در دنيای امروز شبکههای کامپيوتری همه جا هستند. در راهاندازی شبکه برای استفادهی اشتراکی از اينترنت خانگی و دسترسی به فايلهای مشترک، تا برپايی کلاستری از کامپيوترها برای استفاده از منابع مشترک و تعامل برای حل مسائل پيچيده کاربرد دارد. کمتر جايی را پيدا ميکنيد که نياز به برپايی نوعي از شبکههای کامپيوتری نداشته باشند.
از اينرو نياز به نيروی متخصص در زمينهي شبکه در تمامی شرکتها اعم از فعال در زمينههای مرتبط با کامپيوتر و فناوری اطلاعات يا غير آن، در داخل و خارج از کشور وجود دارد. اطلاع از طرز کار پروتکلهای مختلف شبکه، نحوهی پيادهسازی و تنظيم آن برای خدمت رسانی به گرههاي شبکه، يافتن ريشهی مشکلات متداول موجود در شبکهها و رفع آنها و در نهايت برقراری امنيت و جلوگيری و مقابله با نفوذ به شبکه، از وظايف روزانهی مديران شبکه در سطوح مختلف است.
همچنين فعالان حوزههاي مختلف فناوری اطلاعات مثل برنامه نويسان وب، متخصصان داده و يا رايانش ابری و کليهی کساني که نياز به انجام وظيفهای بر روي چند گرهی مرتبط به هم دارند، نيز ميتوانند با افزايش اطلاعات خود در زمينهی شبکه، مشکلات متداول را سريعتر کشف کرده و وقت کمتری برای بررسی علت عدم برقراری ارتباط صرف کنند.
در دههی 60 میلادی آژانس ARRA بودجهای را برای طراحی شبکهی آژانس دفاعی تخصیص داد. این بودجه در واقع برای تحقیقات پیشرفتهی وزارت دفاع آمریکا بود. اولین شبکهی رایانهای جهان به همین صورت کار خود را شروع کرد. در ابتدا استفاده از این شبکه کاملا به صورت انحصاری بود و با گذشت زمان در دسترس عموم قرار گرفت.
در تعریف شبکه باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که مجموعهای از سیستمهای مستقل میباشند که با استفاده از یک رسانهی انتقال، با هم به تبادل داده میپردازند. به این صورت شبکه تشکیل میگردد. آوردن اصطلاح مستقل به این دلیل است که هر سیستم میتواند جدا از شبکه به فعالیت خود ادامه دهد.
در شبکههای کامپیوتری معمولا به هر کدام از سیستمهای مستقل NODE گفته میشود. نودها انواع گوناگونی دارند که به چند مورد از آنها اشاره خواهیم داشت:
سختافزارهای دیگری نیز وجود دارند که مربوط به شبکه میشوند و بخشی از NODEها را تشکیل میدهند. شبکهها برای اینکه دادهها را انتقال دهند، از رسانهها و پروتکلهای ارتباطی به منظور اهدافی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم استفاده میکنند:
چرا باید از شبکه استفاده کنیم
ابوالفضل کاظمی فارغالتحصیل کارشناسی ارشد نرمافزار از دانشگاه علم و صنعت است. از دوران دبیرستان علاقه به مباحث شبکه، برنامهنویسی و تدریس در این زمینه داشته و از همان دوران فعالیت خود را با یادگیری و آموزش زبان ویژوال بیسیک شروع کرد. از سال ۸۷ به تدریس حرفهای شبکه پرداخته و از سال 90 مشغول فعالیت در زمینهی برنامهنویسی تحت شبکه است.
اطلاعات بیشترتمامی تلاش ما بر اين بوده که اين دوره پيشنياز خاصی نياز نداشته باشد و تمامی مباحث از صفر آموزش داده شوند. آشنايی مقدماتي با مبانی کامپيوتر، استفاده ابتدايی از ويندوز و اينترنت و از همه مهمتر علاقه وافر به يادگيری و صرف وقت براي تمرين و تکرار مطالب و پيادهسازی سناريوها، برای گذراندن موفق اين دوره کافی است.
در صورت قبولی در دوره، گواهی نامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می گیرد.
خدمات منتورینگ به معنای برخورداری دانشجو از راهنما یا پشتیبان علمی در طول گذراندن دوره میباشد. این خدمات شامل پاسخگویی به سوالات آموزشی(در قالب تیکتینگ)، تصحیح آزمون یا پروژه های دوره و ارائه باز خورد موثر به دانشجو میباشد.
این دوره طوری طراحی شده است که محتوای آموزشی دوره حول چند پروژه واقعی و کاربردی هستند تا یادگیری دانشجو در طول دوره به کاربردهای عملی تبدیل شود و به این ترتیب بالاترین سطح یادگیری را فراهم نمایند.
با قرار گرفتن تمرین ها و آزمون های مختلف در طول دوره، محیطی تعاملی فراهم شده است تا بهره گیری از محتوا و یادگیری بهتر و عمیق تر شود.
شما می توانید از طریق تالار گفتگو با دیگر دانشجویان دوره در ارتباط باشید، شبکه روابط حرفه ای خود را تقویت کنید یا سوالات مرتبط با دوره خود را از دیگر دانشجویان بپرسید.
در صورت قبولی در دوره، شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات آن در بخش دورههای آموزشی رزومهساز «جاب ویژن»، تایید مهارت خود را در قالب اضافه شدن «مدال مهارت» به روزمه آنلاین خود دریافت نمایید. این مدال علاوه بر ایجاد تمایز در نمایش رزومه شما، باعث بالاتر قرار گرفتن آن در لیست انبوه رزومههای ارسالی به کارفرما شده و بدین ترتیب شانس شما را برای استخدام در سازمانهای موفق و پر متقاضی افزایش میدهد.