برنامه‌نویسی

برنامه‌نویسی

آموزش برنامه نویسی

   317,667 دانشجو

یادگیری و آموزش برنامه نویسی یکی از حوزه‌های مهارت محور و پردرآمد می‌باشد. قبل از اینکه به مقوله‌ی برنامه‌نویسی بپردازیم، باید به سوالاتی پیش از آن به طور جامع و کامل پاسخ دهیم. قبل از شروع مبحث آموزش برنامه نویسی باید به شما بگوییم که یادگیری برنامه نویسی به هیچ وجه سخت نیست و به راحتی با تمرین و انگیزه‌ی لازم می‌توانید برنامه نویس خوبی شوید.

 228 نتیجه برای "برنامه‌نویسی" با فیلترهای مشخص شده در مکتب‌خونه موجود است.
مرتب‌سازی نتایج بر اساس:

آموزش برنامه‌نویسی

برنامه‌نویسی به معنای نوشتن دستورالعمل‌هایی برای کامپیوتر به منظور انجام اقدامات دلخواه است. برنامه نویسی یکی از مهارت‌های بسیار مورد تقاضا در جهان است به همین دلیل یادگیری این مهارت با دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی، کلاس‌های حضوری و... از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برنامه‌های موبایل، بازی‌های ویدیویی، وب‌سایت‌ها یا هر نرم‌افزار دیگری که توسط یک برنامه‌نویس نوشته می‌شود، خروجی برنامه‌نویسی به‌حساب می‌آید.

همچنین مهم است که بدانیم برنامه‌نویسی فقط نوشتن کد نیست. در عوض، برنامه‌نویسی توسط یک مهارت گسترده‌تر، یعنی توسعه نرم‌افزار اداره می‌شود.

دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی مکتب خونه

در مکتب‌خونه دوره‌های زیادی با موضوع آموزش برنامه‌نویسی زیادی تهیه شده است. با استفاده از این دوره‌ها می‌توانید مهارت‌های خود را به‌عنوان توسعه‌دهنده نرم‌افزار یا برنامه‌نویس بهبود ببخشید. دوره‌های مختلفی در مکتب‌خونه از سطح مقدماتی تا پیشرفته به منظور یادگیری تمام زبان‌های برنامه‌نویسی تهیه شده است و بهترین ابزار و راهنما برای ورود شما به بازار کار هستند.

مهم‌ترین دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی مکتب خونه

دوره‌های آموزشی برنامه‌نویسی در مکتب خونه برای اغلب زبان‌های برنامه‌نویسی ارائه‌شده است که مهم‌ترین آن‌ها در لیست زیر آورده شده است:

پایتون
جاوا اسکریپت
سی
سی پلاس پلاس
جاوا
سی شارپ
Sql
Php
asp net
و...


در ادامه به لزوم یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی و معرفی مهم‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی پرداخته‌ایم. بعد از تصمیم‌گیری می‌توانید از دوره‌های آموزشی برنامه‌نویسی ارائه شده در مکتب خونه استفاده کنید و مهارت برنامه‌نویسی را در کمترین زمان ممکن و در زبان برنامه‌نویسی مدنظرتان کسب کنید.

در این دوره‌های آموزشی شما گام‌به‌گام با فرایند کدنویسی در محیط برنامه‌نویسی و اصول کلی برنامه‌نویسی در هر زبان آشنا خواهید شد.

توسعه نرم‌افزار چیست؟

توسعه نرم‌افزار به معنی کل فرآیند ساخت نرم‌افزار است. این مفهوم شامل طراحی، ایجاد (برنامه‌نویسی)، استقرار و پشتیبانی از یک برنامه کامپیوتری برای حل مشکلات مخاطبان است.

توسعه‌دهنده یا مهندس نرم‌افزار فردی است که در هر یک از این جنبه‌ها مهارت دارد. برنامه‌نویسی مهارت اصلی یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار است.

اما از نظر فنی، یک تفاوت بزرگ وجود دارد:

برنامه‌نویس کسی است که فقط می‌داند چگونه کد بنویسد.
توسعه‌دهنده نرم‌افزار کسی است که می‌تواند مشکلات تجاری را با مهارت‌های برنامه‌نویسی حل کند. آن‌ها بازیکنان تیم ماهری هستند که می‌توانند نرم‌افزار‌های مختلف را ایجاد، استقرار، پشتیبانی و حتی طراحی کنند.

برنامه‌نویسی چیست؟

برنامه‌نویسی به معنای استفاده از کد برای وادار کردن کامپیوترها به انجام اقدامات دلخواه است. برنامه‌نویس شخصی است که به کامپیوتر دستوراتی برای انجام این اعمال می‌دهد و مهم‌ترین مهارت در مهندسی نرم‌افزار است. دستورالعمل‌ها به زبان برنامه‌نویسی نوشته‌شده است که کامپیوتر آن را درک می‌کند. این دستورالعمل‌ها ابتدا توسط الگوریتم و فلوچارت طراحی و سپس با زبان‌های برنامه‌نویسی پیاده‌سازی می‌شوند.

یک دستورالعمل می‌تواند چیزی ساده باشد یا این دستورالعمل‌ها را می‌توان به‌صورت استراتژیک برای حل یک مشکل بزرگ‌تر باهم گروه‌بندی کرد. مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها را یک برنامه کامپیوتری می‌نامند. یک برنامه کامپیوتری می‌تواند در انواع مختلف دستگاه‌ها بین کاربران نهایی مانند توزیع شود.

هر فردی می‌تواند با استفاده از دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی، کتاب‌های برنامه‌نویسی و... این مهارت را یاد بگیرد و برای خود یک نرم‌افزار بسازد و به یک برنامه نویس تبدیل شود.


زبان برنامه‌نویسی چیست؟

زبان برنامه‌نویسی زبانی است که کامپیوتر آن را می‌فهمد و با استفاده از این زبان تعامل میان انسان و کامپیوتر برقرار می‌شود به‌عبارت دیگر زبان برنامه‌نویسی واسطه‌ بین کامپیوتر و برنامه‌نویس است.

وقتی یک برنامه‌نویس به کامپیوتر می‌گوید کاری انجام دهد، دستورات را به زبان برنامه‌نویسی می‌نویسد. این دستورالعمل‌ها سپس به کدهای سطح ماشین ترجمه می‌شوند که فقط کامپیوتر آن را درک می‌کند.


انواع زبان‌های برنامه‌نویسی

صدها زبان برنامه‌نویسی مختلف با نحو متفاوت وجود دارد. همه زبان‌های برنامه‌نویسی یک هدف مشترک دارند توانایی کنترل رفتار و ایجاد خروجی برای یک کامپیوتر. در مکتب خونه دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی زیادی وجود دارد که شما می‌توانید با استفاده از این دوره‌های مهارت‌های خود را ارتقا بدهید.

زبان‌های برنامه‌نویسی تقریباً به دو گروه تقسیم می‌شوند:

  • زبان‌های برنامه‌نویسی سطح پایین
  • زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا


زبان برنامه‌نویسی سطح پایین به این معنی است که زبان به کد ماشین نزدیک است. این باعث می‌شود که کارایی بالایی داشته باشد؛ اما این نیز درک، اشکال‌زدایی و نگهداری را برای ما توسعه‌دهندگان سخت می‌کند. این روزها دیگر نوشتن برنامه به زبان‌های سطح پایین مرسوم نیست.

زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا معمولاً زبان‌های «انگلیسی‌مانند» هستند که یادگیری آن‌ها آسان‌تر است. این به این دلیل است که نوشتن و خواندن یک‌زبان سطح بالا آسان‌تر است.

همچنین، یک برنامه سطح بالا کمتر مستقل از نوع کامپیوتری است که برای اجرای آن استفاده می‌شود. تقریباً تمام زبان‌های برنامه‌نویسی که این روزها با آن‌ها روبرو می‌شوید، زبان‌های سطح بالا هستند.

برخی از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی

صدها زبان برنامه‌نویسی وجود دارد. در ادامه چند مورد از بهترین زبان برنامه‌نویسی محبوب به همراه معرفی مختصر و نمونه کاربردها آورده شده است. با استفاده از دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی مکتب‌خونه می‌توانید هر زبان برنامه‌نویسی که مدنظر شما است را یاد بگیرید.

تقریباً هر زبان برنامه‌نویسی ذکرشده در این فهرست نمونه‌ای از یک‌زبان برنامه‌نویسی سطح بالا است.


1. پایتون
پایتون محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسی بر اساس حجم جستجو و یکی از بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی در 2022 با توجه به گستردگی کاربرد آن است. معمولاً پایتون به‌عنوان اولین زبان برنامه‌نویسی برای یادگیری توصیه می‌شود. این به این دلیل که یادگیری آن نه‌تنها آسان است، بلکه یک زبان برنامه‌نویسی بسیار کاربردی است.

شما می‌توانید از پایتون در یادگیری ماشین، هوش مصنوعی، علم داده و در عمل به هر منظور دیگری استفاده کنید. در مکتب خونه دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی پایتون بی‌نظیری وجود دارد که می‌توانید بر اساس نیاز خود از آن‌ها استفاده کنید.


2. آموزش جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی قدرتمند است که برای ایجاد افکت در وب‌سایت‌ها استفاده می‌شود. این زبان برنامه‌نویسی از محبوب‌ترین زبان‌ها تا به امروز است. توسعه‌دهندگان نرم‌افزار وب از جاوا اسکریپت برای افزودن تعامل به وب‌سایت‌ها استفاده می‌کنند.

به‌عنوان‌مثال، وقتی فرمی را پر می‌کنید یا انیمیشنی را در یک صفحه وب می‌بینید، به‌احتمال‌زیاد توسط یک برنامه جاوا اسکریپت در پشت‌صحنه طراحی‌شده است. در کنار یادگیری جاوا اسکریپت، یادگیری html و css نیز ایده بسیار خوبی برای پیاده‌سازی یک وب‌سایت یا اپلیکیشن مبنی بر وب است.

برای جاوا اسکریپت فریم‌ورک‌های زیادی وجود دارد که استفاده از این فریم‌ورک‌ها به شما کمک می‌کند که با کدهای از پیش آماده‌ای که در آن‌ها قرار دارد سریع‌تر اپلیکیشن‌های خود را توسعه دهید.

با استفاده از دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت شما می‌توانید مهارت‌های خود را به‌عنوان یک توسعه‌دهنده جاوا اسکریپت بهبود ببخشید. در مکتب‌خونه دوره‌های آموزش طراحی سایت با جاوا اسکریپت بهترین ایده برای یادگیری این زبان هستند.


3. زبان برنامه‌نویسی C

C یک‌زبان برنامه‌نویسی است که در اوایل دهه 1970 ساخته شد. این‌یکی از قدیمی‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی است.

امروزه زبان C به یکی از پرکاربردترین زبان‌ها برای توسعه نرم‌افزار تبدیل‌شده است و به همین دلیل در دوره‌های علوم کامپیوتر نیز تدریس می‌شود. ویژگی‌های C که به معروف شدن آن کمک کرد، ویژگی‌های سطح پایین آن است. این‌ ویژگی‌ها شامل مدیریت حافظه با دسترسی تقریباً مستقیم به اجزای سخت‌افزاری است.

C به دلیل انعطاف‌پذیری، کارایی و پشتیبانی گسترده توسط سازندگان سخت‌افزار می‌تواند هم برای توسعه سیستم‌ها و هم برای توسعه برنامه‌ها استفاده شود.

با استفاده از دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی زبان C در مکتب خونه، مهارت‌های خود را به‌عنوان یک توسعه‌دهنده زبان C بهبود ببخشید و از صفر تا صد آن را یاد بگیرید.

