معرفی بهترین دانشگاه دنیا در رشته مهندسی مکانیک
بهترین دانشگاه دنیا در رشته مهندسی مکانیک
رشته مهندسی مکانیک جزء رشتههای مادر در علوم مهندسی است که بسیاری از صنایع و حوزههای مختلف صنعتی را پشتیبانی میکند. مهندسی مکانیک جزء پرطرفدارترین رشتههای مهندسی در دنیا است.
چراکه علاوه بر کاربرد گسترده، بازار کار خوبی را نهتنها برای فارغالتحصیلان بلکه حتی افراد در دوران دانشجویی فراهم میکنند. افراد میتوانند توسط دانش و مهارتهایی که آموختهاند در زمینههای مختلف صنعت به ویژه طراحی و ساخت فعالیت داشته باشند.
اینکه کدام یک از دانشگاههای خارج از کشور یا داخل کشور را برای تحصیل انتخاب میکنید قطعا تأثیری را در آیندهی شغلی و حتی تحصیلی چنانچه قصد اپلای داشته باشید، خواهد گذاشت.
رتبه دانشگاهها در رشته مکانیک در انتخاب دانشجویان بیشترین تأثیر را دارد؛ این رتبه توسط پایگاههای ونظامهای معتبر رتبهبندی جهانی انجام میگیرد.
با توجه به قدمت رشتهی مهندسی مکانیک تقریبا تمام دانشگاهها در سراسر دنیا آن را ارائه میدهند؛ اما برخی از آنها در ارائه این رشته مطرح هستند و میتوان آنها را جزء بهترین دانشگاه دنیا در رشته مهندسی مکانیک دانست.
در این مطلب سعی شده است تا بهترین دانشگاه دنیا در رشته مهندسی مکانیک معرفی گردد با ما همراه باشید.
بهترین دانشگاههای ایران در رشتهی مهندسی مکانیک
در میان تمام دانشگاههای کشور برخی از آنها پرتقاضاترین دانشگاهها برای آغاز و ادامه تحصیل هستند؛ انتخاب دانشگاه برای رشتهی مکانیک نیز از این موضوع مستثنی نیست و بسیاری از دانشجویان تمایل دارند برترین دانشگاه در رشتهی مهندسی مکانیک را انتخاب کنند.
برای رتبهبندی دانشگاهها از نظامهای مختلفی استفاده میشود؛ براساس نظام رتبهبندی دانشگاه ملی تایوان مطابق با محورهای بهرهوری پژوهش، تأثیر پژوهش و تعالی پژوهش است.
تعداد مقالات سال جاری و تعداد مقالات منتشر شده، تعداد استنادهای دو سال اخیر، تعداد مقالات با استناد بالا، تعداد مقالات با شاخص h یا ایمپکت فکتورهای بالا در سال جاری در زیر مجموعههای این محورها هستند؛ سبب شده دانشگاه تهران در رشتهی مهندسی مکانیک رتبه ۹ از برترین دانشگاههای ایرانی را اخذ کند.
در این رتبهبندی دانشگاههای تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علموصنعت ایران، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس، صنعتی نوشیروان بابل و صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به ترتیب دارای رتبههای جهانی در این نظام باشند.
علاوه بر محورهای گفته شده میزان اشتغالپذیری دانشجویان فارغالتحصیل از این دانشگاهها، در رتبهبندیهای موجود تأثیرگذار خواهد بود؛ به طوری که طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاههای ایرانی که درصد اشتغال بیشتری را در زمینهی مهندسی مکانیک نسبت به سایر دانشگاههای ایران دارند.
شامل:
دانشگاه علموصنعت ایران
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه اراک
دانشگاه خلیج فارس
دانشگاه کاشان
دانشگاه تهران
دانشگاه سمنان
دانشگاه گیلان
پس از خواندن این آمار شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که چرا دانشگاههای مطرحی همچون صنعتی شریف در این آمار قرار ندارد، علت آن هم مهاجرت دانشجویان و فارغالتحصیلان این دانشگاهها است که به تبع در آمارگیری در نظر گرفته نخواهد شد.
در رتبهبندی شانگهای، در حوزهی مهندسی مکانیک به ترتیب دانشگاههای:
آزاد اسلامی، صنعتی امیرکبیر، علموصنعت ایران، صنعتی شریف، دانشگاه تهران، صنعتی نوشیروانی بابل، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان، خواجه نصیرالدین طوسی، تربیت مدرس، گیلان، تبریز، سمنان، کاشان، بوعلی سینا و شیراز در بین ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتهاند.
