بازاریابی

۵ تفاوت عمده و کلیدی بین تبلیغات و روابط عمومی

هر دو تبلیغات و روابط عمومی هم به ساخت برند کمک می‌کنند و هم با مخاطبان ارتباط برقرار می‌کنند. اساسی‌ترین تفاوت تبلیغات و روابط عمومی این است که برای فضای تبلیغاتی بایستی هزینه‌ای پرداخت کنید در حالی که نتایج روابط عمومی از طریق ارائه اطلاعیه‌های مطبوعاتی و موضوعات به رسانه‌ها شکل می‌گیرد. در تفاوت تبلیغات و روابط عمومی به عنوان مثال، شما باید فضای تبلیغاتی بنر آنلاین را بخرید اما می‌توانید یک داستان را به یک پایگاه خبری اختصاص دهید. همچنین چیزی به نام رسانه‌های متعلق به آن وجود دارد که از همان محتوایی که برای وب سایت خود ایجاد کرده‌اید یا عکس‌ها و فیلم‌هایی که برای رسانه‌های اجتماعی خود تهیه کرده ‌اید، تشکیل شده است. حال بیایید برخی از عوامل دیگر تفاوت تبلیغات و روابط عمومی را بررسی کنیم:

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش بازاریابی
آموزش بازاریابی

 

اولین تفاوت تبلیغات و روابط عمومی: هدف گذاری:

در حالی که شرکت ها و سازمان های تبلیغاتی در درجه اول مشتریان بالقوه را هدف قرار می‌دهد، متخصصان روابط عمومی آرزو می‌کنند که شبکه گسترده‌تری را به خود اختصاص دهند. افراد هدفمند در حوزه روابط عمومی می‌توانند داخلی یا خارجی باشند. آن‌ها می‌توانند شامل کارمندان، سرمایه‌گذاران، مشتریان، رسانه‌ها، قانون‌گذاران و اشخاص دیگر باشند. همچنین دسته جدیدی به نام تأثیر گذاران وجود دارند که به افرادی که ارتباطات زیادی با اشخاصی مانند افراد مشهور یا سیاستمداران دارند یا اینکه دنبال کنندگان بالایی در رسانه‌های اجتماعی دارند، اشاره دارد و از عمده‌ترین موارد تفاوت تبلیغات و روابط عمومی محسوب می‌شوند.

 

ویدیو پیشنهادی : دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ

 

دومین تفاوت تبلیغات و روابط عمومی: اهداف و افعال:

تفاوت تبلیغات و روابط عمومی این است که روابط عمومی به ایجاد آگاهی و شهرت برند کمک می‌کند. اهداف و افعال پشت پرده موفقیت آمیز روابط عمومی به این واقعیت مربوط می‌شود که مصرف کنندگان اعتماد بیشتری به آن‌ها می‌کنند و به احتمال زیاد با شرکتی که می‌شناسند و آن را تحسین می‌کنند، تجارت کنند. به منظور ایجاد فروش، تبلیغات برای یک بازار هدف خاص تولید می‌شود. آن‌ها معمولاً بیشتر بر ایجاد یک محصول یا خدمات تمرکز دارند تا ایجاد شهرت.

تفاوت تبلیغات و روابط عمومی

سومین تفاوت تبلیغات و روابط عمومی: کنترل:

هنگام خرید یک تبلیغ، تصمیم می‌گیرید که چگونه تبلیغات به نظر برسد، چه بگوید، کجا قرار بگیرد و چه زمانی اجرا شود. میزان قرار گرفتن در معرض تبلیغات تا حد زیادی به میزان پول مورد نظر برای خرج در این زمینه بستگی دارد. وقتی صحبت از روابط عمومی می‌شود و به طور خاص با رسانه کار می‌کنید، کنترل کمتری دارید. تفاوت تبلیغات و روابط عمومی در این است که رسانه‌ها تصمیم می‌گیرند که چگونه اطلاعات شما در اخبار ارائه شود و حتی آن را نیز پوشش دهند.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش مدیریت برند
آموزش مدیریت برند

 

چهارمین تفاوت تبلیغات و روابط عمومی: استراتژی:

با تبلیغات، یک هدف کوتاه مدت در ذهن وجود دارد. تبلیغات به فصل‌های خرید خاص(خرید تعطیلات) فکر می‌کند، کالای جدید یا ترویج معاملات ویژه برای رونق فروش استراتژی آن است. متخصصان روابط عمومی همواره به دنبال تصویر بزرگی هستند و اطلاعات مهمی را در مورد نام تجاری خود تهیه می‌کنند تا بتوانند پایگاهی پایدار و اختصاصی از “طرفداران برند” ایجاد کنند که شامل مصرف کنندگان و سایر ذینفعان باشد. این تفاوت تبلیغات و روابط عمومی به حفظ برند کمک بسیاری می‌کند.

پنجمین تفاوت تبلیغات و روابط عمومی: اعتبار:

مصرف کنندگان به آنچه که تبلیغات به آن‌ها می‌گوید، اعتقادی ندارند. زیرا هرکسی که برای آنان آگهی تولید می‌کند، دقیقاً آنچه که تبلیغ می‌گوید را به آن‌ها دیکته می‌کند. از طریق روابط عمومی، پیام‌ها توسط شخص ثالث مورد اعتماد یعنی رسانه‌ها ابلاغ می شود و به مراتب اعتبار بیشتری دارند.

تفاوت تبلیغات و روابط عمومی

 

اهداف روابط عمومی:

برخی از اهداف اصلی روابط عمومی و تفاوت تبلیغات و روابط عمومی؛ ایجاد، حفظ و نگهداری شهرت سازمانی، تقویت حیثیت آن و ارائه تصویر مطلوب است.این مطالعات نشان داده است كه مصرف كنندگان معمولاً تصمیمات خرید خود را بر اساس اعتبار شركت بنا می‌كنند، بنابراین روابط عمومی می‌تواند تأثیر مشخصی در فروش و درآمد داشته باشد. روابط عمومی می‌تواند بخش مؤثری از استراتژی کلی بازاریابی یک شرکت باشد. در مورد یک شرکت انتفاعی، روابط عمومی و بازاریابی باید به طور هماهنگ انجام شود تا مطمئن شوند که برای دستیابی به اهداف مشابه تلاش می‌کنند.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش مدیریت فروش
آموزش مدیریت فروش

 

یکی دیگر از اهداف اصلی روابط عمومی و تفاوت تبلیغات و روابط عمومی، ایجاد اراده خوب برای سازمان است. این امر شامل کارکردهایی مانند روابط کارمندان، روابط سهامدار و سرمایه گذار، روابط رسانه‌ای و روابط جامعه است. روابط عمومی ممکن است در مورد بسیاری از موارد مرتبط با سازمان از جمله تجارت کل، قوانین جدید و نحوه استفاده از یک محصول خاص و همچنین غلبه بر تصورات غلط و تعصبات عملکردی، به آموزش مخاطبان خاص خود بپردازد. به عنوان مثال، یک سازمان غیرانتفاعی ممکن است تلاش کند تا در مورد دیدگاه خاصی به مردم آموزش دهد  در حالی که انجمن‌های صنفی ممکن است برنامه‌های آموزشی را در مورد صنایع خاص و محصولات و شیوه‌‌هایی استفاده آن‌ها انجام دهند.

 

مقاله پیشنهادی : رفتار مصرف کننده
رفتار مصرف کننده

 

وظایف روابط عمومی:

روابط عمومی مربوط به مدیریت شهرت است. حرفه روابط عمومی شامل به دست آوردن درک و پشتیبانی از مشتریان و همچنین تلاش برای تأثیرگذاری بر عقیده و رفتار است. برای ایجاد، حفظ و مدیریت اعتبار مشتریان بایستی از همه اشکال رسانه و ارتباطات استفاده کرد. حوزه‌های روابط عمومی از نهادهای عمومی و خدمات گرفته تا مشاغل و سازمان های داوطلبانه متغیر است.

 

مقاله پیشنهادی :استراتژی قیمت گذاری
استراتژی قیمت گذاری

 

وظایف روابط عمومی بسیار متنوع است و به سازمان و بخش آن بستگی دارد. این وظایف اغلب شامل موارد زیر است:

  • برقراری ارتباط با همکاران و سخنگویان کلیدی
  • تحقیق، نگارش و توزیع اطلاعیه های مطبوعاتی در رسانه‌های هدفمند
  • جمع آوری و تجزیه و تحلیل پوشش رسانه‌ای
  • نگارش و ویرایش مجلات داخلی، مطالعات موردی، گفتارها، مقاله‌ها و گزارش‌های سالانه
  • تهیه و نظارت بر تولید بروشورهای تبلیغاتی، جزوات، فیلم های تبلیغاتی، عکس‌ها و برنامه‌های چند رسانه‌ای

نقش تبلیغات در روابط عمومی:

تبلیغات نقش عمده‌ای در تجارت و روابط عمومی دارد. دنیای تجارت رقابتی است و از تبلیغات برای معرفی یک تجارت، ایجاد یک برند و موقعیت یک شرکت، محصول یا خدمات در برابر رقابت استفاده می‌شود. تبلیغات پیام‌های استراتژیک ارائه می‌دهد و آگاهی را در بازار افزایش می‌دهد. تأثیر عمده تبلیغات بر روی تجارت، توانایی تأثیرگذاری بر تصمیمات خریدار است. تبلیغ کنندگان محصول یا خدمات خود را به روشی معتبر و تأثیرگذار برای آموزش مشتریان بالقوه خود معرفی می‌کنند.

 

مقاله پیشنهادی :نحوه صحیح قیمت‌گذاری
 نحوه صحیح قیمت گذاری

 

در برخی موارد، روابط عمومی پیشی گرفتن از تبلیغات را به عنوان روش برتر برای تبلیغ یک شرکت یا کالای خاص شروع کرده است. به عنوان مثال، صنعت دخانیات مطالعه خوبی را در مورد مهاجرت از تبلیغات به روابط عمومی ارائه می‌دهد. مقررات منع تبلیغات سیگار رادیو و تلویزیون تأثیر عظیمی بر فروش گذاشت. در واکنش به این قضیه، صنعت دخانیات با استفاده از تکنیک‌های روابط عمومی برای افزایش حضور برند دست به کار شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا