منو در وردپرس چیست و چه اهمیتی دارد؟ + آموزش ساخت منو در وردپرس
وقتی وارد یک فروشگاه میشویم، انتظار داریم همه چیز مرتب و منظم در غرفه و جایگاه خودش قرار گرفته باشد؛ چون با این کار، پیدا کردن محصولات مورد نظر راحتتر میشود و ذهن مشتریان از تشویش و بههمریختگی نجات مییابد. این ماجرا در مورد فروشگاههای آنلاین و وبسایتها نیز وجود دارد. برای مرتب کردن محتوا، محصولات و بخشهای مختلف سایتهای وردپرسی، میتوانیم از منو کمک بگیریم. در این مقاله تصمیم داریم در مورد چیستی و مفهوم منو در وردپرس حرف بزنیم و به آموزش ساخت منو در وردپرس بپردازیم.
در صورتی که شما هم مشغول یادگیری طراحی سایت با استفاده از سیستم وردپرس هستید و میخواهید شیوه طراحی منو وردپرس را یاد بگیرید، پیشنهاد میشود که تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
منو در وردپرس چیست و چه اهمیتی دارد؟
منوی سایت وردپرسی همان گزینهها و مواردی است که در هدر یا فوتر سایت نمایش داده میشود و افراد با کلیک روی هر کدام از گزینهها به بخشهای مختلف سایت مثل وبلاگ، درباره ما، تماس با ما، محصولات و غیره هدایت میشوند. وجود منو در سایت و فروشگاه آنلاین، به چند دلیل مهم و ضروری است.
در ادامه به چند مورد از دلایل اهمیت منو اشاره شده است:
- کارکرد اصلی منوها، نظم دادن به سایتها و مشخص کردن بخشهای مختلف سایت است. در واقع استفاده از منوها باعث بهبود تجربه کاربری سایت میشود و همین موضوع، افزایش نرخ تبدیل را به همراه خواهد داشت. اگر کاربران و بازدیدکنندگان سایت، بتوانند ارتباط خوبی با سایت برقرار کنند و بهراحتی به فضای مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند، قاعدتاً بیشتر در سایت خواهند ماند.
- مطالعات نشان میدهد که عدم استفاده درست از منوها و مشخص نبودن وضعیت بخشهای مختلف سایت، سومین عامل تخریب تجربه کاربری است. بارگذاری آهسته و واکنشگرا نبودن سایت، دو عامل نخستین تخریب تجربه کاربری محسوب میشوند.
- استفاده از منوها و جدا کردن بخشهای مختلف سایت، به بهبود وضعیت سئوی سایت هم کمک میکند و باعث میشود که رباتهای گوگل، خیلی راحتتر از ساختار سایت آگاه شوند و آن را آنالیز کنند.
- منوها به مدیران و صاحبان سایتهای وردپرسی، این اجازه و امکان را میدهند که انواع و اقسام دستهبندیها، محتواها و صفحات را در سایت خود به صورت منظم و مرتب داشته باشند.
اکنون که با مفهوم منو در وردپرس آشنا شدیم و دلایل اهمیت آن را درک کردیم، زمان آن است که به آموزش ساخت منو در وردپرس بپردازیم.
آموزش ساخت منو در وردپرس؛ چگونه در وردپرس منو بسازیم؟
در این بخش از مقاله تصمیم داریم شیوه به آموزش فهرست وردپرس (WordPress) و شیوه ساخت آن به صورت مرحله به مرحله بپردازیم. با طی مراحل زیر، منوی سایت شما به راحتی ساخته میشود:
پیشنهاد مطالعه: آشنایی با خطای صفحه سفید وردپرس
گام نخست آموزش ساخت منو در وردپرس: ورود به پیشخوان
برای ساخت منو، ابتدا نام کاربری و رمز عبور وردپرس سایت خود را وارد کنید و وارد پیشخوان وردپرس شوید. سپس از مواردی که در داشبورد دیده میشود، روی «Appearance» یا «نمایش» کلیک کنید. اکنون از دراپ داون (یا منوی کشویی)، «فهرستها» یا «Menus» را برگزینید. اکنون صفحهای مشابه تصویر زیر به نمایش درمیآید. با کلیک روی «Create a new menu» یا «یک فهرست جدید ایجاد کنید» میتوانید نخستین گام را برای ساختن منو بردارید:
گام دوم: انتخاب نام برای فهرست و کلیک روی دکمه ایجاد فهرست
در گام دوم، باید نامی برای فهرست خود انتخاب کنید. برای این کار، باید به بخش ساختار فهرست یا «Menu Structure» بروید و نام فهرست را در کادر روبروی «نام فهرست» یا «Menu Name» وارد و روی دکمه آبیرنگ «ایجاد فهرست» یا «Create Menu» کلیک کنید.
گام سوم طراحی منو وردپرس: افزودن گزینههای دلخواه به منو
اگر زبان وردپرستان فارسی باشد، در سمت راست صفحه، بخشی با عنوان «افزودن گزینههای فهرست» دیده میشود. اگر زبان وردپرستان انگلیسی باشد هم در سمت چپ صفحه بخش «Add menu items» دیده میشود. در این بخش میتوانید صفحاتی که میخواهید در منو وجود داشته باشد را اضافه کنید. در بخش گزینههای فهرست، «برگهها»، «نوشتهها»، «پیوندهای دلخواه» و «دستهها» به چشم میخورد که میتوانید گزینههای دلخواه را به منو بیفزایید. وقتی موارد مورد نظر خود را برگزیدید، روی دکمه آبیرنگ «ذخیره فهرست» یا «Save Menu» کلیک کنید.
گام چهارم: انتخاب موقعیت و مکان نمایش منو در وردپرس
اکنون منویی که مورد نظرتان بود را ساخته و گزینههای دلخواهتان را به آن افزودهاید. در این گام میخواهیم موقعیت و مکان نمایش منو را برگزینیم. برای این کار باید مطابق تصویر زیر، سراغ تنظیمات فهرست یا «Menu Settings» بروید. بخش تنظیمات فهرست در پایین بخش ساختار منو دیده میشود.
اولین گزینه این بخش «افزودن خودکار برگهها» است که با فعال کردن آنها، هر برگه جدیدی که به سایت افزودیم، به صورت خودکار به فهرست اضافه میشود. اگر نمیخواهید برگههای جدیدی که به سایت اضافه میکنید، در منو دیده شوند، این بخش را غیرفعال نگه دارید.
گزینه دیگری که در بخش تنظیمات فهرست دیده میشود، مکان نمایش است. روبروی این بخش، مواردی مثل فهرست افقی دسکتاپ (Primary Menu)، فهرست گسترده دسکتاپ (Secondary Menu)، فهرست موبایل، فهرست پابرگ و فهرست شبکههای اجتماعی دیده میشود که با انتخاب هر کدام، منو در فضاهای مختلفی از سایت نمایش داده میشود.
آیا افزونهای برای ساخت منو در سایتهای وردپرسی وجود دارد؟
یکی از سوالاتی که برخی از افراد برای ساخت منو در وردپرس مطرح میکنند، این است که آیا افزونه یا پلاگینی برای طراحی و مدیریت منوها در وردپرس وجود دارد؟ پاسخ مثبت است. افزونههای « Max Mega Menu»، « Responsive Menu»، « QuadMenu»، « WP Mobile Menu» و « WP Mega Menu» جزو بهترین افزونهها برای طراحی منو در وردپرس هستند.
افزونههای منوساز یا ساخت منو در وردپرس، این مزیت و ویژگی را دارند که منوهای وردپرسی را سفارشیسازی میکنند تا گزینهها را به شکلهای مختلف نمایش دهند. این در حالی است که برخی از این سفارشیسازیها را مدل پیشفرض قالب وردپرس انجام نمیدهد. به عنوان مثال برخی از افزونهها به شما کمک میکنند که منوی سایتتان به شکل جدول یا table نمایش داده شود.
پیشنهاد مطالعه: حلقه وردپرس چیست؟
آموزش جامع کلیه تکنیکها و ترفندهای وردپرس با دورههای آموزشی مکتبخونه
در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که منو وردپرس چیست و چه اهمیت و کارکردی دارد. سپس به آموزش ساخت منو در وردپرس پرداختیم و سعی کردیم شیوه ساخت یک منوی ساده را با روشهای گوناگون توضیح دهیم. امیدواریم نکات این مقاله در هنگام طراحی منو وردپرس به شما کمک کند.
در صورتی که تمایل دارید شیوه طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی با استفاده از وردپرس را یاد بگیرید، میتوانید از دورههای آموزشی مجموعه مکتبخونه استفاده کنید. این مجموعه تلاش کرده است که در دورههای آموزشی خود، کلیه ترفندها و تکنیکهای وردپرس را به صورت جامع و کامل به علاقهمندان و متقاضیان آموزش دهد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دورههای آموزشی، کافی است به صفحه آموزش وردپرس مکتبخونه مراجعه کنید. آیا تاکنون موفق به ساخت منوی وردپرس شدهاید؟ از نظر شما بهترین روش برای ساخت منو در وردپرس چیست؟ لطفاً نظرها، پیشنهادها و تجربیات خود را با ما و سایر همراهان مجموعه مکتبخونه در بخش دیدگاهها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.