براساس رتبهبندی منتشر شده در سال ۲۰۲۰ توسط پایگاه QS، رتبهی دانشگاههای ایرانی نه تنها ارتقا پیدا کردهاست، بلکه دانشگاههای دیگری نیز به این لیست اضافه شدهاند؛ در رتبهبندی موضوعی که این پایگاه در بین دانشکدههای مهندسی مکانیک انجام دادهاست.
دانشگاههای صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، تهران، علموصنعت ایران، شیراز، صنعتی اصفهان و خواجه نصیرالدین طوسی رتبهی بالاتری را نسبت به سایر دانشگاهها همچنین رتبهبندی در سالهای گذشته کسب کردهاند.
بهترین دانشگاههای مهندسی مکانیک جهان
اگر بخواهیم از بین دانشگاههای برتر دنیا ۷ مورد را به عنوان بهترین دانشگاه دنیا در رشته مهندسی مکانیک دانست؛ دانشگاه ماساچوست آمریکا در صدر این دانشگاهها قرار دارد.
این دانشگاه با فعالیت بر روی پروژههای خلاقانه مانند تبدیل پارچههای طبیعی ضد آب و دیگر تحقیقها، سبب شده تا نگاه متفاوتی را نسبت به سایر دانشگاهها به آینده داشته باشد.
رتبه دوم
دومین دانشگاه برتر جهان در رشتهی مهندسی مکانیک دانشگاه استنفورد است که برنامههای انرژی، نانو، مکاترونیک و مهندسی بیومکاترونیک را جزء محورهای اصلی خود قرار داده است.
این دانشگاه بر روی فناوریهایی در حوزه پزشکی به جهت چاپ مدلهایی سه بعدی تمرکز ویژهای دارد. استیون هاوکینگ: استنفورد به طور قطع دانشگاهی منحصر به فرد در آمریکا و دنیا است.
رتبه سوم
در میان رتبهبندی دانشکدههای مکانیک جهان رتبهی سوم به دانشگاه بریتانیا کمریج تعلق میگیرد؛ دانشگاه بریتانیا کمبریج در کنار مباحث رباتیک و مکانیکی بر روی پرورش خلاقیتها و توسعهی کارهای تیمی نیز تمرکز دارد.
رتبه چهارم
دانشگاه نام آشنای هاروارد که همواره در بین دانشگاههی برتر دنیا قرار دارد، رتبهی چهارم بهترین دانشکدههای مهندس مکانیک را میگیرد؛ محققان این دانشگاه به علت فعالیت بر روی مباحث مختلف، همکاریهای گستردهای را نیز با دیگر دانشگاهها دارد.
رتبه پنجم
دانشگاه آکسفورد انگلستان یکی از قدیمیترین دانشگاههای مهندسی مکانیک در دنیا است؛ دانشگاه آکسفورد اهمیت ویژهای به فعالیتهای دانشجو دارد به همین دلیل مهارتهای دانشجو را مورد توجه قرار میدهد و به تبع حمایتهای مالی خوبی را هم ارائه میدهد و روی پروژههای نوآورانه نیز سرمایهگذاری میکند.
رتبه ششم
دانشگاه توکیو(ژاپن)، به صورت کاملا حرفهای به آموزش مهندسی مکانیک میپردازد؛ دانشکده مهندسی مکانیک این دانشگاه در زمینههای تحقیقات فراوانی از جمله زمینه ساخت مواد افزودنی فعالیت داشته و تجزیهوتحلیلهای گستردهای در حوزهی گرما، مکانیک، مکاترونیک و رباتیک ارائه میکند.
رتبه هفتم
دانشگاه جورجیا آمریکا نیز جزء ۱۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارد؛ این دانشگاه در کنار یادگیریهای تئوری به یادگیریهای تجربی، نوآورانه و عملی اهمیت زیادی میدهد. این دانشگاه تحقیقات زیادی را در زمینههای علوم حرارتی، سیستمهای انرژی، مهندسی زیست فناوری، مکانیک سیالات، فیزیک هستهای، طراحی و ساخت انجام میدهد.
کلام پایانی
اگر بهدنبال انتخاب بهترین دانشگاه دنیا در رشته مهندسی مکانیک برای تحصیل هستید در سایتها و پایگاههای رتبهبندی باید جستجو کنید، از طرفی رتبهبندیهای مختلفی وجد دارد بنابراین با توجه به زمینهای که به آن علاقه دارید تا دانشگاه مورد نظر شما در آن برتر باشد، در رتبهبندیها جستجو کنید.
برای ادامه تحصیل در این دانشگاهها به ویژه دانشگاههای خارجی داشتن معدل خوب و نمره زبان بالا شانس شما در پذیرش و موافقت با درخواست اپلای را بیشتر میکند.