4. آموزش جاوا

زبان برنامه‌نویسی جاوا یک‌زبان همه‌منظوره است که روی ماشین مجازی جاوا اجرا می‌شود. جاوا برای توسعه برنامه‌های کاربردی برای دسکتاپ، سرورهای وب و برنامه‌نویسی موبایل استفاده می‌شود. همچنین به‌طور گسترده‌ای در ساخت بازی استفاده می‌شود. زبان جاوا شباهت‌های زیادی به زبان برنامه‌نویسی C++ دارد که یکی دیگر از زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب است.

استفاده از دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی جاوا در وب‌سایت مکتب خونه به شما کمک می‌کند به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای جاوا تبدیل شوید.


5. آموزش c++


C++ از زبانی به نام C که هنوز هم یکی از پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی امروزی است، گرفته‌شده است. به‌طورکلی، C++ را می‌توان به‌عنوان پسوند زبان برنامه‌نویسی محبوب C در نظر گرفت.

C++ یک‌ زبان برنامه‌نویسی قدرتمند است که می‌توان از آن برای انجام کارهای سنگین در پشت‌صحنه استفاده کرد. به‌عنوان‌مثال، موتور بازی‌های محبوب به کمک C++ ساخته می‌شوند.


6. سی شارپ

سی شارپ یک‌زبان برنامه‌نویسی است که برای رقابت با جاوا طراحی‌شده است. سی شارپ برای ایجاد برنامه‌های دسکتاپ، برنامه‌های وب و سرویس‌های وب استفاده می‌شود. همچنین در توسعه بازی با یونیتی استفاده می‌شود. در مکتب خونه دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی سی شارپ برای کاربران قرار داده‌شده است که می‌توانند با استفاده از این دوره‌ها این مهارت را یاد بگیرند.


7. زبان برنامه‌نویسی PHP

PHP یک‌زبان برنامه‌نویسی سمت سرور است که برای ساخت صفحات وب پویا استفاده می‌شود به‌عبارتی‌دیگر زبان برنامه‌نویسی PHP یک‌زبان برنامه‌نویسی سمت سرور است که روی وب اجرا می‌شود.

این زبان به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که صفحات HTML تولیدشده به‌صورت پویا را به‌سرعت بنویسند و نیازِ به‌روزرسانی فایل‌های ثابت در هر بار محتوای جدید را از بین می‌برد. به‌عبارت‌دیگر، PHP امکان به‌روزرسانی یک صفحه وب را بدون نیاز به بازسازی آن از ابتدا فراهم می‌کند.

با استفاده از دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی PHP مکتب خونه می‌توانید مهارت‌های خود را به‌عنوان یک توسعه‌دهنده PHP بهبود ببخشید و با مهارتی بیشتر وارد بازار کار شوید.


8. SQL

اینترنت پر از داده‌های گوناگون است و این داده‌ها در پایگاه‌های داده که جداول سطر و ستون هستند ذخیره می‌شوند.

نیازی به گفتن نیست که دسترسی و اصلاح این داده‌ها نقش مهمی در کارکرد اینترنت به روشی است که ما به آن عادت کرده‌ایم. برنامه‌نویسان برای دسترسی مؤثر و اصلاح داده‌ها در پایگاه داده از زبان پرس‌وجوی ساختار یافته SQL استفاده می‌کنند. SQL به شما اجازه می‌دهد تا به‌راحتی داده‌ها را از پایگاه داده ذخیره و بازیابی کنید.

در وب‌سایت مکتب خونه دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی SQL زیادی به‌صورت رایگان و پلاس زیادی قرار داده‌شده است که با استفاده از آن‌ها می‌توانید مهارت SQL را یاد بگیرید.


آیا یادگیری برنامه‌نویسی سخت است؟

برنامه‌نویسی سخت نیست، اما یادگیری آن زمان می‌برد. منحنی یادگیری یک‌زبان برنامه‌نویسی شبیه به یادگیری یک‌زبان خارجی جدید است. البته منابع، کتاب و دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی که از آن‌ها استفاده می‌کنید نیز در رابطه با مدت‌زمان یادگیری آن بسیار موثر خواهد بود.

ممکن مانند یادگیری زبان‌های خارجی ماه‌ها طول بکشد تا بتوانید واقعاً از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی زمانی آسان‌تر می‌شود که شما یکی از زبان‌های برنامه نویسی  را یاد بگیرید و با آن زبان به تمرین و ایجاد پروژه‌های مختلف بپردازید.

همه زبان‌های برنامه‌نویسی از اصول اولیه یکسانی پیروی می‌کند. این امر یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی بیشتر را بعد از اینکه در یکی از آن‌ها مهارت پیدا کردید آسان‌تر می‌کند. به این ترتیب می‌توان گفت با یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی سرعت یادگیری شما در سایر زبان‌ها افزایش قابل توجهی خواهد داشت.


آیا باید برنامه‌نویسی را در سال 2022 یاد بگیرم؟

به طور کلی پاسخ مثبت است؛ چرا که توسعه‌دهندگان نرم‌افزار تقاضای زیادی دارند و در تمام دنیا فعالیت‌های زیادی وجود دارد که به افرادی وابسته است که می‌توانند کدنویسی و نرم افزار تولید کنند. به‌عنوان‌مثال: تمام مشاغل آنلاین به نحو مستقیم یا غیر مستقیم توسط توسعه‌دهندگان نرم‌افزار ساخته و نگهداری می‌شوند.

همان‌طور که صنایع بیشتر و بیشتری به سمت اتوماسیون حرکت می‌کنند، تعداد موقعیت‌های شغلی مربوط به توسعه‌دهنده نرم‌افزار نیز در حال افزایش است. با استفاده از دوره‌هایی که در مکتب خونه تهیه شده است شما می‌توانید همه مباحث مربوط به برنامه‌نویسی از کد زدن تا ایجاد و انجام پروژه‌های مختلف را یاد بگیرید و به این مباحث تسلط پیدا کنید.


ابتدا چه زبان برنامه‌نویسی را یاد بگیریم؟

اگر تصویر واضحی در مورد نوع برنامه‌هایی که می‌خواهید بنویسید دارید، با پایتون شروع کنید.

پایتون یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی تا به امروز است.
این یک‌زبان مبتدی است که یادگیری آن آسان و حتی سرگرم‌کننده است.
تعداد زیادی دوره های آموزشی، کتاب و وبلاگ در مورد پایتون در اینترنت موجود است.
پایتون یک‌زبان برنامه‌نویسی جهانی است که تقریباً در هر فعالیت برنامه‌نویسی می‌توانید از آن استفاده کنید. به کمک پایتون می‌توانید بازی، صفحات وب، ریاضیات، یادگیری ماشینی و غیره بسازید.
بنابراین پایتون نه‌تنها ساده‌ترین زبان برای شروع برنامه‌نویسی، بلکه یکی از کاربردی‌ترین زبان‌ها در این زمینه است.


چگونه با برنامه‌نویسی شروع کنیم

بهترین راه برای شروع، یافتن دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی، کتاب و کلاس‌های حضوری است که به مبتدیان اختصاص داده‌شده است. اگر فقط می‌خواهید آن را امتحان کنید، توصیه می‌کنیم که از دوره‌های آموزش رایگان برنامه نویسی مکتب خونه استفاده کنید.

بااین‌حال، اگر می‌خواهید سریعاً تبدیل به یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار شوید و برنامه‌نویسی را یاد بگیرید، باید در آموزش سرمایه‌گذاری کنید؛  دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی مکتب خونه در این رابطه بهترین ایده برای شروع و یادگیری این مهارت هستند.

همان‌طور که قبلاً گفته شد، تماشای یک آموزش برنامه‌نویسی کافی نیست. شما باید هم‌زمان کد بنویسید و به مرور میزان مهارت و تسلط خود را افزایش دهید.

اگر یک آموزش 3 ساعته را بدون نوشتن یک خط کد تماشا کنید، چیزی یاد نگرفته‌اید. اطمینان حاصل کنید که همیشه هر چیزی را که می‌بینید تکرار کنید و درک کنید.