کسب مهارت در فتوشاپ طی شود، پرداخته و روش و یا ترتیب آموزشی خاصی را پیشنهاد نمیدهیم.
در مرحله اول، یعنی نقطهی صفر آموزش فتوشاپ، لازم است از علاقه خود نسبت به گرافیک و فتوشاپ مطمئن شویم. با مطالعهی کتابها و مقالههایی در زمینهی آموزش فتوشاپ و ویدئوهای طرز کار این نرمافزار، میتوان تا حدودی به علاقه و تمایل خود پیبرد.
به خاطر داشتهباشید، فرآیند کار با نرمافزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، کمی سخت بوده و نیازمند صبر و دقت بالایی است؛ اگر علاقهی لازم و کافی وجود نداشته و یا هدف مشخصی از آموزش نداشتهباشید، آموزش فتوشاپ بسیار سخت شده و یا هیچگاه میسر نمیشود.
بعد از اطمینان از علاقهمندی و مشخص کردن اهداف آموزشی خود، لازم است شیوهی دلخواه آموزش خود را نیز انتخاب نمایید. سه روش اصلی برای آموزش فتوشاپ وجود دارد؛ آموزش حضوری، آموزش آنلاین و ویدیویی و آموزش با کتابهای آموزشی، سه انتخاب پیشروی شما هستند.
برای سالهای زیادی، پیش از ظهور اینترنت، اصلیترین روش آموزش، آموزش بهصورت حضوری بود. آموزش حضوری به اینصورت انجام میگرفت که یادگیری از تعامل بین یک یاد دهنده و یک یاد گیرنده حاصل میشد. این شیوهی آموزشی، بازده بسیار خوب و بالایی داشته و مفیدترین شیوه برای طیف وسیعی از هنرجویان است. براساس بازده بالایی که دارد، هزینهی بسیار زیادی را نیز میطلبد.
هزینهی حضور در کلاسهای آموزشی در این شیوه، هم زمانی است و هم مالی. چراکه باید زمان نسبتا زیادی را صرف پیداکردن آموزشگاهی معتبر و استاندارد کرده و پس از یافتن آن، زمانی برابر و یا حتی بیشتر از مدت زمان کلاس، صرف رفت و آمد به این کلاسها میشود. در کنار زمان، وقتی به دنبال بهترینها هستید، لازماست تا مبلغ بیشتری را نیز خرج کنید.
با ظهور و تولد اینترنت و همهگیری آن در جهان، آموزشهای آنلاین و ویدئویی نیز متولد شده و اکنون در بیشترین رونق خود بسر برده وعلاقهمندان به این شیوهی آموزشی، هر روز بیشتر میشوند.
آموزشهای آنلاین، به مراتب هزینههای کمتری نسبت به آموزش حضوری داشته و اگر به شیوهی مناسب و صحیح آموزش دهند، بازدهی برابر و یا حتی بیشتر از دیگر روشها خواهدداشت. کاهش هزینهها در این روش هم زمانی است و هم مالی.
از آنجایی که در این روش، آموزش به خانهی هنرجو آمده و برای حضور در کلاس آموزشی تنها چند کلیک لازم خواهدبود، هزینهی زمانی به مراتب کمتری برای هنرجو داشته و از نظر مالی نیز، بسیار اقتصادیتر از حضوری است.
از مزیتهای مهم آموزش غیر حضوری، این است که مباحث آموزش، تنها یکبار گفته نمیشود و هنرجو میتواند با فواصل زمانی، هرچندبار که برای درک کامل مفاهیم نیاز دارد، به سراغ آموزش رفته و ویدئوها را چندباره نگاه کند.
مطالعهی کتابهای آموزشی، معمولاً به صورت آموزش مکمل و کمکی، در کنار یکی از روشهای بالا بکار رفته و نمیتواند جایگزین مناسبی برای آموزشهای دیگر باشد. اگر فرد بخواهد صرفاً با مطالعه، به یادگیری برسد، راه بسیار سخت و طولانیای را پیش رو داشته و باید بار تمام آموزش را تنهایی به دوش بکشد. این روش، بااینکه از هزینه بسیار پایینتری برخورداراست ولی بازده زیادی نداشته و آموزشی ناقص را به همراه خواهدداشت.
هر کس، براساس تواناییها و شرایط خود میتواند یکی از راههای آموزشی بالا را برای آموزش فتوشاپ انتخاب نماید. براساس تجربهی شخصی، آموزش آنلاین برای نرمافزارها که نکات زیادی را در بر داشته و یکبار ذکر مطالب کافی نخواهدبود، بهخصوص آموزش فتوشاپ، درشرایطیکه بصورت تصویری بوده و پروژهمحور باشد، مناسبترین شیوهی آموزشی است.
پس از انتخاب روش دلخواه خود برای آموزش، سعی کنید با جریان کلاس پیشرفته و مباحث آموزش دادهشده در هر جلسه را، با فواصل زمانی مشخص مرور کرده و تمرین و تکرار را فراموش نکنید.
روش هر شخص و آموزشگاه برای تدریس متفاوت است؛ اما مفاهیم مشترکی که باید در تمام کلاسها، در آموزش فتوشاپ تدریس شود، توضیح مقدمات و سپس معرفی ابزارها است. بهاینصورت که در ابتدا، هنرجو را با فضای کار و پنلهای اطراف این فضا آشنا کرده و هریک از آنها را معرفی مینماید.
پس از معرفی کامل کاغذ فتوشاپ و منوبار(menu bar) و دستورات مقدماتی نرمافزار، نوبت به معرفی و توضیح کابرد ابزارها میرسد. بهطورکلی در فتوشاپ، دو دسته ابزار ویرایشی و ترسیمی وجود دارد که معمولا آموزش را ابتدا از ابزارهای ترسیمی شروع و با معرفی ابزارهای ویرایشی، ادامه میدهند.
هریک از ابزارها، تنظیمات ویژهی خود را دارند که برای بکارگیری صحیح و مناسب آنها، لازماست تا با این تنظیمات آشنایی کافی حاصل شود. در آموزش فتوشاپ، صرفا معرفی و توضیح شفاهی کاربرد ابزار کافی نبوده و لازم است تا بصورت عینی و تصویری، کاربرد و تاثیر هر ابزار، به هنرجو نشان دادهشود.
نرمافزار فتوشاپ، از بینهایت تنظیمات متنوع و ترفندهای گرافیکی تشکیل شدهاست که یادگیری تمام آنها، زمان بسیاری برده و از زمان کلاسها خارج است. از همینرو، کلاسهای آموزش فتوشاپ، تنها به معرفی و آموزش ابزارهای اساسی و کاربردی فتوشاپ میپردازد. هنرجو پس از انجام تمرینات مناسب و بهدستآوردن مهارت کافی، میتواند خود به کشف در فتوشاپ پرداخته و تنظیمات جدیدی را بصورت تجربی فراگیرد. فراموش نکنید که آموزش، بخصوص در نرمافزارها، تا حد زیادی به جستوجو و کشف خود هنرجو بستگی دارد.
تمام مطالب گفتهشده، تنها پیشنهاداتی برای یادگیری بهتر فتوشاپ است. با افزایش آموزشگاهها و کلاسهای آموزش فتوشاپ، روشهای نوین و تازهی زیادی نیز بوجود آمده که میتواند از گفتههای این بخش بسیار دور باشد؛ درهرحال، این خود هنرجو است که باید راه مناسبی را برای آموزش انتخاب کرده و براساس آن پیش رود.
در پاسخ به سوال «آموزش فتوشاپ چقدر زمان میبرد؟»، میتوان گفت تا پایان عمر. بهطور کلی آموزش، فرایندی ابدی و پایان ناپذیر است؛ چرا که هیچگاه علم پایان نمییابد.
براساس همین تعریف، آموزش فتوشاپ نیز هیچگاه پایان نپذیرفته و همواره میتوان ترفندها و نکات تازه و جدیدی دربارهی این نرمافزار، آموخت. فتوشاپ، بخشها و تنظیمات بسیار زیاد و پیچیدهای دارد که بخاطرسپاری تکتک این دستورات، نیاز به زمانی بسیار طولانی دارد که در بیشتر اوقات از حوصلهی هنرجویان خارج بوده و باعث میشود آنان، تنها به یادگیری ابزارهایی بپردازند که بیشترین کاربرد را برایشان داشته و جزء ابزار و تنظیمات اصلی محسوب میشوند.
از طرفی دیگر، شرکت ادوبی هرساله آپدیت جدید از برنامههای خود به بازار عرضه میکند. در هر نسلی از فتوشاپ، که به بازار روانهشد، تغییرات مهم و اساسی ایجاد شده و قابلیتهای جدیدی نیز به آن افزوده شد است. این بروزرسانیها، نیاز مداوم به آموزش فتوشاپ را، حتی در کسانی که سالها با آن مشغول بهکار هستند، برمیانگیزد.
در دنیای امروز که وابستگی شدیدی به تکنولوژی دارد، لازماست که با سیل پیشرفت آن، حرکت کرده و از زمانه عقب نماند. عقب افتادن در این زمانهی پیشرو، فرصتهای زیادی را در زندگی از ما میگیرد.
با درنظر گرفتن این نکته، زمان مناسب برای رسیدن به مهارتی متوسط و قابلقبول در آموزش فتوشاپ، برای هر شخص میتواند متفاوت بوده و بستگی به شرایط آموزش و ساختار ذهنی هنرجو دارد؛ اما میتوان آن را بین پنج تا هفت هفته آموزش مداوم و منظم، تخمین زد.
این زمان تخمینزده شده، میتواند براساس زمانی که هنرجو، در طول شبانهروز به آموزش و تمرین فتوشاپ اختصاص میدهد، کمتر و یا طولانیتر شود.
مدت زمان استانداردی که در بیشتر آموزشگاهها، برای آموزش مقدماتی و متوسط فتوشاپ گذاشته میشود، حداکثر بین 35 تا 40 ساعت آموزشی، بدون احتساب تمرینات خانگی، است که بین روزهای هفته پخش میشود. آموزش فتوشاپ، در سطح پیشرفته نیز میتواند بین 25 تا 30 ساعت آموزش مفید را، به این زمان اضافه نماید.
همانطور که گفتیم، زمانهای بیان شده بصورت تخمینی بوده و میتواند براساس شیوهی آموزشی فرد و تواناییهای ذهنی هنرجو، بسیار متفاوت شود. باید به یاد داشتهباشید، آموزش فتوشاپ، در کوتاهترین زمان و با بیشترین بازدهی، نیاز به آموزشی مداوم و روزانه داشته و لازماست تمرین و تکرارهای مناسبی در کنار آموزش، انجام گیرد.
و اما مهمترین نکته داشتن علاقه و هدف است. علاقه میتواند به اهرمی، برای تسریع کردن فرآیند آموزش فتوشاپ، برای شما تبدیل شده و مدت زمان موردنیاز برای آموزش را به حداقل برساند.
داشتن هدف نیز، شما را از خستگیها و ناامیدشدنهای احتمالی که میتواند در مسیر آموزش فتوشاپ، برای هرکسی بوجودآید نجات داده و مسیر آموزش را، برای شما هموارتر و کوتاهتر مینماید.
صفحه
1
از
2