C ، C++ و C#برنامه نویسی و ITپایتون

پایتون یا سی شارپ! کدام یک انتخاب بهتری است؟

جاوا، سی، سی پلاس پلاس، پایتون یا سی شارپ از مطرح‌ترین زبان‌های برنامه نویسی هستند. شما می‌توانید انتخاب کنید که کدام زبان برنامه‌نویسی، مناسب‌تر است. شما باید بدانید که هدفتان از یادگیری برنامه‌نویسی چیست. زبان‌های برنامه‌نویسی با زبان‌های نشانه‌گذاری، متفاوت هستند.

وقتی یک جوانِ ایرانی برای افزایش درآمد ده برابری به‌فکر یادگیری یک زبان برنامه نویسی می‌افتد، هیجان و انرژی بسیار زیادی دارد؛ به‌طوری‌که در یک روز، بیش از 3 جلسه از دوره آموزشی خریداری شده را مشاهده می‌کند. اما برسیم به یک قدم قبل از خرید دوره آموزشی؛ دقیقا در همین قدمی که شما هم در آن قرار دارید. در این قدم، سوالات مهمی چون «کدام زبان برنامه‌نویسی برای ما مفیدتر است»، «کدام زبان در ایران بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد» و «کدام زبان درآمد بیشتری دارد؟» در این مطلب ما قرار است  شما را با دو زبان پایتون و سی‌شارپ آشنا کنیم و تصمیم بگیریم که مابین

آشنایی با زبان سی شارپ

تفاوت برنامه نویسی پایتون و سی شارپ در شی‌گرا بودن زبان C Sharp است. این زبان برنامه‌نویسی تقریبا مشابه جاوا (Java)، سی (C) و سی پلاس پلاس (C++‎) است. برنامه نویسان به کمک زبان C شارپ می‌توانند برنامه و محصولات قوی، بادوام و ایمنی تولید کنند. از سی‌شارپ در موارد زیر استفاده می‌شود:

  • وب سرویس
  • وب اپلیکیشن
  • بازی
  • نرم‌افزار ویندوز
  • نرم‌افزار دسکتاپ
  • کتابخانه‌های کلاسی
  • برنامه های کاربردی کنسول
  • برنامه کاربردی سرور مشتری

پیشنهاد مطالعه: چگونه پایتون یاد بگیریم؟ – راهنمای قدم به قدم یادگیری پایتون

آشنایی با زبان پایتون

اکثر ابزارهای دولتی و غیر‌دولتی که در ایران و جهان از آن استفاده می‌شود، با زبان پایتون ساخته شده است. هوش‌های مصنوعی، ارزهای دیجیتال و غیره، با Paython ساخته شده‌اند. یکی از نقاط قوت زبان پایتون (Paython) کتابخانه گسترده آن است. پایتون، زبان نسبتا آسانی است. برای نوشتن یک پروژه، کدهای زبان پایتون نسبت به C، C++‎ و حتی جاوا، پایتون به کدهای کمتری نیاز دارد.

  • برنامه بازی
  • برنامه یادگیری ماشین
  • اپلیکیشن تجاری
  • برنامه صوتی و تصویری
  • برنامه مدیریت سیستم
  • برنامه خط فرمان
  • اپلیکیشن بلاک چین

تفاوت برنامه نویسی پایتون و سی شارپ

سی‌شارپ با پایتون یاc++ ‎ متفاوت است. در این قسمت، قرار است با تفاوت‌های پایتون و C#‎ آشنا شوید. از پایتون برای محاسبات علمی، تجزیه و تحلیل داده‌ها و توسعه وب استفاده می‌شود. ولی زبان C Sharp (سی شارپ) که یک زبان شی‌گرا است، برای توسعه برنامه‌های ویندوز، توسعه بازی و نرم‌افزارهای سازمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت برنامه نویسی پایتون و سی شارپ

اگر سیستم‌عامل شما مک باشد، به‌راحتی می‌توانید با پایتون کدنویسی کنید؛ ولی کدنویسی با سی شارپ، تنها روی سیستم‌عامل ویندوز امکان‌پذیر است و کسانی که به‌دنبال یادگیری C#‎ هستند و سیستم‌عامل آن‌ها مک است، باید از نرم‌افزارهای کمکی مانند NET Core استفاده کنند. استفاده از نرم‌افزار کمکی، یک نقطه‌ضعف به‌حساب می‌آید. به طور خلاصه این دو زبان را در زیر شرح می‌دهیم که انتخاب کنید پایتون یا سی شارپ کدام برای شما مناسب تر هستند:

  • سی‌شارپ یک زبان شی‌گرا است؛ ولی پایتون زبان چند پارادایم است.
  • برای اجرای سی‌شارپ، به NET SDK نیاز دارید؛ اما پایتون اینطور نیست و می‌تواند با نرم‌افزارهایی چون دات نت، سی، جاوا اسکریپت و جاوا ادغام شود.

پیشنهاد مطالعه: چگونه پایتون را شروع کنیم؟ مسیر یادگیری پایتون از مبتدی تا پیشرفته

نگاهی به تفاوت سی پلاس پلاس با پایتون یا سی شارپ

سی پلاس پلاس با جاوا، پایتون یا سی شارپ متفاوت است و ما اول قرار است شما را با تفاوت این زبان‌ها آشنا کنیم تا شما برای توسعه بازی، از زبان جاوا استفاده نکنید. زیرا جاوا برای توسعه بازی استفاده نمی‌شود؛ بلکه کاربرد جاوا، تولید برنامه‌ها برای شبکه، ویندوز و سیستم‌عامل اندروید است. یا از ماژول مدوسا که در لینوکس استفاده می‌شود، برای ورود به سیستم با سرعت بالا و امکان احراز هویت از راه دور استفاده می‌شود.

تفاوت زبان python با c++‎

باوجود اینکه python و سی پلاس‌پلاس هر دو از برنامهنویسی شی‌گرا (OPP) پشتیبانی می‌کنند، اما این دو زبان تفاوت زیادی دارند. راه‌اندازی پروژه در زبان برنامه نويسي پايتون نسبت به C++‎ راحت‌تر است؛ ولی نصب پایتون روی ویندوز نسبت به سی پلاس‌پلاس سخت‌تر است. از زبان پایتون برای توسعه‌وب، تجزیه و تحلیل داده‌ها، محاسبات علمی و غیره استفاده می‌شود ولی سی++، برای توسعه بازی، سیستم‌های تعبیه شده و غیره استفاده می‌شود.

در ادامه مقايسه پايتون با C#‎، باید بدانید که خطوط کد زبان پایتون نسبت به C++‎ کمتر است. یادگیری سی پلاس پلاس نسبت به پایتون سخت‌تر است و ساختارهای تعریف شده در زبان C++ نسبت به پایتون بیشتر است. ایتون تفسیر می‌شود ولی آن زبان، از پیش کامپایل شده است و همین باعث سریع‌تر بودن سی‌پلاس‌پلاس نسبت به پایتون شده است. تعیین نوع پویا این دو زبان هم متفاوت است و پایتون به‌صورت پویا تعیین نوع می‌شود؛ ولی سی پلاس‌پلاس به‌صورت استاتیک تعیین نوع می‌شود. همچنین دامنه متغیرها در حلقه‌ها در زبان سی‌پلاس‌پلاس محدود است؛ یعنی اگر بعد از نقطه ویرگول کدی تایپ شود، فراخوانی نمی‌شود. اما در پایتون، متغیرها خارج از حلقه‌هم قابل دسترس هستند.

تفاوت سی پلاس پلاس با C#‎

c++‎ جز زبانهای برنامه‌نویسی ایستا، شی‌گرا و چند پارادایمی است. سی شارپ توسط مایکروسافت توسعه داده شده است. مدیریت حافظه در سی شارپ اتوماتیک است ولی در سی پلاس پلاس به‌صورت دستی است. اشاره‌گرها در C++‎ می‌توان در هر قسمتی از برنامه استفاده کرد؛ ولی در سی‌شارپ، فقط در حالت ناامن استفاده می‌شوند.

تفاوت سی پلاس پلاس با C#

کدهای C++‎ در مقابل C#‎، سخت‌تر هستند. از سی‌شارپ برای توسعه اپلیکیشن‌های موبایل، کنسول و ویندوز استفاده می‌شود؛ ولی از C++‎ فقط برای برنامه‌های کنسول استفاده می‌شود.

جمع بندی – پایتون یا سی شارپ؟

در جلسات بین متخصصان برنامه‌نویسی و افراد تازه‌کار، متخصصان پیشنهاد می‌دهند که ما اول به‌دنبال یادگیری زبان نشانه‌گذاری HTML باشیم. این کار باعث می‌شود که با بیس کدنویسی آشنا شویم. در مرحله دوم، توصیه می‌شود که به‌دنبال یادگیری پایتون یا سی شارپ باشیم. پایتون و سی‌شارپ نسبت به زبان‌های سی، سی پلاس و سی‌پلاس‌پلاس راحت‌تر هستند.

اگر تازه‌کار هستید، نمی‌توانید مستقیم به سراغ یادگیری سی شارپ بروید. بهتر است اول در مسیر یادگیری پایتون باشید و دست به کد شوید. شما می‌توانید در دوره‌های مقدماتی پایتون و سی شارپ از سایت مکتب خونه شرکت کنید؛ اما همه چیز به تصمیم شما بستگی دارد. اگر تصمیم دارید یک زبان نسبتا آسان یاد بگیرید، زبان پایتون گزینه مفیدی برای شما است و چنانچه قصد طراحی نرم‌افزار تحت ویندوز طراحی را دارید، سی شارپ گزینه مفیدی برای شما خواهد بود. در مکتب خونه انواع دوره آموزش پایتون، آموزش سی شارپ و آموزش سی پلاس پلاس هم موجود است که میتوانید شروع کار برنامه نویسی خود را از آن جا آغاز کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا