راهنمای آموزش برنامه نویسی برای مبتدیان
آشنایی کوتاهی با برنامه نویسی برای مبتدیان
اگر شما هم به شغل برنامهنویسی علاقه دارید و دوست دارید به یک برنامهنویس حرفه ای تبدیل شوید، توصیهای که برایتان داریم این است که مقاله برنامه نویسی برای مبتدیان را آخر مطالعه کنید.
برنامه نویسی برای مبتدیان نیازمند آشنایی و یادگیری اصول اولیه کدها و تمام نکاتی است که باید یک برنامهنویس از آنان مطلع شود. البته ناگفته نماند که یک برنامهنویس باید کاملا هدف و انگیزه خود را در نظر بگیرد که به چه دلیلی میخواهد کدهای مختلف و زبانهای برنامهنویسی را بیاموزد؟ و در چه کارهایی مهارت بیشتری دارد؟!
برنامه نویسی برای مبتدیان
بیایید قبول کنیم که برای هر مبتدی که تازه شروع به یادگیری نحوه کدگذاری کردهاند یا برای هر کسی که مایل به شروع آن است میتواند کمی دلهره آور باشد!! اما با تلاش و آموزشهای مختلف میتوان از یک برنامهنویس مبتدی به حرفهای تبدیل شد.
یادگیری کدنویسی مهارت جدیدی است که این روزها بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است. این تقاضا امروزه به قدری زیاد شده است که در برخی آموزشگاهها درسی به نام یادگیری برنامه نویسی برای مبتدیان وجود دارد که افراد به راحتی میتوانند به درسهای برنامهنویسی دسترسی پیدا کنند.
نکته: به طور کلی برنامهنویسی و کدگذاری اغلب به جای هم استفاده میشوند اما هر دو متفاوت هستند امروزه با دیجیتالی شدن کارهای روزمره و فناوری هوش مصنوعی و صنعت خودروسازی و …، یادگیری کدنویسی به یک نیاز عصر تبدیل شده است. اگر میخواهید برنامهنویسی را از مبتدی شروع کنید بهتر است اول اصول اولیه برنامهنویسی را بیاموزید.
اصول برنامه نویسی برای مبتدیان
اولین و مهمترین مرحله انتخاب زبان برنامهنویسی برای یادگیری است. توصیه میشود ابتدا با پایتون شروع کنید زیرا این کار مانند زبان انگلیسی ساده است و یادگیری آن بسیار آسان میباشد، میتوانید برخی از بهترین آموزشهای پایتون را بررسی کرده و شروع به کار کنید.
اگر قصد دارید از زبان مورد علاقه خود شروع کنید یا برنامهای را توسعه دهید بهتر است قبل از آغاز کار بررسی کنید که آیا زبان برنامهنویسی که میخواهید یاد بگیرید کاملا به کار شما میخورد یا خیر؟!
بنابراین اگر قصد توسعه یک برنامه تلفن همراه را دارید، ممکن است بخواهید با Java یا Kotlin برای Android و Swift برای iOS شروع کنید و اگر میخواهید یک وب سایت بسازید برای شروع پیشنهاد میکنیم که از Javascript آغاز کنید.
این نکته را به یاد داشته باشید که اگر میخواهید زبانی را یاد بگیرید بهتر است قبل از شروع نحوهی یادگیری آن را نیز تعیین کنید.
برخی زبانهای برنامهنویسی هستند که راحتتر نسبت به دیگر زبانهای برنامهنویسی یاد گرفته میشوند و مبتدیان برای شروع میتوانند اول از یادگیری آنان شروع کنند و بعدا به سراغ دیگر زبانهای برنامهنویسی بروند.
محبوبترین زبانهای برنامهنویسی برای مبتدیان
در این بخش به شما چند نمونه از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی برای مبتدیان را معرفی میکنیم که برنامهنویسان زیادی از آنان استفاده میکنند. این زبانهای برنامهنویسی عبارتند از:
JavaScript (جاوا اسکریپت)
جاوا اسکریپت جزء یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی است که تقاضای بسیاری دارد. اما هیچگاه نباید این زبان را با جاوا اشتباه گرفت. جاوا یک زبان برنامهنویسی است در حالی که JavaScript یک زبان اسکریپتنویسی است و یادگیری آن نسبتاً آسان میباشد اما شاید به راحتی پایتون نباشد.
این زبان برنامهنویسی به راحتی بر روی هر سیستم عاملی اجرا میشود و شما نیازی ندارید تا این زبان را بر روی سیستم خود نصب کنید. اگر میخواهید برای وب سایت مورد نظر خود برنامههایی را بسازید میتوانید روی JavaScript حساب کنید. زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت، زبانی کاملا پویا است و قابل استفاده در برنامهنویسی شیگرا میباشد.
Python (پایتون)
پایتون یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامهنویسی سطح بالا است. پایتون بیشتر به این دلیل محبوبه که ساده و قابل خواندن است و شما میتوانید برای بیان یک مفهوم از خطوط کد کمتری نسبت به زبانهای دیگر استفاده کنید. پایتون یک زبان اسکریپتنویسی است که به شما امکان میدهد در مدت زمان کوتاهی کدهای زیادی را تولید کنید.
پایتون کاملا منبع باز (source open) و رایگان است و مبتدیان به راحتی اسناد و اطلاعات زیادی در دسترس دارند تا بتوانند پایتون را آموزش ببینند. پایتون یک پله خوب برای حرکت به سمت یادگیری سایر زبانهای شیگرا است.
Ruby
Ruby یک زبان برنامهنویسی پویا و شیگرا است که در توسعه وب سایتها و برنامههای تلفن همراه مورد استفاده قرار میگیرد. از نظر سادگی و قابل خواندن مقداری شبیه پایتون است. Ruby معمولاً روی برنامههای تحت وب تمرکز دارد. چارچوبی که Ruby را پشتیبانی میکند، Ruby on Rails است که معمولا از وب سایتهایی مانند Twitter، Groupon و GitHub نیز پشتیبانی میکند.
Ruby همانند پایتون دارای اطلاعات و اسناد بسیاری است که افراد با دسترسی به آنان میتوانند به راحتی Ruby را درک کنند و آن را بیاموزند. Ruby دارای انجمن تقریبا گستردهای است و برنامهنویسان بسیاری پشت آن هستند و میتوانند به آسانی حاضر به پاسخگویی هرگونه سوالی در رابطه با این زبان برنامهنویسی باشند.
Java (جاوا)
جاوا نیز یکی دیگر از زبانهای محبوب برنامهنویسی است که تقریبا Java 1.0 در سال ۱۹۹۵ با اصل و شعار “نوشتن یکبار اجرا در هر کجا” منتشر شد.جاوا یک زبان class-based و شیگرا است که به صورت قابل حمل طراحی شده است، به این معنی که میتوانید آن را در همهی سیستم عاملها و دستگاهها پیدا کنید.
جاوا به مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته است که اطلاعات زیادی در مورد آن در وب سایتها وجود دارد همین امر موجب شده تا فرصتی ایده آل برای مبتدیان به وجود بیاید زیرا تقریبا هر سوالی که دیگر افراد داشته باشند در انجمن بزرگ جاوا پاسخ داده شده است.
جاوا از مجموعهای ابزار باورنکردنی و ویراستاران بسیار خوبی برخوردار است که در صورت بروز هرگونه خطا بلافاصله به شما اطلاع میدهند. اگر شما زبان برنامهنویسی جاوا را بیاموزید به راحتی میتوانید برای وب سایت و سیستمهای دیگر شروع به ساختن برنامه کنید.
Blockly
Blockly یک برنامه رایگان است که دارای یک زبان اساسی و بصری میباشد. پیر و جوان میتوانند با این برنامه کار کنند. کاربرد این برنامه این است که شما با قرار دادن بلوکهای مختلف از زبانهای برنامهنویسی میتوانید توابعی ساده ایجاد کنید که هر شیء بصری را به یک شیء کد تبدیل میکند.
هدف Blockly استفاده از بلوکها برای تولید کدهای قابل خواندن است که میتواند در JavaScript یا Python باشد. عملکرد کشیدن و رها کردن (drag and drop) مستقیم به جلو میتواند به شما کمک کند تا به راحتی برنامهها را بسازید. سپس میتوانید آنچه را که ساختهاید صادر کرده و در زبانهای برنامهنویسی واقعی اعمال کنید.
نکته: Blockly دارای تنظیمات سادهای و شما دیگر نیاز نیست نگران خطاهای مختلف باشید.
C و ++C
C و ++C هر دو جزء محبوبترین زبانهای برنامهنویسی هستند که بسیار مورد توجه برنامهنویسان قرار گرفتهاند. همانطور که میدانید ++C نسخه کاملتر و بهبود یافته C است. تقریبا میتوان گفت که تاریخچه پیدایش این دو زبان در سال ۱۹۷۰ و اوایل ۱۹۸۰ میباشد.
نکته بسیار مهمی که در رابطه با این دو زبان برنامهنویسی وجود دارد این است که شما فقط نمیتوانید یکی از آنان را بیاموزید مثلا نمیتوانید بگویید که فقط زبان ++C را یاد میگیرم و کاری به زبان C ندارم.
با این کار نه تنها پروژه شما قطعی و عملی نمیکند بلکه معمولا در کار خود به خطاهای مختلف نیز روبرو میشوید. همینطور ناگفته نماند که این دو زبان برنامهنویسی جزء اساس و کار علوم کامپیوتر هستند و دارای فواید بسیار زیادی میباشند.
HTML
اگر قصد دارید به توسعه فرانتاند (front-end) بپردازید، پس باید HTML را بیاموزید. برای علامتگذاری متن برای اینکه کامپیوتر بتواند آن را بفهمد، HTML ( یا زبان علامت گذاری متن) به کار شما میآید که البته یکی از سادهترین زبانها برای یادگیری نیز هست.
آشنایی با راههای یادگیری برنامهنویسی برای یادگیری
حال که به شما محبوبترین زبانهای برنامهنویسی برای یادگیری را معرفی کردیم در این بخش نیز میخواهیم راههایی را به شما آموزش دهیم. برخی از راههای یادگیری برنامه نویسی برای مبتدیان شامل:
دورههای آنلاین
دورههای آنلاین میتوانند در زمینه آموزش زبانهای برنامهنویسی بسیار مفید باشند و افراد به راحتی میتوانند با این دورهها، زبان برنامهنویسی مورد نظر خود را بیاموزند.
کتابهای درسی
کتابهای کد مرجع، منبع بسیار خوبی هستند که هر مبتدی باید از آنان استفاده کند. آنها حاوی تمام نحوها و دستورالعملهای یک زبان هستند، و به شما این امکان را میدهند که در هنگام گیج شدن یا عدم اطمینان در مورد نحوه کار با کد خود، موارد مختلف را جستجو کنید.
فیلمهای آموزشی
شما با یک جستجوی ساده در گوگل میتوانید فیلمهای بسیاری را تماشا کنید که به شما زبانهای برنامهنویسی را آموزش میدهند. شما میتوانید برای تکمیل آموزش خود فیلمهای آموزشی را کنار دورههای آنلاین قرار دهید.
کلام آخر
یادگیری نحوه کدگذاری برای مبتدیان میتواند سرگرمکننده، مهیج و فوقالعاده راضیکننده باشد، البته که اگر به درستی انجام شود. یادگیری نحوه کدنویسی میتواند مهارتهای ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهد که میتوانید تا پایان عمر از آنها استفاده کنید. با این حال یادگیری نحوه کدگذاری نیز میتواند چالش برانگیز باشد.
برنامه نویسی برای مبتدیان بطور خلاصه:
- هدف و زبان برنامهنویسی مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- یک دورهی آنلاین مناسب پیدا کنید و آموزش زبان برنامهنویسی خود را شروع کنید.
- یک ویرایشگر کد که مناسب است را انتخاب و دانلود کنید.
- به یک انجمن آنلاین بپیوندید.
- بسیار تمرین کنید و هیچگاه دست از تمرین برندارید.