مقالات دیجیتال مارکتینگ

ایمپرشن چیست؟

ایمپرشن یکی از کلماتی است که در کسب و کارهای آنلاین به طور مداوم شنیده می‌شود و یکی از معیارهایی است که دیجیتال مارکترها در حوزه‌های مختلف به آن رجوع می‌کنند.

در زیان انگلیسی ایمپرشن به معنای تاثیرگذاری و نظری است که یک فرد در رابطه با یک چیز و یا یک فرد دیگر پیدا می‌کند.

بر فرض مثال در دنیای فیلم و سینما همیشه گفته می‌شود که اهمیت تیتراژ ابتدایی فیلم بسیار بالا است، چرا که تیتراژ ابتدایی فیلم اولین چیزی است که تماشاچیان در مورد آن فیلم می‌بینند و اگر تیتراژ فیلم جذاب بوده و فکر شده تهیه شده باشد می‌تواند تاثیر مثبتی بر روی تماشاچیان بگذارد و آن‌ها را بیش از پیش مشتاق به دیدن فیلم بکند.

همین امر در مورد کتاب هم صادق است. جلد یک کتاب شاید اولین چیزی باشد که به چشم خوانندگان آن می‌آید و اگر یک کتاب معمولی جلد زیبایی داشته باشد نظر مخاطبان را بیشتر به خود جلب می‌کند تا یک کتاب خوب که جلد زیبایی ندارد.

یکی از دلایلی که در دانشگاه‌ها برای دانشجویان هنر واحد بسته‌بندی ارائه می‌شود نیز همین است. بسته‌بندی محصولات، تاثیر خیلی زیادی در خریدشان دارد و هرچه یک محصول بسته‌بندی جذاب‌تری داشته باشد، نظر خریداران را بیشتر به خود جلب می‌کند.

 

ویدئو پیشنهادی :  دیجیتال مارکتینگ
 دیجیتال مارکتینگ

 

ایمپرشن در فضای دیجیتال

ایمپرشن در فضای آنلاین معانی مختلفی دارد که از مفهوم اصلی ایمپرشن نیز آنچنان دور نیستند. ایمپرشن در سوشال مدیاهای مختلف، در گوگل سرچ کنسول و … معانی مختلف و در بعضی از اوقات یکسانی دارد که در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

ایمپرشن چیست

۱) ایمپرشن در اینستاگرام 

در اینستاگرام ایمپرشن مفهومی بسیار متفاوت از چیزی که در ابتدا گفته شد دارد. ایمپرشن در اینستاگرام بدین معناست که هر پست چند بار دیده شده است و مفهومی متفاوت از reach دارد.

هرچه reach بیشتر باشد این مفهوم را می‌دهد که کاربران بیشتری پست یا استوری شما را در اینستاگرام دیده اند و به ازای هر کاربر که پست شما را دیده باشد حساب می‌شود و اگر کاربری یک بار پست یا استوری را ببیند و یا ده بار ببیند، تاثیری در شمارش نهایی نخواهد داشت.

ویدیو پیشنهادی : گوگل تگ منیجر
گوگل تگ منیجر

 

اما impression با تعداد دفعات دیده شدن بالا می‌رود. اگر کاربری ۱۰ بار یک پست را ببیند، ایمپرشن آن پست را به اندازه‌ی ۱۰ بار بالا می‌برد. در صورتی که reach آنتغییر نمی‌کند. مشخص است که تعداد reach یک پست یا استوری، کوچکتر یا مساوی ایمپرشن آن خواهد بود. مفهومی دیگر تحت عنوان view نیز برای ویدئوها وجود دارد که مفهومی مشابه با impression و reach دارد، اما با اندکی تفاوت.

برای محتواهای ویدئویی در اینستاگرام، view اینگونه محاسبه می‌شود که هر شخصی که با یک ویدئو مواجه شود و مدت زمان قابل توجهی از آن را مشاهده کند، تعداد ۱ بار view برایش ثبت می‌شود، اما اگر یک نفر چندین بار یک ویدئو را ببیند اشکالی ندارد و به تعداد دفعاتی که ویدئو را مشاهده کرده برای آن محتوای ویدئویی view ثبت می‌شود. در نتیجه view می‌تواند از reachبیشتر و یا کمتر و یا با آن مساوی باشد، اما قطعا از ایمپرشن کمتر است.

مقاله پیشنهادی : ترفندهای جدید جذب فالوور
ترفندهای جدید جذب فالوور
چگونه ایمپرشن اینستاگرام را افزایش دهیم ؟

شما می‌توانید براساس ایمپرشن اینستاگرام محتوای خود را آماده کنید. برای مثال، ربات اینستاگرام به شما نشان می‌دهد که  ساعت فعالیت روزانه و علایق فالوور و دنبال کنندگان شما چیست ؟ سپس، می‌توانید با استفاده از این اطلاعات، پیچ خود را از حالت شخصی در آورده و به یک پیچ بیزینسی موفق  تبدیل کنید.

امروزه رقابت در دنیای مجازی از جمله اینستاگرام زیاد شده است و شما می‌توانید با استفاده از این قابلیت اینستاگرام، یک استراتژی برای بیشتر دیده شدن پست‌های خود و گسترش کسب و کارتان تنظیم کنید؛ لذا افزایش ایمپرشن اینستاگرام اهمیت بسزایی در نحوه تولید محتوای اینستاگرام و جذب فالوور دارد.

راهکار افزایش ایمپرشن اینستاگرام چیست؟

افراد تازه وارد و کسانی که به تازگی فعالیت خود را در دنیای مجازی آغاز کرده‌اند، تصور می‌کنند که هرچه تعداد فالوورهای آن‌ها بیشتر باشد، توجه و تمرکز افراد بر روی فعالیت آن‌ها بیشتر است. در صورتی که این یک تصور اشتباه است.

برای موفقیت در دنیای مجازی و گسترش کسب و کار باید به علایق مخاطبین خود اهمیت دهید و محتوای خود را به گونه‌ای تولید کنید که باعث افزایش آگاهی مخاطب شود. به همین خاطر علاقمند بودن مخاطبین به محتوا و پست‌های منتشر شده در اینستاگرام اهمیت بسزایی در افزایش ایمپرشن اینستاگرام دارد.

برای مثال، مخاطبین و یا کاربران اینستاگرام با دیدن یک پست از محصولات و خدمات شما تحت تاثیر قرار نخواهند گرفت. اما زمانی که محتوا و پست‌های شما براساس علایق فالوورها و سایر کاربران تولید شود، آن‌ها شروع به دیدن سایر پست‌ها و تبلیغات کرده و شناخت آن‌ها نسبت به برند و خدمات شما افزایش می‌یابد.

افزایش ایمپرشن اینستاگرام

در این بخش قصد داریم تا چند نکته برای افزایش ایمپرشن اینستاگرام معرفی کنیم. پس تا آخر مطالب همراه ما باشید.

رعایت نکات زیر کمک می‌کند تا پست‌های شما بیشتر دیده شود:

۱) فعالیت خود را مانند یک کاربر عالی در اینستاگرام آغاز کنید.

شاید این نکته کمی برایتان مبهم و پیچیده باشد. رعایت نکته فوق به مرور باعث افزایش ایمپرشن و جذب فالوورهای جدید می‌شود. بنابراین تعداد فالوورها را معیار فعالیت قرار ندهید و بدون توجه به تعداد دنبال کنندگان، بهترین عملکرد خود را در اینستاگرام داشته باشید و محتوایی کاربردی و جذاب تولید فرمایید.

یک کاربر عالی و فعال اینستاگرام با سایر کاربرها در ارتباط است و به کامنت‌های آن‌ها پاسخ می‌دهد و برای سلایق و نظرات آن‌ها احترام قائل می‌شود. بنابراین، سعی کنید تا با جواب دادن کامنت‌ها با دقت و صبوری با مخاطبین ارتباط برقرار کنید.

۲) بهترین زمان را برای انتشار پست‌ها را پیدا کنید :

سعی کنید تا ساعاتی را که مخاطبین‌تان آنلاین هستند برای انتشار پست و تعامل با آن‌ها پیدا کنید. این کار کمک می‌کند تا پست‌ها بازخورد خوبی داشته و پروفایل اینستاگرام شما بیشتر دیده شود. بنابراین می‌توان گفت که انتشار پست در وقت و زمان مناسب باعث افزایش ایمپرشن اینستاگرام می‌شود.

۳) در بین محتوای خود از ویدیو  استفاده کنید.

براساس گزارشات منتشر شده از طرف اینستاگرام، تماشای ویدیو در اینستاگرام طی سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است؛ لذا استفاده از ویدیوهای مناسب در میان محتواهای عکسی باعث افزایش جذابیت صفحه و جذب کاربران جدید می‌شود.

۴) از محتوای تولید شده توسط مخاطبین استفاده کنید.

اگر در فکر افزایش ایمپرشن اینستاگرام هستید بهتر است که محتوای خود را براساس پست‌های منتشر شده توسط سایر کاربران تولید کنید. اینکار کمک می‌کند تا مخاطب جذب پست‌ها شده و آن‌ها را به اشتراک بگذارد.

۵) استوری و لایو بگذارید.

شاید شنیدن اینکه برگزاری لایو باعث افزایش ایمپرشن می‌شود کمی برای‌تان عجیب باشد. از نظر شما رابطه میان لایو و ایمپرشن اینستاگرام چیست؟

لایو اینستاگرام کمک می‌کند تا محصول و خدمات شما بهتر دیده شود و مخاطبین به طور کامل با کسب و کار شما آشنا شوند. از طرف دیگر، گزارشات اینستاگرام نشان می‌دهد که با به روی کار آمدن استوری اینستاگرام و استفاده از آن می‌توان ایمپرشن بالایی داشت.

۶) نظر مخاطبین را بپرسید.

با استفاده از قابلیت‌های اینستاگرام و گذاشتن باکس سوال از مخاطبین بخواهید تا نظرات و سوالات خود را با شما در میان بگذارند و یا با انتشار پست‌های جایزه‌دار مخاطب را تشویق کنید تا زیر پست‌ شما کامنت بگذارند و دیگر آشنایان خود را تگ کنند.

۷) کیفیت را اولویت کار خود قرار دهید.

تحت هیچ شرایطی ” کیفیت را فدای کمیت نکنید!” این جمله را آویزه گوش‌تان کنید. برای مثال به جای آنکه ۱۰ تا عکس کم کیفیت به اشتراک بگذارید، یک عکس زیبا و خارق العاده در صفحه خود منتشر کنید. انتشار محتوای با کیفیت و گرفتن پاسخ مثبت از سمت مخاطبین باعث بالا رفتن ایمپرشن اینستاگرام و جذب مخاطب جدید می‌شود.

افزایش ایمپرشن اینستاگرام

۲) ایمپرشن در گوگل سرچ کنسول

در نرم‌افزار تحت وب گوگل سرچ کنسول نیز از اصطلاح ایمپرشن استفاده می‌شود. در این نرم‌افزار بخش‌ها و معیارهای مختلفی وجود دارند که هر کدام نیز برای هدف خاصی دنبال می‌شوند. مهم‌ترین این معیارها عبارتند از: Average CTR ، Impression ، Average Position و Total Clicks.

هرکدام از این معیارها معنای خاصی دارند که ما در این مقاله تنها به مفهوم ایمپرشن کار داریم. کعیار ایمپرشن در گوگل سرچ کنسول نشان دهنده‌ی این است که یک لینک از طریق سرچ گوگل چندبار دیده شده است. مثلا اگر وارد پنل گوگل سرچ کنسول مکتب‌خونه بشویم، عددی که به عنوان Impression مشاهده می‌شود بیانگر این است که لینک‌های وب‌سایت مکتب‌خونه از طریق سرچ، چند بار دیده شده‌اند.

اگر یک فرد لینکی را چند بار دیده باشد نیز به همان تعداد میزان ایمپرشن افزایش پیدا می‌کند. مثلا اگر شخصی در سه ماه گذشته ۱۵ بار پس از سرچ با لینک‌های مربوط به وب‌سایت مکتب‌خونه مواجه شده باشد، ایمپرشن را به همین میزان بالا می‌برد. میزان ایمپرشن به تعداد کلیک بر روی لینک‌ها نیز ارتباطی ندارد و ممکن است همین شخص که ۱۵ بار لینک‌ها را مشاهده کرده‌است، حتی یک بار هم بر روی آن‌ها کلیک نکرده باشد، اما این قضیه بر روی آمار ایمپرشن تاثیری ندارد.

در گوگل سرچ کنسول این امکان وجود دارد که شما ایمپرشن لینک‌های مختلف یک سایت و ایمپرشن لینک‌هایی که از طریق یک کلمه خاص مشاهده می‌شوند را نیز به تفکیک مشاهده کنید.

شما در گوگل سرچ کنسول سایت خودتان می‌توانید از طریق گزینه کوئری لینک مورد نظرتان را وارد کنید و ایمپرشن همان لینک را مشاهده کنید. این امکان نیز وجود دارد که ایمپرشن مربوط به هر کلمه را برای یک لینک مشاهده کنید. پر واضح است که ایمپرشن کلمات مختلف را اگر با یکدیگر جمع کنیم با ایمپرشن کلی آن لینک برابر خواهد شد.

 

ایمپرشن

۳) ایمپرشن در سایت

از مفهوم ایمپرشن در سایت هم استفاده می‌شود اما با نام‌هایی غالبا متفاوت. از آنجایی که داده‌های اتفاقاتی که در داخل سایت می‌افتد را نیاز است تا از طریق ایونت‌ها گردآوری کنیم می‌توان نام‌های متفاوتی بر روی آن‌ها قرار داد و الزامی نیست که حتما نام ایمپرشن برای آن‌ها در نظر گرفته شود و هنگامی که شما از طریق بک اند و یا گوگل تگ منیجر اقدام به ساخت ایونت می‌کنید می‌توانید نام ایونت را مطابق با نظر خودتان انتخاب کنید.

یکی از ایونت‌های مهم برای ایمپرشن در سایت می‌تواند Page view باشد که تعداد دفعات مشاهده صفحات مختلف سایت را می‌سنجد و نشان‌ دهنده این خواهد بود که کدام یک از صفحات سایت پر بازدید بوده و کدام یک کم بازدید است. برای میزان بازدید چیزهای پر اهمیت دیگری از سایت نیز می‌توان این کار را انجام داد.

مثلا برای بنرهای ابتدایی و انتهایی صفحه اصلی سایت ایونت تعریف شود تا میزان بازدید این بنرها را بتوان با یکدیگر مقایسه کرد. به طور کلی در یک وب ‌سایت، ایمپرشن بر اساس نیاز خود مدیر وب سایت تعریف شده و می‌تواند نام‌هایی متفاوت داشته باشد. اما از آنجایی که معیار ایمپرشن یکی از معیارهای مهم است، استفاده از مفهوم آن لازم و ضروری است. حال می‌تواند با نام ایمپرشن تعریف شود و یا با نامی دیگر.

ویدیو پیشنهادی : گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس

 

۴) ایمپرشن در تلگرام

چیزی تحت عنوان ایمپرشن در تلگرام وجود ندارد و میزان بازدید از هر پست تلگرام با معیار view سنجیده می‌شود. اما مفهوم view در تلگرام دقیقا مشابه با مفهوم ایمپرشن در اینستاگرام است. در واقع این معیار با هر بار دیده شدن آن بالا می‌رود و کاری ندارد که شخصی این پست را یک بار دیده یا چندبار. در واقع در تلگرام چیزی مشابه reach در اینستاگرام نداریم.

۵) Impression در تبلیغات بنری

یکی دیگر از کاربردهای ایمپرشن در تبلیغات بنری است که این مفهوم هم در تبلیغات بنری ادنتوورک‌ها وجود دارد، هم در تبلیغات گوگل‌ادز و هم هنگامی که شما از یک سایت به صورت مستقیم و بدون واسطه یک بنر را اجاره می‌کند. همانند ایمپرشن در اینستاگرام، در تبلیغات بنری هم به میزانی که یک بنر دیده می‌شود این معیار تغییر می‌کند.

اما ایمپرشن در تبلیات بنری از جهاتی دیگر نیز اهمیت دارد و فقط به عنوان معیاری برای سنجش جذابیت بنر شما به کار نمی‌رود. در تبلیغات، حالتی تحت عنوان CPM وجود دارد که بعضا CPI هم خوانده می‌شود و معنا و مفهوم آن این است که شما باید به میزانی که بنرتان دیده شده است، به آن ادنتورک هزینه پرداخت کنید.

در تبلیغات با مدل Cost Per Impression شرکت تبلیغ دهنده با ادنتورک یا وبسایت تبلیغ گیرنده مبلغی را به عنوان هر ایمپرشن قرار می‌گذارد. مثلا وب سایت تبلیغ دهنده با وب‌سایت تبلیغ گیرنده قرار می‌گذارد تا به ازای هر ۱۰۰۰۰ ایمپرشن، مبلغ ۱ دلار پرداخت کند.

مزیتی که این نوع از تبلیغ نسبت به انواع دیگر تبلیغات کلیکی دارد این است که شما اگر برایتان اهمیت نداشته باشد که چند بار بر روی این بنر کلیک شود و از طرفی نخواهید تا به صورت ماهیانه جایگاه بنر را کرایه کنید، می‌توانید از این مدل استفاده کنید.

این مدل تبلیغ بیشتر برای تبلیغاتی که هدفشان آگاهی از برند است به کار می‌رود و برای کسب و کارهایی که هدفشان افزایش فروش است پیشنهاد می‌شود تا از مدل‌های دیگر تبلیغات استفاده شود.گوگل ادز

 

ایمپرشن

۶) ایمپرشن در تبلیغات پری رول

به آن دسته ازتبلیغاتی که به صورت بنر و یا ویدئو، پیش از محتوای ویدئویی به نمایش در می‌آیند، پری رول گفته می‌شود. در این نوع تبلیغات هم می‌توان از مفهوم Impression استفاده کرد.

مثلا شما می‌توانید بنر خود را پیش از نشان داده شدن ویدئوهای یوتیوب به کاربران قرار دهید و یوتیوب با هر ایمپرشن مبلغی از شما دریافت می‌کند. در فیلم‌هایی که در سینماها منتشر می‌شوند نیز تبلیغات پیش از پخش فیلم رایج است.

ولی این نوع از تبلیغات معمولا به صورت کلی انجام می‌شوند و مثلا نمی‌توانید به ازای هر ۱۰۰۰ نفری که فیلم را در سینما می‌بینند هزینه پرداخت کنید، یا مثلا سانس‌ها و یا سینماهای به خصوصی را هدف خود قرار دهید و باید به صورت کلی این کار را انجام دهید.

در این مورد ایمپرشن بیشتر می‌تواند برای سنجش دیده شدن تبلیغ استفاده شود و نوع پرداخت باید به شیوه‌ای متفاوت در نظر گرفته شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا