مهندسی

هر آنچه درباره نظام مهندسی لازم است بدانید !

نظام مهندسی چیست؟

همه ی فارق التحصیلانی که رشته ی آن ها به ساختمان،کشاورزی و معدن مربوط می شود بعد از اتمام تحصیلشان  به فکر عضویت در نظام مهندسی می باشند پس طبیعتا اسم این سازمان زیاد به گوش ما خورده است.

خدمات مهندسان در رشته های مختلف از جمله ساختمان ، کشاورزی، معدن و … که برای فعالیت در زمینه صنایع گوناگون دارای همگرایی و اشتراکاتی هستند به نظام مهندسی اطلاق می شود.

مجموعه ­ی نظام مهندسی یک  مجموعه ی دارای انسجام ،اهداف بزرگ و قوانین دقیق، در راستای ارائه ی خدمات بهتر و بیشتر به مردم است نظام مهندسی سعی در سازماندهی اقشار تاثیرگذار و تحصیل کرده ای چون مهندسان دارد و تلاش می کند که سازمان دهی ها و عملکرد های جامع را قابل نظارت همچنین می­توان از مهمترین اهداف این سازماندهی ها و خدمات انسجام یافته، ارتقای کیفیت صنایع و عملکرد بهتر مهندسان ذینفع برای ارائه ی خدمات بهتر و جامع تر و نیز انتقال دانش و آگاهی آنها نام برد.

به طور کلی و جامع نظام مهندسی برای اعتلای صنایع و در جهت پیشرفت و توسعه کشور و همچنین توسعه اقتصادی گام بر می­دارد و نظم بخشی و حرکت رو به جلو از جمله اهداف و اقدامات دارای اولویت برای این سازمان است.

 

مقاله پیشنهادی : ویژگی های یک مهندس مکانیک
ویژگی های یک مهندس مکانیک

 

نظام مهندسی

نظام مهندسی

این سازمان که همواره به دنبال ایجاد یک مجموعه ی حرفه ‌ای و دارای تخصص در زمینه های مورد نظرش می باشد ، با به کارگیری و استفاده از دانش و هنر با هدف خدمات رسانی بهتر و سریعتر و ایجاد ارزش افزوده بیشتر باعث تکثیر ثروت، آسایش و رفاه میان تمامی اقشار جامعه است و پیشرفت قابل توجهی به سوی توسعه مهندسی این مرز و بوم دارد.

مهندسان باید با به کارگیری و توجه به شرایط و قوانین نظام مهندسی،ایمنی، بهداشت و آسایش را در زمینه های متفاوت به طور کاملا جامع فراهم می کنند.

میدانیم که نظام مهندسی یعنی مدیریت کاملا هوشمندانه برای توسعه و سالم تر سازی محیط زندگی مردم جامعه و کاربری صحیح از امکانات جامعه و این کار در صورتی میسر می شود که با تخصص، مسئولیت پذیری و تعهد مهندسان طراح و ناظر همراه باشد.

ارتقا و بهبود کیفیت و عملکرد در صنایع در سطح ملی و منطقه ‌ای لازمه ی به کارگیری دانش فنی و به روز بودن جامعه مهندسین است که بسترسازی برای این موارد، طالب نظام مهندسی و یک برنامه ریزی یکپارچه و دقیق است.

 

ویدئو پیشنهادی : آموزش مهندسی مکانیک
آموزش مهندسی مکانیک

 

عضویت در نظام مهندسی

عضویت در نظام مهندسی

از مهمترین اهداف بالقوه ی نظام مهندسی ایجاد یک بستر برای رقابت‌ در سطوح بین ‌المللی است و جامعه مهندسین را برای کسب دانش بیشتر و فراگیری بیشتر از علوم به روز و تلاش برای تسلط کامل به روش های نوین ساخت و ساز تشویق و ترغیب می کند.

با عضویت در آن، مهندسان از امتیازات و تسهیلاتی برخوردار می شوند، ازجمله اخذ مدرک رسمی و دولتی برای اشتغال که مهمترین چالش پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه محسوب می شود.

شرکت در این آزمون یکی از اساسی ترین روش های انتخاب و ایجاد رقابت بین مهندسان متقاضی است که  براساس معیارها و ضوابط و قوانینی که در آن تعیین شده این آزمون را برگزار می کند.

همه ی مهندسان و کاردانان  تجربی برای دریافت پروانه اشتغال به کارخود و دریافت شماره رسمی از سازمان نظام مهندسی نیازمند شرکت در آزمون های سازمان متناسب با رشته خودشان هستند. طبق ماده ۷ آیین نامه اجرایی مربوط به قوانین، شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه اشتغال, لازمه ی دارا بودن مدارک تحصیلی مرتبط و معتبر از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم است.

لازم به ذکر است قبولی در این آزمون یکی از شرایط است که برای دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی لازم است.

عضویت در نظام مهندسی

ویدئو پیشنهادی : آموزش مهندسی عمران
آموزش مهندسی عمران

 

تعرفه نظام مهندسی

همه اشخاص و مهندسینی که به عضویت سازمان نظام مهندسی در می آیند و یا دارای مهر  هستند، برای دریافت حق الزحمه خود مبلغ مشخصی را دریافت می نمایند. این مبلغ برای هر شخص با توجه به پایه اش و کلیه ی خدماتی که ارائه داده است متفاوت می باشد و هر ساله توسط سازمان نظام مهندسی کل کشور اعلام می شود این تعرف همان حق الزحمه یا حقوقی است که به افراد عضو این سازمان که دارای شماره نظام مهندسی و پروانه اشتغال به کار از این سازمان می باشند، بابت ارائه خدمات مهندسیشان تعلق می گیرد.

البته این تعرفه در تمامی استان ها یکسان نیست و سالانه در سازمان نظام مهندسی که کشور مشخص می شود و برای هر استان دارای یک نرخ متفاوت است که از طریق سایت نظام مهندسی هر استان و افراد شاغل در این سازمان ابلاغ می شود.

تعرفه خدمات نظام مهندسی برای هر استان دارای نرخ متفاوتی است که از طرف سایت نظام مهندسی هر استان، به مهندسان عضو سازمان و شاغل در آن استان ابلاغ می شود. این تعرفه به وسیله سازمان نظام مهندسی کل کشور و به صورت سالانه تعیین می گردد.

تعرفه نظام مهندسی

زمان مناسب برای دریافت پروانه اشتغال نظام مهندسی

در قسمت راهنمای شرکت در آزمون زمان اعلام نتایج آزمون نظام مهندسی, آزمون معماران تجربی و آزمون نظام کاردانی درج می شود که معمولا دو ماه پس از برگزاری آزمون است،همچنین در این قسمت زمان شروع فرایند ثبت نام برای دریافت پروانه اشتغال به کار نیز اعلام می شود که این زمان معمولا سه ماه پس از برگزار آزمون است.

پس از قبولی در آزمون نیز نتیجه ی قبولی این آزمون تنها تا ۴ سال پس از آن معتبر است و افرادی که پذیرفته شده اند باید در طی این مدت برای دریافت پروانه اشتغال به کار خود اقدام کنند و به سازمان نظام مهندسی استان خود مراجعه کرده و درخواست پروانه اشتغال به کار دهند.

این پروانه در سه پایه قابل دریافت است، پروانه اشتغال به کار در پایه سه زمانی قابل دریافت است که شخص در آزمون قبول شده است پس از گذشت ۴ سال یعنی دوره ی اعتبار نتایج آزمون می توان از پایه ۳ به دو ارتقا یافت. و برای ارتقا از پایه دو به یک هم ۵ سال زمان لازم است. روند ارتقا پایه هم به طریق شرکت در کلاس های مرتبط سازمان نظام مهندسی و قبولی در آزمون داخلی این سازمان می باشد.

 

ویدئو پیشنهادی : آموزش مهندسی شیمی
آموزش مهندسی شیمی

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا