استارت آپمدیریت

راز و رمزهای استارتاپ‌های موفق

یک استارتاپ موفق چه رمز و رازهایی دارد؟

در این مقاله قصد داریم با راز و رمز استارتاپ موفق آشنا شویم تا شاید بتوانیم روزی در لیست مدیران و کارآفرینان موفق قرار بگیریم. هر ایده و هر استارتاپی به راحتی و در یک شب به موفقیت نمی‌رسد.

موفقیت هر استارتاپی وابسته به رمز و رازهایی است که مدیران موفق آن‌ها را پایه‌گذاری کردند. همانطور که می‌دانیم در جهان روزانه هزاران ایده و کسب و کارهای متفاوت سفر پرماجرای خود را شروع می‌کنند اما در میان آن‌ها فقط تعداد کمی هستند که به سر مقصد موفقیت می‌رسند.

 

یک استارتاپ موفق چه رمز و رازهایی دارد؟

استراتژی کسب و کار مناسبی دارند

هیچ‌وقت کسب و کار خود را بدون داشتن استراتژی بلندمدت و کوتاه‌مدت برای startup خود شروع نکنید. اطمینان حاصل کنید که از مقصد خود مطلع هستید و می‌دانید چگونه با اهداف کوچک به آن دست‌یابید.

بسیار مهم است که برای شرکت خود ساختار و استراتژی مناسب با فضای استارتاپی‌ خود طراحی کنید که  شما را در اوقات سخت راهنمایی کند.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش دیجیتال مارکتینگ
آموزش دیجیتال مارکتینگ

 

اعداد و ارقام را خوب بلدند

همیشه اطمینان حاصل کنید که در جریان حساب و امور مالی استارتاپ موفق خود باشید. مسائلی مانند هزینه خریدهای مشتری، فروش، حاشیه سود و هزینه‌های جانبی شرکت از عوامل تاثیرگذاری برای تضمین موفقیت یا عدم موفقیت شغل شما به‌شمار می‌آیند.

وقتی در حال اجرای طرح یا استراتژی خاصی هستید، تنها بر حدسیات خود درباره اعداد و ارقام این طرح بسنده نکنید ممکن است فکر کنید که شما در حال سود هستید اما نتیجه واقعی ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، از ابزارهای مستندسازی مناسب برای جمع‌آوری و محاسبه تمام داده های کسب‌و‌کار خود استفاده کنید.

بازاریابی را عامل تاثیرگذاری می‌دانند

مهم نیست چه نوع کالا یا خدماتی را به فروش می‌رسانید، در هر صورت شما برای رشد استارت آپ خود به بازاریابی دیجیتال نیازدارید. اگر در مرحله ابتدایی و شروع استارتاپ هستید، سعی کنید تا حد ممکن در حوزه بازاریابی دیجیتال کسب‌و‌کار خود سرمایه گذاری کنید.

ممکن است سود را به طور کوتاه مدت از دست بدهید اما نتیجه نهایی قطعا ارزش چشم‌گیری خواهد داشت. همچنین، طراحی بازاریابی مناسب باعث می‌شود جریان نقدی شما در تمام سال مثبت باشد.

 

راز و رمزهای استارتاپ‌های موفق

به فرضیات خود بسنده نمی‌کنند

به عنوان صاحب کسب‌و‌کار نباید همیشه به فرضیات خود تکیه کنید. تنها چیزی که می‌توانید به آن تکیه کنید واقعیت و آمار درست است. بسیاری از صاحبان استارتاپ‌ها معمولا این اشتباه را مرتکب می‌شوند. آن‌ها یا تحت تأثیر دوستان، خانواده و همکارانشان قرار می گیرند و یا با رقیبان خود مقایسه می‌شوند

حتی اگر رقیبان شما استراتژی را دنبال می‌کنند که در ظاهر به نظر شما سودمند به نظر می‌رسد نباید بدون هیچ تحلیلی از آن‌ها تقلید کنید. بلکه همیشه باید جوانب startup خود را در نظر بگیرید تا دچار مشکل نشوید.

همیشه آمار و تحلیل درست و واقعی را به فرضیات و حدسیات خود ترجیح دهید؛ در نظر گرفتن این مسئله در کسب‌و‌کار شما بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

 

 

روابط پایدار ایجاد می‌کنند

برای ایجاد روابط قوی به دنبال سود و بهره فوری نباشید. در فرآیند ساختن روابط پایدار با افراد موفق این نکته بسیار مهم است که خودتان باشید و باتوجه به شرایط و افراد مدام تغییر نکنید.

بهترین سود در ایجاد روابط با افراد مختلف مخصوصا به عنوان یک کارآفرین، کمک و همیاری رساندن به آن‌ها است. به عنوان صاحب یک کسب‌و‌کار و استارتاپ باید روابط خوبی را با مشتریان، رقیبان و توزیع‌کنندگان کار خود برقرار سازید.

پایدار بودن یک رابطه کاری موفق باعث می‌شود تا افراد هم به شما و کار شما اعتماد کنند، چه این افراد مشتریان شما و چه توزیع‌کنندگان باشند. شناخت و ایجاد رابطه درست با رقیبانتان نیز به رشد و اعتمادسازی استارتاپتان بسیار کمک خواهد کرد.

 

استارتاپ‌های موفق

از قدرت شبکه‌های اجتماعی غافل نیستند

آیا این مسئله مهم است که افراد در هنگام راه‌اندازی کسب‌و‌کار خود به حضور تکنولوژی هم اهمیت بدهند؟ بله قطعا! حتی اگر نوع کسب‌و‌کار شما سنتی باشد یا چیزی جدا از فضای تکنولوژی روز باشد، نباید قدرت فضای دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی را دست کم بگیرید.

شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شود تا شما هویت startup خود را بهتر به افراد بشناسید و همینطور شما نیز مخاطبان و مشتریان خود را بهتر می‌شناسید. این شناخت باعث شکل‌گیری اعتماد، محبوبیت و رضایت می‌شود و در نهایت باعث فروش بیشتر محصولات و خدمات شما می‌شود.

شبکه‌های اجتماعی را بنا به برند استارت آپ خود انتخاب کنید و فعالیت خود را در آن‌ها گسترش دهید. با مخاطبان و مشتریان خود از طریق این فضای دیجیتال در ارتباط پیوسته باشید تا تاثیر چشم‌گیر آن را در فرآیند رشد کسب‌و‌کارتان را ببینید.

بر نقاط قدرت متمرکز هستند

این به این معنا نیست که شما نکات منفی و نقاط ضعف رو نبینید؛ بلکه این که در کنار در نظر گرفتن تمامی جوانب از قدرت نقاط قدرت کار خود غافل نشوید. نباید وقت‌، هزینه و انرژی خود را بر مسائلی بگذارید که دیگر شاید برای شما نتیجه‌ای به دنبال ندارند.

 

 

بر فرض مثال اگر یکی از محصولات یا خدماتتان نقصی دارد یا خوب نتوانستید توسعه دهید به جای تسلیم شدن و فکر کردن مداوم به اینکه شما نتوانستید، تمرکز خود را بر بقیه محصولات و خدماتتان متمرکز کنید و از نقاط قوت خود برای توسعه و بهترکردن آن‌ها استفاده کنید.

این ممکن به صورت موقت ضرری برای شما ایجاد کند، اما وقتی شما از نقاط قوت کسب‌و‌کارتان استفاده می‌کنید می‌توانید محصولات و خدماتی را خلق کنید که بهتر از رقیبان دیگر در بازار عملکرد بهتری ارائه دهد.

با تمرکز اصلی بر نقاط قوت خود و کارمندانتان می‌توانید نقاط ضعف استارت آپ خود را هم برطرف کنید. اما هیچ‌وقت زمان را از دست ندهید، اگر مسئله‌ای انرژی و وقت شما را تحت الشعاع قرار داده‌است، آن را رها کنید.

شاید در فرآیندهای بعدی بتوانید جبران کنید اما تمرکز اصلی را از دست ندهید. زمان سرمایه طلایی هر کارآفرین است، از آن به جا و مناسب استفاده کنید.

 

استارتاپ موفق

رقیبان خود را می‌شناسند

شناخت رقیبان کسب‌وکارتان برای رشد و پیشرفت کار بسیار اهمیت دارد. شما باید بررسی و تحلیل خوبی بر روند رشد و عملکرد کسب‌و‌کار رقیبانتان داشته باشید تا بتوانید یک پله از آن‌ها بالاتر باشید.
و همانطور که آن‌ها نیز همین تحلیل و تحقیق را بر استارتاپ موفق شما دارند، شما هم باید به ایم مسئله به دید یک بازی شطرنج نگاه کنید. در کمال احترام کاملا بر قوانین واقف باشید، اطلاعات خود را درباره آن‌ها به‌روز کنید، حرکات بعدیشان را پیش‌بینی کنید و کاملا حرفه‌ای بازی کنید.

کمک و مشورت می‌گیرند

هرگز فرض نکنید که همه چیز راجع به مدیریت یک کسب‌و‌کار می‌دانید، فقط به این دلیل که شما این ایده را راه‌اندازی کرده‌اید. همیشه باید به دنبال پیشنهادات و توصیه‌های متخصصان امر باشید.

 

مقاله پییشنهادی : مدیریت ریسک چیست؟
مدیریت ریسک چیست؟

 

حتی اگر لازم است حتما یک مشاور کسب‌وکار استخدام کنید و هزینه‌ای را برای این مسئله در نظر بگیرید. بسیاری از استارتاپ‌ها به دلیل طرز فکر صاحبانشان شکست می‌خورند.

گاهی کارآفرینان فکر می‌کنند درست همانطورکه آنها این استارت آپ را بنیان‌گذاری کرده‌اند، بر تمامی مسائل در این حوزه واقف هستند و چیزی نیست که آن‌ها ندانند.

و این تفکر بسیار خطرناک است. تخصص مشاوران همین است که به شما کمک کنند تا جوانبی را ببینید که شاید بخاطر در راس کار بودن از آن‌ها غافل بوده‌اید.

دست از یادگیری برنمی‌دارند

هرگز فرایند یادگیری را متوقف نکنید. مهم نیست که تازه وارد این حرفه شده‌اید یا ده سال تجربه مدیریت دارید، هر روز اتفاق دیگری رخ می دهد و باید همیشه به یادگیری ادامه دهید.

این دانش است که بیشترین اهمیت خود را در پایان هرروز به شما نشان می‌دهد و هیچ چیزی وجود ندارد که بتواند در برابر این قدرت رقابت کند. همیشه دانش خود را به‌روز نگه دارید. در عصر کنونی همیشه در حال تغییر است و طبیعتا کسی در استارتاپ موفق خود برنده محسوب می‌شود که دانش و تجربه خود را با تغییرات علم تکنولوژی روز هماهنگ کند.

خلق ایده و راه‌اندازی استارتاپ موفق تنها قدم اول است، گرچه مرحله مهمی است اما برای پایداری و دستیابی به موفقیت نیاز دارید تا مهارت‌های خود را توسعه دهید تا ماندگار بمانید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا