کالی لینوکس چیست و چه اهمیتی دارد
کالی لینوکس چیست
کالی لینوکس چیست: Kali Linux یک توزیع کننده لینوکسی است که مبتنی بر دبیان (Debian-based) میباشد. هدف اصلی و مشخص کالی لینوکس، آزمایش پیشرفته نفوذ و ممیزی امنیتی است.
کالی حاوی چند صد ابزار است که برای انجام کارهای مختلف امنیت اطلاعات از آنان استفاده میکنند این ابزارها شامل:
- آزمایش نفوذ
- تحقیقات امنیتی
- پزشکی قانونی رایانه و مهندسی معکوس میشود
کالی لینوکس توسط Offensive Security شرکت پیشرو آموزش امنیت اطلاعات، تهیه، تأمین و نگهداری میشود.
Kali Linux در 13 مارس 2013 به عنوان یک بازسازی کامل برای BackTrack Linux منتشر شد که کاملاً برای استانداردهای توسعه دبیان (Debian-based) مناسب بود.
اهمیت کالی لینوکس چیست
شاید بپرسید چرا کالی لینوکس اینقدر مهم و ضروری است؟! برای پاسخ دادن به این سوال باید بگوییم که کالی لینوکس به طور خاص برای پاسخگویی به الزامات آزمایش نفوذ حرفهای و حسابرسی امنیتی طراحی شده است.
سیستم عامل کالی لینوکس کاملا دقیق و حرفهای طراحی شده است و توانسته با تمام ابزارهایی که دارد به یک سلاح زره پوش تبدیل شود. بیش از 600 ابزار برای تست نفوذ و اهداف امنیت سایبری در لینوکس کالی وجود دارد و توزیع کالی به طور مداوم توسط Offensive Security بروز شده و بهبود مییابد.
البته ناگفته نماند که سیستم عامل کالی لینوکس در میان دیگر سیستم عاملها محبوبیت بیشتری را به خود اختصاص داده است و طرفداران مختص به خود را دارد. لینوکس کالی ابتدا قرار نبود به یک سیستم عامل تبدیل شود و هسته اصلی آن برای اشتراک گذاری کدها برای برنامهنویسی طراحی شده بود، اما با گذشت زمان و بالاخره در سال ۱۹۹۳ کالی لینوکس به یک سیستم عامل تبدیل شد و در میان عموم به عرضه جهانی درآمد.
از آنجایی که کالی لینوکس دارای ابزارهای بسیاری است و به صورت کاملا رایگان در دسترس عموم قرار دارد، برای متخصصین امنیت سایبری و همچنین صنعت امنیت سایبر بسیار مهم و ضروی است.
تاریخچه مختصری از لینوکس کالی
کالی لینوکس در سال 2013 توسط سازمان Offensive Security منتشر شد که میتوانست آموزش امنیت سایبر و گواهینامهها را به علاقهمندان ارائه کند. سازمان Offensive Security، لینوکس Backtrack را از از قبل برای امنیت طراحی کرده بود را در نظر گرفت و با استانداردهای مناسب Debian آن را به کالی لینوکس ارتقا داد.
توسعهدهندگان کالی لینوکس:
- Mati Aharoni
- Deavon Kearns
اصلیترین توسعهدهندگان کالی لینوکس هستند.
ویژگیهای کالی لینوکس چیست
کالی لینوکس دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که میخواهیم در این بخش به آن اشاره کنیم که عبارتاند از:
- دارای بیش از ۶۰۰ ابزار نفوذ
- رایگان برای همهی عموم
- منبع باز (Open source)
- سازگار با (Filesystem FHS)
- دارای دامنه وسیع برای پشتیبانی از دستگاههای بیسیم (wireless device)
- دارای هسته ارتقا یافته
- داشتن محیطی امن برای توسعه یافتن
- دارای مخازن و بستههای GPG
- پشتیبانی از چند زبان مختلف
- شخصیسازی تنظیمات
- پشتیبانی از ARMEL و ARMHF
مواردی که ذکر کردیم از ویژگیهای شگفتانگیز سیستم عامل کالی لینوکس بهحساب میآیند.
محبوبترین ابزارهای کالی لینوکس چیست
ابزارهای امنیت سایبری از پیش نصب شده، عامل اصلی محبوبیت کالی لینوکس است. بیایید چند لحظه وقت بگذاریم تا چند مورد از محبوبترین و مفیدترین ابزارهایی که برای متخصصین کار امنیت سایبری را انجام میدهند را مورد بررسی قرار دهیم:
ابزار Metasploit
Metasploit ابزاری برای تست نفوذ است که هک کردن افراد حرفهای در فضای مجازی را بسیار آسان میکند. Metasploit فرایندهایی را میطلبد که قبلاً به صورت دستی باید فعال میشدند اما با وجود Metasploit آنها به صورت خودکار فعال میشوند. مانند:
- جمعآوری اطلاعات
- دستیابی به اطلاعات و فرار از شناسایی
Metasploit بسیار محبوب است و در زمینه امنیت اطلاعات، مورد استفاده متخصصان قرار میگیرد و راهی عالی برای آزمایش آسیبپذیریهای موجود در سیستم عامل است.
ابزار John the Ripper
John the Ripper ابزاری برای شکستن رمز عبور است که قابل تنظیم است و ترکیبی از حالتهای ترک خوردگی متعدد را متناسب با نیازهای فردی شما فراهم میکند. بهترین قسمت این ابزار این است که John the Ripper میتواند از بیشتر رمزهای عبور رد بشوند و آنان را رمزگشایی کنند.
ابزار Netcat
Netcat ابزاری شبکهای است که برای خواندن و نوشتن دادهها از طریق اتصالات شبکه استفاده میشود. Netcat میتواند تقریباً هر نوع اتصال مورد نیاز شما را ایجاد کند و ابزاری جایگزین برای اسکن پورت (port scanning) است.
ابزار Wireshark
Wireshark یک تحلیلگر منبع باز (open-source) است و برای دیدن و ارزیابی ترافیک در شبکه استفاده میشود. داشتن این ابزار برای هر حرفهی امنیتی یا مدیریت سیستم ضروری است. Wireshark میتواند برنامههای در حال اجرا را تجزیه و تحلیل کند و ببیند که چه ترافیکی در شبکه در جریان است و حتی میتوان برای عیبیابی از Wireshark استفاده کرد.
مزیت استفاده از کالی لینوکس در امنیت سایبری
گرچه درست است که همه برنامههای موجود در کالی لینوکس رایگان هستند و میتوانند از طریق سیستم عاملهای دیگر بارگیری و دانلود شوند.
کالی لینوکس با انجام کارهای امنیتی و جمعآوری آنها در یک توزیع سیستم عاملی، کار را برای کاربران بسیار راحتتر میکند. از کالی لینوکس عمدتا برای تست نفوذ پیشرفته و ممیزی امنیت استفاده میشود.
بهترین راه برای یادگیری کالی لینوکس چیست
اگر آماده شروع یادگیری سیستم عامل Kali Linux و نحوه استفاده از آن برای امنیت سایبری هستید، مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا از ساخت ماشین مجازی Kali Linux شروع کنید
روشهای رایگان زیادی برای راهاندازی Hypervisor و شروع کار با ماشینهای مجازی از جمله: استقرار Kali Linux وجود دارد. یک محیط ماشین مجازی به شما امکان میدهد یک مورد یا حتی چندین مورد از کالی لینوکس را تنظیم و از بین ببرید.
با نصب hypervisor رایگان مانند Oracle’s VirtualBox شروع کنید. پس از نصب میتوانید Kali Linux ISO را در یک ماشین مجازی دانلود و نصب کنید. اگر به طور کلی با لینوکس آشنا نیستید ممکن است بخواهید سایر توزیعهای رایگان لینوکس را نیز نصب کنید و آنها را در ماشینهای مجازی خود مانند Ubuntu یا CentOS بسازید.
ابزارهای سایبری موجود در کالی لینوکس را بررسی کنید
هنگامی که کالی لینوکس را در یک VM نصب کردید نگاهی به ابزارهای مختلفی که در سیستم عامل لینوکس تعبیه شدهاند بیاندازید. توجه خواهید کرد که آنها براساس گروههای مختلف طبقهبندی شدهاند. راه خوب و مناسب برای شروع این است که هر بار یک ابزار را انتخاب کنید و یکی یکی شروع به یادگیری کنید. در صورت لزوم یک ابزار را از بین دستههای مورد علاقه خود انتخاب کنید و کار با آن را شروع کنید.
نکته: اگر با ابزاری کار میکنید و آن متعلق به سیستم شما نیست و مجوز دسترسی به آن را ندارید، جدا از استفاده از آن خودداری کنید. این امر منجربه استفاده غیر قانونی از ابزار میشود.
سیستم پیشنهادی برای نصب کالی لینوکس
نصب کالی لینوکس مانند خوردن یک لیوان آب است. تنها چیزی که باید مطمئن شوید که سخت افزار سیستم شما، سازگار با کالی لینوکس باشد. کالی در سیستم عاملهای:
- amd64
- i386
- ARM
- ARMEL
- ARMHF
پشتیبانی میشود. نیازهای سخت افزاری که در زیر ذکر میکنیم حداقل سیستم پیشنهادی هستند. البته که هرچه سختافزار بهتر باشد عملکرد بهتری را ارائه میدهد.
• A minimum of 20 GB disk space for the Kali Linux install.
• RAM for i386 and amd64 architectures, minimum: 1GB, recommended: 2GB or more.
• CD-DVD Drive / USB boot support/ VirtualBox