مناطق دیدنی استانبول: ۱۰ مکان دیدنی استانبول که هنگام سفر به این شهر نباید از دست داد
مکانهای دیدنی استانبول
مناطق دیدنی استانبول سالانه باعث جذب تعداد بسیار زیادی مسافر میشوند. استانبول شهری است که فرهنگ و تاریخ را به زیبایی تمام به رخ گردشگر میکشد. جاهای دیدنی استانبول ترکیه این شهر را تبدیل به یک شهر هیجانانگیز کرده است که مسافران را دست خالی به خانه برنمیگرداند.
مقاله پییشنهادی : مناطق دیدنی استانبول
استانبول در دوران نوسنگی تاسیس شده است. در حال حاضر این شهر مدرن و پیشرفته به وسیله مساجد، کلیساهای کوچک و بزرگ، بازارهای سنتی به تاریخ خود وفادار مانده است. این شهر در میان آسیا و اروپا قرار گرفته است یا در واقع بهتر است بگوییم پلی میان اروپا و آسیا است. بزرگترین شهر ترکیه هالهای از وسوسه و جذابیت را ارائه میدهد که هر گردشگری را جذب خود میکند.
با توجه به مکانهای دیدنی استانبول ترکیه، این شهر چیزی فراتر از یک استراحتگاه معمولی است. سفر به این شهر سفر به اعماق تاریخ و طبیعت دلربای دست نخورده است که هر کسی از پس فراموش کردن آنها بر نخواهد آمد. پایتخت امپراتوریهای بیزانس و عثمانی، وارث تاریخ و فرهنگ استانبول مقصد اصلی اکثر ایرانیانی است که سفر به ترکیه را در برنامهی آینده خود قرار میدهند. برای صرفهجویی در زمان بهتر است قبل از سفر با مناطق دیدنی استانبول آشنا باشید. از آن گذشته به احتمال زیاد شما هم با این مساله موافق هستید که دیدن مناطق جذاب حتی از راه دور و از طریق عکس هم جذاب است!
مقاله پییشنهادی : هزینه های مهاجرت به ترکیه در سال ۲۰۲۰
برج گالاتا نگهبان آسمان مناطق دیدنی استانبول
برج گاتالا با ۶۷ متر ارتفاع بر آسمان استانبول حکمرانی میکند. از طریق این برج منظرهای عالی از شهر قدیمی و اطراف آن نصیب گردشگران میشود. برج سنگی قرون وسطایی معروف به برج مسیح یکی از زیباترین مکانهای دیدنی استانبول به حساب میآید. علاوه بر این این برج بلندترین ساختمان استانبول بود که در سال ۱۳۴۸ ساخته شد. امروزه نیز این برج بر فراز استانبول ایستاده است.
این برج در طول قرنها دست خوش تغییرات بوده است و در یک زمان به عنوان برج دیدهبانی برای شناسایی آتشسوزی از آن استفاده میشده است. امروزه در بخش بالایی آن یک کافه، رستوران و یک کلاب شبانه قرار دارد. نیاز نیست نگران مسیر برای رسیدن به بالای این ساختمان ۹ طبقه بود زیرا به راحتی میتوان با آسانسور به جایی رسید که چشماندازهای خیرهکنندهای را در آنجا مشاهده کرد.
موزه باستانشناسی استانبول
در میان مکانهای دیدنی استانبول موزه باستانشناسی استانبول از اهمیت خاصی برخوردار است. در حقیقت این موزه یکی از مهمترین موزههای ترکیه است که از سه موزه باستانشناسی، شرق باستان و موزه هنرهای ترکی تشکیل شده است. برای گردشگرانی که توانایی بازدید از تمام جاهای دیدنی شهر استانبول ترکیه را ندارند این موزه یک فرصت بزرگ به حساب میآید که میتوانند به راحتی از آثار تاریخی و هنری دورههای مختلف بازدید کنند. این مجموعه بیش از ۱ میلیون شی مختلف را از تمدنهای سراسر جهان در خود جای داده است که در نوع خود کمنظیر است.
این موزه که اولین موزه ترکیه است در سال ۱۸۹۱ کار خود را در کاخ توپقاپی آغاز کرده است. قدمت بخش هنرهای ترکی و اسلامی به سال ۱۴۷۲ بر میگردد. این موزه حاوی هزاران مصنوعات گرانبها از جمله تابوت اسکندر و بیش از ۷۵۰۰ نوشته میخی است.
کلیسا کورا یادگار بیزانس در میان مناق دیدنی استانبول
کلیسا کورا کمی از مسیر اصلی گردشگری دور است اما با توجه به نظر بازدیدکنندهها هنر زیبای بیزان ارزش تلاش برای رسیدن به آنجا را دارد. موزاییکها و نقاشیهای دیواری باشکوه زندگی حضرت عیسی و مادرش حضرت مریم را به تصویر میکشند. این کلیسا یا در حقیقت کلیسا منجی مقدس در میان مناطق دیدنی استانبول به عنوان یکی از زیباترین آثار بازمانده از معماری بیزانس میدرخشد.
قدمت کورا به روزهای گرم قسطنطنیه برمیگردد که در سالهای اولیه یک صومعه بوده است. چند قرن بعد به مسجد تبدیل شد و در سال ۱۹۴۸ به طور رسمی به یک موزه تبدیل و درهای آن به روی عموم باز شد. نقشنگارهها و معماری شگفتانگیز این کلیسا را به یکی از جاهای دیدنی ترکیه، شهر استانبول تبدیل کردهاند که نفس هر بازدیدکنندهای را در سینه حبس میکند.
مخزن آب باسیلیکا
آب انبار باسیلیکا در قرن ششم توسط امپراتور بیزانس ژوستینیانوس اول ساخته شده است تا آب مورد نیاز ساکنان استانبول را تامین کند. انتخاب این مکان در بین اماکن دیدنی استانبول ترکیه این فرصت را در اختیار بازدیدکننده قرار میدهد که از فناوری به کار گرفته شده توسط رومیان باستان برای ساخت این شگفتی معماری لذت ببرند.
مقاله پییشنهادی : چرا باید زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم؟
این مخزن زیرزمینی تنها در ۵۰۰ قدمی مسجد آبی در محل کلیسایی قرار گرفته است که در قرن سوم ساخته شده است. این مخزن آب به کاخ غرق شده نیز معروف است که میتواند ۸۰ هزار متر مکعب آب را در خود جای دهد. در سال ۱۹۶۳ فیلم از روسیه با عشق (جیمز باند) در این محل فیلمبرداری شده است. امروزه مخزن آب باسیلیکا با نورپردازی و موسیقی تبدیل به یک جاذبه عاشقانه در میان مکانهای دیدنی استانبول ترکیه شده است.
کاخ دولمه باغچه کاخی لوکس در میان مناطق دیدنی استانبول
لوکس، پر زرق و برق و زیبا برخی از صفاتی است که برای توصیف کاخ دولمه باغچه به کار رفته است. این کاخ یکی از جذابترین مناطق دیدنی استانبول به حساب میآید که با کاخ ورسای مقایسه شده است. پر زرق و برقترین کاخ ترکیه که در قرن نوزدهم با استفاده از ۱۴ تن ورق طلا ساخته شده است معماری سنتی عثمانی را با نئوکلاسیک، باروک و روکوکو تلفیق کرده است.
این کاخ از سال ۱۸۵۶ تا ۱۹۲۴ خانه شش سلطان مختلف بوده است. علاوه بر این بزرگترین لوستر ساخته شده از کریستال بوهمیا هدیهی ملکه ویکتوریا در این کاخ قرار دارد. با توجه به قرارگیری در امتداد خط ساحلی بسفر منظره این کاخ نسبت به سایر جاهای دیدنی استانبول ترکیه خیرهکننده و فراموشنشدنیتر است. از آن گذشته این کاخ تنها ۵۰۰ متر با میدان تقسیم فاصله دارد. بدون شک برای گشت و گذار در این مکان دلانگیز به یک راهنما نیاز خواهید داشت.
بازار بزرگ استانبول
مسافرانی که عاشق خرید هستند نباید بازدید از بازار بزرگ استانبول را از دست بدهند. ۵۰۰۰ فروشگاه این بازار باعث شده است که بازار بزرگ استانبول به یکی از بزرگترین بازارهای داخلی در جهان تبدیل شود.
این بازار با پذیرش بیش از یک چهارم میلیون بازدیدکننده در روز یکی از شلوغترین مناطق دیدنی استانبول به حساب میآید. در این بازار میتوانید فرشهای رنگارنگ، ادویهجات، عتیقهجات و سرامیکهای طراحی شده را پیدا کنید. قدمت این بازار به سال ۱۴۶۱ برمیگردد. در حال حاضر این بازار محل زندگی دو مسجد، چهار چشمه، دو حمام و بازار بزرگ جواهرات (Cevahir Bedesten) است که نادرترین و ارزشمندترین اقلام در آنجا یافت میشود.
بازار جواهرات جایی است که عاشقان سکههای قدیمی، جواهرات با نگینهای قیمتی، سلاحهای منبتکاری شده و عتقیهجات مختلف نمیتوانند از بازدید آن بگذرند. از آن گذشته اگر به دنبال خرید سوغاتیهای ارزان اما خاص هستید بهتر است به سراغ دکانهای این بازار بروید.
مسجد سلیمانیه آرامبخشی میان مناطق دیدنی استانبول
مسجد سلیمانیه یکی از جاهای دیدنی ترکیه، شهر استانبول به شمار میآید. به گفته بازدیدکنندهها این مسجد الهامبخش، آرامش خاصی را در کنار زیبایی تزریق میکند. این مسجد باشکوه در تپه سوم استانبول قرار گرفته است که توسط سلطان سلیمان در سال ۱۵۵۰ ساخته شد.
این مسجد یکی از مکانهای دیدنی استانبول است که بهترین معماری اسلامی و بیزانسی در هم آمیخته شدند. متاسفانه مسجد سلیمانیه طی سالهای گذشته آسیبهای فروانی دیده است. برای مثال در جنگ جهانی اول به دلیل استفاده از آن به عنوان انبار سلاح دچار حریق شد. این مسجد در اواسط قرن بیستم بازسازی شد.
مقاله پییشنهادی : برندهای معروف پوشاک در ترکیه
مسجد سلیمانیه با چهار مناره از سایر بناها متمایز شده است. چهار مناره در حقیقت به این معنی است که این مکان توسط یک سلطان بنا شده است. در آن سالها بالاترین نقطه امپراتوری عثمانی گنبد این مسجد بوده است. هنگام بازدید از جاهای دیدنی استانبول ترکیه بهتر است وقتی برای بازدید از یکی از ۴۲ مسجد باقی مانده معمار مشهور عثمانی، سنان باقی بگذارید.
کاخ توپقاپی
کاخ توپقاپی یکی از مکانهای دیدنی استانبول است که هیچ گردشگری آن را از دست نمیدهد. این کاخ ترکیبی از تاریخ و مناظر خیرهکننده طبیعی است که بازدیدکننده چیزی فراتر از لذت را تجربه میکند.
تقریبا چهار قرن، کاخ مجلل توپقاپی به عنوان محل اقامت اصلی به سلاطین حاکم امپراتوری عثمانی خدمت کرده است. این کاخ یکی از بزرگترین کاخهای موجود در جهان محسوب میشود. سلطان محمد دوم اندکی پس از فتح قسطنطنیه در سال ۱۴۵۳ کار خود را از این کاخ آغاز کرد. وی تا زمان مرگش در سال ۱۴۸۱ در این مکان زندگی کرد.
در سال ۱۹۲۴ این کاخ به موزهای تبدیل شد که مجموعه گستردهای از هنر، ظروف چینی، جواهرات، دست نوشتهها و سایر گنجینههای امپراتوری عثمانی را به نمایش میگذارد. از آثار مهم میتوان به خجر توپقاپی منقوش به جواهرات و الماس Spoonmaker 86 عیار اشاره کرد. در این کاخ همچنین لوازم مقدسی از اسلام از جمله شمشیر و عبای حضرت محمد (ص) وجود دارد. این عبای مقدس به خرقه سعادت نیز معروف است. بیشتر مجموعههای چشمنواز این کاخ برای عموم آزاد است.
مقاله پییشنهادی : بهترین روشهای یادگیری ترکی استانبولی
کاخ توپقاپی یکی از جاهای دیدنی ترکیه، شهر استانبول است که به هیچ عنوان نباید از آن غافل شد. از آن گذشته به دلیل موقعیت مکانی کاخ، بازدیدکنندهها را با منظره دریای مرمره شگفتزده میکند.
فضای داخلی کاخ توپقاپی نگین مناطق دیدنی استانبول
این کاخ عثمانی دارای ۴ حیاط و چندین ساختمان مرکزی است. حیاط اول یا همان حیاط سپاه مکانی بوده است که در آن سربازان زبده زندگی میکردند. در این حیاط یک کلیسای بیزانس وجود دارد که در سال ۵۴۸ توسط ژوستینیانوس ساخته شد. عثمانیها این کلیسا را تخریب نکردند زیرا از آن به عنوان انبار سلاح استفاده میکردند.
حیاط دوم یک فضای سبز است که توسط حرمسرای شاهنشاهی و برج عدالت و همچنین بیمارستان و آشپزخانهها احاطه شده است. در این آشپزخانهها روزانه هزاران وعده پخته شده است. صحن سوم شامل خزانه و کتابخانه است که در آن زمان هر کسی اجازه ورود به آن را نداشت. حیاط چهارم نیز به عنوان یک پناهگاه به سلطان خدمت کرده است. ساختمانهای این حیاط که به باغ لاله معروف بوده است با مروارید، پوسته لاکپشت و کاشیهای نفیس آراسته شدهاند. از دیگر نکات برجسته معماری میتوان به راه پلههای مرمر و استخر منعکسکننده اشاره کرد.
مسجد آبی
مسجد آبی یکی از جاهای دیدنی استانبول ترکیه است که در قرن هفدهم ساخته شده است. از این مسجد همچنان به عنوان یک عبادتگاه استفاده میشود. این بدان معناست که بازدیدکنندگان باید با دقت بسیار زیادی و طبق برنامه از آنجا دیدن کنند زیرا در طول روز در پنج وقت نماز به روی بازدیدکنندگان بسته است.
تمام بازدیدکنندهها باید کفش خود را در بیاورند و زنان قبل از ورود باید موهای خود بپوشانند. این محدودیتها در مقابل بازدید از گنجینهای با ۲۰۰۰۰ کاشی و سرامیک نفیس در طرحهای مختلف لاله و ۲۰۰ پنجره با شیشههای رنگی بسیار ناچیز است. این مسجد توسط سلطان احمد بنا شده است که نام وی را میتوان در کاشیهای آبی رنگ گنبد و سطوح بالایی آن پیدا کرد.
مقاله پییشنهادی : مدت زمان لازم برای یادگیری ترکی استانبولی
اگر چه ممکن است این مسجد منعکسکننده رنگ آبی نباشد اما شهرت خود را به این دلیل به دست آورده است که تصور میشود دیوارهای آن واقعا آبی رنگ هستند. معماری منحصر به فرد این مسجد آن را از سایر مساجد ترکیه متمایز کرده است.
ایا صوفیه
ایا صوفیه با گنبدی عظیم (۳۱ متر قطر) شاهکاری از مهندسی روم است که بیش از ۱۰۰۰ سال به عنوان بزرگترین فضای بسته جهان شناخته شده است. این مسجد در میان مناطق دیدنی استانبول جایگاه خاصی دارد.
هاگیا صوفیا یک اصطلاح یونانی به معنی حکمت مقدس است که به عیسی مسیح اشاره دارد. این بنا به دستور امپراطور بیزانس کنستانتین اول بین سالهای ۵۳۲ تا ۵۳۷ ساخته شد. تا سال ۱۴۵۳ به استثنای حدود ۶۰ سال به عنوان کلیسا فعالیت کرده است. در آن ۶۰ سال به عنوان کلیسای جامع کاتولیک روم خدمت کرده است.
در سال ۱۴۵۳ پس از فتح شهر توسط ترکان عثمانی این ساختمان به مسجد تبدیل شد و بسیاری از آثار آن برداشته یا از روی دیوارها زودوده شدند تا ویژگیهای اسلامی جایگزین آنها شود.
کار این مسجد در اینجا به پایان نرسید. این ساختمان در سال ۱۹۳۱ بسته شد و در سال ۱۹۳۵ جمهوری ترکیه درهای این مسجد را تحت عنوان موزه به روی عموم باز کرد. البته چندی پیش به دستور اردوغان ایا صوفیه مجدد به عنوان یک مسجد فعالیت خود را از سر گرفت.
یکی از ویژگیهای اصلی مسجد ایا صوفیه سنگ مرمر است. سنگ مرمرهای گران قیمت در رنگهای مختلف که به طور اختصاصی برای ایا صوفیه انتخاب شدهاند از مناطق مختلف امپراتوری بیزانس جمعآوری شدهاند. این مرمرها چشم هر بازدیدکنندهای را به خود جلب میکند.
در حیاط ایا صوفیه یک حوض تطهیر دیده میشود که روی کتیبه آن نوشته است نه تنها صورت خود بلکه گناهان خود را بشورید. این عبارت به شکلی نوشته شده است که از هر طرف که خوانده شود تغییر نکند. در طول این سالها ایا صوفیه زلزله، آتشسوزی و شورش را به خود دیده است. اما هیچ کدام از آنها باعث نشده است که امروز این ساختمان خارقالعاده جذابیت خود را از دست بدهد.