مقالات دیجیتال مارکتینگ

رپورتاژ چیست و چه اصولی را باید در آن رعایت کرد ؟

امروزه دیده شدن در دنیای اینترنت و رشد در این فضا، به یکی از اصلی‌ترین دغدغه صاحبان کسب‌وکار، به‌ویژه کسب‌وکارهای کوچک تبدیل شده است. یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای رسیدن به موفقیت در این فضا، استفاده از اعتبار سایت‌هایی است که توانسته‌اند در فضای اینترنت رشد کرده و رتبه بالایی را به دست آورند.

این کار به صاحبان تجارت‌های کوچک، کمک می‌کند که بتوانند خود را در ذهن مخاطبان هدف، به‌عنوان یک سایت معتبر جا بیندازند و آن‌ها را تشویق کنند تا از وب‌سایت هدف دیدن کرده و از خدمات آن استفاده کنند. ابزاری که برای بهره‌برداری از اعتبار این سایت‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد، رپورتاژ نام گرفته است. در این مقاله می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که رپورتاژ چیست و چه اصولی را باید در آن رعایت کرد؟

رپورتاژ چیست؟

معنای رپورتاژ چیست ؟

شاید شما به‌عنوان یک تولیدکننده محتوای مبتدی، برای اولین بار است که کلمه رپورتاژ به گوشتان خورده و با معنای آن آشنا نباشید. بد نیست بدانید که رپورتاژ یک کلمه فرانسوی است که در انگلیسی به آن reportage گفته می‌شود. رپورتاژ در لغت به معنای شرح یک موضوع است. بنابراین می‌توان گفت که در اصطلاح به معنای شرح یک خدمت یا محصول خاص و یا معرفی یک وب‌سایت، برای جلب‌توجه مخاطب است.

به عبارت بهتر در پاسخ به این سوال که معنای تخصصی رپورتاژ چیست می‌توان گفت که رپورتاژ یک شیوه تبلیغاتی کم‌هزینه در فضای اینترنت است. در این شیوه تبلیغاتی سعی می‌شود که اطلاعات مفیدی درباره موضوع موردبحث در اختیار مخاطب قرار بگیرد. درنتیجه مخاطب خواهد فهمید که وب‌سایت معرفی‌شده، می‌تواند نیاز او را برطرف کرده و تشویق می‌شود که به این وب‌سایت سر زده و از خدمات آن استفاده کند.

مقاله پیشنهادی :  ایمپرشن چیست؟
ایمپرشن چیست؟

 

هدف از نوشتن رپورتاژ چیست ؟

  • جذب مخاطب و بالا بردن نرخ تبدیل

همانند هر شیوه تبلیغاتی دیگر، از رپورتاژ نیز برای جذب مخاطبان و بالا بردن نرخ تبدیل استفاده می‌شود. معمولا در داخل بدنه هر رپورتاژ، یک یا چند لینک از وب‌سایت هدف قرار می‌گیرد. بنابراین هدف اصلی در نوشتن رپورتاژ این است که فرد را ترغیب به کلیک روی این لینک‌ها و وارد شدن به وب‌سایت کند.

  • جلب اعتماد مخاطب

نوشتن رپورتاژ یک روش بسیار عالی برای کاهش بدبینی مخاطب نسبت به تبلیغات است. زیرا بیشتر مخاطبان دیگر اعتماد چندانی به تبلیغات پرزرق‌وبرق تلویزیونی یا چندرسانه‌ای ندارند و حس می‌کنند که این نوع از تبلیغات، در پی فریب آن‌ها هستند. بنابراین یکی دیگر از اهداف اصلی رپورتاژ، جلب اعتماد مخاطب است.

  • افزایش فروش

رعایت اصول نوشتن رپورتاژ و انتشار آن در یک وب‌سایت معتبر، باعث می‌شود که جلب اعتماد مخاطب خیلی ساده‌تر باشد. درنتیجه او ترغیب می‌شود که از وب‌سایت هدف دیدن کرده و حتی از آن خرید کند. به‌این‌ترتیب هدف دیگر انتشار رپورتاژ که افزایش فروش است، برآورده خواهد شد.

  • برندسازی

یکی دیگر از مهم‌ترین مواردی که باید در پاسخ به سوال هدف رپورتاژ چیست به آن اشاره کنیم، برندسازی است. این موضوع به‌ویژه برای کسب‌وکارهای کوچکی که هنوز توسط مخاطب شناخته نشده‌اند، بسیار اهمیت دارد. نوشتن یک رپورتاژ خوب و انتشار آن در یک وب‌سایت معتبر، به این کسب‌وکارها کمک خواهد کرد تا اعتبار خود را در نزد مخاطب بالا برده و بتوانند به مسیر رشد را با سرعت بیشتری طی کنند.

انواع رپورتاژ

رپورتاژ یک دنیای بسیار گسترده است که برای جذب مخاطب، از حربه‌های مختلفی استفاده می‌کند. برای یک تولیدکننده محتوا که در زمینه تولید این نوع از محتوای تبلیغاتی فعالیت دارد، شناخت انواع رپورتاژ بسیار مهم است. زیرا با داشتن این شناخت می‌تواند تشخیص دهد که کدام نوع از رپورتاژ، برای کدام تجارت مناسب است. به همین دلیل در این بخش از مقاله می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که انواع رپورتاژ چیست و چگونه می‌توان از آن‌ها در جهت رسیدن به اهداف بازاریابی دیجیتال استفاده کرد؟

  • رپورتاژ خبری

رپورتاژهای خبری همان روی آنلاین آگهی‌های تبلیغاتی سنتی است که در زمان‌های گذشته در روزنامه‌ها چاپ می‌شدند. نوشتن این نوع از رپورتاژ در سال ۱۹۴۶ آغاز شد و از همان ابتدا، افراد زیادی برای استفاده از آن ابراز علاقه کردند. همان‌طور که از نام این نوع رپورتاژ مشخص است، باید در قالب یک خبر نوشته شود. این خبرها معمولا دارای عنوان جذابی هستند که در خواننده شوق اطلاع از محتویات خبر را ایجاد می‌کنند.

همچنین باید امکانات یا خدمات جالب وب‌سایت هدف، در قالب خبر به مخاطب معرفی شود. همین ماهیت رپورتاژ خبری است که باعث شده بتواند به‌عنوان یکی از پرطرفدارترین انواع رپورتاژ، جای خود را در دنیای بازاریابی دیجیتال باز کند. زیرا می‌تواند با یک عنوان بسیار هیجان‌انگیز، احساس اضطرار را در مخاطب ایجاد کرده و از او بخواهد که برای از دست ندادن یک فرصت استثنایی، روی لینک موردنظر کلیک کند. به همین دلیل رپورتاژ خبری معمولا در مواردی استفاده می‌شود که یک جشنواره تخفیف، محصول با تعداد محدود و خدمت با زمان مشخص، در حال اجرا باشد.

 

مقاله پیشنهادی : اصول سئو
اصول سئو

 

رپورتاژ آگهی چیست

  • رپورتاژ آگهی

نوع دیگری از رپورتاژ، رپورتاژ آگهی است. در پاسخ به این سوال که هدف از رپورتاژ آگهی چیست و برای چه کسب‌وکارهایی مهم است، باید گفت که هدف اصلی رپورتاژ آگهی، برندینگ است. به همین دلیل از این نوع رپورتاژ بیشتر برای کسب‌وکارهایی استفاده می‌شود که در ابتدای مسیر خود هستند.

اما انواع رپورتاژ آگهی چیست؟ رپورتاژ آگهی می‌تواند به دو صورت نوشته شود. در حالت اول، بیشتر به معرفی برند و خدمات موجود در وب‌سایت برای کاربران، پرداخته می‌شود. این نوع از رپورتاژ آگهی می‌تواند تا حد زیادی به شناخته شدن برند کمک کند. همچنین به مخاطبان خواهد فهماند که این برند در چه حوزه‌ای فعالیت دارد و چه کسانی می‌توانند از خدمات آن استفاده کنند. این شیوه در نگارش رپورتاژ آگهی را می‌توان تلاشی برای ایجاد آگاهی از برند، در مخاطب دانست.

در نوع دیگری از رپورتاژ آگهی، تلاش می‌شود که اطلاعاتی درباره یک موضوع خاص به مخاطب داده شده و در خلال دادن این آگاهی، برند موردنظر به‌عنوان ارائه‌دهنده راه‌حل‌هایی برای حل مشکل، معرفی شود.

در پاسخ به این سوال که هدف از این شیوه نوشتن رپورتاژ آگهی چیست باید بگوییم که با استفاده از این شیوه، مخاطب خواهد فهمید که می‌تواند بر روی خدمات و محصولات این برند، برای رفع مشکل خود حساب باز کند.

در این نوع رپورتاژ آگهی باید تلاش شود تا اطلاعات به‌روزی درباره دغدغه‌های کاربران و راه‌حل‌های موجود برای حل آن‌ها ارائه شود.

به‌این‌ترتیب مخاطب، برند موردنظر را به‌عنوان یک مرجع در این زمینه تشخیص داده و حتی ممکن است آن را برای رفع مشکلات مشابه، به دیگران نیز معرفی کند. درنتیجه با استفاده از این شیوه تبلیغاتی که با اطلاع‌رسانی همراه است، می‌توان دایره مخاطبان را گسترش داد.

 

مقاله پیشنهادی : راه های کاهش اسپم اسکور
راه های کاهش اسپم اسکور

 

مهم‌ترین اصول در نوشتن رپورتاژ چیست ؟

حال که به سوال رپورتاژ چیست پاسخ داده و اهداف و انواع آن را شناختیم، زمان آن رسیده که با اصول این نوع نوشته تبلیغاتی آشنا شویم. آشنایی با اصول نگارش و انتشار رپورتاژ، کمک می‌کند که بتوانیم تأثیرگذاری رپورتاژ را بالا برده و مخاطبان بیشتری را از طریق آن جذب کنیم. به همین دلیل در این بخش از مقاله می‌خواهیم به شما بگوییم که اصول نوشتن یک رپورتاژ خبری و رپورتاژ آگهی چیست و چگونه می‌توان یک رپورتاژ خوب نوشت؟

  • محتوای جذاب

مهم‌ترین اصل در نوشتن رپورتاژ، نوشتن یک محتوای جذاب و منحصربه‌فرد است. شاید بتوان گفت که محتوا، شالوده هر رپورتاژی است. بنابراین اگر این خشت را کج بگذارید، دیوار شما تا ثریا کج پیش خواهد رفت. محتوا تنها راه ارتباطی مخاطب با شما است. باید محتوایی بنویسید که مخاطب را تا انتها به دنبال خود کشانده و او را برای بازدید از وب‌سایت هدف ترغیب کند.

باید دقت کنید که محتوای شما خیلی طولانی نباشد. زیرا محتوای طولانی می‌تواند مخاطب را خسته کند. به‌علاوه سعی کنید که محتوای خود را ازنظر دیداری جذاب کنید. به این معنا که از عناوین جذاب استفاده کرده و پرارگراف‌های طولانی را حذف کنید. حتی اگر محتوای شما برای برندینگ نوشته می‌شود، نباید ارائه راه‌حل برای دغدغه‌های مخاطب را در ضمن معرفی برند، نادیده بگیرید.

  • کم و گزیده گفتن

یکی از کامل‌ترین پاسخ‌های ارائه‌شده برای سوال رپورتاژ چیست این است که رپورتاژ یک محتوای تبلیغاتی نه‌چندان کوتاه و نه‌چندان بلند است که مخاطب را برای اطلاع از بقیه مطلب و یا استفاده از یک محصول یا خدمت خاص، به مکان دیگری دعوت می‌کند. بنابراین در زمان نوشتن رپورتاژ، نیازی نیست که همه‌چیز را بگویید. به خاطر داشته باشید که رپورتاژ تنها قرار است دری را به‌سوی یک دنیای جدید، برای خواننده باز کند.

بنابراین شما باید در طی محتوای خود، جزئیات خیلی کمی را درباره آنچه در پشت این در انتظار مخاطب را می‌کشد، در اختیار او قرار دهید. به عبارت بهتر رپورتاژ باید به‌گونه‌ای نوشته شود که مخاطب را برای دانستن تشنه کند. اما سرچشمه اصلی درواقع در وب‌سایت هدف است. همین ویژگی است که باعث می‌شود کاربر برای دیدن سایت هدف تشویق شود. شما باید در طی رپورتاژ، به بخشی از سوالات کاربر پاسخ دهید و سپس برای دریافت پاسخ‌های تکمیلی، او را به سمت وب‌سایت هدف راهنمایی نمایید.

  • از اغراق بپرهیزید.

آنچه باعث شده مخاطبان نسبت به تبلیغات تلویزیونی و خیابانی بی‌اعتماد شوند، اغراق بیش‌ازحد برندهایی است که این شیوه تبلیغاتی را انتخاب کرده‌اند. همان‌طور که باید تا حد امکان از برجسته کردن نقاط منفی بپرهیزید، نباید نکات مثبت را در بوق و کرنا کنید. همه‌چیز را همان‌طوری به نمایش بگذارید که در واقعیت هست. در تمام طول مدت نوشتن رپورتاژ، خود را جای مخاطب گذاشته و به این فکر کنید که آیا با خواندن این مطلب، می‌توانستید به برند معرفی‌شده اعتماد کنید یا خیر؟

  • تا حد امکان به‌صورت غیرمستقیم تبلیغ کنید

همان‌طور که گفتیم بیشتر مخاطبان به‌محض دیدن یک متن تبلیغاتی، صفحه را می‌بندند و به سراغ مطالب دیگری می‌روند. این موضوع باعث می‌شود که عملا هزینه‌های پرداخت‌شده برای رپورتاژ، هدر رفته و نتیجه موردنظر به دست نیاید. به همین دلیل باید در ابتدای محتوای رپورتاژ خود سعی کنید که مخاطب را با بیان یک دغدغه یا پرسیدن یک سوال جذب کرده و سپس برند موردنظر را به‌عنوان ارائه‌دهنده راه‌حلی برای این دغدغه یا مشکل معرفی کنید.

رپورتاژ آگهی چیست

  • رپورتاژ اختصاصی بنویسید.

به جرات می‌توان گفت نخستین جایی که مخاطبان با یک برند برخورد می‌کنند، رپورتاژی است که در وب‌سایت‌های مختلف منتشر کرده است. بنابراین بسیار مهم است که در نگاه اول بسیار آراسته به نظر برسد و یک برند کپی کار به شمار نیاید. بنابراین باید دقت کنید که همه آنچه در رپورتاژ می‌نویسید و تصاویری که در آن به کار می‌یرید، یونیک بوده و در وب‌سایت‌های دیگر منتشر نشده باشد. حتی اگر قرار است رپورتاژهای مختلفی بنویسید، باید از زبان و شیوه متفاوتی در نگارش استفاده کنید. این موضوع در انتشار رپورتاژ نیز بسیار مهم است. انتشار یک رپورتاژ در چند سایت مختلف، می‌تواند به اعتبار وب‌سایت هدف در نزد مخاطب و موتورهای جستجو، آسیب زیادی وارد کند.

  • از سایت‌های معتبر برای انتشار رپورتاژ استفاده کنید.

شما قرار است از رپورتاژ آگهی به‌عنوان روشی برای اعتبار بخشیدن به برند خود استفاده کنید. به همین دلیل بسیار مهم است که آن را در یک وب‌سایت معتبر منتشر کنید. با این کار به مخاطبان خود این پیام را منتقل می‌کنید که توسط معتبرترین وب‌سایت‌ها در حوزه کاری خود تایید شده‌اید و درنتیجه راحت‌تر می‌توانید اعتماد او را جلب کنید.

  • اصول سئو را رعایت کنید.

یکی دیگر از اصول مهم در نگارش انواع رپورتاژ، رعایت اصول سئو است. با رعایت این اصول، موتورهای جستجو رپورتاژ منتشرشده در یک وب‌سایت معتبر را به‌عنوان یکی از نتایج اولیه برای حل مشکل مخاطبان، به آن‌ها معرفی می‌کنند. درنتیجه رپورتاژ می‌تواند شما را یک گام به جذب مخاطب هدف نزدیک‌تر کرده و احتمال بازدید مخاطب از وب‌سایت موردنظر افزایش خواهد یافت.

سخن پایانی

یکی از مهم‌ترین پرسش‌ها در زمینه تولید محتوای تبلیغاتی و انجام تبلیغات در اینترنت این است که رپورتاژ چیست و چه اصولی را باید در آن رعایت کرد؟ زیرا رپورتاژ یکی از تاثیرگذارترین و رایج‌ترین شیوه‌های تبلیغات در فضای آنلاین است که می‌تواند به صاحبان کسب‌وکار در تسریع روند برندسازی و جذب مخاطب، کمک ویژه‌ای کند.

آشنایی با اصول نگارش و انتشار رپورتاژ، باعث می‌شود که احتمال تأثیرگذاری این شیوه تبلیغاتی بیشتر شده و مسیر رسیدن به هدف هموارتر شود. به همین دلیل در این مقاله به بررسی معنای رپورتاژ و راهکارهای افزایش ضریب جذب مخاطب با استفاده از این شیوه تبلیغاتی پرداختیم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا