مقالات دیجیتال مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی تاثیرگذار چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی تاثیرگذار (Influencer Marketing) در آینده سنگ بنای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی خواهد بود و اکنون نیز بسیاری از برند‌ها در حال ورود به این بازار بالقوه هستند. اینفلوئنسرها ابزاری عالی برای دیجیتال مارکترها هستند زیرا آنها به مخاطبان زیادی دسترسی دارند و می‌توانند فالوورهای خود را تحت تاثیر قرار دهند.

کسب و کارها می‌توانند برای افزایش آگاهی از خدمات، بهبود هویت برند، جذب مخاطبان جدید و رشد بیشتر، از اینفلوئنسرها استفاده کنند. برای درک بهتر مفهوم اینفلوئنسر مارکتینگ با مقاله دیگری از وبلاگ مکتبخونه همراه باشید.

اینفلوئنسر کیست؟

مردم از قدیم الایام همیشه مجذوب افراد مشهور بودند و بسیاری از افراد عادی برای اینکه چه چیزی باید بپوشند، کجا بروند، چه چیزهایی بخورند و حتی چطور رفتار کنند، از این افراد مشهور الگو می‌گرفتند. به لطف ظهور اینترنت و رسانه‌های اجتماعی، شهرت و نفوذ فقط مختص افراد مشهور نیست و اکنون همه این فرصت را دارند تا در چشم عموم جایگاه خود را پیدا کنند.

وقتی این افراد به ویژه در زمینه‌هایی خاصی متخصص هستند، مخاطبان به آنها اعتماد می‌کنند و آنها برای فالوورهای خود تاثیرگذار می‌شوند. این افراد عموماً با عنوان «اینفلوئنسر» شناخته می‌شوند. آنها گرچه گاهی اوقات بازیگران، خوانندگان و اشخاص معروف دیگری هستند اما در بیشتر موارد، آنها افرادی عادی هستند که در مورد یک موضوع خاصی فعالیت می‌کنند.

از اوایل سال ۲۰۰۰، برند‌ها و بازاریاب‌ها از قدرت نفوذ افراد مشهور برای رشد کسب و کار خود و افزایش فروش استفاده می‌کردند. امروزه نیز با ظهور شبکه‌های اجتماعی، افرادی عادی نیز به این محفل پیوسته‌اند و با کسب درآمد، سعی در معرفی خدمات و محصولات یک کسب و کار خاص دارند.

اینفلوئینسر مارکتینگ

انواع اینفلوئنسر

برای شروع فرآیند اینفلوئنسر مارکتینگ، مهم است که نخست با انواع اینفلوئنسرها آشنا شوید:

مگا اینفلوئنسر

با بیش از یک میلیون فالوور، اینفلوئنسرهای بزرگ در شبکه‌های اجتماعی به دلیل فالوورهای زیاد خود مشهور هستند. آنها در پلتفر‌م‌های اجتماعی که مخاطبانشان در آنها وقت می‌گذرانند، بسیار فعال هستند و تعامل بالایی با آنها دارد. این همان چیزی است که باعث جذابیت مگا اینفلوئنسرها در نزد برندهای بزرگ می‌شود.

هزینه کار با یک مگا اینفلوئنسر بسیار بالاست، همچنین مطالعات نشان می‌دهند که با افزایش تعداد فالوورهای آنها، میزان تعامل (Engagement) کاهش می‌یابد. برای اینفلوئنسرهای اینستاگرام با بیش از ۱۰ میلیون فالوور، میزان تعامل فقط ۱٫۶ درصد است. بنابراین، در انتخاب این نوع اینفلوئنسرها باید دقت کافی صورت گیرد تا ماهیت پیج با نوع خدمات کسب و کار شما مطابقت داشته باشد وگرنه پول خود را دور ریخته‌اید.

ماکرو اینفلوئنسر

پیج‌های بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون فالوور، ماکرو اینفلوئنسرها هستند. این اینفلوئنسرها ممکن است افراد مشهور، شخصیت‌های تلویزیونی، ورزشکاران یا رهبران اندیشه باشند. از آنجا که آنها می‌توانند از اعتبار خود برای جذب مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند، برند‌ها می‌توانند انتظار قیمت بالایی از آنها داشته باشند، البته نه به اندازه مگا اینفلوئنسرها!

کسب و کارها هنوز هم با این نوع تاثیرگذاری به مخاطبان زیادی دسترسی پیدا می‌کنند.  محتوای پیج ماکرو اینفلوئنسرها به نسبت میکرو یا نانو اینفلوئنسرها حرفه‌ای‌تر است. برخی از برند‌ها ممکن است این مورد را برای مخاطبان هدفشان و اهدافی که دارند، مناسب بدانند.

اینفلوئنسرهای میان رده

اینفلوئنسرهای میان رده ممکن است وضعیت اینفلوئنسرهای بزرگ‌تر را نداشته باشند اما همچنان گروه قدرتمندی از تولیدکنندگان محتوا هستند که مورد اعتماد فالوورهایشان هستند. این نوع از اینفلوئنسرها با مخاطبان بین ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار، دامنه وسیعی از برندها را به خود جلب می‌کنند.

به جای استفاده از اینفلوئنسرهای بزرگ برای توسعه سریع برند، اینفلوئنسرهای میان رده می‌توانند با مبلغ کمتری، دریچه‌ای برای موفقیت کسب و کارهای مختلف باشند. آنها از نظر خلق محتوا بسیار باتجربه هستند و ارتباط بیشتری با مخاطبان خود دارند.

میکرو اینفلوئنسر

در حالی که میکرو اینفلوئنسرها در مقایسه با اینفلوئنسرهای بزرگ طرفداران بسیار کمتری دارند اما برند‌ها معمولاً این گروه را از نظر تعامل و اعتماد بسیار مؤثرتر می‌دانند. این مهم بدین دلیل است که اینفلوئنسرهای کوچک با فالوورهای خود ارتباطی صمیمانه دارند و تمایل دارند بیشتر بر روی آنها تمرکز داشته باشند.

۸۲ درصد از مصرف کنندگان احتمال دارد کالایی که توسط میکرو اینفلوئنسرها توصیه شده را خریداری کنند. محتوای میکرو اینفلوئنسرها ممکن است نسبت به محتوای مگا و ماکرو معتبرتر احساس شود. میکرو اینفلوئنسر ممکن است بسته به اهداف تجاری، بر میزان موفقیت یک برند در اینفلوئنسر مارکتینگ مؤثر واقع شوند.

نانو اینفلوئنسرها

با کمترین تعداد فالوور، نانو اینفلوئنسرها به مخاطبان کمتی دسترسی دارند. با این حال، آنچه کسب و کارهای به آن نیاز دارند، نرخ تعامل است. نانو اینفلوئنسرها با ۸٫۸ درصد بالاترین میزان تعامل را در بین انواع اینفلوئنسرها دارند. محتوا برای مخاطب بسیار معتبر و شخصی است، بنابراین برند‌هایی که با این نوع اینفلوئنسرها کار می‌کنند، می‌توانند تجربه متفاوتی کسب کنند.

نانو اینفلوئنسرها بسیار مقرون به صرفه‌تر از دیگر اینفلوئنسرها هستند، بنابراین ممکن است برند‌های دارای بودجه محدود، بخواهند در این سطح از بازاریابی شروع به کار کنند. برخی از نانو اینفلوئنسرها حتی هزینه‌ای نیز از برند‌ها دریافت نمی‌کنند زیرا آنها در حال ایجاد مشارکت و همکاری بیشتر با برند‌های مختلف هستند.

اینفلوئینسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست و چگونه کار می‌کند؟

اینفلوئنسر مارکتینگ روشی برای شناسایی افراد مشهوری است که در ذهن خریداران بالقوه نفوذ دارند و می‌توانند آنها را به انجام کاری سوق دهند. مشارکت با این افراد برای افزایش دسترسی به مخاطبان جدید و رشد کسب و کار مهم است.

به عنوان مثال، شما شرکتی را اداره می‌کنید که عطر می‌فروشد و می‌خواهید فرصت بیشتری را برای خرید محصولات خود به دست آورید. به جای استفاده از تبلیغات فیس بوک برای هدف قرار دادن افراد یا تبلیغات کلیکی در گوگل، می‌توانید به سراغ یک اینفلوئنسر موفق اینستاگرامی بروید و عطر خود را به او بدهید تا در پیجش تبلیغ کند.

بازاریابی تاثیرگذار براساس مفهومی به نام «اثبات اجتماعی» پایه ریزی شده است. اثبات اجتماعی پدیده‌ای روانشناختی است که در صورت احتمال انجام یک کار توسط یک فرد، دیگر همسالانش نیز کار او را تقلید می‌کنند.

به عنوان مثال، یک اینفلوئنسر مشهور ممکن است یک مانتوی بلند خاص را در پیجش تبلیغ کند یا اصلاً یک مدل استایل خاص را باب کند، فالوورهای او سریعاً از او تقلید می‌کنند. این کار باعث می‌شود تا اینفلوئنسر از نفوذ خود در میان فالوورهایش استفاده کند و آنها به یک اثبات اجتماعی سوق دهد.

تاریخچه اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ تاکتیکی است که از اواخر دهۀ ۱۸۰۰ به وجود آمد. یکی از اولین نمونه‌های اینفلوئنسرها، زنی به نام «انسی گرین» بود که در داستان سرایی و آشپزی فعال و مشهور بود. او در آن زمان در برخی از شرکت های معتبر به عنوان یک چهره شناخته شده فعالیت کرد تا به توسعه برند آنها کمک کند.

از آن زمان به بعد، برند‌های مختلف در سراسر جهان، از افراد مشهور برای تبلیغ و فروش محصولات خود استفاده می‌کردند. رویکرد استفاده از چهره‌های مشهور به بازاریابی تاثیرگذار را می‌توان در استفاده گسترده از اینترنت و به ویژه شبکه‌های اجتماعی جستجو کرد.

قبل از اینترنت، افراد مشهور فقط در رسانه‌ها از جمله رادیو، تلویزیون، فیلم‌ها و امثال آنها ظاهر می‌شدند. با این وجود اینترنت این وضعیت را تغییر داد زیرا دسترسی به شهرت و معروفیت را به شکلی دموکراتیک تبدیل کرد.

اولین اینفلوئنسر در اینترنت، وبلاگ نویسان در اواخر دهه ۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ بودند و این افراد موفق شدند تا مخاطبان زیادی از افرادی که پست‌هایشان را می‌خواندند، به دست آورند. وقتی رسانه‌های اجتماعی یعنی فیس بوک و اینستاگرام ظاهر شدند، ایجاد دامنه گسترده برای بلاگرها و دیگران آسان‌تر از هر زمان دیگری شد و بسیاری از وبلاگ نویسان به عنوان بلاگر یا هر نام دیگری شروع به فعالیت کردند.

همانطور که کسب و کارهای بیشتری در شبکه‌های اجتماعی وارد شدند، به تعداد اینفلوئنسرها نیز افزوده شد. به این ترتیب همکاری بین کسب و کارهای و اینفلوئنسر وارد فاز جدید به نام اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی تاثیرگذار شد. اگرچه اینستاگرام هنوز  محبوب‎ترین پلتفرم برای ۹۲ درصد از تمام اینفلوئنسرهاست اما در یوتیوب، فیسبوک و سایر شبکه‌های اجتماعی نیز اینفلوئنسرها فعال هستند.

ویدئو پیشنهادی : دیجیتال مارکتینگ
 دیجیتال مارکتینگ

 

مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ

دلایل زیادی وجود دارند که باعث می‌شوند اینفلوئنسر مارکتینگ محبوبیت زیادی پیدا کند، دلیل اول این است که این روش جوابگوی نیازهای کسب و کارهاست. بازگشت سرمایه (ROI) در یک کمپین بازاریابی تاثیرگذار، به طور متوسط ​​۱۶ برابر بیشتر از یک کمپین بازاریابی دیجیتال و ۱۱ برابر بیشتر از یک کمپین تبلیغاتی بنری است.

فراتر از آن، اینفلوئنسرها می‌توانند به افزایش آگاهی از برند نیز کمک کنند زیرا آنها به طیف وسیعی از مخاطبان دسترسی دارند. مشارکت با اینفلوئنسر یک استراتژی بازاریابی محسوب می‌شود زیرا کسب و کارهای می‌توانند از تلاش و کوشش آنها برای رسیدن به مخاطبان هدف خود استفاده کنید.

علاوه بر این، اینفلوئنسرها همچنین می‌توانند اعتبار یک شرکت یا محصول را بهبود بخشند و این به خاطر نقشی است آنها در اینفلوئنسر مارکتینگ دارد. موفق‌ترین اینفلوئنسرها، کسانی نیستند که هر محصولی که به بازار عرضه شود را تبلیغ کنند بلکه اینفلوئنسرهایی هستند که روی یک موضوع خاص می‌توانند بیشترین تاثیر ایجاد کنند. اینها کسانی هستند که برند‌ها و کالاهایی را که واقعاً دوست دارند و از آنها پشتیبانی می‌کنند را تبلیغ خواهند کرد و این اصالت همان چیزی است که مخاطبان به دنبالش هستند.

به عبارت دیگر، اینفلوئنسر مناسب در واقع یک «سفیر برند» است که در مخاطب اعتماد به نفس ایجاد می‌کند. سپس این اعتماد به کلیه محصولات شرکت نیز گسترش پیدا می‌کند زیرا وقتی مخاطب می‌بیند كه اینفلوئنسری از یک برند یا محصولی حمایت می‌كند، به آن محصول اعتماد خواهد کرد؛ این این همان تأیید برند است.

ویدیو پیشنهادی : آموزش بازاریابی محتوایی
 بازاریابی محتوایی

 

چالش‌های یافتن اینفلوئنسر مناسب!

یکی از چالش‌های اصلی اینفلوئنسر مارکتینگ، یافتن اینفلوئنسر مناسب است. خبر خوب این است که ابزارهایی در حال راه اندازی هستند که می‌توانند روند کار را آسان کنند و این شامل سیستم عامل‌های هوشمند است که به برند‌ها کمک می‌کند تا اینفلوئنسر را پیدا کرده و مدیریت کنند.

روش سنتی برای یافتن افراد اینفلوئنسر، فرآیندی دستی است که شامل جستجوی در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی (مثلاً اینستاگرام) برای شناسایی افراد با تعداد زیادی از فالوورها است. این اگرچه ساده به نظر می‌رسد اما باید دقت زیادی به عمل آید زیرا یک اینفلوئنسر خوب باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • زمینه مناسب: اینفلوئنسری که منتقد غذا است، برای یک کسب و کار مرتبط با غذا مناسب است (مانند رستوان‌ها). او تنها برای موضوعات مربوط به غذا محتوا تولید می‌کند و فقط در یک رشته خاص فعالیت می‌کند.
  • مخاطب مناسب: مخاطبان اینفلوئنسرها باید از نظر علائق، عادت‌ها، اطلاعات جمعیتی و موارد دیگر، مطابق با ماهیت کسب و کار شما باشند. اگر فالوورهای یک بیوتی بلاگر بیشتر مرد باشند، اینفلوئنسر مناسب کسب و کار آرایشی نخواهد بود.
  • تعامل مناسب: اینفلوئنسری که مخاطب را درگیر خود نکند، اعتماد و روابط قوی که شما به دنبال آن هستید را ایجاد نخواهند کرد. بنابراین، پیج اینفلوئنسر مورد نظر خود را از منظر لایک، کامنت و غیره بررسی کنید.
ویدئو پیشنهادی : گوگل ادز
گوگل ادز

 

برای برگزاری کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ باید مراحل زیر را طی کنید:

  • تعیین اهداف مورد نظر و KPI‌ها
  • تعیین مقدار بودجه پرداختی
  • بررسی کیفیت کار اینفلوئنسرها
  • انتخاب اینفلوئنسر مناسب
  • ارزیابی میزان جذب مخاطب و تبدیل کاربر به مشتری

بازاریابی تاثیرگذار

کلام آخر

اینفلوئنسر مارکتینگ در تجسم فعلی خود هنوز در مراحل نوپایی قرار دارد، بنابراین روندها و بهترین شیوه‌های اجرای آن دائماً در حال تغییر هستند. امروزه در ایران نیز پلتفرم اینستاگرام به عنوان مهمترین پایگاه اینفلوئنسرها شناخته می‌شود که در آن مبالغ هنگفتی بین کسب و کارها و اینفلوئنسرهای مختلف رد و بدل می‌شود؛ اما موضوع مهم این است که در دنیای امروز هر فرد عادی می‌تواند به یک شخص تاثیرگذار تبدیل شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا