مالی و سرمایه‌گذاری

یادگیری بازار فارکس به صورت عملی

مطمئناً تا به حال از زبان آشنایان و یا حتی افراد غریبه کلمه فارکس را شنیده‌اید. فارکس در واقع یک بازار جهانی است که افراد در آن به خرید و فروش ارز مشغول‌اند. از طریق معاملات بازار فارکس می‌توان پول خوبی به دست آورد؛ اما این کار نیاز به دانش تخصصی و نظم و انضباط زیادی دارد که به دست آوردن هیچ‌کدام از اینها آسان نیست. امروزه کسانی که مشتاق یادگیری بازار فارکس هستند می‌توانند به کلاس‌های آنلاین معاملاتی فارکس، انواع سمینارها، ویدئوهای آموزشی و مقالات دسترسی داشته باشند و از آنها برای یادگیری این بازار تجاری سودآور استفاده کنند. مقاله زیر نیز ابتدا نگاهی دقیق‌ به مفهوم این بازار و برخی اصطلاحات و ابعاد آن انداخته و سپس یکی از بهترین منابع آموزشی در این زمینه را به کاربران معرفی خواهد کرد.

بازار فارکس چیست؟

در ابتدا باید بدانید که یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین بازارهای مالی جهان، بازار ارزی فارکس یا forex است. این بازار تجاری در هر ۵ روز هفته و به صورت ۲۴ ساعت شاهد هزاران معامله بوده و هر روزه تریلیون‌ها دلار در آن جا به جا می‌شود. این بازار هیچ محل فیزیکی مشخصی ندارد؛ در نتیجه دسترسی به آن از سراسر جهان امکان‌پذیر بوده و تجارت ارز از یک کشور به کشورهای دیگر را نیز انجام می‌دهد.

بازار فارکس چیست

با این حال هیچ مقام دولتی بر بازار فارکس نظارت ندارد؛ به همین علت می‌توان گفت که سرمایه‌گذاری در بازار بورس فارکس یکی از پرریسک‌ترین‌ها محسوب می‌شود. این بازار مالی از بانک‌های مختلف، شرکت‌های تجاری، سازمان‌های سرمایه‌گذاری، کارگزاران خرده‌فروش و غیره تشکیل شده است. به همین علت می‌توان گفت فارکس شبکه الکترونیکی است که هم بانک‌ها و سرمایه‌گذاران وهم معامله‌گران فردی می‌توانند از آن استفاده کنند. برای استفاده از این بازار جهانی تنها باید به یک رایانه و اینترنت دسترسی داشته باشید تا بتوانید ارزهای خود را به بروکرهای خارجی انتقال و تریدینگ را شروع کنید. البته که یادگیری بازار فارکس قبل از این مرحله بوده و بعد از آموزش فارکس می‌توانید یک حساب در یک کارگزاری یا بروکر خارجی برای این کار افتتاح کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آموزش فارکس از کجا شروع کنیم؟ نقشه راه اساسی

اصطلاحات موجود در یادگیری بازار فارکس

قبل از شروع معامله در این بازار، مهم است که برای یادگیری بازار فارکس با اصطلاحات اولیه آن آشنا شوید. در طی معامله‌گری در این بازار چیزهای زیادی برای یاد گرفتن وجود دارد؛ با این حال ما تنها نگاهی گذرا به برخی از رایج‌ترین اصطلاحات مورداستفاده توسط معامله‌گران می‌اندازیم:

Pip در فارکس

Pip مخفف کلمات نقطه در درصد بوده و یکی از کوچک‌ترین و کمترین واحدهای اندازه‌گیری در بازار فارکس است. از این واحد برای مشخص‌کردن اینکه آیا یک معامله سود داشته یا ضرر استفاده می‌شود. در معاملات بازار فارکس معمولاً یک پیپ را معادل رقم چهارم اعشار جفت‌ارزها می‌دانند. به عنوان مثال اگر قیمت جفت‌ارزها 4563/1باشد به عدد چهارم پس از اعشار اصطلاحاً پیپ گفته می‌شود. همچنین قیمت پیپ‌ها با توجه به زمان معامله و مقداری که معامله می‌شود می‌تواند تغییر کند.

بروکر

در ادامة روند دوره آموزشی فارکس و آشنایی با اصطلاحات این بازار به کلمه پرتکرار بروکر می‌رسیم. انتخاب بروکر در بازار فارکس را می‌توان یکی از اولین چالش‌هایی دانست که معامله‌گران با آن روبرو می‌شوند. بروکرها در حقیقت شرکت‌هایی از فارکس بوده که به عنوان واسطه بین افراد امکان خرید و فروش را برای آن‌ها فراهم می‌کند. پس برای سرمایه‌گذاری در بازار فارکس ابتدا باید در یک بروکر حساب داشته و از آنجا کار خود را آغاز کنید. همچنین کار بروکرها در این بازار را می‌توان دقیقاً به کار شرکت‌های مختلف در بازار بورس کشورمان تشبیه کرد.

اهرم یا Leverage

به استفاده از سرمایه قرض گرفته شده در جهت افزایش تجارت اهرم گفته می‌شود. در حقیقت اعتباری است که بروکر در اختیار معامله‌گران قرار داده و افراد با استفاده از آن می‌توانند با یک سرمایه کم معاملات بیشتری انجام دهند. به عنوان یکی از نکات یادگیری بازار فارکس به خاطر داشته باشید که هنگام استفاده از این ابزار باید با نهایت دقت و احتیاط عمل کنید؛ زیرا ممکن است در این راه کل سرمایه خود را از دست دهید.

مارجین Margin در یادگیری بازار فارکس

مارجین به حداقل پولی گفته می‌شود که افراد برای ورود به بازار معاملاتی فارکس به آن نیاز دارد. در طی یادگیری بازار فارکس بهتر است بدانید وقتی که شما قصد انجام یک معامله را دارید، نسبت به مقدار سرمایه‌ای که وارد معاملات ارزی می‌کنید، از موجودی شما در حسابتان مسدود خواهد شد. اصولاً این مبلغ تا پایان معامله توسط بروکرهای فارکس بلوکه می‌ماند و اگر در طول معامله شما ضرر ببینید، ‌کال مارجین خواهید شد. به این معنی که از طرف بروکر به شما اطلاع داده می‌شود که دچار زیان شده‌اید و اگر اقدامی انجام ندهید ممکن است کل سرمایه خود را از دست دهید.

Lot

این ابزار در فارکس به منظور اندازه‌گیری حجم معاملات استفاده می‌شود. به این صورت که هر یک لات مساوی است با صد هزار واحد پایه ارز، اندازه Lot نیز به بازار هدف و سرمایه مورد معامله وابسته است.

پیشنهاد مطالعه: معرفی چند کلیپ آموزش فارکس برتر برای شروع کار

حد ضرر یا stop loss

این ابزار به منظور جلوگیری از ضرر در طی معاملات بوده و در حقیقت پایین‌ترین قیمتی است که شما برای معامله خود پیش‌بینی کرده‌اید. اگر قیمت‌ها برای سرمایه‌گذار با رشد منفی روبه رو شوند، حد ضرر می‌تواند از ضررهای بیشتر در این موقعیت جلوگیری کرده و سرمایه را حفظ کند.

حد ضرر یا stop loss

حد سود یا take profit

با مشخص‌کردن حد سود در طی تجارت، معامله به صورت خودکار در نقطه و هدف مشخص شده با سود بسته می‌شود. این می‌تواند در برابر ازدست‌رفتن سود در یک طی اتفاقات غیرمنتظره، قبل از اینکه سرمایه‌گذار بتواند موقعیت را تشخیص دهد، از سرمایه محافظت کند.

پرایس‌اکشن

اصطلاح پرایس‌اکشن را می‌توان مطالعه حرکت قیمت ارزی یا مطالعه عملکرد خریداران و فروشندگان در بازار فارکس دانست. معامله‌گران با استفاده از پرایس‌اکشن به بررسی تاریخچه قیمتی می‌پردازند تا بتوانند سرنخ‌هایی از حرکات بازار پیدا کنند.

Spread

این اصطلاح در واقع تفاوت بین قیمت پیشنهادی و درخواستی یک اوراق بهادار یا سرمایه است. قیمت پیشنهادی بالاترین قیمتی است که یک خریدار مایل است برای یک این ارز بپردازد، درحالی‌که قیمت درخواستی پایین‌ترین قیمتی است که یک فروشنده حاضر به پذیرش آن است.

مدیریت ریسک

مدیریت ریسک فرایند شناسایی، ارزیابی و کنترل یا کاهش ریسک‌های بالقوه است که می‌تواند تأثیر منفی بر سرمایه‌گذاری شما داشته باشد. این خود شامل تجزیه و تحلیل و درک خطراتی است که ممکن است در موقعیت‌های مختلف به وجود آید و همچنین پیدا کردن راه‌هایی که این خطرات را به حداقل برسانند.

پیشنهاد مطالعه: آموزش فارکس با گوشی – قدم به قدم و تصویری

ابعاد مختلف بازار فارکس

در قسمت‌های بالا با اینکه بازار فارکس چیست آشنا شده و اندکی از اصطلاحات مربوط به این حوزه را فرا گرفتیم. حال تصمیم داریم که این بازار جهانی را از جنبه ها و ابعاد گوناگون بررسی کرده و با عملکرد آن بیشتر آشنا شویم.

  • تعیین نرخ ارز: یکی از مهم‌ترین جنبه های بازار فارکس تعیین نرخ ارزهاست که به وسیله عوامل اقتصادی، سیاسی، و تقاضا و عرضه مشتریان معلوم می‌شود. این نرخ‌ها نیز به صورت مداوم در حال تغییر هستند.
  • معاملات ارزی: کاربران در این بازار ارزهای مختلف خود را با یکدیگر معامله می‌کنند. به طوری که ممکن است یک معامله‌گر دلار آمریکایی که خریداری کرده است را به مقدار مشخصی یورو بفروشد.
  • سود و ضرر: تریدرها در بازار فارکس از طریق تفاوتی که میان قیمت ارزها وجود دارد مقدار سود یا زیان خود را مشخص می‌کنند. یعنی اگر قیمت ارزی که دارند بیشتر شود، سود و اگر کاهش یابد، زیان می‌کنند.
  • ریسک مدیریتی: فرایند معامله در بازار فارکس می‌تواند به کمک ابزارهای مختلفی مانند حد ضرر و یا حد سوددهی انجام می‌شود تا بدین وسیله خطر احتمالی که برای معامله وجود دارد کنترل و زیان‌ها نیز کمتر شوند.
  • تحلیل: کاربران این بازار به منظور تصمیم‌گیری درباره معاملات خود از تحلیل‌های مختلفی استفاده می‌کنند که این تحلیل‌ها شامل تحلیل تکنیکال بر اساس نمودارها و الگوهای قیمتی و تحلیل اساسی بر اساس اخبار و اثرات اقتصادی و سیاسی صورت می‌گیرد.

سخن پایانی – یادگیری بازار فارکس با مکتب خونه

مطالعه نکات و اصطلاحات گفته شده می‌تواند به شما کمک خواهد کرد که اگر قصد ورود به بازار فارکس را دارید با آمادگی و دانش بیشتری این کار را انجام دهید. با این حال برای تکمیل‌کردن اطلاعات خود حتماً به منابع دیگری نیز احتیاج پیدا خواهید کرد. یکی از منابع پیشنهادی ما به شما جهت یادگیری بازار فارکس وب‌سایت مکتب خونه است که با جمع‌آوری نکات مختلف و روش‌های معامله‌گری در این بازار، کامل‌ترین دوره های آموزش‌ فارکس به صورت عملی را با زبانی ساده در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا