مقالات دیجیتال مارکتینگ

Conversion Rate یا نرخ تبدیل چیست؟

 Conversion Rate : 

 conversion Rate (نرخ تبدیل) شما درصدی از بازدیدکنندگان وب سایت شما است که هدف دلخواه شما (که شاید خرید باشد) را نسبت به کل بازدیدکنندگان انجام می دهد. نرخ تبدیل بالا نشان دهنده موفقیت در بازاریابی و طراحی وب است: این بدان معناست که مردم آنچه شما ارائه می دهید را می‌خواهند و به راحتی قادر به دریافت آن هستند.

اهدافی که سایت شما داردکاملا به خود شما و سایت‌تان بستگی دارد . اهداف هر سایت با سایت دیگر متفاوت است. به‌‌عنوان مثال هدف سایت شما ممکنه افرادی باشند که یک اکانت در سایت شما می‌‌سازند یا کسانی‌که در خبرنامه ثبت‌‌نام کنند و یا اینکه بازدید کننده‌‌ای باشد که برای محصولات سایت شما هزینه پرداخت می‌کند.

به‌‌عنوان مثال فرض کنید شما یک سایت با بازدید ۵۰۰۰۰ نفر دارید و ۱۰۰۰ نفر از این بازدیدکنندگان در سایت شما حساب کاربری ایجاد کرده‌‌اند و یا از سایت شما چیزی خریداری کرده‌‌اند به این ترتیب conversion سایت شما ۵% می‌باشد.

بهبود نرخ conversion سایت با نام اختصاری(Conversion Rate Optimization CRO )هدف اصلی در هر سایتی می‌‌باشد. اگر Conversion Rate سایت شما بالا باشد علاوه بر اینکه درآمد شما افزایش پیدا می‌‌کند، شما رو به یک برند بزرگتر نیز تبدیل خواهد کرد.

فرمول اندازه‌‌گیری Conversion

اگر شما بتونید نرخ conversion سایت خودتون را بهبود ببخشید و باعث بهینه‌‌سازی آن شوید در واقع این موضوع یک KPI بسیار مفید برای تحلیل بازده سرمایه‌‌گذاری است.

برای اندازه‌‌گیری نرخ conversion سایت یک فرمول مشخص وجود دارد که شما می‌‌تونید از آن استفاده کنید. اگر شما تعداد تبدیل سایت خود را تقسیم بر تعداد بازدیدکنندگان سایت کنید و پس از جواب اون رو در ۱۰۰ ضرب کنید می‌‌تونید CR یا همان Conversion Rate سایت خودتون رو به‌‌دست بیارید.

نرخ تبدیل خوب چیست؟

نرخ conversion خوب به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد مثلا Conversion Rate می‌‌تواند به رقبای صنعتی که در آن کار می‌‌کنید و یا کسب و کارهای دیگر بستگی داشته باشد.

به همین دلیل نمی‌‌توانیم بگویم یک نرخ تبدیل جهانی خوب وجود دارد اما طبق یک تجربه عمومی و قاعده کلی یک Conversion Rate بالاتر از نرخ تبدیل فعلی سایت شما وجود دارد.

با این حال استانداردهای صنعت می‌‌توانند به ما ایده‌‌هایی برای بالا بردن Conversion Rate سایت ما بدهد.
اگر میزان نرخ تبدیل تجارت شما از این درصدهای گفته شده کمتر باشد به این معناست که در بازار کار شما رقابت زیاد است و یا اینکه شما فروشگاه خودتون را با پیشنهادهای ارائه شده در صنعت نساخته‌‌اید.

شما نیاز دارید مشکلات خودتون را شناسایی کنید و به تجزیه و تحلیل آن‌‌ها بپردازید و پس از آن یک استراتژی جدید برای بالا بردن Conversion Rate خود در پیش بگیرید.

چگونه بر نرخ تبدیل نظارت کنیم؟

علی‌رغم اینکه نرخ تبدیل نمی‌تواند به‌عنوان تنها شاخص برای سنجش موفقیت در نظر گرفته شود، اما باز هم شاخص مهم و کارآمدی برای نظارت بر عملکرد به شمار می‌رود.

طبیعتاً برای محاسبه نرخ تبدیل باید امکان نظارت بر انجام فعالیت‌های مختلف و ازجمله فعالیت‌های تبدیل‌کننده را داشته باشید.

اگر دانش کافی داشته باشید یا اینکه از خدمات کارشناسان این حوزه استفاده کنید، نظارت بر conversion کار دشواری نخواهد بود و ارزش هر زحمت و هزینه‌ای را خواهد داشت.

به خاطر داشته باشید که چیزی که درک و شناختی از آن ندارید را نمی‌توانید بهتر کنید و اگر نتایج بازاریابی خود را زیر نظر نگیرید، از کجا می‌توانید متوجه بشوید که چه اقداماتی مؤثر بوده و کدام بخش به تقویت و بهبود نیاز دارد؟

توجه داشته باشید که آمار حاکی از آن است که تعداد افراد و شرکت‌هایی که نرخ تبدیل خود را به‌دقت زیر نظر می‌گیرند و بر مبنای اطلاعات دریافتی در مورد اقدامات بعدی تصمیم‌گیری می‌کنند زیاد نیست، بنابراین اگر شما با انجام اقدامات صحیح و حساب‌شده در این گروه قرار بگیرید، یک فرصت طلایی برای سبقت گرفتن از رقبا پیدا خواهید کرد.

اساساً زیر نظر گرفتن وضعیت conversion ، درک بهتری از ترافیک وب‌سایتتان به شما می‌دهد. در واقع، با کسب آگاهی ازآنچه کاربران پس از ورود به وب‌سایت شما انجام می‌دهند، می‌توانید کیفیت و تناسب آن‌ها را ارزیابی کنید.

البته همان‌طور که قبلاً ذکر شد، در بیشتر سیستم‌های تبلیغاتی و پلتفرم‌های تحلیلی امکان نظارت مستقیم بر آمار نرخ تبدیل وجود دارد.

 

چگونه نرخ تبدیل را افزایش بدهیم؟

اطلاع از اینکه نرخ تبدیل چیست و چطور می‌توان آن را زیر نظر گرفت اهمیت دارد، اما با اطلاعات آن چه می‌کنید؟ از آن مهم‌تر، چطور نرخ تبدیل موجود را بهبود می‌بخشید؟
بهینه‌سازی نرخ تبدیل باید بخش مهمی از استراتژی بازاریابی اینترنتی شما باشد، چراکه با عدم بهینه‌سازی نرخ conversion ، درواقع سرمایه خود را به هدر می‌دهید.

نرخ تبدیل

اما چطور می‌توانید نرخ تبدیل خود را بهتر کنید؟ برای بهینه‌سازی نرخ تبدیل مراحل زیر را دنبال کنید:

  • گام اول: بهینه‌سازی وب‌سایت

۱-یک صفحه فرود اختصاصی ایجاد کنید

اگر قرار است که برای جذب ترافیک به وب‌سایتتان هزینه کنید، بهتر است که آن ترافیک به سمت صفحه‌ای هدایت شود که اساساً برای تبدیل طراحی شده است.
علاوه بر این، بهینه‌سازی نرخ conversion صفحات فرود نسبت به سایر برگه‌ها آسان‌تر است؛ بنابراین اگر هنوز هم مردم را به سمت صفحه اصلی وب‌سایت هدایت می‌کنید باید ازاینجا شروع کنید.

۲-فرضیه‌سازی کنید

همه تست‌های بهینه‌سازی نرخ تبدیل با یک فرضیه آغاز می‌شوند. برای فرضیه‌سازی باید پیش‌بینی حساب‌شده‌ای از تأثیر عناصر مختلف بر نرخ تبدیل و بازده آن‌ها داشته باشید. موارد زیر چند مورد از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی هستند که می‌توانید در نظر بگیرید:

تیتر یا عنوان: عناوینی که از آن‌ها استفاده کنید باید واقعاً متقاعدکننده باشند.

پیشنهاد ارائه‌شده: توجه کنید که به خودتان پیشنهاد نمی‌دهید، بنابراین نباید انتظار داشته باشید که حتماً همان پاسخ یا واکنشی که تصور می‌کنید را دریافت کنید. پیشنهادات، توضیحات و سبک و سیاق‌های مختلف را امتحان کنید تا ببیند که کدام‌یک بیشتر به مزاج مخاطب خاص شما خوش می‌آید.

• فراخوان به عمل (CTA): درست مثل پیشنهاد، پیداکردن فراخوان به عمل مناسب نیز معمولاً نیازمند اجرای تست‌های مختلف خواهد بود. مثلاً می‌توانید فراخوان به عمل‌های مشروح‌تر یا انواع مختلفی از دکمه‌ها را امتحان کنید.

آیتم‌های چندرسانه‌ای: گاهی فقط یک تصویر یا ویدیو می‌تواند تحول‌آفرین باشد.

پس‌ازآنکه برای انجام ارزیابی یک فرضیه ساختید (یعنی یک تیتر و فراخوان به عمل انتخاب کردید و مثلاً فرض را بر این گرفتید که استفاده از یک ویدیو هم می‌تواند سودمند باشد) و دو نوع طراحی را برای صفحه مورد نظر انتخاب کردید، همه‌چیز برای اجرای تست مهیا خواهد بود.

۳-تست A/B یا دوبخشی اجرا کنید

آسان‌ترین روش برای شروع فرآیند بهینه‌سازی نرخ conversion ، استفاده از تست‌های دوبخشی است. البته اگر ترافیک وب‌سایت شما فوق‌العاده زیاد است می‌توانید از تست‌های چندمتغیره یا چندبخشی هم استفاده کنید، اما برای اغلب شرکت‌ها آسان‌ترین و مؤثرترین روش استفاده از تست‌های دوبخشی است.

 

گام دوم: بهینه‌سازی ترافیک

بهینه‌سازی ترافیک اهمیت بسیار زیادی دارد، چراکه افراد نامناسب حتی با استفاده از بهترین صفحات فرود هم تبدیل نخواهند شد؛ اما چطور می‌توانید ترافیک مناسبی را رهسپار صفحات فرود وب‌سایت خود کنید؟ چهار نکته زیر را مدنظر قرار بدهید:

۱-مخاطب هدف را بشناسید

قبل از اینکه کار بر روی متن تبلیغ یا صفحه فرود را آغاز کنید، ابتدا باید وقت بگذارید و در مورد مخاطب هدف خود تحقیق کنید. در این راستا به موارد زیر توجه کنید:

• آیا تابه‌حال برای این نوع از مخاطب تبلیغ کرده‌اید؟ چه مواردی مؤثر واقع‌شده و استفاده از چه مواردی سود چندانی را در برنداشته است؟

• اگر با مخاطبان هدف آشنایی ندارید با چند نفر از آن‌ها ارتباط برقرار کنید. سعی کنید از آن‌ها ایده بگیرید و از خواسته‌ها و نیازهایشان آگاهی پیدا کنید.

• بهترین روش برای هدف قرار دادن مخاطب هدف چیست؟ مخاطب هدف شما به چه کلمه‌های کلیدی واقعاً علاقه‌مند است؟ آیا علایق خود را در شبکه‌های اجتماعی ابراز کرده است؟ آیا مخاطبان شما ویژگی خاصی مثل سطح مشخصی از درآمد، یک سبک خاص از پوشش یا ویژگی منحصربه‌فردی دارند که بتوانید با تکیه‌بر آن به دنبال مخاطب باشید؟

پس از کسب اطلاع از این جزئیات، از آن‌ها برای استراتژی هدف‌گیری خود بهره‌برداری کنید. کمی برنامه‌ریزی قبلی می‌تواند مانع از دست رفتن حجم زیادی از سرمایه مالی و وقت شما شود.

۲-به ضرورت هماهنگی و یکپارچگی توجه داشته باشید

اساساً وجود یک فضای هماهنگ در همه اقدامات بازاریابی ضروری است. در اینجا نیز محتوای آیتم‌های بازاریابی شما باید با محتوای صفحه فرودتان هماهنگ باشد.
عکس این قضیه نیز صادق است. اگر می‌خواهید یک محصول یا پیشنهاد خاص را برای یک مخاطب خاص بازاریابی کنید، تبلیغ شما باید بتواند نیازها و علایق آن مخاطب را با آنچه در صفحه فرود شما مشاهده خواهند کرد پیوند بزند.

به‌عبارت‌دیگر، پیام شما آن‌قدر باید حساب‌شده و دقیق باشد که فقط افرادی که واقعاً به محتوای صفحه فرود شما علاقه‌مند هستند بر روی تبلیغاتتان کلیک کنند؛ به‌گونه‌ای که با ورود به صفحه فرود شما احساس کند که به‌جای درستی وارد شده است.

۳-تا جایی که امکان دارد شخصی‌سازی کنید

در ادامه نکته قبلی، داشتن محتوای بازاریابی و صفحات فرود مختلف برای هر گروه و زیرگروه از مخاطبان کاملاً منطقی است. به خاطر داشته باشید که هر مخاطب برای ورود به صفحه فرود شما دلیل خاص خودش را دارد؛ بنابراین هرچه بتوانید تبلیغات و صفحه فرود را بیشتر شخصی‌سازی کنید، احتمال تبدیل‌شدن مخاطب بیشتر می‌شود.

۴-برای چیزی هزینه کنید که مؤثر است

و سرانجام، هنگامی‌که منابعی از ترافیک را شناسایی می‌کنید که همیشه نرخ تبدیل پایینی دارند، یا تغییرات سازنده‌ای اعمال کنید یا اینکه کلاً از سرمایه‌گذاری بر روی آن‌ها دست بردارید؛ چراکه سرمایه‌گذاری بر روی ترافیک نامتناسب چیزی را عاید شما نخواهد کرد.

در عوض، بودجه‌ای را به‌منظور بررسی فرصت‌های تازه برای جذب ترافیک یا هدف‌گیری مخاطب در نظر بگیرید و بیشتر سرمایه خود را بر روی گزینه‌هایی متمرکز کنید که امتحانشان را پس داده‌اند.
طبیعتاً هنگامی‌که ترافیک مناسبی را به سمت صفحات فرود خود هدایت می‌کنید، رفته‌رفته نتایج بهتر و قابل‌اعتمادتری از تست‌های دوبخشی به دست می‌آورید و با بهبود تجربه کاربری، رشد نرخ تبدیل شما روند تصاعدی پیدا خواهد کرد.

 

کلام آخر

نرخ تبدیل یکی از مهم‌ترین شاخص‌های بازاریابی است. این شاخص برخلاف مواردی مانند نرخ کلیک خوری (CTR) دقیقاً مشخص می‌کند که چند درصد از ترافیک دریافتی عملاً کار مورد نظر و مطلوب شما را انجام داده‌اند؛ بنابراین اطلاع از نرخ conversion و تلاش در جهت بهبود آن می‌تواند کسب‌وکار شما را در مسیر رشد و پیشرفت بیشتری قرار بدهد.

حال که با مطالعه این مطلب با مفهوم نرخ تبدیل ، نحوه محاسبه آن و چگونگی افزایش این شاخص مهم آشنایی پیداکرده‌اید، وقت آن است که دست‌به‌کار شوید و با بهره‌برداری از دانسته‌های خود در جهت رشد روزافزون کسب‌وکارتان قدم بردارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا