برنامه نویسی و ITبرنامه نویسی وبجاوا اسکریپت

آموزش جاوا اسکریپت در طراحی سایت – کاربردها و مزایا

آموزش جاوا اسکریپت در طراحی سایت و برنامه نویسی وب اهمیت زیادی دارد. با کمک این زبان، شما می‌توانید وب سایت خود را بسیار جذاب‌تر و تعاملی‌تر بسازید. کاربران سایت در درجه‌ی اول از وب سایت‌های جذاب و تعاملی و در درجات بعدی، سایت‌هایی با محتوا خوب، استقبال می‌کنند. آموزش JavaScript در طراحی سایت به شما کمک می‌کند تا برای دریافت پروژه‌های متنوع و کسب درآمد در این زمینه، آمادگی لازم را داشته باشید.

فهرست مطالب این نوشته

آشنایی با زبان جاوا اسکریپت

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت (JavaScript که به اختصار JS نیز عنوان می‌شود) از مهم‌ترین ابزارهای طراحی سایت به شمار می‌آید. این زبان در دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی، توسط شخصی به نام برندان آیک، معرفی شد و از آن موقع به بعد، شاهد استفاده‌ی وب سایت از جاوا اسکریپت هستیم. اگر بخواهیم خیلی ساده الزام یادگیری و به‌کار بردن جاوا اسکریپت در طراحی سایت را توضیح دهیم، از تشبیه سایت به بدن انسان استفاده می‌کنیم.

همان‌طور که در ساختار جسم شما، استخوان‌ها و بافت‌های شما ستون اصلی هستند؛ در طراحی سایت نیز ستون اصلی با html و css پیاده‌سازی می‌شود. نیز مشابه با رفتارها و حرکات اندام‌های شما، می‌توان جاوا اسکریپت را در طراحی سایت در نظر گرفت.

طبق این تشبیه، نبود حرکت و رفتار بدنی، سبب عدم جذابیت و گاه عدم کاربرد خواهد شد. انگار یک بدن بی‌جان داریم. پس JavaScript می‌تواند برای روح دادن و متمایز کردن ساختار سایت به‌کار برده شود. مطمئناً برای یک کاربر، این رفتارها و حرکات در سایت، بسیار جذابیت دارد.

مرجع کامل و تخصصی آموزش جاوا اسکریپت + اعطای گواهینامه دوره

 

* نکته: در نظر داشته باشید که زبان جاوا اسکریپت (JavaScript) با زبان برنامه نویسی جاوا (Java) متفاوت است و تنها وجه اشتراک این دو زبان، تشابه اسمی آن‌ها است.

آیا جاوا اسکریپت سخت است؟

افرادی که می‌خواهند آموزش جاوا اسکریپت در طراحی سایت را دنبال کنند، بابت دشواری این زبان احساس ترس دارند. باید بگوییم برخلاف سطح بالا بودن، یادگیری JavaScript اصلاً سخت نیست. توجه داشته باشید که زبان‌های سطح بالا از لحاظ سینتکس دستوری، بسیار شبیه به زبان انگلیسی هستند. از آن‌جایی که زبان انگلیسی به زبان انسان است، پس یادگیری آن‌ها دشواری کم‌تری در قیاس‌ با زبان‌های ماشین (۰ و ۱) خواهد داشت.

آیا جاوا اسکریپت سخت است؟

کاربردهای آموزش جاوا اسکریپت در طراحی سایت

می‌دانیم که جاوااسکریپت نوعی فناوری و ابزار برای طراحی سایت و برنامه‌های تحت وب است. آمار و ارقام نشان می‌دهد که بالغ بر ۹۴ درصد از وب سایت‌ها از جاوااسکریپت استفاده کرده‌اند. این یعنی که زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت بسیار محبوب و کاربردی است. اما چرا؟ به عبارت دیگر، در این بخش دنبال دلایلی هستیم که کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی سایت را نشان می‌دهد.

جاوا اسکریپت می‌تواند فرانت اند سایت را پویا کند

صفحه‌ی پویا در وب سایت، صفحه‌ای است که شکل آن ثابت بوده و محتوا تغییر می‌کند. تغییر کردن محتوا، به معنای به‌روز رسانی اطلاعات سایت است. این امر نشان می‌دهد که وب سایت‌های پویا، ارزش بالایی دارند. با جاوا اسکریپت شما می‌توانید صفحه‌ی وب را پویا بسازید. به عنوان نمونه، شما می‌توانید تگ‌های html سایت را برا اساس نیاز کاربر یا دستگاه ورودی، پنهان کرده و یا نمایش دهید.

* نکته: بخش فرانت اند سایت به قسمت قابل رؤیت آن گفته می‌شود. به عبارت دیگر، کاربر با بخش فرانت اند صفحات وب، در ارتباط است.

پیشنهاد مطالعه: آموزش dom در جاوا اسکریپت؛ راهنمای ساده و سریع

جاوا اسکریپت در توسعه‌ی سمت سرور کاربرد دارد

علاوه بر قابلیت‌هایی که آموزش طراحی سایت با جاوا اسکریپت در سمت فرانت اند صفحات وب دارد، از این ابزار می‌توان برای توسعه‌ی برنامه‌های کاربردی سمت سرور نیز استفاده کرد. به عنوان مثال برای مدیریت درخواست‌های http، تولید محتوای پویا و غیره از جاوا اسکریپت استفاده خواهد شد.

برخی از تکنولوژی‌های جاوا اسکریپت که در برنامه نویسی سمت سرور کاربرد دارند، عبارتند از:

  • Express
  • Deno js
  • Node js
  • Nest js

که در این میان، عنوان Node js بیش‌تر می‌درخشد.

جاوا اسکریپت امکان بارگذاری داده‌های پشتیبان را ارائه می‌دهد

یکی از کتابخانه‌های معروف جاوا اسکریپت به نام آجاکس (ajax)، می‌تواند برای بارگذاری داده‌های پشتیبان به‌کار گرفته شود. این موضوع برای دسترسی کاربران به داده‌ها بدون تأخیر زمانی و اختلال آن، کاربرد دارد.

جاوا اسکریپت اجازه می‌دهد تا اطلاعیه‌های مختلفی در سایت ایجاد کنیم

حتماً تا به حال وارد سایتی شده‌اید که اطلاعیه‌های پویا به‌صورت پاپ آپ در آن وجود دارد. این اطلاعیه‌ها با استفاده از جاوا اسکریپت ساخته می‌شوند. این اعلان‌ها می‌توانند اطلاعات خاص و مهم و یا هشدارها را به کاربر برسانند. این موضوع سبب افزایش تعامل با کاربر خواهد شد.

اسلاید سازی با JavaScript مقدور است

ساخت اسلایدر با جاوا اسکریپت امکانپذیر است. در جاوا اسکریپت کتابخانه‌هایی مانند RevealJS و یا BespokeJS وجود دارد که به شما امکان ساخت انواع اسلایدهای متنی را می‌دهد. اسلایدهای متنی نیز از جلوه‌های بصری مهم برای طراحی سایت به‌شمار می‌آیند.

با JavaScript می‌شود رفتار تعاملی را در سایت پیاده‌سازی کرد

منظور از رفتار تعاملی، رفتاری است که بر اثر ارتباط با کاربر و نیازسنجی وی برآورد می‌شود. تعامل در صفحات وب، سبب ایجاد پویایی و جلوه‌های ویژه در سایت می‌شود که برای کاربران بسیار جذاب و قابل توجه خواهد بود. مثلاً شما می‌توانید رفتاری را ایجاد کنید که با کلیک روی یک دکمه‌ی خاص در سایت، انجام شود؛ یا این‌که با حرکت موس روی بخش خاصی از سایت، تغییر رنگ دکمه‌ای را طراحی کنید.

اعتبار سنجی با جاوا اسکریپت ممکن است

یکی از کاربردهای آموزش جاوا اسکریپت در طراحی سایت، پیاده‌سازی اعتبارسنجی در سایت است. در فرم‌هایی که اطلاعات خاص از کاربر درخواست می‌شود، اعتبارسنجی نقش مهمی خواهد داشت. به این معنا که شما اطلاعات را از کاربر دریافت کرده و صحیح بودن الگوی آن را بررسی می‌کنید. جاوا اسکریپت برای اعتبارسنجی در بخش فرانت اند، نقش مهمی دارد.

جاوا اسکریپت برای طراحی سایت واکنش‌گرا کاربرد دارد

سایت‌های واکنش گرا یا responsive سایت‌هایی هستند که در تمام صفحه نمایشگرها و مرورگرها، به شکلی استاندارد و صحیح نشان داده می‌شوند. برای پیاده‌سازی چنین صفحاتی، جاوا اسکریپت نقش مهمی دارد. شما می‌توانید با استفاده از java script، عناصر صفحه را به‌صورت پویا طراحی کنید و براساس صفحه نمایش تعیین کنید که چه المان‌هایی نشان داده شده یا نشود.

توسعه‌ی وب اپلیکیشن با جاوا اسکریپت

وب اپلیکیشن‌ها برنامه‌هایی هستند که به‌جای نصب روی سیستم کاربر، از طریق مرورگر در دسترس قرار می‌گیرند. این برنامه‌ها دسترس پذیری و قابلیت حمل بالایی داشته و در هر سیستم و مکانی، می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. جاوا اسکریپت به شما این امکان را می‌دهد تا از این زبان، برای پیاده‌سازی و توسعه‌ی نرم افزارهای تحت وب بهره بگیرید.

چرا باید جاوااسکریپت را یاد بگیریم؟

دلایل یادگیری جاوا اسکریپت را می‌توان در کاربردهای زیاد و ویژگی‌های خاص آن خلاصه کرد. برخی از مهم‌ترین کاربردهای جاوا اسکریپت در بخش قبل ارائه شدند. دیگر ویژگی‌های این زبان، در فهرست زیر ذکر شده است.

مرجع کامل و تخصصی آموزش طراحی سایت + اعطای گواهینامه دوره

 

  • شروع یادگیری جاوا اسکریپت برای مبتدیان ساده است.
  • جاوا اسکریپت کمک می‌کند تا سریع‌تر وب سایت جذابی بنویسید.
  • جاوا اسکریپت هم برای بخش فرانت اند و هم برای بخش بک اند کاربرد دارد.
  • فرصت‌های شغلی زیاد و به‌دنبال آن درآمد خوبی برای افراد مسلط به جاوا اسکریپت وجود دارد.
  • جاوا اسکریپت برای توسعه‌ی اپلیکیشن‌های موبایل نیز کاربرد دارد.

ابزارهای آموزش جاوا اسکریپت در طراحی سایت

یکی از مهم‌ترین گزینه‌هایی که برای هر زبان برنامه نویسی مطرح می‌شود، شناخت و استفاده از ابزارهای توسعه‌ی آن زبان است. استفاده از ابزارها، سبب سهولت در برنامه نویسی، استاندارد نوشتن کدها و غیره خواهد شد. شما می‌توانید برحسب سلیقه‌ی شخصی و کاربردهای مورد نیاز، از ابزار دلخواه خود استفاده کنید. در این بخش، مهم‌ترین ابزارهای توسعه‌ی زبان جاوا اسکریپت را معرفی کرده‌ایم. ابزارهای آموزش جاوا اسکریپت در طراحی سایت

ابزارهای بیلد

ابزارهای بیلد به آن دسته از ابزارهایی گفته می‌شوند که کدهای جاوااسکریپت را به آن چیزی که توزیع می‌کنید، تبدیل خواهند کرد. این ابزارها در دسته‌های transpilerها، minifierها و bundlerها قابل بررسی هستند. برخی از محبوب‌ترین ابزارهای بیلد در فهرست زیر معرفی شده‌اند.

  • Grunt
  • Gulp
  • broccoli

پیشنهاد مطالعه: آموزش ساخت ماشین حساب با جاوا اسکریپت به صورت گام به گام

ابزارهای بررسی استاتیک

منظور از بررسی استاتیک، تحلیل سورس کد بدون اجرای آن است. این روش به شما امکان می‌دهد تا الگوهای مشکل‌زا، متغیرهایی که استفاده نشده‌اند، سبک کدنویسی و غیره را مورد بررسی قرار دهید. فهرست زیر، برخی از معروف‌ترین ابزارهای بررسی استاتیک در جاوا اسکریپت را نشان می‌دهد. این فهرست، از زیر دسته‌ی linterها انتخاب شده است.

  • JSLint
  • JSHint
  • ESLint

در دسته بندی دیگری، ابزارهای بررسی استایل کد را داریم. این ابزارها، برای بررسی رعایت شدن قواعد کدنویسی از نظر فاصله‌ها، فرورفتگی‌ها و غیره طراحی شده‌اند. برای زبان جاوا اسکریپت، شما می‌توانید از ابزار JSCS استفاده کنید. هم‌چنین ابزار prettier برای قالب‌بندی کد به‌کار برده می‌شود.

در شمار ابزارهای بررسی استاتیک هم‌چنین می‌توان ابزار flow را آورد. این ابزار به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر، هوشمندانه‌تر و مطمئن‌تر کدهای خود را بنویسید. در نتیجه بهره‌وری برنامه نویسی جاوا اسکریپت را بسیار ارتقا خواهد داد.

فریمورک‌های تست کد

برای تست کدهای جاوا اسکریپت فریم‌ورک‌های زیادی وجود دارد. عنوان برخی از آن‌ها در فهرست زیر نشان داده شده است.

  • تست unit

این دسته از ابزارها، برای تست بخشی از پیاده‌سازی کدها به‌کار می‌روند.

    • Jasmine
    • Mocha
    • Ava
    • Jest
    • Karma
  • تست یکپارچگی

این دسته از ابزارها برای تعاملات کد با دیگر پایگاه‌های داده و یا حتی ماژول‌های خارجی به‌کار برده می‌شوند.

    • Jenkins
    • Travis CI
  • تست رابط کاربری
    • CasperJS
    • Protractor
    • Nightwatch.js
    • TwstCafe

ابزارهای مدیریت پکیج

ابزارهای مدیریت پکیج ابزارهایی هستند که امکان مدیریت وابستگی‌های پروژه را ایجاد می‌کنند.

  • Npm
  • Yarn
  • pnpm

معرفی فریمورک‌های جاوا اسکریپت

بیش‌تر برنامه‌نویسان ترجیح می‌دهند تا از فریمورک‌های حرفه‌ای برای کدنویسی استفاده کنند. فریمورک‌ها شامل کتابخانه‌ها و توابعی هستند که کار کدنویسی تکراری را حذف کرده و برای بهینه‌سازی و سرعت برنامه‌نویسی، نقش مؤثری ایفا می‌کنند. خوشبختانه JavaScript نیز از این نظر غنی بوده و فریمورک‌های زیادی دارد. باید توجه داشته باشید که فریمورک‌های JavaScript در طراحی فرانت انت کاربرد دارند. فهرست زیر، مهم‌ترین فریمورک های جاوا اسکریپت را نشان می‌دهد:

  • ری اکت
  • انگولار
  • ویو جی اس
  • نود جی اس معرفی فریمورک‌های جاوا اسکریپت
  • نکته: انتخاب فریمورک مشروط به آن است که شما هر فریمورک و قابلیت‌های آن را به‌خوبی بشناسید و سپس براساس نیاز و نوع پروژه‌ی خود، از فریم‌ورک متناسب استفاده کنید.

کسب درآمد با جاوا اسکریپت

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، بالغ بر ۹۴ درصد از وب‌سایت‌های دنیا از جاوا اسکریپت بهره‌مند می‌شوند. علاوه بر آن، کاربردهای جاوا اسکریپت در زمینه‌های دیگر مانند یادگیری ماشین، طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل و وب اپلیکیشن‌ها، سبب شده است تا دامنه‌ی وسیعی از پروژه‌های جاوا اسکریپت وجود داشته باشد.

دوره جامع آموزش جاوا اسکریپت به صورت کاربردی

 

این امر بدان معناست که شما با یادگیری این زبان و تسلط کافی روی فریمورک‌های و ابزارها آن، می‌توانید منبع عظیمی از پروژه‌های برنامه نویسی را دسترسی داشته باشید. به همین دلیل اغلب برنامه نویسان، از حجم کار و درآمد در این حوزه رضایت بالایی دارند.

شما نیز می‌توانید یادگیری جاوا اسکریپت را با قصد ورود به حوزه‌ی حرفه‌ای و کسب درآمد از آن انتخاب کنید. البته به شرط آن‌که برنامه‌ی آموزش javascript در طراحی سایت، فریمورک‌ها و ابزارها را تا سطح حرفه‌ای و تسلط کامل، دنبال کرده باشید.

چطور آموزش جاوااسکریپت در طراحی سایت را آغاز کنیم؟

برای این‌که وارد این حوزه شوید، می‌بایست آموزش‌های اصولی و مهم آن را دنبال کنید. توصیه‌ی ما به شما استفاده از کتاب‌های آموزش جاوا اسکریپت و یا دوره‌های معتبر (مجازی و حضوری) است. یادگیری شما می‌بایست از روی منابع معتبر، منسجم و با سرفصل‌های کامل باشد.

اگر تسلط کافی به زبان انگلیسی دارید، می‌توانید از کتاب‌های انگلیسی زبان و یا ویدیوهای آموزشی انگلیسی استفاده کنید. در غیر این صورت، منابع معتبر فارسی زبان را برای شروع مسیر یادگیری خود برگزینید. شما می‌توانید کتاب‌های فارسی جاوا اسکریپت و یا دوره‌های آموزشی مکتب خونه و دیگر منابع معتبر را دنبال نمایید. در مکتب خونه، شما را برای انتخاب کتاب آموزش جاوا اسکریپت نیز راهنمایی کرده‌ایم.

مسلماً آموزش‌های جاوا اسکریپت نیز مانند هر مهارت دیگری از سطح مقدماتی آغاز شده و تا سطوح پیشرفته ادامه‌دار خواهد بود. شما بعد از انجام تمارین کافی و پروژه‌های عملی، به سطح تسلط خوبی روی این زبان و پروژه‌های واقعی دست پیدا خواهید کرد.

پیشنهاد مطالعه: آموزش جاوا اسکریپت سیاه – راهنمای ساده و مختصر

آموزش جاوا اسکریپت در طراحی سایت در مکتب خونه

یکی از بهترین منابعی که می‌توانید به منظور آموزش جاوا اسکریپت و آموزش طراحی سایت از آن استفاده کنید، دوره‌های آموزشی منتشر شده در آکادمی مکتب خونه است. این دوره‌ها، با بیانی ساده و روان و کیفیت بالای ویدیوهای آموزشی، صفر تا صد طراحی سایت با زبان جاوا اسکریپت را به‌شما یاد می‌دهد. عملی بودن آموزش‌ها و ضمیمه شدن پروژه‌ها و تمارین متعدد، سبب می‌شود تا مطالب آموزشی بهتر در ذهن شما تثبیت شوند.

دوره آموزش جامع طراحی سایت فرانت اند

 

یکی از مهم‌ترین گزینه‌های پیاده سازی صفحات وب، زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت است. آموزش جاوا اسکریپت در طراحی سایت به شما کمک می‌کند تا نحوه‌ی استفاده و کاربردهای جاوا اسکریپت را برای ایجاد صفحات وب پویا و خلاقانه یاد بگیرید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا